Bűncselekmény hiányában megszüntette a Lázár János ellen rágalmazás miatt indult büntetőeljárást a bíróság. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár ellen Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója indított pert, amiért uzsorásnak nevezte őt a politikus.

A Fővárosi Törvényszék pénteken a honlapján azt közölte a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön meghozott végzéséről, hogy Dr. Cs. Sándor augusztus 28-án nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás vétsége miatt azért indított magánvádas eljárást, mert dr. L. János egy sajtótájékoztatón azt mondta rá, hogy "ő az ország első számú uzsorása. Bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival, tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".

A törvényszék közleménye szerint "a bíróság végzésében rámutatott, hogy  L. János az uzsorás szóhasználattal nem tényt állított, hanem dehonesztáló, a társadalmi megbecsülést és emberi méltóság csorbítására alkalmas kifejezést használt, amellyel legfeljebb becsületsértést valósíthatott meg". Míg a "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival" kijelentés már tényállítás, amely beilleszthető a rágalmazás büntetőjogi fogalomkörébe – tették hozzá.

Mint írták, a kijelentések alkalmasak ugyan az emberi méltóság, a társadalmi megbecsülés csorbítására, a szakmai és emberi tisztesség megkérdőjelezésére, azonban Cs. Sándor közéleti státusza miatt azok a vélemény és a kritika határian belül maradtak, öncélú becsmérlést nem tartalmaznak.

A bíróság – követve az Alkotmánybíróság gyakorlatát – végzésében közölte azt is, hogy "ha a feljelentő közéleti szereplő, akkor vele szemben a véleménynyilvánítás szabadsága kisebb mértékben korlátozható, mint más magánszeméllyel szemben".

"A végzésben a bíróság hangsúlyozta azt is, hogy a büntető igazságszolgáltatás nem használható fel korlátok nélkül sem a politika, sem a bulvársajtó eszközeként, közszereplők egymás közti civódásai nem kerülhetnek feltétlenül és kritériumrendszer nélkül a bíróság elé" – olvasható a törvényszék közleményében.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár az esetet követően az MTI-nek úgy nyilatkozott: "hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé".

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Kész, vége, a demokráciának végleg (Viktorenkó alatt) vége!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Kész, vége, a demokráciának végleg (Viktorenkó alatt) vége!
human
Van egy viccem :)
A cipészt oly annyira felmérgeli az inasa, hogy nyomban egy méretes cipőt vágott felé, hogy azzal tanítsa móresre. De ekkor az inas elhajolt, az ajtó kinyílt és a cipő telibe találta a cipész anyósát.
- Így se rossz. - mondta a cipész és folytatta munkáját.
bundi
a papcsák úrnál a "rágalmazóval" szemben miért nem volt ilyen elnéző a bíróság?
"Mint írták, a kijelentések alkalmasak ugyan az emberi méltóság, a társadalmi megbecsülés csorbítására, a szakmai és emberi tisztesség megkérdőjelezésére, azonban Cs. Sándor közéleti státusza miatt azok a vélemény és a kritika határian belül maradtak, öncélú becsmérlést nem tartalmaznak.
A bíróság – követve az Alkotmánybíróság gyakorlatát – végzésében közölte azt is, hogy "ha a feljelentő közéleti szereplő, akkor vele szemben a véleménynyilvánítás szabadsága kisebb mértékben korlátozható, mint más magánszeméllyel szemben"."
Törölt felhasználó
Ja és amikor a lázárról ír rosszat egy ismeretlen, "lényegtelen" ember egy blogon az a legfontosabb és legnagyobb bűncselekmény, amiért büntetnek..

