Bajnai Gordon szerint adórendszerváltást kell végrehajtani 2014-ben: az egykulcsos adó helyett fogyasztásbővítő, munkahelyteremtő és igazságos adórendszerre van szükség.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az egykulcsos adó az Orbán-kormány legkártékonyabb intézkedése, tízből nyolcan rosszul járnak vele, becslésünk szerint 50 ezer munkahely szűnt meg miatta. Az egykulcsos adó elszegényedést hozott, a három vagy több gyermeket nevelő családoknál a szegénységi ráta a kétszeresére, majdnem 40 százalékra nőtt a kormányváltás óta. A szabadságharc valójában a kiskeresetűek ellen zajlik. Ezért kell eltörölni az egykulcsos adót .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@human: Ember, adókedvezményt csak annak lehet adni aki adózik...
...a más fajta segítség ami semmihez sem köthető az a segély.
A másik oldala a dolognak az ösztönzés, vagyis ne csak a gyerekcsinálás legyen a fő foglalkozás hanem azok eltartása is nem úgy mint a rejtett erőforrásaink akik abból élnek.
human
@Csizmás Kond: Ebből a képből talán megérted, hogy mi a különbség az egyenlő és igazságos elosztás közt. Azaz mi a különbség az arányos és igazságos adózás közt.
4.bp.blogspot.com/-wY5wNlA4iMI/UcHrD2NAYXI/AAAAAAAABPk/jwAYs85lmWU/s1600/fairness.jpg
Csizmás Kond
Az igazságos mindenben az egyenlő arányosság...de ez nem mindenkinél van így...
...és hogy én is egy példával éljek ha pl zsíroskenyeret osztogatnál egy ötéves gyereknek is akkora szeletet adnál mint egy harmincévesnek ?
human
@Csizmás Kond: Aktualizáljuk a példádat a mai valós viszonyokra. Ha a kicsinek csak a kenyér héja jutna és a nagynak egy egész szelet. Vajon nem kellene, hogy a nagy lemondjon egy darabról a sajátjából, hogy a kicsi is rendesen tudjon enni?
A te példád egy olyan társadalomban állná meg a helyét, ahol a minimálbér megegyezik a létminimummal. Akkor az egykulcsos adónak is lenne létjogosultsága.
human
@Csizmás Kond: Ez a cikk jól leírja, hogy az adójóváírás eltörlése miért nem kedvez az alacsony keresetűeknek és miért támogatja a jobban a nagyobb keresetűeket:
jol-let.com/friss-hirek/gyed-valtozasok-az-adojovairas-megszunese-miatt/
Csizmás Kond
@human: Ahogy próbálsz meggyőzni az aktualizálás hanem torzítás...a kis szelet kenyérnek is van héja és a nagynak is. ...és csak kenyérhéjat nem szoktak zsírral kenni.
Most is azt vallom, hogy csak azt szabad segíteni, aki nem képes magát ellátni fizikai vagy szellemi okok miatt és nem azt aki munkaképes.
A minimálbért meg lehet ragozni de az sosem az igények szerint számítják ki hanem a szükségletek szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.