Erőszakmentességre kérte a Fidesz a pedagógusok világnapja alkalmából a fővárosban szombat délután tüntetőket.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója napközben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a "Bajnai-gárda" fiataljainak eddigi megmozdulásai alapján nem lehetnek biztosak abban, hogy a budapestiek megúsznák a napot "erőszak és barbárság" nélkül.

A kormánypárti politikus szólt arról is, hogy a pedagógusok érdekeire hivatkozó szervezők elfelejtették megkérdezni azt a 160 ezer pedagógust, akik a napokban vehették kézhez több tízer forinttal megemelt fizetésüket.

Kocsis Máté szerint a "Bajnai-gárda ismét a pedagógusok ellen akarja hangolni a társadalmat" és azt erősíti meg, hogy a "bukott baloldal már csak az erőszakos utcai akciókban hisz". A "hergelésen és az uszításon" kívül nincs más értelme a mai megmozdulásoknak – fűzte hozzá.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Miért gondolnak erőszakra csak nem készülnek valamire ? Pedagógusok tüntetnek nem a B közép
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gibgab
1. Kocsisnak Bajnai-fóbiája van.
2. Egyre gyakrabban hagy ki az emlékezete.
nyanya001
Fideszisztánban csak a fideszesek lehetnek erőszakosak,
otrombák, mocskos szájúak és fenyegetőzők .
Vajon mi van ezzel a vén trógerral, felelősségre vonták már ? gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2013/10/neki-lehet-600x337.jpg
deviance
a fidesz erőszakmentességre kér, azt teljesíteni kell... ha a tanárok szeretnének egy olyan alap dolgot kérni, hogy hadd tudjanak megélni a fizetésükből, úgy hogy szabadidejük is marad mellette, az már luxus
vukkocska
Hazug banda. Ha nem tűnt volna fel az embereknek a tüntetések békés jellege. Ki az az iQ bajnok, aki ezt beveszi? Úgy látszik, a primitívségnek és a hazudozásnak nincs határa.
nehogymá
nagy az izgalom,nehogy aztán összefirkálják a járdát a drága krétával.vagy leüljenek a hideg aszfaltra.még megfáznak,aztán ki fog tanitani?
Senara
Miért gondolnak erőszakra csak nem készülnek valamire ? Pedagógusok tüntetnek nem a B közép
ila51
bizony , nehogy rugdossák , és köpködjék a köztereseket ! :)) , főleg ne a 4-6 villamos vonalán :))
human
@nyanya001: A fidesz székháznál azt is elmondta Szöszke Gabika, hogy ilyen agresszióval még soha nem találkozott :)
szaboria1
Csak nem féltek már előre vagy netán érzitek túl lőttetek a nagy átszervezéssel, meg a fizetés emeléssel.
crow0131
Talán 2006-ban is a pedagógusok randalíroztak. Vagy tán ők voltak felbujtók.
Jaj de feledékeny vagyok.
bencemacska
@human: Nem volt ott a kordon bontásnál? Fegyelmit neki! (Lehet, hogy szülési szabadságon volt -- igazoltan távol!)
soljanka
"Kéri"? Mi van ezekkel? Tessék megparancsolni, szarkotmányba foglalni, hogy mindenki csak úgy demonstrálhat, hogy Vitya képét emelgetve, éljenezik a focializmus csodálatos vívmányait!
bencemacska
A kis MIÉP-es milyen feledékeny. Mi lesz vele 50 év múlva?
szablyafűrész
Már megint túlszerepelik magukat narancsék !

A pedagógus tüntetések arról híresek,hogy tőrnek-zúznak ?

Marhakergekóros ökrök !
marlin
Ez a Kocsis (is) egy idióta, vagy tényleg úgy gondolja, hogy ma nem a kisemmizett pedagógusok hanem a "Fidesz hugyosai" tüntettek??
kiskutyauto
Hahaha... Egy ERŐSZAKOS arrogáns terrorista, önkénydiktatúrát építő, országot züllesztő, hazaáruló maffia-kormány erőszakmentességet kér az ellene tüntetőktől... túl azon hogy röhejes, még ÖNLELEPLEZŐ IS.. FÉL CIGÁNYHITLER ÉS CSICSKA-MAFFIA-SÖPREDÉKE... RETTEGNEK A KÖTÉLREVALÓ, PITIÁNER HAZAÁRULÓ BŰNÖZŐK ÉS AZÉRT FÉLNEK, MERT JÓL TUDJÁK, HOGY NINCS IGAZUK, a köztörvényes bűnözés amit csinálnak az országban az országgal, ahogy verik szét, rabolják szét és züllesztik szét; tűrhetetlen és felháborító, szervezett, bűnszövetségben elkövetett, folyamatos és folytatólagos, hatalommal és pozícióval visszaélő, hazaáruló, nemzetellenes bűncselekménysorozat... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbanisztán
JAJMÁR
Én azt szeretném kérni a Fidesztől, hogy definiálják szerintük milyen az erőszakmentes tüntetés, a kérésnek csak úgy van értelme, ha tudja a nép, mihez képest. Az, hogy jogos-e, más kérdés.

