A kettõs élelmiszermérce egyenlõ a kétsebességes Európával. Lehangoló az a kisszerűség, amellyel a nagy, nemzetközi élelmiszergyártó cégek átverik a közép-európai fogyasztókat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a kettős mérce nem más, mint a kétsebességes Európa bevezetése.

Forrás: agrarszektor.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@bakegya: Most olvastam FSP-től; Őfenesége azért ilyen, mert: "Arra lett szotyializálva."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Pont ő beszél átverésről

Őfenesége most éppen „a pozsonyi várban” eresztette el magát

Beszámolók szerint „európai uniós találkozót tartottak az élelmiszerek kettős minőségének megszüntetéséről a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével.”.
Ami már magában is pikáns, hiszen míg a többieket szakemberek, addig a négyek-bandáját a KE-k képviselték, de a mi szemünk-fénye még rá is tudott tenni egy lapáttal. Több baromásg mellez még azt is tudta mondani, hogy:
„Lehangoló az a kisszerűség, amellyel a nagy, nemzetközi élelmiszergyártó cégek átverik a közép-európai fogyasztókat”, amihez hozzátette, hogy szerinte ez „nem más, mint a kétsebességes Európa bevezetése.”.
Mint tudjuk a PISA dolog hazánkban főleg fejtől bűzlik, de ez az értetlenség még így is sok(k)!
bakegya
ORBÁN MÉSZÁROS,CSAÁNYI-UZSORÁS,SINTÉR SANYÁVAL-ÉS A TÖBBI AKIK MIND AZ ARISZTOKRATA MAGYARKODÁSBAN a legnagyobb strómanjaikkal tolták haza a mi kis Magyarországunk-IŐLÜK VESSZÜK A HÚST A SZALÁMIT,A TEJET,A TOJÁST,A GÁZT A VIZET-ha sikerül kiutálni a VIKINEK A MULTIT!
HÁROMSZOR ILYEN DRÁGÁN VERI RÁ A MAGYARRA A BALHÉT-EZ AZ ORBÁN TERV!!!
eszköz neki a hibbant visegrádi négyek-akik nyilván szarba vesznek majd minket!!!
bakegya
@RonaGyuri: ÁTVER MINDENKIT-pofátlanul-MÁR ANNYIRA VAKMERŐ,Ő MAGA MONDHATJA KI-ez nagyon gáz!
Sziszifusz
Az az igazság, hogy a multikon kívül Orbán Viktor is átveri a magyar embereket (már akit)m és ez sokkal jobban fáj.
1magyar
Ezért kellettek a keleti országok az unióba, hogy a melléktermékeket adják el itt.
RonaGyuri
@bakegya: Most olvastam FSP-től; Őfenesége azért ilyen, mert: "Arra lett szotyializálva."
bakegya
@RonaGyuri: akkor evidens,a szotyit bélférgek ellen zabálja!-klasszikus eset.
solidedge
Ha behozza a multi a nyugaton terített árúját a zöme rá fog rohadni. Nem lesz a nyugdíjasnak 1000 Ft/kg parizele, hanem 3000 Ft-ot kell érte adnia. Ja kérem a minőséget meg kell fizetni. Egyébként a kispénzű a magyarból is a silányat veszi. Mióta az egyik húskombinátunk kilobbizta, hogy a csirkebőr is élelmiszeripari termék legyen azóta nyomják a magyar olcsó hentesárúba százzal.
teuton
@1magyar: Eleg idiota hsz... Miert nem inkabb azt kerdezed Orbancodtol, hogy TE miert fizetsz dalolva a esa fidesznek tapsolva 3x annyi afa-t az elelmiszerre, mint egy nemet??? Es miert olyan alacsony a magyar minimalbrer (amit ugye a kormany allapit meg!)???
Peller Anikó
A multik nem verik át a magyar embereket. Annyit fizetsz az árúért amennyi rá van írva.

A kisbolt előszöris drágább (sokkal) és legalább ötféleképpen vernek át, egyszerre.

