Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója olyan SMS-küldési rendszert szeretne kialakítani, amely képes egy adott balesetnél célirányosan tájékoztatni a bajbajutottakat. Erről a országos katasztrófavédelem vezetője vasárnap este a Hír TV Versus című műsorában beszélt.

A múlt hét csütörtökön kezdődött havazás és a viharos erejű szél miatt kialakult hófúvás számos utat - közte autópályát is - járhatatlanná tett, autók és kamionok akadtak el, mintegy 14 ezer ember rekedt az utakon, a vasúti közlekedés több vonalon megbénult, számos településen megszakadt az áramszolgáltatás vezetékszakadások, oszlopdőlések miatt.

Másnap, pénteken a lakosság nagy része mobiltelefonjára olyan SMS-üzenetet kapott a Belügyminisztériumtól, amelyben azt tanácsolták: gépjárművüket ne hagyják el, ha az üzemanyag kifogy, üljenek át egy másik autóba.

Bakondi György, a Hír TV műsorában elmondta: a katasztrófavédelemnél jelenleg is működik egy úgynevezett pajzs riasztási és bevetési rendszer, amely révén SMS-t tudnak küldeni a kárhelyszín közelében élő önkéntes tűzoltóknak. Bakondi György ezt a rendszert szeretné továbbfejleszteni olyan módon, ahogy a határátlépésnél történő hálózati üdvözlő SMS-ek rendszere is működik. A cél az lenne, hogyha mondjuk az M1-es autópálya egy körülhatárolható, 30 kilométeres részén van dugó, a szerver képes legyen elkülöníteni és leválasztani az érintetteket, hogy csak a baleset helyszíne körül várakozó, illetve bajba került embereket tudják tájékoztatni - mondta az OKF főigazgatója.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre ismét tíz megyére adott ki figyelmeztetéseket havazás és a várható hófúvás miatt. Ezek között Tolna és Baranya megyére a havazás mennyisége miatt elsőfokú, az erős hófúvás miatt pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az OKF emiatt azt kéri, hogy ebben a két megyében aki teheti ne induljon útnak. Továbbá azt kérik, hogy reggel indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, továbbá figyeljék a hatóságok tájékoztatóit.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Ez nem megoldás. Egyedül az lenne üdvözítő, ha megfogadná a tűzoltók tanácsát, amit levelükben foglaltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@csiga0771: Aztaqrva ez aztán az SMS :-))))))))
Mobil123
@IQrájderöcsém: @csiga0771: Nem kihagyni a haza küldésből:-)))))
Mobil123
Ja de a Bakondi ne merjen sms-t küldeni a telómra, mert qrva ideges leszek, és ha ideges leszek felmegy a vérnyomásom, ergo helikoptert küldjön.
keresztapa
Szakmai végrehajtandó feladatokra kel, hogy koncentráljon, hisz az a megoldandó kötelezettsége, most éppen a hó, eszközfelmérés, műszak folytonosság, élet vagyon mentés folyamatossága.
gazdag dezső
Egyszóval,itt az eredménye annak,ha csak barátok,rokonok,és azok ajánlásával neveznek ki nagyon fontos tisztségekre vezetőket úgy hogy abszolút hozzáértés nélkül!!!Fentről lefelé,lentről felfelé sehol nem látni a hozzáértést sajnos!! A 21.században ekkora szervezetlenséget,ez már magában katasztrófa,és ezt még fokozzák azzal hogy el akarják hitetni hogy minden jól ment!!Az a baj talán hogy ezeket a dolgokat nem látják azok akiknek kellene látni,és intézkedni!! Vagy be van kötve a szájuk is??Nevetségessé tesszük az országot az ilyen hozzá nem értő szakemberekkel!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.