Azért is lenne ez fontos, mert ma viszonyítási alapul éppen azok a sokszor "erőszakos, már-már jogsértő, garázda tüntik szolgálnak, amelyeket ellenzékben a jobboldal szervezett.
Az ellenzék szempontjából sem lenne jó, ha oda süllyedne, hiszen lesznek ők még kormányon. és ugye a fityesznek is milyen kellemetlen szembeköpni saját magát?
entero
@marlin: Kisemmizett pedagógusok? Ez a nap vicce...
Pálinkafőző Rézüst
@entero: ezek szerint nincs a környezetben pedagógus. Ja, a nejed állítólag óvónő, na az felejtős, annyit hazudtál már itt. No meg akkor nem írnál ilyen blődséget...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Felejtős? Potom 93 ezerrel nőtt a bére, de nem érdekes...Levezessem neked?
marlin
@entero: Miért??
Kedvenc barátod a köpcösViki megadta nekik a jogosoan járó és beígért béreket??
Az a nap szégyene, hogy jobb sorsra érdemes tanárok, tanárnők tüntetni kényszerülnek a Fidesz és a nemzeti ügyek kormányának idiótizmusa miatt!!
A nap vicce pedig az, ahogy te erről megnyilatkozol!! Viszont ez meg a te szégyened!!
Pálinkafőző Rézüst
@entero: igen. És mennyi idő alatt?? És vezesd le. Kíváncsian figyelünk. Merthogy itt van pedagógus, igaz, nem pártfüggő! Noszarajta!
entero
@marlin: Ismerőseim között van tanár, akinek szintén jelentősen nőtt a bére, és azok a pedagógusok, akikkel eddig beszéltem, mindegyiknek nőtt, persze nem egyformán, de kevesebbet nem kapott senki.
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Rendben. Eddigi bruttó bér 156 000, vezetői pótlék 45 000, nemzetiségi pótlék 5 000.
Most: Bruttó bér 239000, vezetői pótlék 60 000, nemzetiségi pótlék 20000.
Plusz itt van hozzá a kalkulátor is: www.munkaugyiforum.hu/berkalkulator-2013
Pálinkafőző Rézüst
És ezért ennyi pénz jár?? Miért is??? tudom te romám vagy, na de egy közalkalmazott ezért plusz pénzt kap, mert nem magyar?? Na ennek utánanézek, számomra hihetetlen, bár nálatok semmi nem lehetetlen, ha pénzt kell lopni a közösből. Bexxxaráss... Egyébként a számaid nem valósak!!!
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Tizedesvesszőket valóban nem raktam, kerekítettem. Mivel egyedül maradt, mint szlovákos, ezért kap ennyit, egyébként meg 15 500 a minimum. Ha megint csak a sértegetésre telik, akkor menj a bolhapiacra, és árulj valamit a nyugdíjad kiegészítése mellé...ja, hogy már nem lehet ott árulni? Szívás...Egyébként elég érdekes, hogy ahol marlin, ott a rézüst...:-))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Amúgy meg román a nénikéd, a nejem pedig magyar, csak tanítja a szlovákot. Nézz már egy kicsit utána a tényeknek a vagdalkozásod előtt.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: de te román vagy, nem tót! Vagy el kéne döntened, hova NEM tartozol! És már megint a valós válasz helyett a terelés, személyeskedés..:)) Persze ez vagy te. Egy ... mi is valójában?? Nam eg a számok sem valósak, amit írtál! Arról valami érdemit??
Pálinkafőző Rézüst
@entero: nemzetiségi pótlék!!?? Ja csak úgy megtanult tótul...:)))))
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Én magyar vagyok, te szerencsétlen! A számokkal meg mi a konkrét problémád?
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Igen, megtanult szlovákul, már sok évvel ezelőtt. Ki a halál mondta neked, hogy hol pedagógus? Nem is tudom, miért fecsérlem az időmet ilyen alakokra...