Na mivel ma kimondta a bíróság , hogy végeredményben "becsületsértés" történt, ami viszont bizonyítja, hogy lázár meg HAZUG:)
gabrella
Mert a Lázárnak igaza volt. Mást nem tehetett a bíróság,meg egyébként már azóta kibékültek - szerintem.
nehogymá
asszem itt van a vége.ettöl fogva nem maradt semmi ,amire rá lehetne fogni a függetlenség vádját.nem is kell a biróság,minek?helyileg semmi perc alatt eldönti jó elvtárs kinek van igaza,kiossza a büntetést osztjónapot.látszatra minek pénzt pocsékolni?
vidi500
A kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy tud, milyen úton tud egy ember évi 60 milliárdos jövedelemre szert tenni?
Hellcat
Ki gondolta volna, hogy a lézer jani nyer...szánalmas. Bezzeg mikor őt szidják már megy is a büntetés.
swastika666
Utálom ez a szarkupac Lázárt, de szerintem is Csányi az ország legnagyobb uzsorása, és ha rajtam múlna börtönben végezné. Nem másképp Lázár a zsidesz megmondó embere "mindenki annyit ér..."
leszúrt rittberger
@swastika666: Mondjuk én azt is börtönbe csuknám, aki szerint 2013-ban még mindig vicces a "zsidesz" meg "maszop" szóhasználat...
bencemacska
@ziziplanet: ziziplanet
"Ja és amikor a lázárról ír rosszat egy ismeretlen, "lényegtelen" ember egy blogon az a legfontosabb és legnagyobb bűncselekmény, amiért büntetnek.. "

Az az ember csak azt az óhaját fogalmazta meg, hogy szeretne elmenni L. temetésére!
bencemacska
Nekem az tűnt fel, milyen gyors volt a bíróság. Ha valaki nem közéleti ember akkor vád alatt lehet évekig is?
kiskutyauto
Ez a Csányi gyerekek egy bazi nagy UZSORÁS... de vannak azért nála még nagyobb uzsorások is az országban, ORBÁN VIKTOR TÖMEGGYILKOS DIKTÁTOR: UZSORÁS, LÁZÁR JÁNOS PITIÁNER CSALÓ GENGSZTER: UZSORÁS, BUKOTT PATKÁNY-PAPCSÁK FÉREG-FERENC: UZSORÁS, ISZAPSZEMŰ ROGÁN SZAJKÓ-TOTYA: UZSORÁS, MATOLCSYCSKA KELEKÓTYA-PUBIKA: UZSORÁS, SZIJJ-ÁRTÓ TARAJOSCSIRKE-PÉTER: UZSORÁS, ZSIGA NYÁLKÁS-PLANKTON-MARCELL: UZSORÁS, SELMECZI SZŐKE-PSZICHO-GABIKA: UZSORÁS, DON PINTÉR SANYI-KERESZTAPU: UZSORÁS, KÖVÉR-BOBORJÁN LACIKA: UZSORÁS, SEMJÉN EGYSEJTŰ ZSOLTIKA: BOBORJÁNKA UZSORÁS, NEM BIZTOS HOGY NEM PLAGIZÁLTAN ÉRETTSÉGIZETT (és nem biztos hogy írni tudó, bár olvasni igen, mert mindent csakis felolvas) NÉMETH AGYHALOTT LÁSZLÓNÉ: UZSORÁS, KOCSIS-CSICSKA KAKADU MÁTÉ: UZSORÁS és végül de nem utolsó sorban, bár ugyanolyan utolsó csicskaféreg ő is, DON KÓSA KORLEONE LALA DEBRECEN CÁRJA: UZSORÁS... és persze lehetne sorolni még napestig a teljes FizeSS maffia söpredék-csőcselék és holdudvara, a nemzetellenes bűnszövetség-összefogás minden egyes tagját... mivel MIND UZSORÁS... és ezt most úgy tehettem publikussá hogy szabad ilyet csinálni, nincs benne semmi rossz, mert ez csak "cívódás".. hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán
marlin
Na, de emberek!!
Hát miért is fizetett valamelyik szegedi újság félmillát a lézerjaninak?? Aztán még "itt" is fenyegetve lettek a "felhasználók" mert az egyik "felhasználó" azt hitte, hogy a lézerjani egy precedens!! :))
Szóval a lézerjaniról nem szabad véleményt mondani, mert ő nem közszereplő, vagy "csutaknak" nem lehet "szabad véleménye??
vukkocska
@marlin: Ronda vagy. :) Pont erről az 500.000-ről akartam írni. Azért nem lehet őt bántani ezek szerint, mert a fideszes politikus, nem közszereplő. Csányi helyében biztos megfellebbezném a bírói döntést. Azért rövidesen megszokhatjuk a bíróság és ügyészség függetlenségét. Mert biztos pártállás szerint választják ki a bírókat is. A bíróság elnökének pedig konkrét rálátása van erre.
marlin
@vukkocska: Amíg a Szájerné osztja a lapot, pardon az ügyeket az igazságtól független bíróknak, addig minek fellebbezne a Csányi??
vukkocska
@marlin: Azért, hogy meg legyen az út az EU bírósága felé. Addig minden fokozatot végig kell járni. Az sem véletlen, hogy Kecskemétet és Debrecent választják számos ügyben az eljárás lefolytatására.
vukkocska
@Horizont: én nem utálom a Lázárt, hanem rühellem a Fideszt :) Úriember nem uzsorázza le azt a bankelnököt, akitől több tízmillió forintot felvett, majd könnyített magán a 180 forintos átváltással, tízmilliókat nyerészkedve. Mert ugye a parlament első alkalommal úgy hozta meg a törvényét, hogy képviselők nem élhetnek a lehetőséggel. Aztán...?
supernem
Index ([email protected])
2007. január 18., csütörtök 19:50

