Nem várt hatást váltott ki a szeptemberi fizetések megérkezése kerületünk iskoláiban. A technikai dolgozók közül sokan jelentősen kevesebb fizetést kaptak, mint egy hónappal korábban. Ilyet még nem láttam! Nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik döbbent szülő. ...

Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

144 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@entero: nem ismerem a te itteni első megnyilvánulásaidat,de a későbbieket igen.
talán nem kellett volna folyamatosan hangoztatni a te "szuperlativusz" mibenlétedet.
Én speciel nem irigylem a vagyonod,és szerintem a legtöbb ember - akiket én itt olvasok- így van ezzel.
Felőlem kereshetsz ennél ezerszer többet, akkor sem vered ki a biztosítékot sem nálam, sem másoknál.
Azzal sem leszel ellenség, ha imádod a mutyiszt,meg a felcsúti focigéniuszt.
vagyis: semmi bajom azzal, hogy jobboldali, fidesz szavazó vagy.

De ahogy te minden más emberről - akinek kevesebb pénze van, mint neked, illetve egyáltalán anyagi problémái vannak- nyilatkozol, ahogy őket lenézed, semmibe veszed, és SOHA, SEMMILYEN ALKALMAT NEM KIHAGYVA nem feledkezel meg a te anyagi helyzeted, illetve pozíciód - és természetesen a kedves feleséged pozíciója felemlegetésével, az számomra nagyon is ellenszenves.
Néha bosszant, sokszor átlépek rajta, néha dühít. és még többször somolygok rajta = szánalmasnak tartom.

Ha picit természetesebb, életközelibb - valósághűbb, szerényebb, és tárgyilagosabb és kevésbé elvakult lennél, talán komolyabban vennének. és akkor nem csak elfajult veszekedések, hanem értelmes viták is kialakulhatnának közted és a másik oldlon állók között.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mint ismeretes, az iskolák átgondolatlan államosításának eredményeként, az intézményekben dolgozó nem pedagógiai kollégák státusza 2013. január elsejétől megváltozott. Ettől az időponttól egy részük a Városgazda Nonprofit Zrt alkalmazásába, egy részük pedig a GESZ állományába került. A tavalyi döntésnél a foglalkoztatási feltételek (bér, létszám, munkakör stb.) hat hónapra vállalt garanciát az önkormányzat. Ez járt le augusztus 31-el. Így most az iskolákban dolgozó konyhás nénik, takarítók gondnokok szembesültek vele, hogy amúgy sem túl magas fizetésük nettó 30 év 60 ezer forinttal csökkent.
nyanya001
Nekik nagyon bejött a " rezsicsökkentés " !
És ez csak egy intézmény a sok közül !
Mobil123
Na hát akkor @entero: ehhez is valami reakciód??
bundi
entero, verőce, juskos...
mindenki annyit is ér...
nehogymá
hozzá kell adni az eddig megharcolt rezsi csökkentést és egyéb jóságokat,akkor kiderül ,hogy még jobban jártak.éskészennyilibsibolsipolgártársak.ˇezeknekˇ semmi se jó
Juskos
@bundi: Seggfej! Nekem mi közöm hozzá? Jobban utálom a Fideszt, mint te!
entero
@bundi: @A Tündik bündije: @Hellcat: Nem akartam nyíltan kimondani, de végül is miért ne: Az én nejem ugye vezető óvónő, neki 93 ezer nettó béremelést jelentett, míg egyik tanár ismerősöm, aki még nincs a pályán annyira régen, nettó 60 ezerrel kap most többet, persze osztályfőnök is lett közben. Nem tudom, előttem ez a két példa lebeg.
Dr. Felipe
Ebből is látszik hogy a tanárok és az iskolai személyzet osztályidegen a fideSS számára mert még a végén valami okosságot tanítanak a gyerekeknek. Nekik pedig csak a buta alattvaló a jó alattvaló aki bekajálja a rezsiharcot.
Dr plágium
Ha elmegy a technikai dolgozó akkor ki fog takarítani, mosogatni, karbantartani stb.? Arról nem beszélve, hogy "állítólag" mindenki jól járt.Persze tudjuk @entero: a Te nejed meg ismerősöd több emelést kapott mint ezeknek ez embereknek a bére úgyhogy téged nem érdekelnek azok akiknek csökkentettek.
nemkati
Ekkora szemétséget! Ezeknek a szerencsétleneknek a fizetéséből akarják betömni a lyukakat, amiket az elbaltázott törvényeikket ütöttek a költségvetésen, a gazdaságon. És fogalmuk nincs, hogy a 80-90 ezer nettót kapók már pár ezer forint emeléstől is mennyivel könnyebben élnek, ugyanennyi csökkentés kész tragédia nekik. És döntenek olyanok egy laza mozdulattal, akik milliókat keresnek havonta.

