Igazi fotónak nézett egy, a török-szír földrengésről készült fotosoppolt képet Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc csúnyán felült egy internetes hoaxnak

Nézem ezt a sok helyen megjelent csodálatos képet. Görög tűzoltó menti a kapaszkodó török kislányt. Ellenség menti ellenség életét. Ellenség?

– írja Gyurcsány Ferenc a Facebookján a fent látható kép alatt, amelyen egy görög tűzoltó egy török kislányt ölel magához.

A fotó igazából nem valódi, hanem egy mesterséges intelligencia segítségével előállított alkotás, írja a Telex. Nemcsak Gyurcsány, sokan benézték ezt a képet, több görög és török oldal mellett a közösségi médiában is terjedt- írja az RTL.

A Midjourney képalkotó szoftverrel készült képet a görög tűzoltóság nyugalmazott vezérőrnagya, Panagiotis Kotridis posztolta a bajtársai tiszteletére február 8-án a Facebookra, innen indult világhódító útjára a kép.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Mint ahogy evente tiz milliok szopjak be azt is Mona Lisa-t latjak a Louvre-ban, holot az csak a reprodukcio. Az igazit biztonsagos korulmenyek kozott taroljak. Megsem emel senki sem kifogast.
terlasz
Ha jobban megnézzük a fotót, akkor 6 ujjat látunk a tűzoltó jobbkezén.
kereső
„A kollégáim tiszteletére készítettem ezt a képet, akik Törökországban mentik azokat, akik bajba jutottak a földrengésekben” – írta.-az aki a képet készitette.
A két ádáz "ellen" - török/görög ellentét ellenes alkotásnak is felfogható a jelképes kép. És a szolidaritás jelképe- amely akár igaz is lehetne.De" független" ujságirásunk jelképe a telex cikkének cime...igy jobban eladható a cikk?
Fikázók!!! Éljen!!- ma abban merül ki a független hiradás, hogy gyurcsányozik egyet, mielőtt a valós hirt közölné.
Yoda69
@sgl: Azért van az üvegfal, mert alkalomszerűen az eredeti van kihelyezve, ugyanis az sem tesz jót a festménynek, ha folyamatosan el van zárva. Hogy hol olvastam azt sajna mar nem tudom felidézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.