Kompakt, emberközpontú és kezelhető méretű olimpiát ígért Fürjes Balázs azon a nemzetközi sajtótájékoztatón, melyet a 2024-es magyar pályázat vezetői tartottak kedden Rio de Janeiróban.

Az Olimpiai Parkban található sajtóközpont melletti konferenciateremben a Budapest 2024 pályázat elnöke a megjelent mintegy félszáz újságírót azzal köszöntötte, hogy nemzetközi szinten ez az első ilyen találkozó, így egyfajta kezdet, a végállomás pedig jövőre Limában lesz, ahonnan reményei szerint Budapestre vezet majd az út – utalt arra, hogy a perui fővárosban dönt majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2024-es rendezőről.

Kompakt és kezelhető méretű olimpiát ígér Budapest

Hangsúlyozta, hogy Budapest kiválasztása esetén biztonságos környezet várná a Magyarországra érkezőket, a rendezés pedig megbízható lenne. Hozzátette, hogy Budapest pályázatával szeretnének bátorítani új városokat és új régiókat.

Utalt rá, hogy London, Rio de Janeiro és Tokió mind megapolisz, márpedig a NOB Agenda 2020 programja éppen azért született, hogy közepes méretű városoknak is legyen esélyük a rendezésre.

Kiemelte, hogy a pályázat sikere esetén nemcsak Budapesten, de az egész régióban először lenne olimpia.

Mizsér Attila, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. sportigazgatója, olimpiai aranyérmes öttusázó arról számolt be, hogy egymáshoz közeli helyszínekre számíthatnának a játékokra érkezők, illetve kiemelte, hogy jó pár sportágat a Duna kötne össze.

"Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne" – ígérte.

A gazdasági háttérről Bienerth Gusztáv, a pályázat alelnöke, az Olimpiai Védnöki Testület tagja beszélt kiemelve, hogy "Magyarország gazdasága jó formában van", a költségvetés számára pedig nem jelentene megterhelést a költségek kigazdálkodása a felkészülés hét évében.

Vajda László, aki korábban olimpiák szervezőbizottságában, majd pályázatok előkészítésében tevékenykedett, azt emelte ki, hogy az Agenda 2020 programban megfogalmazottak azzal valósulnának meg, ha Budapestet választaná rendezőnek a NOB.

A sajtótájékoztatóra meghívták Szász Emesét, a riói játékok első magyar aranyérmesét, aki az olimpia jelentette szenvedélyről beszélt, Kovács Ágnes, a Budapest 2024 sportolói bizottságának elnöke, olimpiai bajnok úszó pedig a rendező kiválasztására utalva hangsúlyozta, egy versenyben – amint azt sportolók igazán tudják – csak a teljesítmény számít.

A félórás sajtótájékoztató második felében a pályázati bizottság kapott kérdést többek között arról, hogy miként kezelné a Magyarországra, illetve a fővárosba látogató tömeget, arról, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik nagy versenyek rendezését illetően, illetve, hogy nem érzi-e esélytelennek Budapestet Los Angelesszel, Rómával és Párizzsal szemben.

"Budapest nem esélytelen. Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk ebben a versenyben és elsők akarunk lenni a célnál" – szögezte le Fürjes Balázs.

Egyúttal megemlítette, hogy jövőre Budapesten, illetve Magyarországon lesz úszó-világbajnokság, cselgáncs-vb, Forma-1-es futam, Air Race, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és 500 ezres létszámot kell kezelni az évente sorra kerülő Sziget Fesztiválon.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, hogy a NOB jövőre szerinte alacsony kockázatú helyszínt választ, és leszögezte: Budapest ilyen.

Arra a kérdésre, előnyt jelenthet-e a szavazásnál, hogy Magyarország kiemelkedően szerepelt az eddigi olimpiákon, úgy reagált: hiszi, hogy a korábbi eredményekkel nem lehet nyerni, de ezek jó alapot jelentenek.