@entero: Na mostmár jobb, ha nem szólsz semmit. A nejed meg az ismerősöd boldogan szorongatja az annyival többet tartalmazó borítékját, mint amennyi a nem pedagógiai dolgozók nettó bére - volt a csökkentés előtt! Remélem, nejedék is együtt sírnak a kifosztottakkal.
entero
@Dr plágium: Azt nem mondtam, hogy nem érdekel, inkább nem értem igazából. Mindenesetre már várom azokat a reakciókat, hogy nekünk minek kellett emelni...:-)
Dr. Felipe
@entero: Akkor lehet hogy örömükben zokogtak az iskolában mert annyira meghatódtak a kedves vezető jóságán. Igaz hogy kicsivel kevesebb a fizetésük de kicsire nem adunk, majd kapnak kompenzációt a rezsiharcból.
Éljen viktor, éljen a párt.
entero
@nemkati: Tudod, aki nem volt rest tanulni, és két, vagy akár 3 diplomát szerezni, meg is érdemel ennyi béremelést végre. Lehet irigykedni, vagy tenni érte.
entero
@Dr. Felipe: Ekkora emelés régen volt már, szóval lehet csendben maradni.
Dr plágium
@entero: nem azoktól sajnáljuk akik kaptak, hanem azon vagyunk kiakadva akiknek csökkentettek! Persze mondhatod a rezsicsökkentést, ami havi 4-500 ft...na azzal menjenek a picsába.
entero
@Dr plágium: @nemkati: @Dr. Felipe: Végig olvasva a teljes cikket, igazat kell adjak nektek. Ha már emelkedni nem is emelkedett egy technikai dolgozó bére, csökkenni, pláne ennyivel valóban nem lett volna szabad. Sokszor elfelejtem, hogy nem lehet mindenki értelmiségi, szóval bocsánat, ha kissé nyers voltam.
Dr plágium
@entero: Rendben,szeretem ha valaki belátja a tévedését. Egyébként mi lenne, ha mindenki diplomát lobogtatna és nem lennének fizikai dolgozók? Nem lenne termelés, szolgáltatás semmi...
nemkati
@entero: Így jár, aki a címre, és nem a cikkre válaszol. :)
Máskor olvasd el először, mihez szólsz hozzá, a sok diplomáddal nem lehet annyira nehéz.
És sokszor meg ne felejtsd el, hogy nem lehet mindenki értelmiségi.
szaboria1
@entero: Ne eza két példa lebegjen előtted, hanem meg kell mindenkit kérdezni az intézményben kik hogyan jártak jól vagy rosszabbul. Amikor megnéztem a tervezetet ha még emlékszel rá akkor írtam ez is egy szép átverés lesz.
szaboria1
@entero: Pontosan nem tudom a Rózsikát vissza idézni de tegnap már magyarázni akarta a magyarázhatatlant. Már tegnap Ő tudta kevesebb lesz sok embernek a fizetése kompenzálni akar.
entero
@nemkati: Az a baj, hogy főcimek nagyon rosszul vannak az esetek többségében megírva. A Fidesz ellenes cikkeknél meg pláne, de ígérem, ezentúl mindent végig olvasok...:-)
entero
@szaboria1: Ismersz, hajlamos vagyok magamból kiindulni. Mondjuk ez nem is lenne baj, a legtöbb ember ezt teszi, így azok is, akik rosszul jártak. Mindenesetre a pedagógusok béremeléséről én még csak pozitívumokat hallottam, bár lehet, hogy minden tanár ismerősöm csak szerencsés...:-)
kiskutyauto
Hajrá Orbanisztán hajrá Abszurdisztán éljen a nemzeti focializmus...
entero
@kiskutyauto: Rudolf, inkább ússzál még egy kicsit...:-))
nemkati
@entero: Az igaz, hogy néha rémesek ezek a címek. De én még soha semmihez nem szóltam úgy hozzá, hogy nem olvastam el, benn a cikkben mi van. És olyan is volt, hogy marhaság volt, akkor utánaolvastam. De jó lenne már, ha meg lehetne bízni a kormányokban hogy jól teszik a dolgukat, és nem kéne a politikával foglalkozni. Tartok tőle, leghamarabb nyugdíjas koromban lesz időm mindenre, amit még ezen kívül szeretnék csinálni. :(
Az nem baj, hogy mindig magadból indulsz ki, majd mi helyre teszünk, és felvilágosítunk, hányféle ember, hányféle élethelyzet van még a tiéden kívül. :)
A baj az, hogy akik rólunk döntenek, azoknak tömve a zsebük, és eszükbe nem jutna minden sorsot végiggondolni, hogy kimindenkivel mi történik, amikor így packáznak velük. Ez a mostani kormányra illik a legjobban az eddigiek közül.
entero
@nemkati: Nemrég hallottam, hogy állítólag kompenzációt kapnak azok, akik rosszabbul jártak. Mintha ilyen már lett volna az egy kulcs esetében is...
A Tündik bündije
@entero: Akkor kimondom én is; az egyik bátyám (mert kettő van), érintett a dologban, ugyanis karbantartó egy gimnáziumban. Az eddigi havi 125 E nettója most cirka 10%-al csökkent. Szerződésmódosítás persze nem volt, mert állítólag "semmi nem fog változni, úgyhogy nem kell." Igen, most már látjuk. (És segítek neki keresni a megoldást).

De azért jó, hogyha késve is, de legalább végig olvastad a cikket.
Dr plágium
@entero: persze, volt de csak átmenetileg...
kedwes
Egyszer és mindenkorra meg kell érteni, a mai pártunkéskormányunk tagjai számára az ego, sokkal fontosabb, mint a KÖZ, ahonnan a jövedelmüket felveszik!
Hol érdekli őket egy-egy félre sikerült mézesmadzag „szervezésük”?
Egyébként is, akire nincs szükség, - mert kerékkötője „haladásnak” - az egyszerűen haljon éhen egyedül!
entero
@A Tündik bündije: Nekem az egyik tanár ismerősöm keresett eddig annyit, mint a testvéred, két diplomával, szóval sok itt az igazságtalanság valóban.
A Tündik bündije
@entero: Ugyan ne kelljen már neki elnézést kérnie azért, mert ennyit ajánlottak a munkájáért. Ahogy azt hiszem, azt sem megoldás, hogy "más nem keres ennyit" jelszóval lecsökkentik valakinek a bérét, mert akkor az volna igazságos, ha mindenki minimálbért kapna az országban, beosztástól függetlenül.
Hellcat
@entero: Olvastad a cikket? Nem a tanárokról volt szó benne már ha én jól értettem...
entero
@A Tündik bündije: Nem erre céloztam, hanem arra, hogy elképesztőnek tartom, hogy egy pedagógus is ennyit keressen. Vagyis messze nem az zavar, hogy ennyit keres a testvéred, sőt, a jó az lenne, ha ennek a dupláját keresné meg, csak akkor egy pedagógus meg annak a dupláját keresse meg. Érted, ugye?
entero
@Hellcat: Kicsit lemaradtál, barátom...:-))))
A Tündik bündije
@entero: Érteni értem, de nem értek egyet abban, hogy kizárólag az iskolai végzettség határozza meg a jövedelmet. Figyelembe kellene venni az elvégzett munka értékét is, akkor viszont nem hiszem, hogy ekkora differenciának kellene lenne két foglalkozás közt. (Mármint hogy a pedagógus duplán keressen, mert 2 diplomája van). Mert ha a tanár munkájának értéke X összeget ér, akkor ugyanannyit megér azé is, aki egy egész épület működését felügyeli, kúszik-mászik a csöveken és esetenként egészségkárosító anyagokkal dolgozik.

