A Blikk arról ír, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) nem akarja elárulni, hogy kik használják azt a mintegy 30 ezer hektár, vagyis félbalatonnyi állami földet, amit pályázat nélkül adott kezelésbe a szerv.

A szóban forgó területekre vagy nem írtak ki pályázatot, vagy nem adták oda egyik jelentkezőnek sem. De állami föld parlagon nem maradhat, ezért a szántókat kényszerművelésre adták ki.

Áprilisban még azt írták a lapnak, hogy a kért adatok nem állnak rendelkezésre. Az ügy szerdán kerül a testület elé, s mint az az NFA ellenkérelméből kiderül: a földalapkezelő korábban mellébeszélt. Most már ugyanis nem tagadják, hogy náluk vannak a kért adatok.

- Az Állami Számvevőszék ellenőrzi az NFA-ra bízott ingatlanvagyon feletti rendelkezési jogának teljesülését, nem a felperes - írta a bíróságnak a földalap ügyvédje, aki amiatt is aggódott, hogy adataikból „nyomon követhetnénk az NFA-val megbízási szerződések útján kapcsolatba kerülő személyek életútját".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@wolk: Mit gondolsz? Kik szoktak manapság a potyapénzhez jutni?
". Az ismeretlen gazdálkodók nem csak a művelésből húzhatnak szép hasznot. A területalapú uniós­ támogatásokat is bezsebelhetik, amely hektáronként 60-100 ezer forint lehet évente. Ez azt jelenti, hogy összesen majdnem 3 milliárd forintnyi közpénzhez jutnak, miközben mentesülnek a pályázati feltételek alól."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Köszöntsük hát az új tanév kezdetén a Magyar Szocialista Munkás Párt Központi Bizottságának főtitkárát zorbánc rákosi viktor elvtársat aki elmondja ünnepi beszédét.

Öööö kedves elvtársak, elvtársnők, barátaim!

Ööööö a krumplileves öö az legyen krumplileves.

Ütemes vastapp a háttérből.

Éljen viktor éljen a párt, éljen viktor éljen a párt, éljen viktor éljen a párt.
Dr. Felipe
@Dr. Felipe: Upsz ez nem ide tartozik, másik topicba.
P-Márta
IGEN ! - a korábbi választásokon KÉTSZER BUKOTT, most éppen MUTYI-Orbánt utol kell érni, mert ő sem ér többet egy sánta kutyánál...
Elképesztő létszámú SZEMÉLYI VÉDELMI EMBER kisérgeti, az étkezéseit havi tízmilliókért előkóstoltatja, szóval tudja saját maga is, hogy a MUTYI-SÁR bekerítette, körbeölelte a családjával együtt felhalmozott több mint 500 milliárdnyi vagyonukkal együtt!

Mutyi-Orbánt NÉPSZAVAZÁSON kell elkapni !!!
bakegya
Hányszor írjam még le?-a hajlékomhoz vezető földutakat is szétprivatizálták!-98-óta egyáltalán nincs kimért és a kor követelményeinek megfelelően ,gépjárművel használható közhasznú út.Mindössze 500m-re a balatoni út fölött.Van olyan szakasz kb 150m amire egy Németországban üzemelő cég telephelye van bejegyezve de ez egy szemét és sittlerakóhelyként szolgál.Ennek a jobbfelén közlekedünk csupán,ami helyi önkormányzati tulajdon,de sose tartják karban,igy aztán csak egy vízmosás alja.
kiskutyauto
Előbb-utóbb minden maffia megbukik, a sánta kutyát utolérik...
kukac50
A föld a Magyar Népé,joga van tudni,hogy kinek milyen jogon adtak,vagy a helyben lakó gazdák miért nem nyerhettek a pályázaton. 30 ezer hektár nem is lett megpályáztatva.
Csak a Fideszes rokonok között szét osztva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.