Heinz-Christian Strache Ibizán tett kijelentései ártottak Ausztriának és akár büntetőjogi következményekhez is vezethetnek – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár a volt alkancellárról a Földközi-tengeri szigeten titokban készített videofelvételről egy hétfői német lapinterjúban.

Kurz börtönnel fenyegti lemondott alkancellárát

Sebastian Kurz a Bild című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a videofelvétel "a hatalommal való visszaélésről", valamint "nyílt korrupciós ajánlatokról" és "a szabad sajtó elleni támadásokról" szól.

Arra a felvetésre, hogy az Egyesült Államokban ezért akár 25 év börtönbüntetés is járhat, azt mondta, hogy Ausztriában is lehet "büntetőjogilag releváns" mindaz, ami a felvételen elhangzott. Ezt majd az ügyben indított vizsgálatok során kell megállapítani.

Heinz-Christian Strache már a 2017-es választási kampányban is tett "kétes kijelentéseket", de "amit ebben a videóban elmond, az egy nagy botrány, politikai tevékenysége végét jelenti, és vélhetően büntetőjogi következményekhez is vezet" – fejtette ki Sebastian Kurz.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke hozzátette: maga a felvétel is "kétes módszerek" alkalmazásával készült, de "a nagy botrány a tartalom, az ötletelés a hatalommal való visszaélésről".

A Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökének kijelentései "ártottak a politika tekintélyének és az ország tekintélyének", és ezekkel a kijelentésekkel "az FPÖ tönkretette saját magát" – mondta Sebastian Kurz.

A rejtett kamerákkal készített videofelvételen Heinz-Christian Strache a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek 2017 júliusában, néhány hónnappal az ausztriai parlamenti választás előtt.

