Az egykulcsos adórendszertől mindenképpen búcsúzhatunk, ha nem Orbán Viktor pártja nyeri a választást - olvasható az Index cikkében.

A lap szerint a forgalmi adót többen csökkentenék, a társasági adót és az egyszerűsített vállalkozói adót kevésbé piszkálnák. Bajnai Gordon adóalkotmányt akar, a Jobbik családi adózást, az LMP repülőjegyadót, a DK ingatlanadóban gondolkodik.

A személyi jövedelemadó kérdésében viszonylagos konszenzus van az ellenzéki pártok között, a 27 százalékos áfát a legtöbben ugyan csökkentenék, de erre nem látnak nagyon mozgásteret. Az egyszerűsített vállalkozói adót a többség megtartaná, a társasági adónál a kedvezményeken változtatnának. A különadók kapcsán nincs konszenzus, és minden pártnak van néhány egyéni ötlete is, hogyan kellene megváltoztatni az adórendszert.

Részletek az Indexen >>>

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@verőce21: Magas brutto jovedelemnel valoban az a legjobb valasztas.A burzsuazia ezert erre fog szavazni. Fizessen a kisember es a multi! - ez a mottojuk.
Az orszag es a tomegek erdeket viszont a DK vagy ez E14 terve szolgalja legjobban
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@dömdödöm: Nekem ugyan nem! T4ele a hócipőm velük, hogy finom legyek és nőies!
dömdödöm
@kata53: akkor képzeld el majd jövőre az agyonhülyített és félrevezetett fidess zavazót aki elégedett arcal kilép a szavazó helység ajtaján miután be x- elte a fidesz -kdnp opciót , hiába lett igazságtalanul halálra adóztatva ,hiába fizet mindenért emelt árakat akkor ,hiába vágnak fát a hátán akkor is rájuk fog szavazni . Hogy is van ez akkor ? :-(((((((((((((((((((((((
lajospapa
Az adórendszer mindig igazságtalan annak aki fizetni kényszerül. Nem is biztos, hogy az adórendszer megváltoztatása lenne a megoldás, de lehetne sokkal igazságosabb egy jövedelemtől függően növekvő progresszív adózás ( természetesen családi jövedelmet véve alapul). Ellenben a LOPÁSRENDSZERT kellene megváltoztatni. Éppen az a baj, hogy a jövedelem nagyon nagy része kerül adóba, utána újraosztásra, megdézsmálásra, törvényesnek látszó módon. Minél nagyobb az állami szerep (oktatás, e.ü. útépítés, PÁLYÁZTATÁS) annál nagyobb a lehetőség és a csábítás. Ha ráadásul hiányzik a mindenkori ellenzéki kontroll lehetősége.
human
@lajospapa: Jaja. Az egykulcsos adóval is lehet jól operálni, ha megvannak a megfelelő szociális intézkedések mellé. Na ez utóbbiban nem erőlteti meg magát a fidesz-kdnp kormány.
pacsni
@bakegya: a fiam 1800 eurot keres tuloràban, a fizetès 27 % -os adòt fizet havonta olaszba, aki tobbett keres az 32 % kulcsadòt is fizet, minnèl tobbett keres annàl tobb az adò.
kata53
@dömdödöm: Sajnos vannak olyan emberek akik így fognak tenni, mert annyi eszük van mint egy porcelánkutyának. De remélem sok ember azért az utolsó percben észhez fog térni! Legalább annyi,mint amennyi a győzelemhez és a korszakváltáshoz kell! Nagyon reménykedem benne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.