Az állam megteremtette az oktatás kiváló feltételeit, de órát nem tartanak a politikusok. A szakszervezet szerint ez demagógia. A kormány nem söpörte le az asztalról a legutóbbi PISA-felmérés katasztrofális eredményeit – jelentette ki Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szerinte a kabinet az elmúlt években megteremtette az oktatás finanszírozási és működtetési feltételeit, mégpedig olyan remekül, hogy az Európai Unió is elismeri: az uniós átlagnál többet költ az ország a közoktatásra...

Forrás: vs.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az EU csak azt látja, hogy ezen a címen mennyi pénzt tapsolnak el; ebben benne van a haveroknak osztogatott pénzek, az alkotmányos költségek, s pl. Matolcsy magáncélú oktatási baromságaira költött milliárdok
Eladott Ország
És nehogy egy­egy tanár, egy­egy iskola illegálisan gondolkodni tanítson, olyan központosítást
hajtottak végre az oktatásban, amilyen még a szocializmus idején sem volt.
Így aztán már semmi nem áll útjába annak, hogy megvalósuljon Orbán álma, a munkaalapú
társadalom, amelynek hőse a „műhelyben koszos kézzel, olajos ruhában és bakancsban” dolgozó
munkás, aki bárhol bevethető, teljesen kiszolgáltatott közrabszolga lesz, amikor a technikai
fejlődés az utolsó koszos és olajos műhelyt is megszűnteti.
Az így képzett alattvalónak semmi esélye arra, hogy a munkaerőpiac változásait önképzéssel
vagy továbbképzéssel követni tudja, ezért reménytelenül leszakad. Az így képzett alattvaló
anélkül dönt vagy nyilvánít véleményt bonyolult ügyekben, hogy meg tudná érteni a bonyolult
ügyeket leíró bonyolult szövegeket. Ily módon kiszolgáltatottá válik a mindent leegyszerűsítő
demagógoknak. És mindez végzetszerű következetességgel generációról generációra
újratermelődik, mert Orbán oktatási rendszere évről évre erősíti azt a determinációt, hogy az
egyén sorsát képességei helyett az dönti el, hová születik. Halálra ítélt az az ország, amely
elfecsérli „rossz helyre” született tehetségeit.
1magyar
A pedagógusok 70 %-a alkalmatlan a pályára. Igaza van. Nem tudnak tanítani. A legtöbb tanár olyan szinten adja elő az anyagot, mintha elolvasná a gyerek a könyvben.
quadrocopter
Az oktatási (S)EMMI felköpött a levegőbe és másokat tol alá! Szokásos rezsimhúzás, ezek a génhalmazok még soha a büdös életbe nem ismeték el a töketlen hibáikat!
glorianna
Az "eredményekben" kétségtelenül benne vannak a pedagógusok is. Bár nem elsősorban a néhol valóban kifogásolható munkájukkal, hanem a megalkuvásaikkal, azzal, hogy a szakmailag védhetetlen ukázoknak nem álltak ellen, azzal, hogy hagyták, hogy olvasás és matek helyett folyosói ugrabugra legyen mindennapos tesi néven, azzal, hogy a hittant nem küldték vissza oda, ahová való, azzal, hogy az erkölcstant külön órában tanítják a folyamatos példaadás helyett, azzal, hogy a nagy többség szikrányi szolidaritást sem mutatott, amikor kinyírták az alapítványi és magániskolák jelentős hányadát, és még lehetne sorolni napestig. Egységes és szakmailag megalapozott ellenállással szemben a kormányzat nem sokat tudott volna tenni - de ilyen nem volt.
silber13
Lázárka! Neked egy teendőd volna!" Ne sutor ultr crepidam "Ehhez tartani magadat!
Designer
JAN-KER KFT! Kastélyodhoz vezető út elkészült Geszt felé?! Na, akkor, azzal foglalkozzál!
Clavigo
Gallóné majd egyeztet...A ""masszív szavazóréteg " meg " tegye boldoggá " Balog pátert,,Orbán elvtársat,,,,,,,,,,,,,naponta.
Nessy
tapintatosan közlöm Lázár úrral, hogy ezek a "kiváló feltételek" nemhogy a nullával, de a minusz végtelennel azonosak!
Az ötvenes évek elején, a gimiben, több szabadságuk volt a tanárainknak ( hála a talpra esett igazgatónőnek), mint most egy alsó tagozatos tanító néninek! Alapelv volt: Non scolae discimus, sed vitae!
Nem okozott gondot több szakismeret elsajátítása. Akkor is volt kizáró ok az egyetemi felvételinél, ergo mást tanult meg az embergyereke! Azaz tudtunk váltani. Most szakbarbárokat képzünk, kiskoruktól kezdve. Madách Imre: falanszter szin.
papa.49
@Nessy: Igazad van, de mit vársz egy bugris juhászbojtártól, mást nem lehet várni!!!
Már számtalanszor leírtam nem volt véletlen, hogy Hódmvásárhely első polgija csupán a lezárt aktatáska hordozására tartotta alkalmasnak ezt a faszkalapot, hát ezért!!!
Macskaszem
Mint mindig, most is más a hibás, a pedagógus, a zelmúttnyócév, a hülyegyerek, Brüsszel, Gyurcsány, Soros György, bárki más aki él és mozog, csak ők nem. Ilyenkor a zelmútthatév nem számít bele, meg se történt.
kisrigó
@Nessy: Miről beszél ez a kaméleon Lázár!? Kiváló feltételek?? Nincs kréta, kiégett villanykörte csere csak adminisztrációval stb. Egyfajta tankönyvhasználat a haver tollából, nyomdájából!! Hazug, sunyi -volnának még jelzőim!- aljadék ember! Mi lenne, ha magába tekintene és elismerné, hogy ezt (is) elbaltáztuk!
Eriksson
Ja, dicső pedagógusok. Kockás ingben tüntetgetni, kormányt váltani, politikusokat gyalázni azt igen, gyerekeket tanítani már nem annyira. Szégyenbe hozzák a mai magyar felnövekvő nemzedéket.
Eriksson
@kisrigó: Ebben a hsz-ben hol van szó a gyerekekről, az oktatásról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.