"Magyarország az egyetlen nemzet a tíz legeredményesebb közül, amely még nem rendezett olimpiát" – emlékeztette rá az újságírókat.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Egyéb se hiányzana még ennek a megviktorlott nyomorult orbáncos országnak, mint egy olimpia!
Épeszű ember nem gondolhatja komolyan! Kilóg a seggünk a gatyából, az EU könyöradománya nélkül éhen vesznénk, de a hibbant csúti majom olimpiát akar.
Hamar kényszerzubbonyt rá!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
Fürjes! A kurva anyád, meg annak is aki rád szavazott, az a kétkerekű anyabaszó!
vitriol
...és ki az a fürjesbalázs? Budapest nem ígérhet semmit, mert Budapestet tönkretette orbán és bandája, eladósította, itt rendes közlekedés sincs, és addig már nem is lesz!
simmering73
2024-ben olimpia itt? Azt nem tudja megmondani senki, hogy jövőre mi lesz, nemhogy 2024-ben.
cs.n.
Csináljatok olimpiát pesten, leszarom. De akkor fizessétek ti, akik annyira odavannak érte. Ja, úgy már nem frankó? Akkor hagyjuk a picsába.
Csodálkozó
Egyéb se hiányzana még ennek a megviktorlott nyomorult orbáncos országnak, mint egy olimpia!
Épeszű ember nem gondolhatja komolyan! Kilóg a seggünk a gatyából, az EU könyöradománya nélkül éhen vesznénk, de a hibbant csúti majom olimpiát akar.
Hamar kényszerzubbonyt rá!
perfekt
Tudod mit mondott a misszionárius pap-Fürjes meg a többi rabló?Balázska---" hát a faszom nem kéne még"?
gulyasgyula
@cs.n.: .. Nem érdekes az Orbánt támadó pártok , politikusok egy se támadja az olipia rendezést , pedig az a pénz ezer helyre kellene ?? Az olipia csődbe viszi az országot de mivel valószínű hogy nem Orbán lesz a "király" Ő csak a páholyból nézi az akkori kormány és a lakosság kinlódását ..De úgy kell a fiataloknak akik most a fotelből forradalmárkodnak ..Mindenki látja a szakadékot de senki nincs aki meg akadályozza a katasztrófát ..
Oscarson
Áááá, nem is érintené ennek a nagyon gazdag országnak a költségvetését ! Úgy vinné el az egészet, hogy nem is érintette ! Mint orbán a vagyonát ! Úgy van neki, hogy nem is kereste meg ! Egy egész ország nem mehet lopni !
eszegfu
@perfekt: 23:02 Hühaaaaa! Most nagyon felmérgelhetted Magadat...nem szoktál Te ilyen "választékosan" hozzászólni... egyébként meg igazad van!
magyarbakancs
Olimpia Budapestre?
Az kellene ,még annyit lopnának amennyit nem szégyellnének.
Nem lenne nyugdíj emelés,szociális dolgokat teljesen meg nyirbálnák.
Ezt szeretnéd magyar nép?
Akkor csinálj olimpiát.
Csodálkozó
@magyarbakancs: Nem Budapestre, hanem Felcsútra képzeli a csúti hibbant.
Hellcat
Úgy hiányzik ennek az országnak egy Olimpiarendezés mint Markotabödögére a Nagyteszkó...belerokkanna az ország.
Füstölgő
