Ursula von der Leyen bizottsági elnök azt közölte, a tagállamok vezetői készek jóváhagyni az Európában befagyasztott orosz pénzeszközök nyereségének Ukrajna céljaira fordítását.

Az Unió fegyverkezni akar és Ukrajnára fordítaná a befagyasztott orosz vagyon

Charles Michel a kétnapos uniós csúcstalálkozó első munkanapját követően tartott sajtótájékoztatón kijelentette: az Európai Unió céljai között szerepel Ukrajna folytatódó és azonnali támogatása mindaddig, ameddig arra szükség van. A célok között említette a védelmi kiadások összehangolását és felgyorsítását, valamint azt, hogy könnyebb hozzáférést teremtenének a köz- és magánfinanszírozáshoz a védelmi szektor számára.

"Felgyorsítjuk katonai támogatásunkat, lőszert, rakétákat és légvédelmi rendszereket szállítunk Ukrajnának"

- fogalmazott az Európai Tanács elnöke.

Ursula von der Leyen: a tagállamok készek jóváhagyni, hogy a befagyasztott orosz pénzeszközök nyereségét Ukrajna céljaira fordítsák

Az uniós tagállami vezetők készek jóváhagyni azt a javaslatot, mely az európai bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz vagyon profitjának felhasználását tenné lehetővé Ukrajna számára, beleértve a katonai támogatást is – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Ursula von der Leyen elmondta, az európai bankokban tárolt orosz vagyon mintegy hárommilliárd eurót kitevő idei nyeresége finanszírozni fogja a katonai felszerelések beszerzését Ukrajna számára – adta hírül az MTI.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos...bármilyen fájó is, az oroszok veszélyt jelentenek a civilizált világra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nos...bármilyen fájó is, az oroszok veszélyt jelentenek a civilizált világra...
Nyírfa
Az a legkevesebb, hogy a lefoglalt orosz vagyon Ukrajna megsegítését szolgálja. Egyelőre csak a kamatok, a tőke az újjáépítéshez kell.
csak úgy....
majd viki vagy pötyi megvétózza...,hiszen ök moszkva emberei!
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: A múltban is "rugalmasan tolták ki védelmi határaikat", többek között a balti államok és Lengyelország rovására...
Viktor Viktorovics alcár akar lenni?
csak úgy....
egy lényeges különbséget látok a cuccialista és a mai ,fideszes magyarország között!
az akkori vezetöknek muszájból kellett imádni a szovjetuniót és moszkvát,meg is tették böcsülettel mert nem volt más választásuk!
ezek meg, - ingyen és dalolva...,pedíg 89 ben lobogó hajjal "üldözték" ki a ruszkikat az azóta kádárhoz kopaszodottak!
Maccska
@Nyírfa: Oroszországban sokkal nagyobb nyugati vagyon van.
Ez a szívás.
Ezért nem merik lefoglalni
SÍva
Inkább tárgyalni kellene végre józanul a béke feltételeiről és nem beáldozni még jópár ember életét vagy testiépségét! De ezeknek az embereknek a jóléte nem érdekli az eu-t csak az ez által megszerezhető haszon! (Ja és Ámerikát se hagyjuk ki mert nekik - vagy a háttérhatalomnak - létérdeke a folytonos háborúskodás!)
KisTehen
@csak úgy...: a szovjeteket üldözték ki ... az utolsó szovjet katona, aki elhagyta magyarországot ... UKRÁN nemzetiségű volt
csak úgy....
@Maccska: azon gondolkodok,hogy akkor mit mondanál ha 0rbánod nem lenne ruszkibarát!?
@Maccska: az elméd birkacsordára vall!
KisTehen
@csak úgy...: csak azért írtam, hogy nehogy véletlenül történelemhamisításban maradj
vacsi
Az Unió úgy gondolja, elég messze vannak az oroszoktól...
Nyírfa
@csak úgy...: 10.43

Készülnek rá, de , azt hiszem, ki lesz küldve a Viki a szobából.
KisTehen
@csak úgy...: és az is hozzátartozik a történelemben, hogy 1956 leverésében UKRÁN nemzetiségű katonák is részt vettek
Nyírfa
@Maccska: 11.11

Meg is fogják gondolni a jövőben a befektetéseket. Ez a háború nemcsak erkölcsileg erodálja Oroszországot, üzleti, gazdasági szempontból is elbaltázott politika. Hosszú távon kell gondolkodni.
Nyírfa
@SÍva: 11.18

Ezt a "békepárti" hitvallást talán az oroszoknak kellene címezned, egyenesen Putyin elvtársnak. Hátha jobb belátásra tér.
Eladott Ország
„Oroszország bábállama, Magyarország kötelességtudóan kijelentette, hogy nem nyújt katonai segítséget Ukrajnának. A Himmler-hasonmás külügyminiszter azt mondta: "Magyarország nem szállított és nem is fog fegyvereket szállítani Ukrajnának".
twitter.com/GlasnostGone/status/1770786129437974903/photo/1
twitter.com/janos_hary/status/1770847189398352236/photo/1
Maccska
@Nyírfa: az oroszok pont hosszú távon gondolkodnak.
A hosszú távú gondolkodás amúgy leginkább kínára jellemző.
A nyugatra egyáltalán nem.
csak úgy....
@Maccska: neked közvetlen moszkva vagy a karmeliták szarták teli a buta buksidat?
Cherry
Neked kellene ugye zsiros moslék, én oda is adnám neked úgy hogy belefulladnál te rohadék,,,,,el is temetnélek vele de 100 méterre a föld alá
SÍva
@Nyírfa: Sok mindenben nem értünk egyet és nem vitatkozom senkivel csak a véleményemet írtam le!
Nyírfa
@SÍva: 12.35