Ha nem tetszik ne vedd meg, be se menj a Tecsóba, Lidbe, Aldibá, mia rossebnek mászkálsz oda ha nem tetszik. Én se járok színházba, se focimeccsre.
1magyar
@teuton: Azért kellett bennünket gyarmatosítani,hogy náluk maradjon a jólét, miattuk vagyunk ilyen csórók és persze a megvett kormányok miatt.
Na van egy réteg aki az ország eladásából meggazdagodott.
mackoka46
Orbánc sz@rt bele az élelmiszerkönyvbe, nem más. Miről beszél ?
tudode
Aki nála JOBBAN ÁTVERI A ZEMBEREKET, az Nóbel-díjat érdemel.
.
Addig, amíg a VILÁGHÁLÓRA NEM KERÜLTEK FEL a huncutságai még egy ideig HINNI LEHETETT neki valemennyire, de nem hiába fidelték, hiszen már az átkosban is ÁTVERTE MÉG A KOMMUNISTÁKAT IS, mikortól is?
.
Akkortól, amikor a VILÁGHÁLÓ KIBŐFŐGTE, hogy ki ŐKELME még az átkosból, amely 2005-ben lett ismertté:
.
---- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
2005. 07. 06. · HÓCIPŐ 2005/14
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Hogy a bánatos fenébe tudott már 1993-ban 62 millióért ólat venni akkor, amikor a parlamenti képviselők tiszteletdíja 30 ezer Ft körül volt.
.
Íme:
.
--- Képviselők javadalmazása
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
Aztán a székházeladásból lecsípett, és vásárolt a dúrva papinak bányát
.
---- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=128s
.
Az óta is a BALTÁSTÓL a MÉSZÁROSIG, mint a NEMZET MÉSZÁROSA kidumálja magát, mert tudja ŐFENSÉGE, hogy RÖVID AZ EMLÉKEZET, mert olyan aranyosan végezteti el a PISZKOS MUNKÁT a kegyeltjeivel, hogy azt HISZI Ő TRISZTA mint a ma született bárány!!!
.
Félre bánat, félre bú, MENJÜNK VIDÁMAN TÖNKRE:
.
--- Sas kabaré-Gy. Ferenc és O. Viktor 2053-ban
www.youtube.com/watch?v=SwxCFv2_Ykg
.
Tényleg rö-hejesek ezek a FICERÁK!.
Csizmás Kond
...nem az az árverés hogy melyik áruházban vetted...pl vegyél kávét ugyanolyant különböző országokban (ausztria, magyarország, szlovákia )...na akkor meglátod kinek van igaza.
Eladott Ország
Frászt akarnak ő jobbat a kiskereskedelemnek. Rá akarják tenni az enyves kezüket a most még a multiknál lévő piacra/erőforrásokra. Pont ők voltak azok, akik a legnagyobb pofonokat osztották ki a kiskereskedőknek. És nem csupán a magas céges adók formájában. Rajtuk fájóbban csattant a chipsadó, a jövedéki adók emelése, a dohányáruk trafikokba történő transzferálása, a kötelező online pénztárgép bevezetése és még ki tudja hányféle fű alatt bevezetett, méregként ható kis "finomság", mint egy erős multin.
Eladott Ország
Ezek már megint sunnyognak valamiben. De miben?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/03/ovc.jpg
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem egészen nyugodtan a vásárlóra lehet bízni,
hogy neki színben-szagban-ízben-árfekvésben milyen termék tetszik és majd azt fogja levenni a polcról. Levesporból, kakaóból, kekszből, mosószerből és mindenből van tucatnyi márka,
egyáltalán nem kötelező a silányabbat venni. Azt viszont nem ártana tudatosítani a vásárlókkal,
hogy többnyire az olcsóbb: silányabb. Nem tud más lenni, miután a minőségi alapanyag
drágább, az abból készült termék is többe fog kerülni. Jó megoldás lehet, ha nem az ócska
zacskós levest esszük, hanem elkészítjük friss hozzávalókból. Egy tojásleves, borsóleves,
zöldségleves sem tart sokkal tovább, mint a porleves és garantáltan jobb, ráadásul az kerül bele, amit belerakunk. Mindezt szerintem minden fogyasztó tudja, amit azonban ők sem tudnak és én sem, hogy miben sündörög már megint a kormány? Mit készítenek elő? Ezután csak Mészáros Lölö szállíthat be bizonyos termékeket? Vagy pusztuljanak a multik és csak a CBA? Sima zsarolás? Pénzre van szüksége a költségvetésnek, mert ürül a moslékos vályú?
X-ray
Engem eddig csak a CBA vert át romlott csirkehússal... A krumplijuk viszont nagyon finom néha, amikor egy magyar termelőtől veszik.
kokopelli
@teuton: A német az alapvető élemiszerre (tej,kenyér,hús stb.) 7%-ot, a többi árúra
pedig 19% áfát fizet,és az árak,az azomos cégeknél (LIDL.Aldi stb) 300-310 FT-os
€/Ft átszámolással az ugyanazok! Akkor ki feji meg a szegényembert? Az alapvető-
vető cikkeknél 20%-al többet zsebel be a magyar állam,mint a német,holott egy né-
met min.órabére 8,84€ 2017-től! Végre el kellene felejteni a rossz slampos dumát!!
U.i.: magyar árút csak nyomokban lehet fellelni az azonos "multikban"!Senkinek nem
kell,mert nem ismerik,és nem is próbálkoznak!! ;-- )
wagabund
egy régi ismerősöm(aki egy hazai autógyárban dolgozott) amikor meghallotta, hogy vennék a mi autónkból, javasolta, hogy Németországban vásároljam meg az óhajtott darabot..kérdésemre, hogy ugyanmár miért, amikor itt bemegyek egy szalonba, és vihetem is... elmondta...szóval ott vettem meg...a mai napig áldom az eszét...én nem tudtam, hogy még ebben is van különbség...kényelemben, minőségben, külcsínben.(még ha csekély is, de van)
lusta
Az egyik magyar piacon sétálgatok és beszélgetek az ismerős őstermelővel, aki füstölt hentes áruval foglalkozik. Mutatja, ő nem tudja felvenni a versenyt a másik termelővle, mert az árak nála lényegesen magasabbak. AS sor elég hosszú, mert a házi füstölt kolbász kilója 850 forint. Ez a magyar fogyasztó. Mi lehet abban a kolbászban, ami 850 forint? Egy másik termék esetében kérdi is a vásárló, miért ilyen drága nála az adott termék? Lakonikus válasz volt Erika részéről. Kezit csókolom, a hús drága, amiből készült. Óccsó legyen, ez a vásárlói igény, mert a minőséget nem tudja megfizetni. Persze az agymosás megy és az a szemét multi a hibás, nem sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.