A terrorszervezet közzétette a felvételeit az oroszországi támadásról, amiket maguk a támadók rögzítettek, és jól hallható, hogy egymást biztatják a gyilkosságokra.

Az Iszlám Állam által közzétett új videók alapján már biztosra vehető, hogy

ők követték el a 137 halálos áldozatot követelő támadást a Moszkva melletti Crocus City koncertterem ellen.

A pénteki krasznogorszki terrortámadás volt az Iszlám Állam legvéresebb európai akciója volt, és Oroszországban a beszláni tragédia óta a legsúlyosabb, írja a Guardian.

Most már biztos, az Iszlám Állam terroristái mészároltak le 137 embert Moszkvában

Ennyi maradt a Crocus City Hall épületéből    Fotó: AFP

Az iszlamista terrorszervezet hírügynöksége, az Amaq új felvételeket hozott nyilvánosságra az akciókról. A felvételeket maguk a fegyveresek készítették, amint civilekre vadásznak a Crocus City Hall előcsarnokában, és közvetlen közelről nyitnak tüzet rájuk. A videó egy pontján az is hallható, hogy

az egyik támadó arra buzdítja társát, hogy senkinek se kegyelmezzen, és öljön meg mindenkit.

A támadás mind a négy közvetlen elkövetőjét elfogták. A merénylet kapcsán összesen 11 személyt vettek őrizetbe. Oroszország korábban Ukrajnát próbálta megvádolni a történtekkel, amit Kijev határozottan visszautasított.

Immár bizonyos, hogy életét vesztette a moszkvai vérengzésben a 42 éves egykori orosz szépségkirálynő, Jekatyerina Novoselova. A modell 2001-ben nyert nyert szépségversenyt. Novoselovát az orosz egészségügyi minisztérium a Crocus városháza áldozataként tartja nyilván. Tver nevű városban élt, nemrég költözött Moszkvába.

Most már biztos, az Iszlám Állam terroristái mészároltak le 137 embert Moszkvában

A 42 éves egykori orosz szépségkirálynőt, Jekatyerina Novoselovát imádták az emberek    Fotó: YouTube

Egyre több információ jelenik meg az orosz médiában a péntek terrortámadás halálos áldozatairól. Egy másik áldozat a 44 éves Natalia Zudina, aki az Uráli Állami Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, Jekatyerinburgból utazott Moszkvába – minderről a Daily Mail portál számolt be.

A 34 éves Pavel Okishev születésnapjára készült, felesége, a Irina Okisheva fotós, holttestüket egymás mellett találták meg. A pár Kirovból származott, és 2012 óta voltak együtt. A sérültek között van egy nyolcéves fiú is, aki állítólag kritikus állapotban van.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zenebohóc
Mint a mesében az öreg király: "Hiszem, fiam! Hiszem! Hogyne hinném..."
Nyírfa
Putyin csalódása mérhetetlen: nincs ürügy az ukránok elleni megtorló akciókra.
Elképzelni sem tudom - nem is akarom -, milyenek lehetnek a hétköznapok a megtámadott ukrán területeken, ahol az orosz katonák éppoly lelketlenül mészárolják le a lakosságot, mint az teszik az iszlamisták. Mi a különbség? Erkölcsileg, nincs.
Az a tény, hogy az orosz nép a saját, II.világháborús tapasztalatából semmit nem tanult, felfoghatatlan. Ha valakiknek, nekik tudniuk kellene örök életre, hogy mit jelent megtámadottnak lenni, honvédő háborút vívni.
Hogy mit jelent a háború.
A németek levonták a konzekvenciákat, de Oroszországban új birodalmi álmokat szövögetnek. És ez tetszik, nagyon tetszik a szellemileg elmaradott embereknek.
KisTehen
@Nyírfa: a modern liberlális felfogás szerint már nem kell élned meg halnod a hazádért

Már nem kell élned meg halnod a hazáért – legalábbis Tóta W. Árpád szerint
propeller.hu/itthon/4001792-mar-nem-kell-elned-meg-halnod-hazaert-legalabbis
jáger laszló
Bűnbánatot biztosan nem fognak kapni abban biztos vagyok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
Elmehet putyin oda, ahova gondoltam... de most, már réges régen ott lenne a helye! Mennyi ember, érték megmenekülhetett volna, ha nem lenne ez a kártékony némber! ...és mekkora vicc már, hogy ő beszél terroristákról, terrorizmusról...??!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.