De jó lesz Ausztriának, Szlovéniának, Szlovákiának! Tele lesznek vendéggel, iszonyú pénzeket kaszálnak, a magyarok meg dolgozhatnak a semmiért! Mert azt ne higgye senki, hogy nem ott szállna meg a világ minden részéről idelátogató érdeklődő!
Csodálkozó
@Füstölgő: Ne félj, úgy lesz itt '24-ben olimpia, mint ahogy '95-ben volt Béccsel közös világkiállítás.
Mit nem képzel a hóbortos csúti tolvaj!
perfekt
@eszegfu: Szia:Igen-igy van.De már tegnap turbón voltam-mikor Schmitt Pál adta át az aranyat Kozák -Szabó párosnak.Tudod mi jutott eszembe?--az, hogy mikor tolvajt elfogják, gratulál az őt elfogó rendőröknek.
Második: a birkózók elleni csalások:Német származású bíró vezette-a német -magyar versenyzők meccsét.Ki is nyírta a magyart!
Harmadik:Nagyszájú férfi vízilabdásokat elverték mint bányász a hűségpénzt.!
Negyedik:Nevesincs emberek kolbászolnak, az Olimpia körül--az adófizetők pénzén
-Riiióóóban! és tartottak kortesbeszédet!--gyülekezvén, a lopási lehetőséget érezvén a nemlétező Magyar-Olimpia mellett.
És ez csak a napi civil méreg.
Azért megbocsájtható talán-hogy a kommentem "kifütyülendő" részét nem én kínáltam-csak idéztem:-)).
nemfideszes
"...ahonnan reményei szerint Budapestre vezet majd az út " ... na ja, a gyorsforgalmi út Budapest "ékköve" a világ szégyene... és mi akarunk olimpiát rendezni!? 2024-re már nyugdíja se lesz az embereknek te szerencsétlen!
vonotok
@Csodálkozó: Igazságod lészen. Ha megengeded javallanám a kötelet.
eszegfu
@perfekt: Igazad van! Először is elkerülte a figyelmemet az idézőjel, másodszor pedig én lemaradtam az Általad irt eseményekről... most is csak forgatom a fejem ide-oda, próbálok tájékozódni és pótolni az elmaradtakat. Ezennel törlöm a "dorgálásodat" és remélem Te is elfelejted!:)
Perwool
Kompakt és kezelhető méretű LOPolimpiát ígér Budapest!
Budapest???
Ne bameg...nem a magyarok??? Vagy a budapestiek pénzéből lesz??
Grumpycat
Faszkalap! Kompakt és kezelhető magyarországot kellene létrehozni bazdmeg!
Equus
ez a fürjes vagy mi kinek a pénzén tartotta a tájékoztatót? Ki fizette a terembérletet, mennyi volt? Mennyi volt a techinkusoknak a bére, akik a hangosításról gondoskodtak? És ki fizette az újdondászok szarának, hugyának eltakarítását? Még nincs Olimpia, de már indul a tolvajlás. Hajrá Bp,
ps: kijafaszom adott ennek a köcsögnek meghatalmazást arra, h 1,4 millió ember nevében beszéljen?
Grumpycat
@Equus: Nana! Van az 7-8 mill.ember is...
perfekt
@eszegfu: 12:47 re Nincs semmi gond.Én értékes dolgokat gondolod-a kezükbe adnék?-még eltulajdonítanák ,impotens banda.Az eseményeket unásig ismétlik-összekötve egy idegorvosi pályát erősítő, buzdító énekecskével, amire koros barátaim azt állítják--Rákosi elvtárs forog a sírjában.Egy hölgytől érkező dorgálást,mindég megszívlelek, mert azok igazság tartalma még jól jöhet bármikor is.De Ari vagy,s köszönöm.Az Olimpia rendezése a nehéz álmok kategóriája--annyi pénz, amibe kerül-annyi pénz-nincsen,csak a számtan példákban.A virtuális pénzből nehéz lopni-bár én láttam már éjjeliőrt nappal meghalni--és ötletet is mostanában.