Mindegy, a lényeg, hogy így is, meg úgy is kevés a pénz, de véleményem szerint csak a végzettségre hagyatkozva megállapítani a jövedelmet nem szerencsés.
Csodapók
Az élet, sajnos produkál szörnyű dolgokat:
találkoztam már diplomás, felsőfokú nyelvvizsgákkal
rendelkező ember önéletrajzával, aki takarítói állásra
jelentkezett!
És egy ilyen kvalifikált ember pucolja egy habony árpád után a WC-t...:(

Van néhány szakma/hivatás, amelynek tisztességes művelőitől semmi pénzt nem sajnálnék, (pedagógus, orvos, tűzoltó...)de azzal a feltétellel, hogy azok,
akik bármely oknál fogva "csak" takarítók,
ám a maguk posztján tisztességesen ellátják a feladatukat, ne a tized-századrészét
kapják a jókor, jó helyen lévők jövedelmének!

Hogy jön ahhoz egy Hoffmann Rózsa, hogy 27 iskolai mosogató nettó bérét kapja?!
entero
@A Tündik bündije: Ebben egyetértünk, az elvégzett munka értéke döntően kellene hogy meghatározza egy ember fizetését. Minden szakmában vannak jók és rosszak, de azért alapvetően a rosszak le is morzsolódnak egy idő után.
A Tündik bündije
@entero: Nyilván, de ez már egy másik történet. Gondolom, ő jól csinálja, mert már 11-ik éve ennél az iskolánál dolgozik, ezért is kib@szás, hogy most emelés helyett még csökkentenek is. (Emelni bezzeg nem akaródzott ugyanezzel a hévvel, 11 év alatt nettó 21 ezer emelést kapott összesen...)
Csodapók
@Csodapók: Most látom, hogy Lászlóné is annyit kap, de neki még az érettségijét se látta senki!
bakegya
Az államosított alsó-és középfokú oktatási intézmények munkabéreit rajzolták át,de semmiféle közmegegyezés,vagy az on szarszervezetek által ki nem dolgozott konszenzus és szakmaiság nélkül.Az évtizedes halogató technikáról akkor még szó sem eshetett,mert minden szarra kellett eddig a pénz,csak a jövő zálogára és az egészségügyre nem!!!
A dráma egyébként a technikai dolgozók bérén köszörül,de ez is a kormány üres mantrájának az iskolapéldája!!!
Munkahelyvédelmi mutyológatás...Család védelmi akcióterv ami imígyen füstbe ment terv marad...de már az előadóterem padja alatt is lehet szülni meg hasonló erkölcstantanári továbképző program az EU VÁLSÁGGENERÁTORAINAK SZÁMLÁJÁRA...
Az oktatói bérekről még csak eztán mesélnek.Azt már sokan meg se várják,itthon.
bundi
@entero: per pillanat úgy látom, hogy ez épp a lözépszert támogatja...
hvg.hu/itthon/20131001_oktatasi_kaosz_hoffmann
gondolom ezeket is olvastad, ha már érint a dolog.
www.stop.hu/belfold/totalis-csod-hoffmann-uj-rendszere/1177150/
vagy ezt:
www.egeszsegtukor.hu/osz/kaotikus-allapotok-vannak-az-iskolakban.html
mert tudod:
"A szakszervezeti vezető úgy fogalmazott: az "ősbűnt" a köznevelési törvény 2011 decemberi elfogadása jelentette. Hozzátette: a várható problémákra már két évvel ezelőtt, az új köznevelési törvény elfogadásakor felhívták a figyelmet."
"Hiába határozták meg a pótlékok mértékét, a megfelelő fedezet hiányzik, és nem talált meghallgatásra az a kérésük sem, hogy a technikai dolgozók is részesüljenek béremelésben - jegyezte meg."
a sok ballibsi bérrettegő, már jó ideje károg, de csak azért, hogy rossz hírét keltse az új szép rendszernek...
de szerinted ebben a szép új rendszerben, miért nem figyelnek legalább egy kicsit arra, hogy a sok bérrettegő, már régóta szajkózza, hogy ezek a hibák elő fognak jönni...
(de nem csak ebben, hanem sok másban is)
tudom, te elintézed egy legyintéssel, hogy ez csak a sok buta ballibsi véleménye, aki úgy sem érti meg a vezér tökéletes új világát, de mi van, ha a vezéred, tényleg beteg?...
Hellcat
@entero: Én arra válaszoltam amit nekem címeztél...de mind1 nem is érdekel annyira ez a téma...jönnek a választások a fidesz meg pedálozik picit a pedagógusoknak, a többi alkalmazott bére meg csökken.
bundi
@entero: de lehetne idézgetni napestig:
"ok iskolában a kinevezés-módosítással sértették vérig az idősebb, sok végzettséggel rendelkező pedagógusokat. Az állami iskolarendszer – a propaganda szerint minden pedagógusnak kiszámítható előrelépési lehetőséget és jelentős béremelést jelentő – életpályamodelljében ugyanis minden tanárt az úgynevezett Pedagógus I. kategóriába soroltak. Ezzel egységesítették a tanári béreket.