Pálinkafőző Rézüst
@entero: a számok nem igazak! És te?? :)))))) na megyek inkább a Klicskot várni. Úgy volt, hogy kimegyünk, de nem jött össze. No további jó hazudozást!
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Oké, te nagyokos, akkor írd meg a "valós" számokat, ha már ezt is jobban tudod. Na igen, a jegy sokba kerülhetett, a bolhapiac meg ugye bezárt...:-)
sport50
ki s volt itt erőszakos???felejt nagyon a fidesz-kdnp!!!most is mi van baján??!!követik a fideszesek az ellenzék jelöltjét,kamerázzák,stb.!pedig ők csaltak!!!nevetséges amit ez a kocsis meg nem tesz a hatalomért,pénzért!!miépes is volt,az apja is csalt a szavazatokon,akkor még ő beszél???
gugu45
Azért plusz pénzt kap egy közalkalmazott mert nem magyar (nemzetiségi pótlék) Egy ujságíró barátomtól konkrétan tudom, (mert ő utánajárt) Szlovákiában, a magyar nemzetiségű gyerekek után a szülő100 euró beiskolázási segélyt kapott (Kp-ban). nem 10000 forintot (utalványban), mint itthopn.
bretagne
Könnyű nekik a milliós fizetésükkel beszélni a pedagógusokról. Mit kaptak? Azt pár forintot sajnálják tőlük, amit nagy kegyesen adtak? A rengeteg túlórát meg nem fizetik meg. Akkor miért is ne tüntessenek? És ne tévessze össze a pedagósokat a randalírozó tömegtől. Vagy a pedagógusok húgyozták a Kossuth teret is? Gondolkozzon Kocsis úr!
Csodapók
Kocsis Máté nyilván joggal fél a pedagógusok agresszivitásától:
lelki szemei előtt megjelenik dr.X. egy kemény fedelű Petőfi összessel,
Y. egy bekeretezett Mengyelejev táblázattal, Z. meg egy medicinlabdával...
mikicica
@entero: Nagyon szeretném,ha most igazat írnál.Nem nézted el egy nullával ezt a 93000 Ft-ot? Tehát a jövedelme kedves feleségednek közel 100000 Ft.-al nőtt. Gratula. Írd meg az óvada pontos címét. Köszi
JAJMÁR
A fő probléma szerintem az, hogy bárminemű béremelés, de főleg munkaátszervezés, munkakörleírás 2 fél megegyezése során lép érvénybe.
Nem értem, hogy lehetséges az, hogy a pedagógusok csak most, a fizetéssel tudták meg, hogy mennyi a bérük? Hogy lehetséges, hogy nem írtak alá szerződést, a megváltozott munkafeltételekről, hiszen bele kellett egyezniük, személyenként.
Olyan ez, mint a zsákbamacska. Van, aki jól járt, van, aki nem.
Eddig, legalább a túlórákkal, helyettesítésekkel, jobban meg voltak fizetve a többet dolgozók. Most, úgy tűnik, ez se számít.
marlin
@mikicica: Na, akkor erre ment el a "nyugdíjpénztár", hogy ezek kistafírungozták egymást!! :))
szepwilly
@entero: mikor mondtal Te utoljara igazat!?
marlin
@entero: Ja, de hát a te ismerőseid nem is voltak a tüntetésen!! :)
Amúgy meg azt a mantrát, hogy
"Ismerőseim között van tanár, akinek szintén jelentősen nőtt a bére, és azok a pedagógusok, akikkel eddig beszéltem, mindegyiknek nőtt, persze nem egyformán, de kevesebbet nem kapott senki."
majd akkor hisszük el, ha legalább öt egymástól független tanúval tudod bizonyítani!!!
mátmar
Ők nem dobáltak betontömböket, nem gyújtottak fel több autót, nem kiabálták, hogy valakit a Dunába a többit meg utána. Neki van eszük! Csak a diákjaikat és a megélhetésüket féltik!
Dr. Felipe
Borsó szemű kocsis gyerek. Nem kell félni a pedagógusoktól, csak a zorbánc gárda szokott randalírozni az utcákon.
coni
Kicsit kezd gyanús lenni, hogy én még soha senkivel nem találkoztam az elmúlt 3 évben aki jól járt a rezsimmel, pedig látszólag százezrekkel nőnek a fizetések és alig van aki munkanélküliként nem kap azonnal jobbnál jobb állást.
