A Tesco az előzetes beszámoló szerint közel 6 százalékkal növelte forgalmát Magyarországon a februárban zárult 2011-12-es üzleti évben, a vállalat bruttó árbevétele 705,2 milliárd forint volt.

A társaság közleménye szerint 2011-ben összesen 80,5 milliárd forint adót fizetett be, amely tíz milliárd forinttal haladja meg az előző évi befizetéseket. Az összes adóból 12,2 milliárd forint volt a válságadó, ami a tavalyi évhez hasonlóan a legmagasabb befizetés a kereskedelmi vállalatok között.

A közlemény szerint az elmúlt évben hét új üzlettel, összesen mintegy 11 ezer négyzetméterrel bővült a Tesco eladótere az országban. A cég közel félezer új munkahelyet hozott létre, s közel 19 milliárd forintot költött beruházásra. Az áruházlánc havonta 1.800 tonna baromfit és 1.500 tonna sertéshúst vásárol magyar szállítóktól.

A közlemény idézi a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatását, amely szerint a magyar beszállítóktól származó termékek aránya a legjelentősebb élelmiszeripari termékkörök esetében eléri a 74 százalékot. Az áruházlánc nem csak a magyar piacra vásárol magyar termelőktől, évről-évre növekvő volumenben exportál is, elsősorban élelmiszeripari termékeket.

A 2012-13-as üzleti évben a vállalat bővíteni kívánja kiskereskedelmi szolgáltatásait, ennek keretében a Vodafone-nal közösen elindította a Tesco Mobile szolgáltatását.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, több mint 22.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 17 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, s hetente több mint három és félmillió vásárlót szolgál ki. A Tesco közel 1.200 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, saját márkás termékei között 140 magyar termék található.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
"közel félezer új munkahelyet hozott létre, s közel 19 milliárd forintot költött beruházásra. Az áruházlánc havonta 1.800 tonna baromfit és 1.500 tonna sertéshúst vásárol magyar szállítóktól (...) a magyar beszállítóktól származó termékek aránya a legjelentősebb élelmiszeripari termékkörök esetében eléri a 74 százalékot."

várom erre a turbómagyarok reakcióit. (a felesleges köröket megspórolva kérem csak az írjon, aki tudja mi az a milliárd, tonna és százalék...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.