Egy háromdiplomás, doktori címmel és két szakmai végzettséggel rendelkező pedagógus, aki tankönyvszerzőként, tantárgyi szakértőként, érettségi elnökként is dolgozik, azt írta, „engem személy szerint évtizedes eredményeimmel egyértelműen leselejteztek. Ezzel a kinevezéssel csupán az életkorom és a pályán eltöltött éveim szerint különbözök a pályája elején dolgozó – mellesleg valószínűleg – igen tisztességes kollégáimtól. Teszem hozzá gyorsan: nem vagyok a tantestületben ezzel egyedül”."
most én is azt írom, mint te a múltkor verőcének:... úgysem érted meg...
bundi
@entero: de emlékszel még arra, amikor pokorni is felhívta a figyelmet arra, hogy nem lesz elég a pénz?
"okorni Zoltán szerint a szervezet 407 milliárdos jövő évi költségvetése és a pedagógusok előreláthatólag 570 milliárd forintra tervezett 2013-as bérkifizetése között "lyuk van", még azzal is számolva, hogy az egyházi és alapítványi fenntartású iskolák tanárainak bérét nem a KIK-en keresztül fizetik ki. Mint közölte, az ellátandó feladat jóval többnek tűnik, mint amennyire pénz van. "
hvg.hu/itthon/20121009_Pokorni_lyuk_van_a_Klebelsbergprogram_bud
ez már egy éves...
és a hasonló problémákra amik ezeket a dolgokat vetítették előre?
propeller.hu/itthon/2611126-iskolaktol-nyulja-le-klik-butorokat?all#comments
és erre?
"entero @miazavalami: Ez rendben is van, viszont úgy állítják be azonnal mintha ez lenne a jellemző az egész országra és nem egy egyedi eset volna. Sajnálatos hiba történt, de mindenki emberből van. Rövidesen korrigálják, és lehet hogy ilyen esetről soha többé nem hallunk majd.
Válasz erre Tetszik 2013. január 25., 22:24 "
ez lenne az egyedi eset a klik-nél?
és, hogy azóta minden rendben megy a köznevelésben?
dömdödöm
Az a baj tudjátok hogy a gondnok bácsi és a konyhásnéni 2010 -ben fogta magát és besétált a szavazóhelységbe és gondolkodás nélkül bevágta az x-et a jobb oldalra mert hallott valami öszödi felháborodásról és hogy majd akkor így jobb lesz . Mentségükre legyen szólva hogy a Magyar az könnyen bepipul és akkor hülyeségeket csinál ,no meg nem tudhatták előre .
Szóval nem siránkozni kell hanem jövő tavasszal el kell menni és baloldalra kell szavazni . és akkor valószínűleg a problémájuk meg fog oldódni .
bundi
@entero: na de mindegy, menj és ősmagyarkodj... mert ma ez dívik:
gepnarancs.hu/2013/10/drotnelkuli-osmagyarok/
ez a napi cuki...
bundi
@entero: ja és bocsi mellesleg a pető intézetes dolgot, hogy lehet magyarázni? mert tudod érdekelne a párt álláspontja is...
adrenalink
@entero: 12:52-re A 60 ezer béremelésből mennyi az of. pótlék? Az eddigi 4eFt-ot emelték meg 18-50eFt-ra.
szaboria1
@entero: Mint volt munkaügyes írom neked egy kezdő pedagógus és egy 30 évnél is többet dolgozó fizikai munkás között azért van különbség. Csak gondolj bele ha nálad a fizikai dolgozók nem termelnének akkor neked lenne e jövedelmed? Ma egyet elfelejtenek mindig a termelő dolgozók termelik meg azokat a bevételeket amit az állam kasszába befizetnek és abból kapják a szellemi dolgozók a fizetésüket. Mert hiába van tervező ha nincs aki a tervet meg is valósítja a gyártó soron.
bencemacska
@nemkati: Ugyan miért sírnának, mikor azt kapták meg!
entero
@bundi: Annyi mindent írtál, hogy még emésztenem kell...:))
entero
@adrenalink: Ez tény, a nejem is a vezető poszttal és a nemzetiségi pótlékkal együtt kapott több mint nettó 90 ezres béremelést, de ehhez is kellett tanulni egy cseppet...
JAJMÁR
Na, igen, de a "pedagógus életpályamodell bevezetése" folyik, a pedagógusok béremelésére tettek ígéretet. Többször el is hangzott, hogy "csak" pedagógus, illetve az azt kiszolgáló felsőfokú végzettségűek béremeléséről van szó. -Ezt már később csapták hozzá-.
Nekem feltűnt pl. az is, hogy állami fenntartásúvá vált, egyéb munkakörökben dolgozó, esetleg több diplomás emberek bére már nem érdekli őket.. Most megy a felháborodás a technikai személyzet miatt, és mi van a közművelődésben, a könyvtárakban, az egyetemek különböző osztályain (felsőfokú képzettséghez kötött) dolgozókkal?
Ők például nem kaptak semmit.
Az ország fővárosán és nagyobb városain kívül már régóta semmilyen pótlékot nem kaptak a technikai dolgozók, és a pedagógusok is a kötelezők minimumát, így tehát őket semmiféle meglepetés nem érte. Ebből bizony országos tünti nem lesz.
Ez van! :(
nemkati
@entero: És nejednek ez még csak az emelés 60%-a. Pár éven belül az emelés eléri a 150000-et, a takatítónőké a mínusz 20000-et?
bakegya
Az élet sűrűjéből azért vannak helyek-pl a konyhás néni visz haza ebédet vacsorára,de a tanító néni elég nagy butaságot követne el mai viszonyok között ha vinne a sajátjai mellé még másét is -a z alapellátásra, a célra rásegítő személyzettel a legjobb együttműködésre kell rásegíteni a bérfeszültség nélküli jó kapcsolat fenntartásával.Van fizikai bérmunka ,van a szakmunka és van az alkalmazotti munkakör, amit csak speciális képzettséggel lehet ellátni.Bonyolult!
A mi hazánk kormányának szakminiszteriálisan túlképzettjei mintha ezhez nem szeretnének hozzáérteni hofmannrózsi kivételével.
adrenalink
@entero: Magyar-Orosz szakos tanár barátunknak /oroszt is tanit a gimnáziumban/ 30 éves m.viszonnyal. of. és valamilyen bizottsági pótlékkal együtt számottevő a béremelése. Szintén egyetemi végzettségű "mezei" kollégájának csak 5eFt...
entero
@nemkati: Már csak évente 10 % - al fog növekedni 2017 - ig a bruttó bér, szóval nem lesz az annyi, max. 60 ezerrel fog nőni már csak. Ha őszinte akarok lenni, ezt egyben kellett volna most megadni, de a költségvetés nem bírta volna el.
entero
@nemkati: Ja, igazad van, először úgy értettem, hogy még 150 ezerrel fog nőni.
partizan79
Minden további emelésből tessék levonni az inflációt, ha jól számolom, első évben a 10%-ból lejön 3% legalább. A 2015-ös emelést viszont már két év inflációja csökkenti mondjuk 6%-al. Szóval a beígért béremelés 60% megjött, a maradék 40 %-a mai értéken számítva jó ha 30% lesz. Arról nem beszélve, hogy a ki nem fizetett pótlékok, helyettesítések, túlórák okán ez az egész a költségvetésnek mintegy 3 milliárd megtakarítást jelent. Na ez a bazdmeg! Bónuszként a tanárokra ráuszult a fél ország, merthogy mien jó nagy pénzt kaptak most. Ügyes??
nemkati
@entero: Matekban nem vagy velem versenyképes. :)
miazavalami
@entero: Ezt a béremelést a kormány már tavaly előkészítette. A szokásos módon. Mivel nem volt rá keret, így elvett másoktól. Első lépésben államosították az iskolákat , a pedagógusokat , óvónőket átvette, maradtak közalkalmazottak. A technikai dolgozókat viszont nem. Úgynevezett non profit kft.-k alakultak ahová felvették az elbocsátott technikai dolgozókat. Mondanom sem kell minimál bérrel. tehát elvesztették az évek után járó pótlékokat, a bérkompenzációt. Akik véletlenül maradtak közalkalmazottak azoknak most csökkentették a bérét. Több tíz éves volt közalkalmazottak ugyanazon a munkahelyen ugyanazért a munkáért jó húz ezerrel kapnak vagy még többel kevesebbet.
Ezt így igazságosnak találod? Nem arról van szó hogy a pedagógusok nem érdemlik meg hanem arról hogy milyen áron kapták! A fidesz most is csak a kevesebből élőkön rúgott egyet. Nem gondolod?
nemkati
@nemkati: Én néha elképedve, néha szomorúan nézem, hogy mi megy ebben az országban. Azt látom, hogy sokan vannak, akik ugyanazokon döbbennek meg vagy szomorodnak el, amiken én, de ugyanígy sokan vannak, akiknek ez viszont tetszik, és ez számomra felfoghatatlan. Amikor szinte ordít az igazságtalanság, akkor a fél ország süketnek tűnik.
nemkati
@miazavalami: Az előzőt Neked írtam - volna, ha nem nyomkodok összevissza -, de végülis mindenkinek mondanám.
miazavalami
@nemkati: Ezek már a kampány részei. Mikor megadták a családi adókedvezményt, / ami ugye volt a mszp idején is csak ott forditva működött / nem foglalkoztak azzal hogy a kispénzü emberek nem tudják kihasználni. Január elsejétől kiterjesztik egyéb levonásokra, azaz nem csak az adóból lehet leírni.
Rezsicsökkentés. /amit az mszp idejében fűtés támogatásnak hívtak és szintén fordítva működött/ Most gurgulyáznak , hogy azok akik fával fűtenek nem tudják igénybe venni.
közmunkaprogram / ez is volt az mszp idején és szintén fordítva működött/ A nyolc órás munkaidőt levették négy illetve hat órába. Egy ember munkáját ketten végzik fillérekért.
Fordítva müködött alatt azt értem , hogy a gazdagabb jól kereső réteg kimarad de a csóróbbak annál többet kaptak.
nemkati
@miazavalami: Na jó, de milyen kampányfogás valakiknek most csökkenteni a jövedelmét? Esetleg, mert azok túl kevesen vannak, hogy számítsanak valamit, vagy mert ők nem tudnak szervezetten, nagy tömegben tiltakozni? Ha kevesen vannak, akkor az ő jövedelmük emelésére - vagy legalább békén hagyására (ami végülis valójában csökkenést jelent) - nem is kellene túl sokat költeni. Egy stadion egy lépcsőfokából kitellne.
soljanka
@entero: Én megkaptam az emelt béremet. Nincs 7ezer forint az emelés. Mivel eddig IS magas óraszámmal dolgoztam. (A pótlékok és a túlóra vitte fel a nettómat.)
Most kevesebbet kaptam, mint a havi 46 órával kevesebbet dolgozó, velem egykorú, mínusz két diplomával rendelkező kolléga. Ő volt leginkább ledöbbenve a különbségen.
Azt mondta, hogy ekkora szemétséget még nem látott. /ezért beígért hétvégére egy sörözést, sőt még sütit is rendelhetek :) /
miazavalami
@nemkati: Ki de ők nem így gondolkodnak.:-(
Ebben az a kampányfogás , hogy bármilyen áron is de megcsinálták a béremelést.
nemkati
@miazavalami: Azt meg, de egy ilyen hír: "Zokogtak az iskolákban" - a lecsökkentett fizetés miatt, ez nem rombol a nimbuszon többet?
entero
@soljanka: Akkor jó étvágyat a sütihez...:-))
miazavalami
@nemkati: Ez még igencsak friss hír. nem ülepedett le az emberekben. Attól is függ hogy a jobbos médiában hogy tálalják.
Jó éjt nektek. reggel dolgozóba megyek. :-))
entero
@nemkati: Szerintem te meg kémiában, fizikában maradnál nagyon alul, de matekban sem biztos a győzelmed. Kicsit kapkodva olvastam, mert én közben ám dolgozok is a gépen, nem csak unalmamban irkálok, munkanélküliként...:-)
nemkati
@entero: Mégis, miből gondolod? Fogalmad sincs rólam. (nekem se rólad) Fizikában is erős vagyok, kémiában nem annyira, de matekban kétlem. A gimiben Arany Dániel országos versenyen 3. lettem. És azóta csak okosodtam. :)))
soljanka
@entero: mivel rólam lepereg a cinizmus, át tudok lépni mások határain, helyemen tudom kezelni magam és másokat is, sőt még a körülményeket is, így biztos lehetsz benne, hogy jól fogom érezni magam sütizés közben.
A számlámról hiányzó havi összeg pedig majd csak megakad más torkán. Mert az élet/világ az egyensúlyon nyugszik - a fizika szerint. (is)
entero
@nemkati: Az szép, én meg hosszú évek óta irányítok egy gyárat, több nyelven beszélek, embereknek adok munkát, megélhetést...Ha egyszer erre jársz, ugorj be hozzánk egy kávéra, ígérem, csak cukor lesz benne...:-))
entero
@soljanka: Bocsi, nem akartam cinikus lenni, csak poénnak szántam. Sajnálom, ha ilyen esetek is vannak, de megértheted, ilyenekkel eddig csak itt találkoztam, a propin, ami számomra nem annyira mérvadó. A hiányzó összeget pedig ne rajtam keresd, mert nem én vettem el.
nemkati
@entero: Brrr. Utálom a cukrot.
A többit simán lekörözöm.
entero
@nemkati: Akkor várlak, szemtől szemben. Valahogy ezt miért nem meri senki bevállalni...
nemkati
@entero: Nem lehet, hogy annyira azért nem vagy érdekes?
entero
@nemkati: Ez majd akkor derülne ki. Szerintem más oka van, de nem érdekes. Ez itt a net világa, a való életben már más szabályok működhetnek.
soljanka
@entero: a " :)))" jelet látva először én is arra gondoltam, hogy humornak szántad.
Mivel azonban az itteni hozzászólásaid alapján rájöttem már régen,hogy nincs humorérzéked, így csakis a cinizmusra gondolhattam.
Hogy te az itt leírtakat nem tartod valóságnak az nem az én dolgom.
Az, hogy a te valóságod más, szintén nem.
Az viszont, hogy én tényleg a valóságban élek, -és nap mint nap látom az emberek küzdelmét, a gyerekek félelmeit, frusztrációit, a szülők rettegését a gyermekeik jövőjéért,
a kilátástalanságba belefásult rezignáltságot, az elkeseredettséget, parttalanságot - feljogosít engem arra, hogy ellenkezzek a teáltalad cinikusan, megalázóan lenézett emberek melletti kiállásra.