Lehet, hogy ez egy földalatti szervezet és nem látszik itt fent? Csak lent teljesítenek egyre jobban?
entero
@marlin: Na és szerinted ki nem szarja le, hogy te mit hiszel? Utána lehet számolni, de ha nem megy, az sem baj.
entero
@szepwilly: Én mindig igazat mondok...
entero
@mikicica: A tényeket elolvashattad korábban az egyik kommentemnél, kétszer nem írom le ugyanazt.
soljanka
Nos szerintem a béremelést a pótlékok nélkül kellene nézni.
Mert ugye az csak akkor jár,ha bizonyos feltételek teljesülnek.
Nem lehet mindenki igazgató, nem lehet mindenki munkaköz. vezető, nem jut mindenkinek osztály, és nem mindenki tanít nemzetiségi intézményben - illetve az ott tanító kémia tanár sem kap ezért pótlékot.

Persze az osztályfőnökség többletmunka, tehát járjon érte plussz.
A munkaközvezetőnek én nem adnék annyit, mint az ofőnek, mert nincs annyi plussz feladata.
Az igazgató sem végez többletmunkát, hiszen ő meg nem tanít, Ill. minimális órát. Nem kell készülnie, dolgozatokat javítania, versenyen felügyelnie, felkészíteni, korrepetálni, műsort készíteni, kirándulni stb.
Az igazgató helyettes is alig tanít, így a maradék munkaidőben megcsinálhatja a saját munkáját.
(tudom, hogy ez egy kicsit demagóg, de többen vannak a pótlék nélküliek most, így azokat kellene nézni z összehasonlításnál)
entero
@coni: Kicsit jobban nézz szét, ne csak mindig ugyanazokon a helyeken...:-))
Jankó123
Elhiszem bárkinek amit mond, hogyha ő is elhiszi azt amit én!
Az én pedagógus nejemnek pedig 15 millióval emelkedett a fizuja pótlékok nélkül!
Mert ismeretlenül én is le tudok írni egy jó nagy számot.
entero
@soljanka: Jelen pillanatban vegyük ki a pótlékokat akkor. Ha a 156 ezres bruttót nézem önmagában, az ugye 127 ezer nettó, ha pedig a mostani 239 ezret, akkor az 194 ezer, vagyis a különbség így is plusz 67 ezer.
entero
@Jankó123: Számolj utána, és nézd meg a bérkalkulátorral is, amit írtam az imént.
entero
@soljanka: Más kérdés persze, hogy az f és a g kategóriát nem kellett volna egy kalap alá venni.
marlin
@entero: Megmondlak a Rotary Klubban, hogy ha ilyen csúnyán beszélsz, és ők kimossák a szádat szappannal!! :))
Jankó123
Vezetői pótlék?
Szóval a kérdezdmeg kampó-nál kápó?
Így már érthető, hogy nem tüntet!
entero
@Jankó123: Kivettem a pótlékokat az imént, vagy nem megy az olvasás?
entero
@marlin: Kevés emberrel beszéltem eddig csúnyán az életemben, az egyik te vagy, a másik üstöket gyárt...:-)
Jankó123
Mondod a magadét, én pedig az igazat.
A vezetői pótlékos megjegyzés arról szól, hogy kinek a szekerét tolja.
soljanka
@entero: Szerencsére sok esetben így van ez. és olyan nincs akinek ne emelkedett volna a bruttója.
A mismásolás ott van, hogy lépten-nyomon azt kommunikálják, hogy 34%-kal emelkedtek a jövedelmek.
Az, aki eddig a plusszmunkáért pénzt kapott, az most nem kapja.és ezek sokan vannak. Az eddigi túlóradíj beépült az alapbérbe. Ez jó. Viszont a többet dolgozó innentől nem kap több bért.
Viszont mondj nekem egy munkahelyet ahol ugyanabban a munkakörben dolgozó, egyforma végzettségű melósok közül az egyiknek 6 a másiknak 8-10 órát kell ugyanazon bérért dolgoznia.
Mondd meg a melósaidnak - betanítottnak, mérnöknek egyaránt-, hogy "na fiam Pisti, te holnaptól 8-tól 12-ig jössz be és kapsz nettó százat. A Józsi meg majd bennmarad 4-ig, és majd megérti,hogy ő is 100-at vihet csak haza"
marlin
@entero: Úgy, mint ahogy a klf. pártidióta dolgaiddal, meg a "szerkesztett" üzeneteiddel szoktad!!
Tudod, aki egyszer hazudik, - mindig hazudik!! Aki egyszer bunkó, az mindig bunkó!!
És ezen nincs mit megmagyarázni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.