A vélemény szabad. A megalapozotté és a megalapozatlané egyaránt.
KisTehen
@csak úgy...:= történelemhamisító !
Eladott Ország
Putyin: Segghülye vagyok ahhoz, hogy az országomban jólétet csináljak, úgyhogy inkább háborúzok. Nem tudjátok, dupla ágy van a Lenin Mauzóleumban?
uploads.disquscdn.com/images/64c076649cf14824ed65e665e909ba6437775492c215461580ef5220d3440227.jpg?w=800&h=548
kereső
@SÍva: 11:18 Mindenkiről beszéltek- ámerikáról, az unióról- csak éppen azokról nem akiket ez közvetlenül érint- az ukrán népről. Tudomásul kellene venni, hogy nekik van joguk dönteni a védekezésről az agresszor ellen- amit megtettek nyugati támogatás nélkül is 2014-2022 között. Gyakorlatilag nyugati támogatás nélkül úzték ki Kijev környékéről- és az egész É-keleti térségből az oroszokat, majd ezután indultak meg a nyugati fegyver támogatások. Szóval hagy döntsenek meg már ők, hogy mikor akarnak leülni putyinnal tárgyalni, és m ilyen feltételekkel- Európának meg az az érdeke, ne engedjen teret az orosz terjeszkedésnek- főleg ne az ukránok kárára.
NKF
Az egész Unió egy nagy rakás sz@r! A mostani vezetöket el kell söpörni! Mert nem európai
érdekeket képviselnek!
Namely
"Felgyorsítjuk katonai támogatásunkat, lőszert, rakétákat és légvédelmi rendszereket szállítunk Ukrajnának"
A papír mindent elbír.
A nyilatkozat bármit elvisel.
Mára kb ezek az Unió alapelvei.
Mintha 1973-ban kiadott pártbizottsági jelentéseket olvasgatna az ember.

"Az uniós tagállami vezetők készek jóváhagyni azt a javaslatot, mely az európai bankokban tárolt, majd az ukrajnai háború miatt befagyasztott orosz vagyon profitjának felhasználását tenné lehetővé Ukrajna számára, beleértve a katonai támogatást is"
Az Unió jogállami kerete már a múlté. A jogállamiság megszűnt.
SÍva
@kereső: Első körben az ukránok tartottak be az általad jelzett területekről az orosz ajkú ukrán állampolgárokat úgyan úgy vegzálva őket mint az elszakított területeken élő magyarokat. Az Oroszország nem vett részt a háború kitörése előtt semmiben sem és nem volt jelen Ukrajna területén. Ukrajna részéről fokozódtak a támadások a nagyrészt orosz ajkú lakosság ellen a szavazást követően ami elszakadást jelentett az "anya"országtól. Tehát még egyszer a háború kitörése előtt az orosz hadsereg nem volt jelen Ukrajnában.
kereső
@SÍva: Nem ez volt a kérdés-, hogy ki, hol, mikor- hanem az, hogy ne mások döntsenek az ukránok helyett- ne az usa, ne az eu, ne orbán...micsoda dolog az, ha az ukránok nélkül tartanak "béke megbeszélést".
Amit rosszul tudsz: az oroszok 2014 óta ott vannak Donyeckben-és Luhanszkban- az orosz kormány által pénzelt wagner zsoldosok által.
SÍva
@kereső: Az ukrán népnek kellene végre helyre tenni a politikai vezetőiket! Nem látják, hogy beáldozzák az összes ukrán férfit legyen az bármilyen nemzetiségű! Ébredjenek már fel végre az emberek, hogy az ellentéteket a politikusok szítját a nemzetek között mert egyik sem jobb vagy rosszabb mint bármely másik! Kinek jó az ha a testvérnemzetek parancsra ölik egymást? Megmondjam? Azoknak akik már arra spekulálnak, hogy mennyit fognak keresni Ukrajna helyreállításával. Gondolom nem kell bővebben kifejtenem? Jelenleg meg a fegyvergyárak tulajdonosai söpörnek be irdatlan hasznot az európai és egyéb népek által finanszírozva. Na és kik azok akik világszerte gerjesztik a háborúkat?
kereső
@SÍva: Nos, én ennek ellenkezőjét olvasom ukrán hirportálokon, mint amit irsz. Van egy csomó magyar nyelvű on-line hirportáljuk- főleg Kárpát-aljai hirekkel, de a háborúval kapcsolatos minden hir is ott van- az új sorozási tv.-től kezdve a frontig.
G.Freeman
@KisTehen: A szovjetek oroszok voltak, akik szuverén nemzeteket kényszerítettek abba a tákolmányba. Ez bizony 1-es, leülhetsz.
csak úgy....
@NKF: @Namely: @KisTehen: magyar tudósok megállapították,hogy csak a csöpnyi értelemmel rendelkezökböl lesz fidesz szavazó és hüséges buta eb! :)
Namely
@csak úgy...: helyesen írni mikor tanulsz meg, ha már "buta eb"-nek nevezel másokat te ostoba majom?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.