A Parlament gazdasági hivatala összesen ötmilliárd forintot fizetett ki az elmúlt ciklusban költségtérítésként a képviselőknek. A pénzt számla nélkül fizették ki, hangzott el az RTL Klub híradójában.

A legtöbb pénzt, 18 millió forintot a fideszes Lázár János igényelte vissza, aki szerint ez a pénz járt neki.

Meglehet, Csányi "nem vesztett" a devizahiteleken (és ugye kit kényszerítettek a szerződés aláírására?), de Janink meg egy nem mindennapi élősködő, és nem ma kezdte...
supernem
Horizont

Sem a Magyar Nemzetet, sem a Népszabadságot nem olvasom, és nem véletlenül...
nehogymá
mindentöl függetlenül,Csányi vállalkozásaiban emberek dolgoznak fizetést kapnak,adót fizetnek akárcsak ö.a felkapaszkdott politikus fickó milyen hasznot hajt?csakmert egy ilyen elszegényedett országban az ilyenek javadalmazása erösen eltulzott.az meg ,hogy mekkora pofájuk van külön öröm.
Pálinkafőző Rézüst
@kiskutyauto: nemtom láttad é az ATV-n a Csányi papával készült interjút?? Ha nem, akkor nagyon rögvest nézd meg!!! Nagyon-nagyon ütős, nagyon- nagyon ott van!!! Ami persze nem mentesíti őt minden alól, amit el is ismer! Nézd meg!!!
Törölt felhasználó
@bencemacska: mint ahogy ennél sokkal durvábbakat fogalmaznak meg jobb és baloldalon. Ezt hivják szabad vélemény nyilvánítsnak , ja bocs csak hívták annak...:)
kiskutyauto
@Pálinkafőző Rézüst: Láttam amúgy... ;)
szaboria1
Egy dolgot azért érdemes volna tisztázni az OTP-nek 8 külföldi leányvállalata van és onnan is kapja a részesedését.@nehogymá: jól írta Csányi Lázárral ellentétben tényleg munkát ad embereknek, Pick, Mizó, stb. de elég ha megnéztek a befektetéseit mert rengetek van neki amik által munkát biztosít másoknak.
swastika666
@leszúrt rittberger: Savanyú a szőlő? Melyik vagy komcsi vagy zsidó, talán mind kettő?
Ha valamelyik akkor talán söpörgethetnél a saját udvarodon is.
mátmar
Ennek a patkánypofájúnak úgy látszik mindent szabad! Ez az öntelt, arrogáns szarházi csak lovat kapott maga alá. Azt csodálom, hogy Kedves Vezetőnk engedte, hogy az egyik legfőbb pénzügyi támogatójába beletörölje a lábát ez az idióta.
nehogymá
Horizont.bocs de nem müködik a válasz erre.Csányi nem a szivem csücske.viszont azon kevés hazai milliárdosok közé tartozik,aki itthon befektetésekkel forgatja a pénzét.ezért gondolom,hogy a két embert nem lehet egy lapon emliteni.a deviza hitelesekre ráaggatott spekuláns jelzöt éppen a lézer fajták miatt kapták a szerencsétlenek.ez bulizta ki magának a végtörlesztést amit azembereken hajtanak be a bankok.meg a többi rohadt plusz adot is.
leszúrt rittberger
@swastika666: Aha, komcsi vagyok és zsidó. És homár is. Na gyerünk, hörögjél, duzzogjál :)
nehogymá
