Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország jelenlegi, a Fidesz által bevezetett Alaptörvénye nem érvényes. A miértekre itt a lista: 1. A Magyar Köztársaság Alkotmánya, valamint az Alaptörvény is, deklarálja az úgynevezett "népfelség" elvét, ami szerint a hatalom forrása a nép, és annak akarata. A népakarat jogos és törvényes kinyilvánítása pedig a népszavazás.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Proli
Nem baj, aki járt mostanában Szögedében az láthatja az újfajta hajlított ívű lámpaoszlopokat.
Valahol olvastam, hogy miért jó?
Mert egy oszlopon három politikus lóghat egyszerre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
"Az Alaptörvényt nem a parlamenti 4/5-ös többség szabálya szerint fogadták el, népszavazás pedig nem erősítette meg."

Bizony, bizony, így volt...
massa
népszavazást kérűnk leváltást már most is késő
tűzróka1939
Hol vannak a jogtudorok ? nincs senki e kis honban , hogy ítélőszék elé citálja az önkényuralmi törvény megalkotóját és támogatóit ? Miért nem lépnek fel a valóban demokratikus szellemben gondolkodó tudós emberek ? Miért ? Miért nem viszik be a napi politikába az alkotmányjogászok ? Miért nem állnak a nép mellé az egyeduralmi törvénnyel szemben ? Miért ?
profon
Ez az egész azért van, mert egy kielégíthetetlen ego , ( az örült elme finomabb megfogalmazása) tartja rettegésben a józan többséget.- Mert én egész népemet fogom, nem közép iskolás fokon butí-tani- !!!
A Tündik bündije
@tűzróka1939: Dajcstompikát idézve: csak tudnám, kijaf@szom az az orkánviki, hogy így be vannak tojva tőle, és senki nem meri lerúgni a trónról.
Csizmás Kond
Az a jogos ami van. A törvényt nem a múlt ideológiája határozza meg hanem a jelen. Ha ez törvénytelen akkor az előző is az volt.
tűzróka1939
@A Tündik bündije: Csak 1x kerülnék a trónja közelébe !!
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Nyilván a Köztársasági Alkotmány sem a népfelség elve szerint került bevezetésre, éppen ezért kellett volna végre népszavazás útján dönteni róla, mert ez a néhány ember által létrehozott, majd a kormánytöbbséggel megszavaztatott Alaptörvény éppen olyan etikátlan módon lépett életbe, mint az előző. Túl kéne már lépni a "korábban is így volt" legyintésen.
tűzróka1939
@Csizmás Kond: Bocsi . Rosszkor nyomtam meg a tecciket :( .
Proli
Nem baj, aki járt mostanában Szögedében az láthatja az újfajta hajlított ívű lámpaoszlopokat.
Valahol olvastam, hogy miért jó?
Mert egy oszlopon három politikus lóghat egyszerre.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Ma az a baj, hogy mindenki mindenbe bele akar szólni, mert állítólag azt mondták neki, hogy joga van hozzá...hát nem éppen így van.
Mindenféle törvényt, így az alaptörvényt is ahhoz értő emberek kell megalkossák nem mi.
A törvények pedig nem azért vannak, hogy tetszedjenek bárkinek is.
Ha népszavazással kell dönteni akkor fölösleges az a sok léhűtő a parlamentben.
Csizmás Kond
@tűzróka1939: Arról én nem tehetek ha ilyen szétszórt vagy, viszont ha mellényúltál akkor legalább ne kukorékold el...
A Tündik bündije
"Mindenféle törvényt, így az alaptörvényt is ahhoz értő emberek kell megalkossák nem mi."

Így van. Megalkotni a szakértőknek kell, de egyrészt nem szakrtők alkották másrészt ránk vonatkozik, következésképpen a sarkaltos pontokban ki kell(ene) kérni a szavazók véleményét, ez nem lehet vita tárgya. Főleg ha már a konzultációkra annyi energiát fordítottak, mert hát "vannak, akik szerint..."
massa
mint minden amit Orbán egyeduralma alatt történik?
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: A véleménykikérés a szavazással történik, Nem azért szavaz senki a képviselőjére, hogy helyette kelljen törvényeket jóváhagyjon, ezért a népszavazás egy tömeghülyítés.
öcsi55
Érdekes dolog,a népért, a nép érdekére hivatkozva változtatták meg az alkotmányt ,csak minket felejtettek el megkérdezni, hogy mit gondolunk róla.
