Az Együtt 2014 Választói Mozgalom tiltakozik és felháborodását fejezi ki annak kapcsán, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket - tájékoztatta a mozgalom kedden az MTI-t. Az Együtt 2014 szerint a Jobbik a kollektív bűnösség elve alapján kíván megbélyegezni családokat, ártatlan gyerekeket, szülőket, és ezzel "szembemegy az alkotmány, a jogállamiság, az emberség legelemibb értekeivel". Hangsúlyozzák: ma Magyarországon senki nem büntethető olyan cselekményért, melyet nem követett el, "márpedig a Jobbik a szülők tetteiért a gyermekeket, gyermekeik tettéért pedig a szülőket, a nagyszülőket büntetné".

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Quijote
@dzurinda: @Pilóta: nem mondom hogy nincs valamennyi igazságotok!De!
Valakinek már kellene egy igazán ütős megoldást találni, mert ami itt van az csak egyre rosszabb lesz.
@dzurinda: mondjuk ha annak a kis cének az apját anyját fogják majd büntetni a gyereke miatt, akkor ki tehet róla hogy az lett ami???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
hát persze hogy tiltakozik, mert nekik nem a rend és a fegyelem a mérvadó hanem a '14.es választások.
miazavalami
@Pilóta: Már teljesen összezavartam magam. Az hogy mi fizetünk a zsidóknak kárpótlást az nem kollektív bűnösség? Pedig az én felmenőim nem bántották őket. Hogy is van ez???
vukkocska
@Pilóta: A sok nullum crimen.. elvekből egyik sem támaszthatja alá Vona úr kívánságát. @Manno István: én megírtam Neked, 0 és 14 év között igen, felelős, de a fölött már nem. Lopni nem küldheti, mert akkor felbujtó, s ezt a büntetőjog egész másként rendezi. De ebbe már ne nagyon bonyolódjunk bele.
coni
Ugye itt a lényeg, hogy Európa közepén ezen vitatkozunk, illetve, hogy egy ilyen pártnak 8-10% szavazó bázisa van jelenleg, még inkább, hogy a kormánypárt zsebi-babájáról van szó.
Mégis mit oldana meg ez a javaslat? Kevesebb súlyos bűntény egészen biztos nem lesz.
Néhány ezer szavazatot lehet szerezni vele.
keresztapa
Teljes igazság az, hogy az Együtt 2014 a bünözőikör tagja, támogatja is a bűnözésböl élő családokat, hisz már gyakorlott bűn szervezet.
vukkocska
@keresztapa: kit is ítéltek el a 2014-ből? Még az egy bűncselekményest sem nevezik bűnözőnek, de akire Te hivatkozol, még soha nem volt büntetve, ennélfogva nem bűnözők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.