És ez viszont az én dolgom.
entero
@soljanka: Ha jól értelmeztem, te is pedagógus vagy, akár a nejem. Tudod, ő is sok mindent lát, főleg a gyerekeken, akik nem akarnak hazamenni, mert az oviban jobban érzik magukat, otthon csak az ordítozást hallják, a gyereket 3 hét alatt háromszor küldik haza, mert tetves, a kedves szülő nem dolgozik, de van vagy 6 gyereke, felveszi a pénzt utánuk, miközben a gyerek ingyen étkezik, reggel akár még betegen is bedobja őket, még nyáron is, és öt előtt nem is megy értük, bezzeg neki ott a műkörme, a gyereknek semmi, még egy 200 forintos jegy sem egy kiállításra...Soroljam még? Tudod, az én megnyilvánulásaim ezekhez az emberekhez szól, és csak az vegye magára, aki úgy érzi, van mit. Ez viszont az én véleményem.
soljanka
@entero: Én meg a gyerekeket nézem, akik nem tehetnek arról, hogy hova születtek.
Nem tehetnek arról, hogy barnább a bőrük, vagy nem barnább, de a szüleik munkanélküliek.
Olyan csodálatos cigánygyerekeket ismerek, akik hajnali ötkor kelnek, biciklivel mennek a vasútra - esőben, hóban, fagyban- hogy beérjenek az iskolába.
Olyan gyerekeket - cigány, nem cigány- látok a padokban, akik éjjel a Tesco-ban árut rakodnak, az erdőben fát vágnak, a földeken dolgoznak,és napközben elszundítanak a padban, mert a szüleiknek nincs munkája. És nem azért mert nem akarnak dolgozni, hanem mert megszűnt már szinte minden üzem, gyár.