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Nem akarod érteni, amit írok, de nem baj, akkor sem mosdatod ki őket. Akikre írták, azokat nem kérdezték meg, mit szólnak hozzá, a lényeg csak az, hogy a saját szájízük szerint faraghassák maguknak, amikor jól esik.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Nem kimosdatni akarok senkit, hanem megértetni mindenkivel, hogy mennyire fontos a tudatos választás.
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: A tudatos választás ábrándját kergetni egyenlőre felesleges. Az emberek egy részét már hat lóval sem lehetne a urnához vonszolni, a másik részének szinte bárki jó, csak ne a fideszt lássa újra, a harmadiknak meg viktorka tarthat évértékelőt úgy is, hogy a telefonkönyvből olvas fel részleteket, akkor is bálványozni fogja. Első körben azt kell elmagyarázni, hogyan és miért törvénytelen, ami odafent folyik.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Van egy régi jó közmondás...ki hogy veti ágyát...
Szóval mindenekelőtt a tudatos választás és csak utána a követelőzés.
Ha nem veszel jegyet a vonatra vagy buszra akkor nem utazhatsz vele, ez is valami olyasmi...
Szerinted Bajnai miért jelentkezett, hogy elvállalná a kormányfői tisztséget, holott még senki sem kérte meg rá...azért hogy neked jót tegyen ?
keresztapa
Miért kell ezen csodálkozni, ha nem tudjátok azt, hogy a nép, csak a választásig nép,
választás megtörténte után, csak alatt való.@Csizmás Kond: ezt kell megérteni!
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Akár azért is, ki tudja. Százszor inkább ő, mint fülkeforradalmár.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Látod ez a szimpátiaválasztás...ami mindig a legveszélyesebb.
Csizmás Kond
@keresztapa: ...mert mindig olyanra szavazol aki utólag beléd rúg...
Nálunk nem az érdemre szavaznak hanem néhány jól időzített szólamra...meg is van az eredménye..
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: "Látod ez a szimpátiaválasztás...ami mindig a legveszélyesebb."
Így van. Az emberek ugyanis leginkább az emberre szavaznak, nem pedig pártra. Viszont én legalább tisztában vagyok azzal, hogy Bajnai nem egy félisten, és ha elcseszi a dolgokat, akkor legközelebb tőlem is megkapja a felfelé tartott középső ujjat, mert rossz szekeret nem vagyok hajlandó tolni. Úgyhogy nem az én reál-szimpátiámtól kell félteni a szavazást, hanem azoktól, akik egynéhány politikust már hajlamosak akár Pál apostollal is azonosítani. (Kell-e mondanom, hogy manócskáról van szó?)
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Manócska hogy kire szavaz azért sem te sem én nem tehetünk semmit, ezért nem is érdemes mérgelődni rajta, ez viszont "és ha elcseszi a dolgokat, akkor legközelebb tőlem is megkapja a felfelé tartott középső ujjat, mert rossz szekeret nem vagyok hajlandó tolni" már a te bajod, és hidd el nem is kicsi...mert ha mégis el találja cseszni akkor egy újabb négy évig eszed a kefét...
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Ha viszont nem nyer, akkor is csócsálhatom négy évig, következésképpen már csak kellemes meglepetés érhet.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Szerinted most akárki más egyből jobbra fordítaná a sorsodat...vagy csak a vágy erősebb a realitásnál ?
...mégis miből tudna bárki is jobban gazdálkodni ?...és most ezt nem Orbán dicsőítésére értettem.
keresztapa
@Csizmás Kond: tanulság ként, a csalódás elkerülése véget, olyan pártra adom szavazatom, amely még véletlenül sem jut a kormányzó párt közelébe sem, még koalíció
formában sem. Ilyen meg csak egy van, kivel nem szövetkeznek a hatalom birtoklásáért.
Így elkerülök minden rúgást, de tudok kritizálni, joggal ha rossz irányba megy az ország szekere.
Csizmás Kond
@keresztapa: ...szerintem ez önámítás...
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Az én sorsom szerencsére rendben van, azt nem kell fordítani sehová. A jelenleginél viszont nem nehéz jobban gazdálkodni. Addig, ameddig ilyen mértékű adósságot nyögünk, talán nem kellene például 120 milliárdért új Városligetet építeni, és ameddig olyan körülmények közt élnek sokfelé az országban, mint mondjuk '45 tavaszán, addig nem biztos, hogy az 50 milliárdos stadion legfontosabb. De ez most csak két konkrét példa volt, írhattam volna bármi mást is.