Equus
@Grumpycat: ezt miként számoltad ki? Szted Hajdúbivalytöke 100 fős magyar - ma még - 2.400 fős cigány lakossága mit érez majd az olimpiából? A mezei terménylopás már nem igazi.. hülye magyar nem csak vetni, aratni is akar. Konyhakertek kutyával, kamerával védettek. Minek ide olimpia???
Grumpycat
@Equus: Nem számoltam nagyon. Csak alapul vettem, hogy a csuticigány 2millió embert tud a Kossuth térre hívni... :-))
gulyasgyula
@Mirabilis: Kicsi , olcsó olimpia nincs csak drága ..Ebben az ország bele rokkan és 20-30évbe kerül kiheverni ..Az olimpia a gazdag országok előjoga ..Állítsuk meg ezt az agyament ötletet míg nem késő ..Ezzel foglalkozzanak az ellenzéki pártok ..
gulyasgyula
@Mirabilis: A fideszes szimpatizáns meg az ország gazdasági helyzetét néző polgárok között van külömbség ,,.A bevándorlás elenességgel egyetértek de az OLIMPIA ELLEN HA KELL TÜNTETEK ..Attól hogy az ország gazdasági mutatója javul még egy szegény ország vagyunk és egy olimpia valósággal nyomorba dönti az országot ..NEM AZ OLIMPIÁRA FIATALOK A TI JÖVŐTÖK A TÉT ..Én már elég öreg vagyok és én életem már nem érinti az olimpia de van családom akiket igen .
gulyasgyula
@kkalman: ..NEM KELL .!!!.Erről gyűjtsenek aláírást , népszavazást a pártok ..Ezek a szarházi ellenzéki pártok még ellenzékben se azt csinálják amit az ADÓFIZETŐK TÖBBSÉGE ELVÁRNA TŐLLÜK ., és ezek akarnak a hatalomba kerülni ..???
gulyasgyula
Már találtam az interneten egy közvélemény kutató népszavazást az olimpiáról ..A szavazók 74 %% nem akar olimpiát ...
karma1
@gulyasgyula: Igazad van, meg kene oket valahogy allitani, de amig a penz szagat erzik es a konnyu rablas lehetosege az orruk elott van, addig eleg nehez lesz oket errol lebeszelni...Sajnos...:o((
karma1
Kezelheto meretu olimpia... Ja, a magasugrashoz egy samlit kell atugrani, a 100 meteres melluszas egy furdokadban lesz, a golfot az M1-es bevezeto szakaszan fogjak csinalni, a tornaszbajnoksagnal egy lakotelepi 9. emeleti lakas ablakat kell kivulrol megpucolni, es a sulyemelest a sportolok a piacrol hazatero nenikek kezebol kikapott gurulos taskakkal fogjak elvegezni.
A karate versenyeket egyszeruen ugy rendezik meg, hogy a kulfoldi sportoloknak azt mondjak, hogy a Duna partjan levo oriasi kupolas epuletbe kell ugy bejutniuk, hogy a biztonsagi oroket artalmatlanna teszik. Kivetelesen ok is vihetnek majd sokkolot a kuzdelemre, merthat eselyegyenloseg is van a vilagon...