A felvételről pénteken számolt be a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című német lap. Másnap Heinz-Christian Strache lemondott alkancellári és pártelnöki tisztségéről, Sebastian Kurz pedig felmondta a koalíciót az FPÖ-vel és kezdeményezte előrehozott választások kiírását.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
@Shikari: Neked sincs semmi érdemi hozzászólásod a Strache-0rbán botrányhoz, csak a sorosozás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Hol szabad az a sajtó ,amelyik moszkvai fake news-okat közöl- és manipulál. A mai megyei napilapok on-line kiadásai egységesen közlik: " a bevándorláspárti erők megbuktatták az osztrák alkancellárt"- egy szó nem sok annyi nincs korrupcióról/hazaárulásról/, starbagról, pecináról- putyinról,orosz pénzen vett ujságokról- orbánról. Ezért csak kérdezem- ki hazudik? A lemondott osztrák alkancellár, Kurz kancellár, vagy a magyar megyei napilapok?
menekült
@Shikari: Neked sincs semmi érdemi hozzászólásod a Strache-0rbán botrányhoz, csak a sorosozás?
Commenter
@kereső: ezt érte el Pecinán keresztül is orbán. A megyei lapokat Mészáros és a néhai A. Vajna kezére játszotta, a Népszabadságot bezáratta. Pedig Strache nagyon veszélyes játékot űzött és bele is bukott. Mind de mind kezdik elfelejteni hogy Putyin személyében nemcsak a mindenkori? orosz elnökkel van dolguk, hanem a KGB egyik legrutinosabb és legkegyetlenebb tisztjével is, aki semmitől se riad vissza, hogy egyfajta új keleti blokkot teremtsen mert a SZU széthullását mint azt elmondta, soha nem engedte volna meg. Nem tudom elhinni azt sem hogy Kurz kancellárt Strache ennyire az orránál fogva vezethette volna. Ebbe a botrányba akár az egész osztrák vezetés is belebukhatna, azt, hogy Strache-re esetleg börtön vár jogosan meg sem lep. Strache is megkapta a maga ízelítőjét az orbán-féle barátságból ahogy Weber is: ha ellenem vagy vagy ha vesztettél nem vagy barát, tőlem segítséget ne várj, én nem ismerlek...
tudode
És a Középkelet-Európa O1G Géniusza BEKUKULT azzal, hogy ez belügy, szemben Gruevszkivel, akit -- többek között --- felkarolt!
.
Úgy kell nekik, ha MI MÁR megtanultuk, hogy Felcsúton van a magyarok ÉLŐ ISTENE:
.
---- Európa tömeges orbanizálódása: egyre többen utánozzák
.
kanadaihirlap.com/2018/06/11/europa-tomeges-orbanizalodasa-egyre-tobben-utanozzak/
.
Ki gondolta volna aZ 1990-es rendszerváltáskor, hogy a SÓGOROKRA is kihatHAT egy maroknyi nyikhaj cselszövése!
Eladott Ország
A fák nem nőnek az égig... Egyszer Orbán is el lesz számoltatva a bűnözéséért, kérdés "csak" az, hogy mikor. Ha létezik hazaárulás, akkor Orbán elmúlt 9 évi ténykedése tömény hazaárulás és népének elárulása.
uploads.disquscdn.com/images/11e828e9756d9ee34aaf19a3b05b18762011da5870d3a790b0b065427748cb54.jpg?w=600&h=429
Ausztriában nem szarhat az orosz vendég a szalon közepére, mint nálunk... az ott nem egy istálló, kérem!
kereső
@Eladott Ország: orbán a "védett" "fajták" családjába tartozik.Lecseng majd ez is -nem adok neki 3 napot, mint a baltás+guruló dollárok,gruevski,kötvényesek, orosz bank- hogy csak a "minősitett" eseteket emlitsem.
papa.49
@kereső: Na de egyszer minden könyvnek eljön az UTOLSÓ OLDALA, neki is úgy lesz !!!
kereső
@papa.49: Úgy legyen- de azt hiszem, hogy sokára lesz ez még.Orbán elmondhatja: "csalánba nem üt a mennykő"- védett faj, na! Itthon is, Európában is.
Commenter
@kereső: Örökké nem védhetik. A nép haragjától pedig senki és senki nem védi meg. A nép haragja elől még nem menekült senki. Dinasztiák, rendszerek buktak. Az idő és cselekedetei orbán ellen dolgoznak,még akkor is, ha látszólag 3 napos csodának bizonyulnak a gaztettei, mert azért szépen halmozódnak/halmozódtak így 30 év alatt.
kereső
@Commenter: nézd meg, mit irtam a delegáltakról szóló cikkhez. Szóval, nem a puliszka nem robban, hanem a magyar kukorica ganca sem.
Commenter
@kereső: csalánba is üthet a mennykő, sőt a kénkő...
Commenter
@kereső: legyünk optimisták. A dödöllével kevert borscs még robbanhat.
verőce21
Nem lesz ott új választás szeptemberben, attól tartok. Méginkább megerősödne a bevándorlásellenes jobboldal. A nép nem a bevándorlókat választja, még összesz@rnák a szép muskátlis utcáikat.
Merkel okosan bekebelezte Ausztriát. Ez mindössze Kurz szövetségi kancellár és az ÖVP hatalmáról szólhat. Kurz rendeleti úton kormányozzon kisebbségben, a németek irányítása szerint.
Aki Én
@Shikari: @verőce21: Érdekes, hogy a fideszes agyatlanok éppen a korrupciót nem emlegetik ebben a történeteben.
Talán két ilyen agyatlan elmehetne a hanyatló Ausztriába tanácsadónak... :)
Már hétfőn délelőtt a hét hülyéi lettetek. ...megint :)
relatív
A mostani ausztriai politikai perpatvar a magyarországi manipulációkról IS lerántotta a leplet, nyilvánvalóvá vált - a korábban IS tudott, de nem bizonyíthatóan -, hogy a magyar baloldali sajtó miként került olyan csapdába, és ki irányította bekebelezését, kinek a segítségével.