"Tudod, az én megnyilvánulásaim ezekhez az emberekhez szól, és csak az vegye magára, aki úgy érzi, van mit."

Nos ki kell, hogy ábrándítsalak, de ezeknek az embereknek nincs számítógépük, nincs internet-hozzáférésük, tehát ne erőlködj, itt nem tudsz hozzájuk szólni.
entero
@soljanka: Tudod, a gyerekeket én is nagyon sajnálom, nem véletlen, hogy segítem is őket, a baj csak az, hogy amikor felnőnek, majd olyanokká válnak, mint az a 17 éves gyerek, aki szórakozásból majdnem agyonvert egy 13 éves kisfiút. Egyébként akikről most én beszéltem, egyik sem barna bőrű, én nem vagyok rasszista. Van egy kisfiú, aki 5 évesen még nem tud beszélni rendesen, igazából semmire nem tanítja otthon az anyja, tápszerrel eteti, nem fejlődik úgy, mint ahogy kellene, cigizik, iszik, és még ki tudja, mit csinál. Van most egy fickója, minimum úgy néz ki, mint egy drogos, szerintem nem sok választja már el a kisfiút a nevelő otthontól. Most elhiszed, ha azt mondom neked, a net be van náluk kötve? Enni kap a gyerek, ruhák tömkelegét már mi is adtunk nekik, és a cigi, a pia sincs ingyen.
soljanka
@entero: egyszerűen mindig leragadsz a kizárólag általad ismert/tapasztalt leegyszerűsített tények mellett.
És innen nem vagy hajlandó kitekinteni/továbblátni.
Igen vannak ilyenek is.
Én is szoktam "mocskos cigányozni", én is megszólom a megélhetőségi "spermaszülőket", de KÖNYÖRGÖM fogd már fel, hogy a primitív, aljas bűnöző, megélhetési "nyóóócosztályossem" réteg és az általad képviselt diplomás, több nyelven beszélő, vállalkozó, befektető, milliomos rétegen kívül élnek,lélegeznek, vannak, olyan emberek is, akik csak egyszerűen csak a szakértelmükből - hegesztő,festő, eladó,pincér, recepciós, konyhalány, szakács, tanár,altatóorvos, építőmérnök, gyógyszerész, ápoló stb. stb. - szeretnének emberi módon megélni.
És ők nem kevesebbek mint te vagy én, vagy a te sokdiplomás feleséged.
entero
@soljanka: Tudom, és igazad is van, csak mindig nehezen tudtam átlépni azokon az embereken, akiknek mindjárt az volt felém az első megnyilvánulásuk, hogy neked mibűl tellik, összeloptad, mi? Az emberek nagy része, ha jómódú embert lát, máris gyűlöli, és ez itt is nagyon jellemző, ha valakiről az érződik, hogy nem telesírja a propit, ill. ha nem szidja alpári módon folyamatosan Orbánékat. Igen, az általad felsorolt embereknek valóban meg kellene élniük a munkájukból, de sajnos a közalkalmazottak ki vannak szolgáltatva, az emberek másik fele úgyszintén, csak ők a vállalkozóknak. A minimálbér emelése nem megy egyik napról a másikra, viszont a vállalkozók nagy része valóban emberszámba vehetné az alkalmazottakat, ott nagyobbak lennének a lehetőségek, de az ember sajna kapzsi, semmi nem elég. Szerintem az igazán jó munkaerő meg van azért fizetve, akik helyett meg jöhet bárki az utcáról, na ott vannak gondok. A könnyen pótolható embereknek nem igazán lesz becsülete, sajnos.
JAJMÁR
@entero: A könnyen pótolható munkaerőről már jó sokszor olvastam a véleményedet. Tudod, egy munkaerő könnyen pótolható, minden szinten. (Az ember egyedi, és valakinek biztos, a legfontosabb.) Minden munkakörre több jelentkező is van, még a képzettekből is. Ha viszont egyszerre több munkaerő kiesik, az már gondot okoz.

