Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba?

Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az édesanyja a távoli falu verandáján mosolygott a gémeskút mellől, letörölve ezerráncú arcáról az áldott anyaföld porát satöbbi, miközben édesapjuk, a szűkszavú, ám dolgos kétkezi szikáran mindig a magyar igazságot mondta a házi kenyér mellé, akiknek a nagymamája eleve öregen és kontyosan, sütemények gőzében élt, úgy született és úgy is halt meg, igaz imával az ajkán, zokszó nélkül satöbbi?

Honnan?

Hol olvasták ezt a sok baromságot?

Velem egykorú emberek „emlékeznek” tisztán arra, hogy...

Az írás folytatása Török Mónika blogján olvasható >>>

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Ó, milyen ismerős szitu...
A múltkor az egyik általános iskolai évfolyamtársam (mindketten '77-esek vagyunk) elkezdi nekem osztani az észt mikor bevásárlás közben összefutottunk, hogy tudod Tündi, az a mocskos szoci rendszer meg a komcsik, na de majd a Fidesz elüldözi őket, mert itt az ideje seggbe rúgni a komcsikat, mert a nagyszüleit kiforgatták a földből, a bátya meg titokban nyugati cuccokat rejtegetett, és mikor valaki beköpte, elvitték pofozni a rendőrök.
Mondom Gyuszi kedves, ne rajtam gyakorold, hogy kell a másikat hülyének nézni. Milyen földet vettek el a nagyszüleidtől, mindketten Miskolcon nőttek fel a belvárosban, maximum a játszóterüket építették be, kaszát is csak a törikönyvben láttak a Dózsa-féle parasztfelkelés illusztrációjánál. A bátyád meg milyen cuccokat rejtegetett, '86-ban Queen-koncertre ment, meg fekete filctollal írta a fehér tornadorkójára, hogy "Motörhead" esténként pedig a lépcsőház előtt tolták a barna címkés kecskeméti barackpálinkát kapitalista Pepsi-vel a literes kólásüvegből, ez volt a nagy rejtegetés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
@pbalage: végül is ezért mondta Robespier: a nép együgyű---és ostoba ( a te igazságod is a pakliba lehet
tavaszi
@dömdödöm: rövid leszek : egyetértek veled
karma1
Ugy tunik, nem megy a lajkolas, pedig nagyon szerettem volna,...:-(( Ojjan szepeket irtatok,...Foleg a Tundi,...

Hadd lajkoljak valakiiiiit!!! Hogy kell?
karma1
Jujj, el ne mondjatok, cswak viccotem!...:-)))
karma1
@tavaszi: Mintha nem ugyanazok az elvtarsak ulnenek jelenleg a fidesz soraiban? Vagy az mar a multe? Az a beosztas? (Nezzuk mindjart csak Orban urat, mint KISZ titkart,... Az egy tipikus "komenista" pozicio volt, vagy tevednek?...:-))
Dr plágium
Nagyon jó írás, és csak az igazat írta meg. Gratulálok.
A sok skizofrén meg szedje a gyógyszereit.
1962-ben voltam elsőáldozó bár nem volt a családunk vallásos. A fél iskola ott volt, és senkit nem zavart.
Nem üldözték miatta a családunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.