Az osztrák faszi éppen e példát akarta megvalósítani hazájában IS, de ott még láthatóan maradtak rendes emberek IS, akik ezt megakadályozták !!!?
Clavigo
Aha...Nem baj,...Mi majd adunk neki menedékjogot,ha eitélik.Elfér a másik korrupt szarházi mellett ( gruevszki),Orbán elvtárs majdnéha beugrik egyet ultizni...oszt jó napot.
menekült
@Horizont: Az azért milyen csodás, hogy a sorosozós-migráncsozós-gyurcsányozós média, amikor ellenzéki politikusról nyilatkozik meg, aki mondjuk látott valahol egy bűnözőt, akkor mindjárt összeboronálja őket (most csak Dobrev Klárára gondolok, de számtalanszor előfordult már). De amikor a saját emberükről derül ki valami, akkor mélyen hallgatnak, kerülik a témát, mellébeszélnek, vagy pláne hazudoznak. Pedig hát az az ember igazán megérdemelné, hogy felsorolják, ki mindenkivel parolázik, puszilkodik, haverkodik, akinek ez a Strache, Gruevszki, Mubarak, Pharaon, Zaffa, Pecina stb. a jó barátja!
kereső
@relatív: azért a Népszabi esetében nem tenném tűzbe a kezem az mszp néhány prominenséért.Van a portfólión egy cikk, ahol is már információkra hivatkozva foglakoznak vele, hogy mindez Moszkva pénzén történt.
desir62
@Shikari: vagyok valami történt a rövidtávú memóriámmal?
verőce21
@Aki Én: (12:36) Te a saját retardáltságodat vetíted ki állandóan.
Kíméld meg a blog olvasóit és bennünket ezektől az idegbeteg kirohanásaidtól. Kár, hogy bezárták az opnit, mert most szabadon járkálsz itt a társadalomban.
Aki Én
@verőce21: Buta vagy, ezért nem veszed észre, hogy szembemész a forgalommal. Eléggé egyedül vagy itt a buta véleményeiddel. Tényleg senkit nem találsz a környezetedben, aki osztja a faszságaidat? Miért nem valami szellemi mélyszegény szekta oldalon osztod a maradék eszed?
Buta seggnyaló vagy, minek töröd itt magad :) ?
verőce21
Ez a Kurz fiú, mint jólnevelt bécsi úrigyerek, megszeppenve a vádaktól, szófogadóan teljesíti most gyorsan Mutti Merkel utasításait.
verőce21
@Aki Én: Te vagy az, aki nem tudja az irányt, hiába kopizgatod ide a baromságaidat!
Tanulj meg gyerekem anticiklikusan gondolkodni, mert sohasem viszed semmire.
Aki Én
@verőce21: Talán nézd meg mennyien osztják a butaságaidat. A nagy pofád nem leplezi az ostobaságod. Ennyi idős embernek lehetne több esze...
De mit várunk egy olyan káros alaktól, aki nem látja mi folyik körülötte, nem látja mennyire átbasszák. Igazából ez szomorú.
papa.49
@Aki Én: Tudod van akinek az is jól esik, mint a viccben )))))))))))))))
verőce21
@Aki Én: (14:42) A cikkhez még semmit nem szóltál hozzá.
Problémáiddal fordulj idegorvoshoz, gyógyszerészedhez, vagy benzinkutasodhoz!
Aki Én
@verőce21: Annyiból vagy rosszabb mint a Shikari, hogy ő munkájából adódóan uszít, vagyis jó eséllyel maga sem hiszi amiket mond, te viszont pusztán meggyőződésből vagy ilyen ostoba vakegér. Ha valakin nevetnek a fidesznél, az a magadfajta kretén.
kereső
Csak most eszméltem, hogy orbán ezen története - ujságok,média felvásárlása 15 évvel ezelőtt kezdődött- 2017-hez képest.
Az mennyi is? 2002?? Szóval, ha orbán 2002-ben győz a választáson, akkor azóta már echte fasiszta ország lennénk/vagy oroszországé. Pedig akkoriban még a liberális internacionálé alelnöke volt.Hogy is van ez akkor? Mekkora nagy hazug a magyar miniszterelnök-és milyen nagy szinész. Azért arra is kiváncsi lennék, hogy a magyar titkosszolgálatok kinek dolgoztak 2002-től?
Hari
@Aki Én: azért nem emlegetik, mert korrupció az amit ők annak mondanak !!!
Eladott Ország
@ Horizont: A fidess-kdnp-s gazemberekkel mit lehetne tenni? ... dögkútban a helyük! Fog ez meg sírva könyörögni egy kis vazelinért. Ez egy színvonaltalan, agyatlan gyülevész had
uploads.disquscdn.com/images/68f50b663514aa8ad750f5482a44c4be401bc2f025d1504cd4727d3e4615e086.jpg?w=600&h=638
verőce21
@Aki Én: (15:34) Honnan veszed, hogy én nem röhögök rajtatok, te kretén?
De te krónikus hazudozó vagy, aki mindig pofára esik és nagyot koppan.
verőce21
@verőce21: Sőt, magamon is, ha kell...
Aki Én
@verőce21: ...annak semmi jelentősége. Egy árral szemben úszó luzer vagy. Egy fideszes...
verőce21
@Aki Én: Egy örökös vesztes, tehetetlen, idegbeteg fogyatékos árral...?
verőce21
Ezek a bevándorláspárti européer lúzerek vesztüket érzik.
Még a héten minden aljasságot bevetnek...
Aki Én
@verőce21: Nem is az a legnagyobb kreténség, hogy buta vagy, hanem az, hogy bízol abban, hogy itt vevőt találsz rá.
Gratulálok és sok sikert kívánok :)
Azért tanulj abból amit itt kapsz...
verőce21
@Aki Én: Reménytelenül buta és ostoba vagy, ha azt hiszed, hogy itt ez a 36 fogyatékos bármit is megváltoztat, akik közé magadat sorolod.
Te egy örökös lúzer vagy, jó ha belenyugszol.
Aki Én
@verőce21: És ez itt a lényeg.
Te tényleg bízol abban, hogy 36 (szerinted) embert megdumálsz az ostobaságoddal.
Na, ki megy szembe a forgalommal?
Hozod a szintet, hiszen a fideszesek nem eszesek :)
Toljad nyugodtan, innen nem tiltanak ki egy perc alatt, mint orbán oldaláról.
verőce21
@Aki Én: Magadat odasorolhatod…a kitiltottak közé, engem nem.
Elképesztő, milyen ostoba vagy a "többségi" felfogásoddal! Bele fogsz őrülni ebbe a tudatba!...sőt máris.

