Amikor az előző kormány idején 300 forintnál járt az euró, a Fidesz azt mondta: Gyurcsányék gazdaságpolitikája megbukott. Ma elérte a 314 Ft-ot is.

A hvg.hu a kormánypárti képviselőket kérdezte arról, hogy szerintük a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájának mekkora szerepe van a forint romlásában. A megkérdezettek többsége nem válaszolt.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
"Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, az nem tud kormányozni és le kell mondania" (Orbán Viktor, 2008)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Szóval amikor a patás Gyurcsány volt akkor rossz gazdaságpolitika az oka rossz forint euró árfolyamnak, mikor a fényes tekin tetű alsó és felcsuti don vittorió a haza bölcse és megmentője van hatalmon akkor a nemzetközi pénzügyi helyzet az oka! De a haragg péterke az a csúcs, "akkor az volt most más" ez a duma bexarás! A harach rossz tanácsadó:) De a pintér hááát, egy tipikus útszéli bunkó! Ilyen emberekre van szüksége a pártunknak és kurmányunknak mint akiket a videón láthattunk, érdes nyelv és feltétlen hűség a fidess maffiához!
Pisti271
Miféle 314?
A mai maximum csak 316,96 volt.
Pisti271
Bocs, elütöttem. (
313,96.
Azóta megint megvan a 314.
coyote3
Ha most leírnám, amit gondolok még az unokámat is kitiltanák innen...
Senara
Gyalázat ! Ezek után kimerem mondani , saját érdekükbe játszanak az euró árfolyam ingadozásával .
mekkelek
Hogy ott rohadjanak meg ahol vannak! Ilyen gőgös, lenéző, gerinctlelen bagázs nem volt a parlamentben a rendszerváltás óta. Ha szar van akkor ők semmiről sem tehetnek - a világ és Gyurcsány/Bajnai a hibás - és a Pintér nekiáll lekezelően illemtan órát tartani ahelyett hogy a kérdésre válaszolna. Egyedül a Pokorni adott kevésbé kitérő, valamennyire tisztességes választ.
bakegya
...és ezek a népképviselők!...a belügyminiszter még látványnak is tragikkus-aszövege pedig egyenesen gusztustalan,provokatív!-mocskos banda!
A Tündik bündije
A férfiimitátor kocsismatyinak nagyon szoríthatott a zabszem...
hetöndöe
Jobb ,ha nem is szólok,mert nem türné a módi.
Katasztrófa és hazugság és képmutattás az egész fitymaszos bagázs,ráadásul tök hülyék a gazdasági összefüggésekhez.
Egyszóval az origó alatt van az egész csürhe.
nemzeti_nyugdíjas
@Hellcat: @Hellcat: A hosszúorrú volt a legbunkóbb. Még vissza is kérdezett a riporternek. Borzasztó kínos volt neki, de görénysége kimentette.
orogordog
Nem lesz, újabb 4 év fideszes senkik ,lehet húzni!
pbalage
asztakurv@! A Pokorni megmondta, hogy tartsanak ki, a Pintér meg hogy belemászott már a riporternő arcába, na az volt a legdurvább. Még jó, hogy azt nem mondta, hogy "mivan? mivan? mivan?" utána meg jól megveri...
pfff... fideszesek...
deviance
defontos emberek... kulturáltan a picsába se tudják elküldeni a riportert
nyanya001
"Az a miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, az nem tud kormányozni és le kell mondania" (Orbán Viktor, 2008)
JAJMÁR
Muszáj, hogy találjak egyet, aki azért mégis, mert az nem lehet, egy sincs!
A Pokorni... szóval, "ő az az egyetlen, az az egy" szerintem őszinte volt.
A Sanya meg, Úr Isten! Ez tényleg azt hiszi, hogy megállították a vizet, a havat, meg a jeget? :)
kkalman
Ezekbe annyi intelligencia, értelem szorult, mint egy döglött hintalóba. A gazdasági folyamatokról meg lövésük sincs. Éppen ezért: До свидания товарищи!
human
És mit kell egy igazi nemzetien tökös miniszterelnöknek ilyenkor mondani? Hát hogy ő erről nem tehet. Ő csak egy szegény miniszterelnök a gépezetben, mondta az eddigi legnagyobb és legvastagabb arccal bíró miniszterelnök.
F_Viktor
@JAJMÁR: Nálam is Pokorni a kakukktojás, ő picit másabb.
nyanya001
„Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát" - Navracsics Tibor, 2009
human
Azta. A végén a rókaképű belügyminiszter majdnem nekiment a riporternek.
human
@nyanya001: Az a 300 egy másik 300, és ez a 314 jobb mint az a 300. Ezt próbálják most megetetni mindenkivel.
Brother Louie
Az az ostoba Hoffmann legalább állna meg mikor megkérdezik. Misére siet vagy hova?!
human
@F_Viktor: Pokorni most többnyire vagy egyet ért Orbánnal és ezért kitart mellette vagy nem ért egyet vele, de valami titokzatos okból megérni neki gerinc nélkül élnie.
verőce21
Sógorék nagy erővel benne vannak az árfolyamrombolásban...
ila51
@coyote3: ...18:44 ... én leírtam ...jó ?
F_Viktor
@human: Ő még néha kritikával él, míg a többiek fölüket, farkukat behúzva sunyi módon csak a markukat tartják.
F_Viktor
@verőce21: Remélem nem csodálkozol zsenikém?
A hülyéket, akik nem védekeznek és a gyengéket, akik nem tudnak védekezni, lehet támadni.
Már valami német is megmondta a kapitalizmus alapjainál, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.