Ha egyszerre abbahagynák a "könnyen pótolhatók" a munkát, megállna az élet az országban. Lehet, hogy ezt kellene tenniük? Elgondolkodnának talán a munkaadók.
soljanka
@entero: nem ismerem a te itteni első megnyilvánulásaidat,de a későbbieket igen.
talán nem kellett volna folyamatosan hangoztatni a te "szuperlativusz" mibenlétedet.
Én speciel nem irigylem a vagyonod,és szerintem a legtöbb ember - akiket én itt olvasok- így van ezzel.
Felőlem kereshetsz ennél ezerszer többet, akkor sem vered ki a biztosítékot sem nálam, sem másoknál.
Azzal sem leszel ellenség, ha imádod a mutyiszt,meg a felcsúti focigéniuszt.
vagyis: semmi bajom azzal, hogy jobboldali, fidesz szavazó vagy.

De ahogy te minden más emberről - akinek kevesebb pénze van, mint neked, illetve egyáltalán anyagi problémái vannak- nyilatkozol, ahogy őket lenézed, semmibe veszed, és SOHA, SEMMILYEN ALKALMAT NEM KIHAGYVA nem feledkezel meg a te anyagi helyzeted, illetve pozíciód - és természetesen a kedves feleséged pozíciója felemlegetésével, az számomra nagyon is ellenszenves.
Néha bosszant, sokszor átlépek rajta, néha dühít. és még többször somolygok rajta = szánalmasnak tartom.

Ha picit természetesebb, életközelibb - valósághűbb, szerényebb, és tárgyilagosabb és kevésbé elvakult lennél, talán komolyabban vennének. és akkor nem csak elfajult veszekedések, hanem értelmes viták is kialakulhatnának közted és a másik oldlon állók között.
entero
@JAJMÁR: Lehet, de az már tulajdonképpen sztrájk lenne.
entero
@soljanka: Megfontolandó, amiket most itt leírtál, de a későbbi hozzászólásaim miatt már csak minimális esélyem van arra, hogy ne lehurrogjon itt a többség. Szerencsére azért sokakkal jóban vagyok, legalábbis priviben úgy tudunk társalogni, hogy nem szól be senki közben, ezért úgy érzem, megérte ide jönnöm. A te hozzáállásod mérvadó lehetne mások számára is, és akkor tényleg lehetne ember módjára beszélgetni, politikai hovatartozástól függetlenül is. Lehet, hogy meg kellene próbálnom levegőnek nézni azokat, akik direkt csak kötözködnek, irigykednek? Talán megpróbálom, habár ez nem egyszerű. Mindegy, örülök a veled való csevegésnek, ha akarod, priviben is folytathatjuk majd. Nost elköszönök, mert korán kelek reggel, jó éjszakát!
entero
@soljanka: "Most" Hülye billentyűzet...:-))
miazavalami
@A Tündik bündije: Itt azt a választ adták hogy megszünt a bérlompenzáció amit tavaly azért adtak mert kivezették a szuperbruttót.
miazavalami
@bundi: Angyalom , akikről én beszélek azok január elseje óta kapják így a fizut!
coyote3
Ez így hazugság! Mindenkinek emelkedett a fizuja...