az otp ugyanolyan bank mint a többi.pénzt csinál pénzböl.haszonnal kell dolgozzon egyébként csödbe talál menni,ami senkinek se jó.az,hogy utáljuk a bankokat az rendbe van.amit a fidesz komunikál,hogy azért hagy több pénzt a gazdagoknál,mert azok visszaforgatják a gazdaságba azt csak egy agyhalott veszi be.nem szeretem amit a Pick el csinál Csányi,de tönkre még nem ment a keze alatt semmi.a cikk jollyjokerjani megnyilvánulásáról szól,már pedig azzal a tehetséggel ami neki van max Csányi szarát ehetné.de politikus lett a legrosszabb fajtából.sikerült meggazdagodnia annélkül,hogy bármit tett volna az ország javára.azzal már nem lehet mit kezdeni,hogy hogyan jutott Csányi az otp hez.viszont a többi felkapaszkodott szarházival szemben még mindig jól müködnek a dolgai,pedig nem állami megrendelésekböl,mutyikból csinálja.minden bank uzsorás,de ezt egy kormány potentát ne nagyon hajtogassa tegyen ellene.ameddig plusz adokkal kinálgatja a versenyszférát addig ne pofázzon,mert pont ez az egyik oka annak ,hogy ˇvérszegényˇa magyar gazdaság.
Csodapók
@Csodapók: Lehet, hogy megunta a fejőstehén szerepét és nem tömi a fideszt milliárdokkal,
ezért adta rá ki a kilövési engedélyt a szotyis haverja?
Zsuga
@Horizont: Egyik kutya, másik eb. Míg az egyik valóban uzsorás, addig a másik szívesen átvenné ugyanazt a szerepet, ha a vagyont is hozzáadnák.
vukkocska
@Horizont: Orbán kormány hozott egy döntést. Az emberek éltek vele. Csányi mennyiben bűnös? Mert szerintem ebben nem. A családosok a házunkban 2,75 %-os kamattal, és 2 %-os kezelési költséggel vettek fel kölcsönt. Én 4+2-vel kaptam. Én rövid időre vettem, mert csak pótlásként kellett a régi és az új lakás között. Utólag hálás voltam az építtetőnek, hogy köteleztek bennünket az OTP-s szerződéskötésre. Egy-két ember ragaszkodott a svájci frankhoz, ők most szívják a fogukat. Akkor miért is az elmúlt nyóóóóóóóóóóóóócév felelős a devizában felvett lakáskölcsönökért. Arra tényleg senki nem gondolt, hogy ennyire elszaladnak a valuta árak. 176-nál egy bankos azt mondta, hogy kizárt, hogy ettől magasabb legyen a svájci frank. Tévedett.
stone
...gáz az egész..
A Lázárnak igencsak elgurult a vitamin: hiszen ettől az "uzsorástól" szed az a kormány évi több milliárd forint adót, ez az "uzsorás" ad vállalkozói hiteleket is a KKV-knak, stb.
Ez jelenleg a lélegeztető gép Magyarországon. (persze nem csak ez)
Vannak hibák, eladósodások stb...de értsük már meg - nem csak hitelkárosultak vannak, hanem győztesei is vannak a hiteleknek.
A lényeg: kell egy nevesíthető bűnbak azoknak, akik képtelenek megoldani a helyzetet.
Kérdés: A többi bankvezérről tudunk valamit? esetleg a nevüket?
A devizahitelek megindítása az 1. Viktor kormány találmánya volt!
Nézz utána!
mariaberta
Remek. Akkor Lázárról is meg lehet írni a véleményünket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.