Izgalmas Elmű és Émász közgyűlésekre számíthatnak péntek délelőtt (ugyanazon a helyszínen) a befektetők. A két tőzsdén is forgó áramszolgáltató cég fő tulajdonosa, a német RWE konszern a Napi.hu információi szerint – jórészt a magyar helyzettől független okból – kivenné a hazai érdekeltségeiből amit lehet, még ha ez fel is bőszíti a magyar kormányt. A közgyűlési előterjesztésekből kiderül, hogy a 60,7 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező Elmű Nyrt. tavalyi, anyavállalati mérlege csaknem 30 milliárdos, a konszolidált 5,3 milliárdos veszteséget mutat. Ennek ellenére az RWE 16,1 milliárdos (részvényenként 2650 forintos) osztalék kifizetést javasolt, az eredménytartalék terhére.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Miért nem harsogják a Kormányváltók pártjai a nap 24 órájában, hogy a Fidesz, Matolcsy György, Orbán Viktor, Lázár János és Selmeczi Gabriella hazudott az önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak, valamint azt, hogy köztörvényes bűncselekményt követtek el a 3000 milliárd magánvagyon elrablásával? Választást lehetne vele nyerni! Csak szólok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
még íróasztal mellől is megtanítják majd még a németek ezt a kis mitugrászt kesztyűbe dudálni.
Desischado
Csak már ott tartanánk! Egy valamiben biztos vagyok, és ezzel biztatom magam. Ha mégis tud valahogy nyerni ez a banda, semmi kétségem afelől, hogy orbánnak, és a rablóbandájának csúfos vége lesz, ez biztos, mert egy szer, el fog fogyni a türelem, és akkor nem lennék a helyükben!
stone
Gyorsan adja el a részvényeit mindenki!!! :-)

Te is!

(igen Te)

Nálam lehet fogadni, hogy kié lesz az áramszolgáltató:

Simicska, Orbán Győző, Mészáros Lőrinc?
Proli
Aki abban a hiszemben él, hogy Orbán és Gyurcsány nem barátok (Horn / Torgyán!) az nagyot téved.
Az egész cirkusz arra megy ki, hogy ne unatkozzunk ők meg rajtunk röhögve lophassanak tovább :(
spu00
@nemkati: Érdekes, hogy olyanok írnak véleményt a nyugdíj témáról akiknek fogalmuk sincs, hogy mi miért történt, vagy , hogy miként épült fel a nyugdíj rendszer.Nem tudom, volt olyan, hogy minden fizetésből élő embernek központilag felemelték a fizetést 8%-al, vagy, ha nem akkor az állam miből fizette az aktuális nyugdíjakat ? Tudomásom szerint 1949-ben államosították a nyugdíj intézeteket minden vagyonával együtt, s törvénybe iktatták, hogy a dolgozók által fizetett nyugdíj járulékból fedezik az aktuális kifizetéseket. Szóval akkor most , hogy van ez? Vagy megint egy nyugdíjas repülő jegy historia amit bevettek, s még most szopogatják, vagy Önök közül repültek is vele? Az a 3.000 milliárd plusz 550 milliárdba került az országnak, ezzel miért nem számolnak? vagy azok pénzével amiket nem létező részvényekbe fektettek, s bukták befizetésüket ? Sajnos akik a 3.000 milliárd ellopásról írnak, azok egytől egyig közgazdasági analfa-béták, vagy szándékos bajkeverők, más nem lehet.Számolják már egyszer ki, hogy a 10%-s járulék befizetés összege fedezi e a jelenlegi nyugdíj kifizetéseket. Egyszerű, adott az átlag fizetések összege, a dolgozók létszáma, adott az átlag nyugdíj, a nyugdíjasok száma. Kiváncsian várom, hány korrekt ember van Önök között, akik válaszolnak ezekre a számokra.
spu00
Elnézést a fő témához válaszolva,a jelenlegi kormány nem államosítani akarja, hanem megvenni, államosítani a kommunisták szoktak, ott nem volt fizetésről szó.Azt, hogy az ELMŰ most többet fizet ki, ennyivel olcsóbban tudja eladni, Az Ő baja, remélem Önök nem sírnak érte ? Igaz, ha én is szocialista lennék, bánnám, hogy nem tudok magasabb regiet fizetni,de hát nem vagyok és örülök, ha kevesebbet kell fizetnem, hiába, nem mindenki egyforma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.