Keresd fel még időben gyógyszerészedet, benzinkutasodat...:)
Aki Én
@verőce21: Miután nem látod mit tesz szeretett kormányod és nem látod mennyire becsapnak, kijelenthetjük amit egyébként a felmérések is igazolnak, hogy ostoba vagy. Sajnálom, ennél többet nem tudok mondani. Látszólag ez is meghaladja a képességeidet, de nem szeretném többször elmondani.
Jozefina
Sebastian Kurz egyre szimpatikusabb!!! Remélem a "sógorok"-nak is!!!
verőce21
@Aki Én: Milyen "felmérésekről" hazudsz? - öntelt és ostoba fajankó vagy, Ferike!
Aki ráadásul a többségét vizionálja.
Keresd fel még időben gyógyszerészed, benzinkutasod...:)
Aki Én
@verőce21: ...sajnálom, tényleg nem tudok ennél többet mondani. Meg aztán neked felesleges is lenne.
Jobbulást!
verőce21
@Aki Én: Mikor szabadultál az opniból Ferike?
csak úgy....
@Aki Én: nehéz eset ez a vegödszke 21...
verőce21
@Aki Én: Merthogy beteg vagy még mindig. "A Ki ha Én nem"? - fóbiádból.
Napóleonnak szoktad még érezni magad? :)
Aki Én
@csak úgy...: ...az. Nem egy észlény. Ezért fideszes a szerencsétlen, ahhoz nem kell sok ész, nem kell gondolkodni. Elég a szeretett vezető szavait befogadni, az sem baj, ha a tegnapi ellenkezője.
csak úgy....
@Aki Én: viktorianus tanonc komcsi fölmenökkel ,föltehetöleg az AVH ig visszavezethetö de a gest após kromoszómák is jelen vannak nála..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.