Aki megis lesz olyan bator, hogy eljon mondjuk Kanadabol valamilyen sportesemenyt megnezni, akkor az ingyen utazhat a csuti kisvasuttal, ahol addigra a makovecz stadiont befedik, es a fuvon verhetik fel a satraikat a szurkolok. Meccset ugyse fognak benne jatszani, viszont legalabb kihasznaljak a futheto kazanhazat budinak...

Ez abszolut kompakt kis olimpiat jelent, kb. olyan szintut, amit ket falu fiataljai jatszanak a libakergeton...
eszegfu
@perfekt: 18:48 Örülök, hogy nem sértő szándékot éreztél a hsz-mből. Az olimpiával kapcsolatban nekem először nem is a pénz, vagy ennek esetleges ellopása jutott eszembe. Inkább az: felépitünk mindenféle csarnokot a versenyeknek, de előre tudjuk, hogy utána nem lehet hasznositani, vagyis eleve az olimpia után pusztulásra van itélve. Több, mint 20 éve "vonultak ki" a szovjet katonák és nézd meg mi lett a lakótelepeikkel, pedig ezeket nem 1x alkalomra épitették. Mégsem tudták -- vagy nem akarták -- felujitani, hogy legyen mondjuk leányanya otthon, idősek háza, vagy a fiataloknak valami "átmeneti" lakása (és akkor talán elkerülhettük volna a devizahiteleket is). Az elmult olimpiák "tereptárgyai" szinte kivétel nélkül csak ronditják a természetet. És akkor mennyi hitelt kellene felvennie M.o-nak?! "Drága" kormányunk meg büszkén belevág Összegezve: ugy kell nekünk az olimpia, mint a hátamra egy púp!:((
gulyasgyula
@eszegfu: ...Akkor itt lenne az ideje az olimpia rendezés ellen gyűjteni az aláírásokat , vagy éppen erről rendezni népszavazást ..Ha a vasárnapi nyitva tartás elől elfutotta kormány , szerintem ha már most el kezdődik egy olimpia ellenes hangulat kialakulása van esély a lemondására -lemondatására a kormány részéről ..Ne feledjétek Orbán csak erőből ért..
gulyasgyula
@karma1: ..Azért a vasárnapi nyitva tartásnál talán többet érne egy aláírás gyűjtés , de ha meg se próbáljuk akkor itt írogatni is felesleges ..
Kamcsatka
@Füstölgő: És természetesen őket meg sem kell kenni az Olimpiai Bizottságban, így is ránk fognak szavazni, igaz szerintem már utálnak néhányan annyira, hogy az igen szavazatukkal kéretlenül is hajlandóak kicsinálni bennünket.
perfekt
@eszegfu: Igaz amiket glédába soroltál..Én is így látom-mint sokan mások-ahogyan Te is.De annyiszor leírtuk már, pontról- pontra a problémákat,hogy hihetetlen.Mégis süket fülekre talál.Nekem a legfurcsább talán az,hogy több millióan így gondolkodnak-és mégis buliznak a pénzeinkkel.Ilyenkor a nagy Lenin,jut eszembe ki azt mondta,hogy ismétlés a tudás anyja.Én pedig mint pedagógus, a gyerekeknek azt mondtam,hogy ez nálunk nem így működik,mert az ismétlés a tudás hiánya.Így azután amiket felvetünk problémaként,azok sajnos nem víziók,de az illetékesek alkalmi vakok-és süketek---és közben nem is gondolnak arra ,hogy a türelem viszont véges!
eszegfu
@gulyasgyula: 12:53 Támogatom az ötletedet! Csak éppen hol van ennek az elinditásához valami csoport, esetleg az ellenzék?! Azt gondolom, hogy itt már elég sok a nyugdijas idős kommentelő (magamat is beleértve), akiknek talán már nincs elég energiája egy ilyen aláirás gyüjtéshez, max. a támogatásunkat tudjuk adni az aláirásunkkal...sajnos...
eszegfu
@perfekt: 13:57 Csupán annyival egészitem ki irásodat: nekem elég gondot okoz a családi költségvetésem egyensulyban tartása, igy egy országét meg pláne nem tudnám helyesen "navigálni", vagyis tisztában vagyok azzal, hogy nem egyszerü dolog. Ugyanakkor nem akarom elhinni, hogy a kormány mellett dolgozó tanácsadók (vagy mindegy mi a beosztásuk) nem tudják, esetleg nem hallják meg a problémákat. Na jó... én sem veszek már gyapjuruhát, mert már lehet, hogy nem tudom "kihordani", de azért vannak rövid és hosszabb távu terveim. A jelenlegi kormányzatnál látom a rövid távu terveket (a minőségről itt most nem beszélek!), a hosszuak viszont érzésem szerint mind elbaltázottak (akár Paks2-re, akár az olimpiára gondolok) és a lényeg, hogy még megkötik a szerződéseket és majd a köv. kormányok azt sem tudják honnan teremtsék elő a pénzt mindezekre. De pl. a nyugdijreformról állandóan beszélnek és még mindig semmi... pedig nagyon nagy szükség lenne erre, hiszen nem riogatás, hanem tény: csökken a lakosság száma, nyilván a korosztályok is ennek arányában csökkenek, tehát kevesebb járulékbevétel lesz, nem lesz miből nyugdijakat fizetni.