@entero: Tudod amit soljankának írtál tegnap az gyomorforgató. Te nem vagy ember!!!
entero
@coyote3: Mire gondolsz? Semmi olyat nem írtam, aminek nem lenne köze a valósághoz.
soljanka
@coyote3: nem tudom mire gondolsz.
Kellemesen elbeszélgettünk. Szokásunk szerint nem értettünk egyet, de én nem találtam benne semmi gyomorforgatót.
entero
@soljanka: Köszönöm, én is így látom.
bundi
@miazavalami: most megfogtál. Nem tudom miről is beszélsz.
miazavalami
@bundi: Angyalpofi , csak válaszoltam...:-)))
miazavalami
@marlin: Na basszus ,engem pedig tegnap cseszegettek a nagy házam miatt.:-)))
entero
@miazavalami: Látod, nem kell mindent kifecsegned, mert akkor jön valaki, akinek csak kisebbre futotta, és megkapod a magadét...:-))
marlin
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
miazavalami
@bundi: október2, 15 . 32.-re válaszoltam neked. :-)))
miazavalami
@marlin: Háááát, monnyuk ha nekem több pénzem lenne akkor nem főne a fejem minden hónap huszadika után..:-)
De a boldogsághoz nem kell annyi.
marlin
@miazavalami: Félreértettél!!
Az élethez, a megélhetéshez természetesen kell a pénz, kellenek az anyagiak!!
Én arról beszéltem, hogy ahhoz, hogy valaki "megvalósítsa önmagát", megvalósítsa a terveit, tisztességgel gyereket neveljen, elégedett legyen az életével nem kellenek milliárdok!!
Öncélúan vagyont csak a "szegények" gyűjtenek!!
bundi
@miazavalami: bocs azt hiszem félreértettél.
akkor arról írtam, hogy entero csak egy két kezdeti apró hibát vélt felfedezni a klik működésében, amik szerinte később orvosolva lesznek, és nem fordul elő több hiba.
legalább is szerinte:
"entero @miazavalami: Ez rendben is van, viszont úgy állítják be azonnal mintha ez lenne a jellemző az egész országra és nem egy egyedi eset volna. Sajnálatos hiba történt, de mindenki emberből van. Rövidesen korrigálják, és lehet hogy ilyen esetről soha többé nem hallunk majd.
Válasz erre Tetszik 2013. január 25., 22:24 "
ezt neked írta, még januárban
én csak erre a véleményére próbáltam emlékeztetni...
bundi
@entero: pető intézetről valami? mert ha jól tudom te nagyon tudod sajnálni az elesett gyerekeket...
entero
@marlin: Ez kb. olyan volt, mint amikor a ronda nő azt mondja, hogy a belső értékek számítanak csak...:-) Szóval amikor valakinek nincs pénze, általában azzal jön, hogy az nem számít, de persze jó, ha van.
entero
@bundi: 210 milliót kap a Pető intézet, és létrejön egy olyan munkacsoport, amely a kormány és az intézmény együttműködéséért felel majd. Azon kívül vannak még komoly felajánlások is, erről bővebbet később. Nem fog elveszni az intézet, még ha a baloldal már kárörvendően erről is papol.
bundi
@entero: ès ha a baltisk csendben meghúzzák magukat, ès nemrázzák ennyit a lábuk, akkor is ez lett volna a dolog vége? Ja és Kb 500 kellene. Normális működéshez legalább is.
nyanya001
A hátrom diplomás, középiskolai tanár aki 22 éve tanít, 10 ezer Forinttal kapott többet, viszont
jóval többet kell ezért dolgoznia !
Na ennyit a tanári béremelésről !
Undorító !
entero
@bundi: Meglesz az is. Ennek semmi köze a baloldalhoz, maximum a lázításhoz.
entero
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
űrbán
@entero: Most olvasom milyen brutálisan hazudsz :D "93.000 nettóval emelkedett a fizetése" hazudod vidáman.
Megint lebuksz a számokkal mint mindig. Testvérem felesége lézerváros "HISZK" nevű förmedvényében igazgató helyettes, mit ad isten 3 diplomával, 2 felsőfokú nyelvvizsgával.
Ő is többet keres. Nettó 7800 forinttal.
Mivel az igazgatóval jóban van azt is tudja neki mennyivel lett több, az igazgatónak 11.300-al nőtt a nettója.
Ezek az emberek bruttó 350.000 felett keresnek.
Vajon milyen bruttó bér mellett van lehetőség majdnem 100.000 forintos nettó emelkedésre? ;)
entero
@űrbán: Ebben benne van a vezetői pótlék emelkedése, és a nemzetiségi pótléké is. Semmiféle hazugság nincs ebben, nézz jobban egy kicsit utána.
entero
@űrbán: Ja, és a főiskolai végzettséget nézd, és vedd alapul, hogy eddig 156 ezer volt a bruttó, plusz 45 ezer a vezetői, 5 ezer a nemzetiségi, és számold 5 gyerekkel...:-)
marlin
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
entero
@marlin: Nem szokott neked visszaköszönni? Mondjuk nem is csodálom...Ezeken a társkeresős marhaságaidon meg mindig jókat nevetek, ahogy rajtad is. Megyek, mert vissza kell mennem Pécsre, ugyanis tegnap este óta a fiam nem hagy békén két hülye törpe miatt, ami akkor még nem kellett neki, de azóta egyfolytában ezzel nyaggat. Úgyis arra van dolgom ma, én meg vagyok olyan jó apa, hogy megveszek nekik bármit, amit szeretnének...:-)
bundi
@entero: a kérdés az volt, hogy szerinted ha az emberek csendben lenyelték volna a békát, és hagyják kivérezni a petőt, akkor is ilyen humánus döntést hozott volna-e a fidesz, hogy az elharácsolt összeg 30-40 százalékát visszaadja...
úgy látszik nagyon kell a pénz a kisvasútra...
űrbán
@entero: Ezek szerint a 138/1992. (X. 8.) Korm. Rendelet még érvényben van.
marlin
@entero: Miért próbálod fényezni magad??
Itt nem kell mosakodnod, mert mindenki tudja, hogy Tóth álnéven "udvaroltál" a "gyorslányoknak"!!

Más!!
Olvastam, hogy a kontrol vizsgálaton mindent rendben találtak!! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a fiadnak!! A törpéről pedig annyit, hogy a beteg gyerek valóban több törődést igényel!!
adrenalink
@entero: tegnap 09:25-re Nem is dicsekedtél, hogy repülőgéped is van, mert 14:07-től már megint írogattál, vagy nem is vagy olyan jó apa, aki BÁRMIT megvesz a gyerekeinek?
entero
@adrenalink: 5 évesen még nem tudná vezetni...
adrenalink
@entero: Bocs! Neked lett volna repülőre szükséged az Orosháza-Pécs-Orosháza út 4 óra alatti megtételéhez "két hülye törpe" megvásárlása miatt. De nincs jelentősége.
entero
@adrenalink: Autóval is csak 7 óra az út oda-vissza, mit gondolsz, repülővel több lenne? :-)) Egyébként más dolgom is volt arra, és most megint egy kávézóban ülök, újra arrafelé megyek, de most nem lesz időm törpözni...:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.