A magyar kormánnyal folytatott tárgyalásokon 2012. júliusig "olyan intézkedésekről volt szó, amelyeket mi csak egy készenléti hitel keretében tudnánk támogatni" - jelentette ki ma reggel a Kossuth...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
"Egyetlen olyan számunk nincsen, amely alátámasztaná, hogy készenléti hitelt kellene felvenni - hangsúlyozta a Giró-Szász András szintén ma reggel köztévé adásában"

Az átlag halandó csak azt nem érti miért költött 100 millió forintot a kormány az IMF tárgyalásokra, ha 2011 őszén ők maguk nyilatkozták, hogy az IMF csak készenléti hitelről hajlandó tárgyalni velünk.

Ráadásul, ha összehasonlítaná a lengyelek adatait a mienkkel, azt is felfogná (talán??), hogy mi ennek az oka.
human
IMF fóbiásokhoz szólnék. Attól még, hogy nem az IMF-től veszünk fel hitelt, a piacról való finanszírozás (kötvénykibocsátás) ugyanazt jelenti, csak drágábban, mert nagyobb a kamat. Ez azt jelenti, hogy pár száz milliárddal többe kerül az ország finanszírozása. A két hitel közt fontos különbség még, hogy míg az IMF-el láttamoztatni kell egy a gazdaságot stabilizáló, gazdasági növekedés elősegítő programot, addig a piaci befektetőket nem érdekli mit csinál a kormány a pénzzel. Ezért a piaci befektetők kockázatot vállalnak, amit az IMF-nél magasabb kamattal kompenzál a kormány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.