perfekt
@eszegfu: Kedvelem a hölgyek írásait-mert minden témának ,az élet mozgásainak látják minden fázisát.Most is a leglényegesebbnél kezdted a mikro közösségnél indultál,a családnál-és röviden-elmondtad a lényeges dolgokat, közötte azt-hogy ha a családoknak nincs harmonikus élete,akkor az országnak-nem lehet.S hogy elhűlve nézzük a szabad rablást ,egyre inkább csökken a toleranciánk.A perc emberkék pedig-felzabálják most már nem csak az emberek javait,hanem tisztességét is! Olimpia:Nagy dobás lenne,,oly nagy-hogy bele rokkanna a lakosság.S ha ideadják a rendezés lehetőségét-mindnyájunknak el kell menni!?!
papa.49
Én is ,,kompakt, kezelhető méretű játékot,, ajánlok a hazugovicsnak, játszon azzal amivel mindig szokott, a zsebében!!!
Grumpycat
@papa.49: A bringásra gondolsz? Ja nem, az nem a zsebében van.
nemfideszes
A vizes vb tervezett költsége 8 milliárd volt, jelenleg 90 milliárdnál tartanak. Tehát se nem "kompakt" se nem "kezelhető", mint ahogy a 774 milliárdból tervezett olimpia sem lesz az.
papa.49
@nemfideszes: Addigra remélem fütyisz se lesz!!!
gulyasgyula
@eszegfu: ..Én ugyan így vagyok de megpróbálom a helyi ellenzéki párt embereit ráhangolni a témára ..Javaslom nektek is ..Biztos mindenki ismer a saját közegében ellenzéki párt -tagot , szimpatizánst ..Próbáljuk meg , mit veszíthetünk ?? a mi nyugdíjunkat már úgy is jól megemelték 2017-re..
papa.49
,,Zsebhokiban indulhat az ószereshazugovics))))))))))))))))))
kkalman
@gulyasgyula: ma, 09:27 Szerintem sem kell olimpiát rendeznünk. Ha a NOB-nak van egy csöpp esze, akkor nem mi kapjuk, hanem valaki már a "riválisok" közül. A képeket elrettentésül tettem fel.
gulyasgyula
@kkalman: ..A NOB a olimpiás banda egyik szárnya , nekik érdeke az olimpia ..Mi pénz kapnak a felkészülésre a rendezésre , hogy az ország bele rokkan kit érdekel ..??
namihami
Valami hasonló szöveg ment a görögöktől is. Most aztán dübörög a gazdaság náluk, az elkészült létesítmények kihasználtsága 120-150 %-os. A görög nép máris az utcára tódult és követeli a következő olimpia megrendezésének lehetőségét. A brazilok is ott állnak már a startvonalon, hasonló célból.
eszegfu
@gulyasgyula: 19:27 Rendben! Egy próbát megér!
eszegfu
@namihami: Gondolom, hogy mindezeket iróniából irtad... igaz?!
eszegfu
@perfekt: 16:04 Nem vagyok hivő ember, de azért elmondok egy pár imát -- a magam módján -- hogy NE nyerjük meg az olimpia rendezési jogát! És kösz. a beszélgetést.
papa.49
@gulyasgyula: Hát például minket a népet, mert a vesztességet ami lenne bőven nekünk kell kifizetni!!!
Ha annyira olimpiát akar a gyagya hazuzugovics FIZESSE Ő KI!!!
felnőttem kissé
A templom egere miért akar olimpiát? 600 ezer már kitántorgott a tőbbi majd 2024 után fogja meglépni.
namihami
@eszegfu: Reméltem, hogy kijön a szövegből.
eszegfu
@namihami: Hangulatjel nélkül nekem is csak azért "jött át", mert kb. ismerem a beállitottságodat...és ezért szerettem volna tisztázni. Kösz.!
namihami
@eszegfu: Nem szoktam használni, sőt, különösebben nem is figyelek azokra. Amit akarok, azt leírom. A stílus (általában) kijön a szövegeimből. Remélem.
gulyasgyula
@papa.49: Szerintem meg a hazugovicsék úgy gondolják , fizessenek az adó fizetők ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: És nem jutunk tovább az írogatásnál fizetünk mi meg a családunk ..Fotel forradalmárok még nem nyertek forradalmat ..
Lepényleső
...és a jelenlegi beadott ár minimum ötszöröséért,a megalománia teljesítéséért?
felnőttem kissé
Fürjecske tetszik a feltételes módok használata. Maradjon is igy.Aztán felébredünk, vagy nem.Mert a mosónők korán halnak
aremy
@papa.49: bocs de én óvszeresnek olvastam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.