A jobbikos Novák Elődre 50 ezer, két, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független országgyűlési képviselőre - Dorosz Dávidra és Szabó Rebekára - pedig 70-70 ezer forint pénzbírság kiszabását javasolja Kövér László. A házelnök indítványait vasárnap tették közzé a parlamenti honlapon.

Kövér László a Novák Elődöt érintő javaslatát azzal indokolta, hogy a jobbikos képviselő az Országgyűlés május 21-ei ülésén elhangzott felszólalása során kirívóan sértő kifejezést használt. Bár a szövegből nem derül ki, hogy Novák Előd mely megszólalását ítéli sértőnek a házelnök, a hivatkozott napon a jobbikos politikusnak volt olyan kijelentése, amelyre az ülést vezető Latorcai János azonnal reagált, mondván: ha "tudatosan mondott valamit, akkor óriási probléma van". Ezt az váltotta ki, hogy Novák Előd - a képviselők kettős állampolgárságáról szóló korábbi kérdőívével kapcsolatban - azt mondta: arra egyetlen "szocialista vagy szocionista" képviselőtől sem érkezett válasz, de a kormánypártoktól sem.

Kövér László szerint Dorosz Dávid és Szabó Rebeka szintén a 21-ei ülésen tanúsított az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartást. Azon a napon fogadta el a trafiktörvény módosítását a parlament. A szavazás után Dorosz Dávid és Szabó Rebeka egy "Itt Nemzeti Dohánymaffia működik" feliratú táblát vitt az ülésterem közepére. Az ülést vezető Latorcai János felhívta a figyelmüket arra, hogy magatartásuk súlyosan sérti az Országgyűlés tekintélyét, ezért szankcióval sújthatják őket.

A PM független képviselőire vonatkozó indítványában a házelnök külön kitért arra: a korábbinál magasabb összegű pénzbírság kiszabására azért tett javaslatot, mivel nem először fordult elő az ehhez hasonló, az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartás, amelynél a parlament fegyelmi intézkedést alkalmazott.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Talán, ha példával állna elő. Saját magát kellene, büntetésből kizárnia az Országgyűlés terméből, mert alkalmatlan annak vezetésére!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@Mangu: A népet nem lehet leváltani, de a nép leválthat nem? Megloptak, becsaptak, bennünket, amit nem lehet büntetlenül hagyni.
Sajnos az ország háromnegyede színjátéknak veszi a választásokat (nem alaptalanul), ezért még mindig sokan nem mennek szavazni. Már túl vagyunk két X-n, volt időnk felnőni, kezünkbe kell venni a sorsunkat, és ahhoz minél hamarabb cselekednünk kell.
Mangu
@percsi: Egy-két észrevételem:
A népet nem lehet leváltani, de a nép leválthat nem?
- Nem, nem válthat le. Megbuktathat - nincs rá remény. Újat választhat - képes rá?
Sajnos az ország háromnegyede színjátéknak veszi a választásokat (nem alaptalanul), ezért még mindig sokan nem mennek szavazni.
- Langyos a sör, de nekünk így is jó (anno Zorán) még inkább aktuális.
Már túl vagyunk két X-n, volt időnk felnőni, kezünkbe kell venni a sorsunkat, és ahhoz minél hamarabb cselekednünk kell.
- A 20 év alatt csak leépültünk (fizikailag, szellemileg, gazdaságilag, pénzügyileg, nemzetközi kapcsolatokban) minden vonalon, ki cselekedne?
lacika1ö
Sajna ebbe az országba családot nem szabad alapítani ,gyermekeink éhezés és büntetés éljen át !!Hát itt már nem a 20-éveseké a világ.Vagy megszöksz,,vagy meg halsz.
kata53
Bele betegedne, ha nem találna ki újabb büntetést! Ez már teljesen 20 %-al egyenrangú!!!
percsi
@Mangu: Akkor adjuk fel? Hagyjuk, hadd szedegessék fel a morzsát is? Én már nem tudok külföldön munkát vállalni, a gyermekeimet-unokáimat féltem.
Mangu
@percsi: Nincs mit feladni, ezt kell megérteni. Egyébként, ha körülnézel a világban, nem is olyan rossz a helyzetünk. Túl kell élni, mint tették elődeink 1000 év óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.