Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik.

A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből - fűzte hozzá a szóvivő.

A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte.

A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el - tájékoztatott Leibinger Eszter.

Rálőtt a rendőrökre egy férfi Szombathelyen

Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.

A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta azt, eközben látták meg nála a fegyvert.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
"A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte."
Öt "célzott" lövésből kettő találat!! Mint a céllövölde a búcsúban!!
Kérdésem az lenne az intézkedő járőrparancsnok az "egypálcás, vagy a kétpálcás babára" lőtt??
A főkapitány meg talán mesélhetne arról, hogy miért nem tanítják meg - legalább - a járőrparancsnokokat célozni, mert így potenciális veszélyt jelent, ha előveszi a szolgálati fegyverét!!
marlin
"Ez már a negyedik fegyveres bűncselekményről szóló hír, és még csak most múlt 11 óra. Először tegnap rántott gázposztolyt S. Bill Miskolcon egy autósra, aztán a szombathelyi gyújtogató lőtt a rendőrökre, majd egy 63 éves férfi egy vonaton támadt rá gázpisztollyal egy 16 évesre. Most pedig a police.hu írta meg, hogy keresik azt a 170 centi magas, rövid, oldalt felnyírt hajú, fehér pólót és napszemüveget viselő férfit, aki Hegyeshalomban rabolt ki egy pénzintézetet."(Herczeg Márk)
excep
ez hazugság a zsaruk mosakodnak büszkék lehetünk hogy ilyen féreg rendőrségünk van tisztelet a kivételnek mert van kivétel csak nagyon kevés

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.