Mindegy, az elmúlt 3 év a legkiválóbb példa rá, hogy csak a hatalom bebetonozása megy minden szinten, de érdemi munka nem folyik sehol. Hogy arról is írjak viszont, amibe belekezdtem, Bajnaival kapcsolatban bizakodó vagyok, de ha nem tetszik, hátat fordítok neki is, ezt már most tudom. Ebből kifolyólag tudok reálisan dönteni.
keresztapa
@Csizmás Kond: De bevált, és azóta nem tudok csalódni a kormányzó párt- ok ba.
Csak a bénaságuktól füstölgök, olykor- olykor.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Adósság és fejlődés...ha kölcsönöd van lemondasz a civilizált életről ?
A hatalom pedig fura dolog, mindenki oda vágyik, éveket harcol és mocskol mást, hogy oda jusson...ezért is van az önjelentkezés és nem az, hogy valaki, valakik felkérjék rá
bakegya
@A Tündik bündije: a normakontrol is felesleges volt,igy szabadon lehet szabni varrni!
Igaz?
Szájer valóságos dührohamban tört ki az Unió padsoraiban a kritikai megjegyzések kapcsán-ez nagyon emlékezetes esemény a mai napig is mindazoknak akikkel szemben ez a kirohanása lezajlott.Nos akkor már mindenki tudta kiknek fontos ez a tákolmány.Navra...sem véletlenül kényszerült maszatolni a hangulatot a szövetség üléstermében.Aztán a levélszemét ami minden volt csak nem feleletválasztásos kérdőív!!!
Jaj,jaj,mennyi felesleges energia és pénz a köbön ment erre is rá.
coni
"Magyarország jelenlegi Alaptörvénye nem érvényes"

Ezt nagyon sokan így gondoljuk, már a Fidesz sem legitim, mert amit ígértek, az köszönő viszonyban sincs azzal amit csinálnak. Köztársaság helyett Királyságot építenek.
QQCSI
@Csizmás Kond: "Látod ez a szimpátiaválasztás...ami mindig a legveszélyesebb."

@A Tündik bündije: Az ország emberekből áll, akik közül viszonylag kevesen rendelkeznek felsőfokú jogi és közgazdasági végzettséggel. A nagytudású, --jogot és közgazdaságtant magas szinten művelő-- politikusok viszont homlokegyenest mást mondanak, tehát a szavazók nagyon csekély százaléka , --úgyszólván senki--, nem tudja .megítélni/eldönteni kinek van igaza! Ezért aztán naná, hogy pofára szavaz.
A rokonszenvesebbet választja, vagy rosszabb esetben azt,
aki elhúzza az orra előtt a mézes madzagot...:(
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Ez a válasz még csak demagógnak sem nevezhető, inkább röhejes... Nem mondtam, hogy lemondok a civilizált életről, de ne kelljen már magyarázom a nyilvánvalót. Ha összesen 10 ezer forintod van otthon, és még napokig nem áll pénz a házhoz, gondolom te sem temperát veszel, hogy civilizáltan alkothass magányodban, hanem inkább ennivalót. Ugyanez a helyzet itt is, ha emberek éheznek, ne a stadion legyen már az első. Persze megpróbálhatod az érintetteket meggyőzni erről, keress meg valakit, aki máról holnapra él (nem lesz nehéz, van bőven munkanélküli, kisnyugdíjas, meg minimálbéren tartott pályakezdő), és próbáld megmagyarázni nekik, hogy nem baj, ha te esetleg hetek óta nem láttál húst az asztalon, de a lényeg, hogy civilizáltan élünk, ezért kell a pénz a kolbászparkra, tudod, ahol azt állítják ki, amit te talán meg sem tudsz venni... azért az ajtót hagyd nyitva menekülési útvonalnak, mert lehet, hogy jogos lesz a felháborodásuk.
A Tündik bündije
@bakegya: Csodálkozol? Szájer előadta, hogy Brüsszelből hazafelé, az Intercity első osztályán pezsgőzgetve írta a tákolmányt a pendrive-ra, és olyan átszellemülten adta elő, hogy maga is elhitte, ez az egyik legromantikusabb kelet-európai történetek egyike tündérföldön... ezek után csoda, ha nem tetszett neki, mikor lerántották a felhőkből?
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Éhezés...az állam csak az egyes diktatórikus rendszerekben tölti be a tápláló szerepet, de semmi esetre sem a demokráciában...és most abba vagyunk nemde ?