Annak mi az oka, hogy az elmútnyócévben csak egyszer érte támadás a forintot, akkor is gazdasági világválság begyűrőzésekor?
verőce21
@F_Viktor: (22:20) Na, új erőre kaptál Vitorlás? (Már vártalak! - Neked szántam!) :)
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@F_Viktor: (23:24) Életemben nem olvastam ennyi marhaságot senkitől mint tőled...Láttam, mással is ilyen trágár hangnembe keveredtél! :)

(Úgy gondolod helyed van, ilyen kulturált hangnemű blogon?)
mariaberta
Hát elég buta és bamba képet vág Kocsis, mert hirtelenjében nem tud mit válaszolni, valószínű ma még nem volt meg a napi "mit mondjatok, ha kérdeznek" kiosztás, magától pedig nem mer, nem tud "kinyilatkoztatni, ebben a kérdésben most nem segít a Gyurcsány-Bajnai meg az emútnyocév.
Szegény, de sajnálom.
Vizual
Nos. Ezek szarnak rátok, vagy egyszerűen csak buták. Szavazzatok rájuk ! DDDDDDDDDD
bakegya
Orbán tiszta ideg-dühöng:TAPS,TÓNI-TÓJA a kötelező rizsáját NAGYON TAPS,Lázár helyből 60-al indít,nagyon ordít:TAPS,a többi kuka Kövérrel kisunnyog Napozni,az ellenzékiek magukba beszélhetnek,míg Vona vonaglik és az ügyeletes fitymasz a nyakukba köpködi, hogy nincsenek és nem is voltak sehol-a többire már én se voltam kíváncsi!...
szaboria1
Látszik a kormánypárti képviselőknek nincs vér abban a bizonyosban mert ilyenkor kitérnek a válasz elől.
dr. prédikátor
Mégis mit vártok a fütyisz csürhétől?? Vérükben van a bunkóság,élükön a cigus fecalicussal!!!Azért ilyenek mert érzik a vesztüket,nekem a leg irritálóbb a sintéssanya meg a harach bubi!!Két főmocsok!!!Cigus fecalicus !!! T A K A R O D J, és vidd a bandádat is!!!
mindenes46
Ennyi bunkó egy rakáson mint amennyi van a jobboldalon,hihetetlen! Ráadásul őket nevezik az ország "vezetőinek"!!! Borzasztó!!!
excep
nem értem mi a baj ???,, hisz dübörög a gazdaság vagy a nyomor magyarországon?? de lehet hogy ez csak az előszele a nagy boldog jövőnek ami orbán megválasztása után vár ránk???
gibgab
A nagyon butuska szóvivőasszony meg se tudott nyikkanni. Máskor meg teli szájjal fújja a nyilvánvaló ostobaságokat, mint pl. ma is a parlamentben.
F_Viktor
@verőce21: Nagyon örülök, hogy még téged is sikerült új dolgokkal megismertetni :-)
Hangnememről csak annyit, de már ezt megbeszéltük, hogy mindenkivel érdemei szerint "beszélgetek". Te már többször eldobtad a pöttyöst...
verőce21
@F_Viktor: (10:06) No akkor ismét hazudtál egy jókora nagyot, mint akik tartósan romló forintot vízionálnak, de rajtavesztettél!

Ide ollózom egy korábbi kultúrbeírásodat is: "Azért B+, mert az alapján fizették ki a reálhozamokat, az alapján tette zsebre a pénzt Eltolcsy aminek azóta nyoma veszett, s azért B+, mert mind a 19 nyugdíjalapot előtte fél évig számoltatta el a PSZÁF!
B+ te totál analfabéta vagy!"
innen: propeller.hu/itthon/2862798-mszp-hir-tv-elismerte-hogy?all#comments

