Papírokkal kell igazolni az osztrák bankoknál a nagyobb összegek eredetét, és ha a pénzintézetnek valami nem tetszik, szól a helyi rendőrségnek, ők pedig nyomozni kezdenek. Ha kell, szólnak a magyar társhatóságnak is, mondta lapunknak az osztrák pénzpiaci felügyelet vezetője. Amikor valaki egy osztrák számlán nagyobb értékben helyez el pénzt, akkor a bank mindig kér megfelelő igazolást a pénz eredetéről, azaz be kell mutatni annak a tranzakciónak a papírjait, amelyből az összeg származik. A bank először végigfuttatja, hogy a papírokon lévő cégnevek és személynevek nem szerepelnek-e a pénzmosás elleni nemzetközi körözésekben és hasonló, hivatalosan is gyanúsnak tekintett listákon. "Ha úgy látszik, hogy minden rendben, akkor a bank nem tesz semmit, de ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy a pénz eredete nem tiszta, akkor jelenti a rendőrség pénzmosás elleni speciális egységének" – mondta. Ehhez nem kell, hogy a listákon szerepeljen az érintett neve, a bank saját hatáskörben dönt, elég ha gyanúsnak találja a helyzetet.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
2 évvel ezelőtt Gyurcsány Ferinek volt egy hatalmas ötlete.
A lényeg, dióhéjban.:
Minden olyan MSZP tag, akinek valamilyen politikai pozíciója van, a párt részére csináljon egy teljes átfogó vagyonnyilatkozatot, de nem csak az érintett, hanem az összes közeli családtagja is.
Ez, kizárólag belső használatú lenne. És aki nem tud elszámolni a vagyonával, szép csendben mondjon le a tisztségéről, és vonuljon vissza.
Nos ez sok MSZP-s úrnak nem tetszett.
És Feri ezek után alapította meg a DK-t.
Csak csendesen jegyzem meg, azért néhány kormánypárti politikusnak is szívesen belenéznék a tuti vagyonába, könnyen előfordulna, hogy azért ők sem makulátlan Grál lovagok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Valójában tavaly márciusban le kellett volna mondania mikor más ügyben ugyan, de eljárást indítottak ellene. Tudnia kellett volna, hogy ezzel árt a pártjának, mert nem hinném, hogy kiment a fejéből, hogy nem szerepel 250M a vagyon nyilatkozatában.(Lényegtelen, hogy el tud számolni vele vagy sem, fel kell tüntetnie, vagy válasszon más szakmát ahol nem kötelező).
mariaberta
@szaboria1: A hírek arról szólnak, hogy erről a "megtakaritásról 6 éve nem volt vagyonbevallása, tehát ez csak most, választások előtt lett ilyen érdekes.
1magyar
Aki nem fogadja el a vagyonbevallást, mondjon le, de nehezen hihető,hogy a bank kiabált,hogy nini ennek az embernek itt pénze van!
keresztapa
@Horizont: Nem kétlem, hogy van valami a tisztázatlan a nő körül, de engedtessék meg, egy pártnak a tagja, a párt második embere, aki magasan kalifikált, ne tudná azt, hogy kötelessége az adóhatóság részére vagyonbevallást eszközölni. Hat év mulasztás az már csak tudatos lehet, de nem jóhiszemű. Nagyapám azt mondta fiam a politikus ha két éve politikai munkáért veszi fel a fizetést, azt a harmadik évben már börtönözni kell. Akkor tudják csak a munka tisztességét, fizetésből való mindennapi élet nehézségeit felfogni. A második év politikai munkája,már csak a gazdasági összefonódásokat segíti, mert ez a jövedelmező számára.
keresztapa
Mindaddig még a jobbik javaslatát a mentelmi jog, megszüntetése, a politikusok büntetése nem duplázódik, addig a párt politikusai tisztázatlanul jutnak munka nélkül, bűnözésből fakadó támogatás címmel összegekhez!
keresztapa
@Horizont: Kommenteddel csak egyet lehet érteni, minden politikust,
kivétel nélkül, valami univerzális mosóporral, kellene mosógépbe kimosni, hogy valamennyire tisztának lehessen mondani, hinni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.