A stadion építése és a gyár építése abban különbözik, hogy míg az elsőre az unió nem szól bele a másodikat kimondottan tiltja...emlékszel a totális privatizációs javaslatra ?
A privatizáció pedig magával hozta a kiskirályok fellendülését, akiknek nem az a gondjuk, hogy hányszor eszek húst, hanem az, hogy melyik az a legkevesebb összeg amiért még hajlandó lennél dolgozni...azt is emlékezetedbe szeretném ajánlani, hogy ma is minden demokratikusnak kikiáltott vagy önkikiáltott párt a totális privatizációt szajkózza és tiltakozik minden kormányzati munkahely megteremtése ellen...ugye tudod kiről beszélek ?
lajospapa
Nyugi! Magyarországnak ( most így hívják ) már nagyon régen nincs legitim akármije. Mostanában nem is lesz. Amíg az esetleges többség, bármely oldali, azt érzi, hogy a kisebbséget ki kell irtani, mert az esetleg legközelebb hatalomra kerülhet addig nincs remény. A demokrácia nem egyenlő a többség korlátlan hatalomgyakorlásával.Sőt! A többség soha nem gyakorolja a hatalmat, hanem átadja megbíz egy szűk csoportot a vezetéssel, mely csoport ezzel él vagy visszaél. A demokrácia ott erős ahol ezt a csoportot a teljes társadalom kordában tudja tartani.A TELJES TÁRSADALOM!
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Esküszöm, az az érzésem, hogy egy nyolcévessel beszélgetek, aki fogalmazni ugyan jól tud, de szó szerint vesz mindent, amit leírok, és képtelen a sorok mögé látni. Most például azt hiszi, hogy azt írtam, állambácsi osszon a saját pénzén kenyeret.
Tudod, mit? Igazad van. De mivel az állam nem táplál, akkor a kultúrát se határozza meg, és a sportot se, ha egy mód van rá, sőt, semmit, aminek köze van a civilizációhoz. Lehetőleg gazdasággal és törvényhozással se nagyon foglalkozzon, arra az Unió is elég. Ebből kiindulva a kormányunk csodát tett, mivel a szó szoros értelmében semmi feladata nincs innentől kezdve, márpedig aki nem dolgozik, hibázni sem tud, tehát a világ legkiválóbb kormányzatává vált, és persze ezt is tudjuk kinek köszönhetjük...
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: A nyolc talál, de még előtte van egy szám...
Leírom mi az állam.
Az állam egy kormány formájában egy terület és az azon lakó népek képviselete, a törvényhozója és azok betartatója és az életmódjuk meghatározója...akik mindig az általuk felügyelt terület adójából élnek.
Az állam hatalma a mindenkori politika minőségétől függ. A mai állami struktúrarendszert nem Orbánék alakították ki. A mostani kormány most próbál visszaszerezni olyan kulcsfontosságú hatásköröket ami magakadályozhatná a kialakult rendszert élhetőbb keretek között tartani, ugyanis azt az előző kormányok önként vagy megalkuvásból felmondták.
Ez a mostani sikítozás olyan mint az elkényeztetett gyerek rendre-szoktatása.
Dr. Felipe
Ez a fideSS tákolmány soha nem lesz Magyarország alkotmánya ahogy a kommunista tákolmány sem volt az.
Az igazi alkotmány az lesz amit a nép fog ratifikálni a népszavazáson. Tehát az igazi alkotmányra még várni kell.
Egyszer majd valamikor ez a fideSS tákolmány népszavazásra lesz bocsájtva és biztos vagyok benne hogy a nép oda küldi ahova való a felcsuti ganédombra.
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Tekintettel arra, hogy három év alatt sem sikerült számomra és a környezetem számára, de nagy általánosságban Magyarország számára sem semmiféle pozitívumot alkotnia a kormánynak, és a Te válaszaid is jobbára csak olyan egy helyben topogós, problémamellőzős elmélkedések, ezért ezt a témát részemről tegnap este lezártam, köszönöm.
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: Meg vagyok hatódva...hogy, tőlem vártad a problémák megoldását...:)
A Tündik bündije
@Csizmás Kond: Én mindenkiről hiszem, hogy képes a problémák megoldására mindaddig, amíg meg nem cáfolja önmagát. (Ez most nem személyre célzott, hanem általános megjegyzés volt).
Csizmás Kond
@A Tündik bündije: ...na és akkor te miért nem oldod meg ?...vagy magadról nem hiszed ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.