Aztán kiderült, lila fogalmad nincs - ott sem - a témáról! (mint a CHF árfolyamról, magánnyugdíjpénztárakról, stb.)
Ismét kérdezem: Úgy gondolod helyed van, ilyen hangnemben blogon?
keresztapa
A kérdezettek az elvárt alázat, minimumával sem rendelkeznek, ha a képviselő: nem válaszol a hozzá kérdéssel, forduló választó polgárnak, akkor kit is képvisel ez a képviselő, saját érdekén kívül. Mentelmi joguk van a nemválaszolásra, jó ez a demokratikus magatartás. Még azt sem képes válaszolni, hogy nem tudom!
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
Ha Matolcsy elég makacs – márpedig nagyon betonfeje van – akkor rosszul jár, aki bennünket kamatemelés kikényszerítése céljából betámad. :)
F_Viktor
@verőce21: Rosszul látod, Eltolcsy nem betonfejű, ő csak egy báb.
Azonkívül jelenleg valakiknek az érdekeit képviseli, nem a forintot akarja megvédeni, de én két hónappal a választások előtt nem is bánom, legalább a 300 000 devizahiteles családja tudni fogja hová X-eljen :-))
Aztán Szanyiéknak is jól jön, hogy számon kérjék tőle esküjét, s azonnal mehet is a süllyesztőbe.
1magyar
A kormány gazdasági politikája megbukott.De e közben még a nép is meg lett nyúzva.
kukac50
A Kormány gazdaság politikája rossz, a felelősséget meg nem merik vállalni.
Desischado
Ezt kéne nyilvánosan vetíteni! Hadd lássák az emberek, hogy reagálnak, ha kényes kérdést mer nekik valaki feltenni! Bunkóságból, dilettantizmusból, és szégyentelenségből jeles! Ez a csürhe ékesen bizonyítja, hogy a saját érdekein kívül mással nem foglalkozik! Bezzeg ha Gyurcsányt, Bajnait kéne szidni, már tele torokból bőgne az egész csorda! Mocskos herék!
mate03
@verőce21Elég ha Matolcsi megszólal!
sokanvagyunk
A bunkóság alapkövetelmény ezen a szinten - és pártsemleges.

www.youtube.com/watch?v=-bZ1rKhsDO8
nezelodo
"verőce21
Sógorék nagy erővel benne vannak az árfolyamrombolásban..."

Az osztrák vircsaftra gondolsz, akik olyan tapintatosak, hogy nem nem hozzák szóba Orbán földügyi zsebstrómanjait? Lehet, hogy törlesztenek labancék? Remélem ez a bátor szabadságharcos is elpucol, itt hagyva bűnbaknak a sameszait, azt se bánom ha minden főutcát róla neveznek el utána.
verőce21
@F_Viktor: (11:45) Nem értesz te semmihez Vitorlás, mint már korábban is írtam. Főleg a pénzügyekhez és a közgazdaságtanhoz nem értesz!(!!)

Ez a 314 Ft-os Euróár csak egy pénzkereseti lehetőség volt! Nem láttad, hogy húszmillió hever az asztalon, csak zsebre kell tenni? (ráadásul legálisan!) :)
verőce21
Nagyon sokan tévesen hasonlítják össze a magyar gazdaságot a törökkel(ahol ugye hirtelen megugrasztották a jegybanki alapkamatot)
Nálunk nagyon más a helyzet. Messze nem vagyunk olyan gyengék, mint a törökök.
A forintot az támasztja, hogy a devizatartalék szintje és a folyó fizetési mérleg többlete miatt rövidtávon nem vagyunk devizaforrásra szorulva. (Nálunk a devizatartalék a GDP nagyjából 35 %-a, ez világviszonylatban is kiemelkedő!(!!)

A törököknél az államadósság abszolút nagysága nem magas, viszont annak deviza aránya és az éven belül lejáró tartozások aránya elég nagy. Ezen kívül nagyon magas a bankrendszer és a vállalatok külfölddel szembeni deviza tartozása. (A törökök 1 éven belül lejáró nemzetgazdasági szintű deviza tartozása 170 milliárd dollár volt, ami bőven meghaladja a devizatartalékát.(120)
Ráadásul ott az okosok kitalálták, hogy a devizatartalék terhére tartják karban a líra árfolyamát, amivel napi szinten elégették a tartalék 10 %-át. Ez meghívás volt a shortosoknak. Naná, hogy napok alatt térdre kényszerítette őket a piac.

Ezzel szemben nálunk a folyó fizetési mérleg többletes. Éves szinten legalább 2,5-2,7 milliárd EUR volt a folyó többletünk tavaly. Az EU támogatásokkal együtt pedig, a finanszírozási képességünk évi 5-6 milliárd EUR között van! Ehhez plusz még, hogy az állam deviza adóssága december végén 30 milliárd EUR volt, ami kisebb mint a devizatartalék!

Tehát ha nincs devizakötvény kibocsátás, akkor sem kell a tartalékhoz nyúlni az állami devizatartozás kifizetése miatt! - mert a folyó finanszírozási képességünkre 6 évig elég lenne a devizatartalékunk!

Egész egyszerűen rövidtávon devizában nem tudunk fizetésképtelenné válni. Hosszú távon igen, de azt képtelenek a shortosok végig finanszírozni. :)
F_Viktor
@verőce21: Írd le kétszázszor, akkor talán te is elhiszed :-)

Pöttyös tojás, örülök mikor engem igazolsz, nem véletlenül írtam (Eltolcsyra), hogy: "...jelenleg valakiknek az érdekeit képviseli..." :-))))

20 millió?? Deviza-konverzióval? Nagyon tévúton jársz! :-)))
verőce21
@F_Viktor: (13:19) Kétszázszoros tőkeáttétellel működnek ezek a dolgok a tőzsdén! :)

Inkább okosodj egy kicsit legalább történelemből:
index.hu/tudomany/tortenelem/2014/01/28/1200_eve_halt_meg_nagy_karoly/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.