Az MSZP felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, hogy álljon ki vitázni Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, az ötpárti ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltjével a fiatalok helyzetéről, és válaszoljon arra is: miért kellett ilyen gyorsan, titkokban tető alá hozni a paksi szerződést.

Erről Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és Gúr Roland, a párt EP-képviselőjelöltje beszélt vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Gúr Roland szerint a kormány az elmúlt négy évben semmit nem tett a fiatalok helyzetének javításáért, ezért "nem csoda, hogy Orbán Viktor bujkál" és nem hajlandó kiállni a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjével vitázni. "Pedig lenne miről", hiszen az elmúlt években a fiatalokat érintő intézkedések között a felsőoktatás támogatását brutálisan csökkentették, költségtérítésként aposztrofálva bevezették a tandíjat, a pénzromlás mértékét el nem érő minimálbéremelést hajtottak végre, a 18 hónapos átlagos munkatalálási időtartam ellenére a munkanélküli járadék folyósítási idejét három hónapra rövidítették – mondta Gúr Roland.

A Fidesz ismertté vált programja annyi: "folytatjuk" – folytatta, hozzátéve: a magyar emberek viszont azt kérik, hogy "ezt ne".

Kijelentette: az MSZP-nek a fiatalok helyzetének javításáról is konkrét programja van. Ismét bevezetnék a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, meghosszabbítanák a munkanélküli ellátás folyósítását, a ciklus végére bevezetnék a 100 ezer forintos minimálbért, s valamennyi egyetemista és főiskolás tandíjmentesen kezdhetné meg felsőoktatási tanulmányait. "Valós tartalmat" adnak az európai ifjúsági garanciaprogramnak is, amely révén minden 25 éven aluli fiatal kevesebb mint 4 hónap alatt munkalehetőséget vagy szakmai képzési gyakorlati lehetőséget fog kapni; "ezt a Mesterházy-kormány garantálni fogja" – ígérte Gúr Roland.

Szanyi Tibor szerint nemcsak a fiatalok, hanem középkorúak is egyre többen azt mondják, hogy ha április 6. után is marad a jelenlegi rezsim, akkor veszik a kalapjukat.

A párt EP-listavezetője azt mondta, a magyar emberek nem vehetik biztosra, hogy a jelenlegi kormányfőt Orbán Viktornak hívják, "fennáll a veszélye annak, hogy a magyar kormány kezét immár Vlagyimir Putyin irányítja".

Hozzátette: ha Orbán Viktornak "lenne bátorsága vitázni", elsőként arra a kérdésre kellene válaszolnia: miért tette Magyarországot Oroszország "pénzügyi csicskásává".

Szanyi Tibor megalázó és veszélyes uzsoraszerződésnek nevezte a paksi bővítésről szóló megállapodást. A "brutális" törlesztő részleteket akkor is behajtják, ha Paks 2 nem épül meg, ha csak 15 napot csúszunk, 150 százalékos kamatot számolnak fel – sorolta. Megjegyezte: minden év március 15-én kell törleszteni, azon a napon, amikor 166 évvel ezelőtt Petőfi Sándor azt mondta: "esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk". Szanyi Tibor szerint ez egy "perverz, megalázó" feltétel, amelynek elfogadásával Orbán Viktor "bemocskolta a magyar forradalom napját".

Orbán Viktor "nem bujkálhat" Mesterházy Attila kihívása elől – jelentette ki Szanyi Tibor. Hozzátette: április 6-án népszavazás lesz arról, hogy a magyar emberek a Kelethez vagy a Nyugathoz akarnak-e tartozni, "az orosz medve fenyegetésében akarnak élni vagy szabadon, az európai országok közösségének tagjaként".

A Fidesz és a Jobbik az orosz fennhatóságot szeretné, a kormányváltó pártok szövetsége nyugat felé fogja kormányozni Magyarországot – mondta Szanyi Tibor, aki szerint aki a szavazás napján otthon marad, az Magyarország orosz pénzügyi megszállásához asszisztál. Magyarország függetlenségét és szabadságát a kormányváltó erők képviselik, akik "nemzeti önvédelemből" kérik, minden szabadságszerető magyar ember szavazatát – hangoztatta a szocialista politikus.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Én már sok vicces "elemzést " hallottam ezügyben, de amit ez a közpénzzel kitömött rágcsálóarcú G pont fodor adott elő a Havas a pályán-ban az minden kabaré csúcsa volt. Pedig a valóság végtelenül egyszerű. A zsírdisznó már képtelen nem az alákérdezős lakáj sajtón kívül bárkivel is interjút adni. A vitáról meg szó se essék :)))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
összefogás
Gyáva, pici, töpörödött, zsírgolyó ez a BALTÁS VEZÉR, a magyarok szégyene!!!
Nem mer kiállni Mesterházy Attila ellen, gyáva féreg, elme...!!!
SZAVAZZ A KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
tavaszi
Nincs miért kiállnia---és nem is fog kiállni...erre senki nem kényszerithet senki-senkit...Mesterházit a saját bandája is gyengének tartja...mit vitázzon egy Welnesfigurával...majd mindjár...
bögöly
Ennek a Gúr Rolandnak ugye,semmi köze Nándi Bácsihoz?
Életrajzát olvasva,igencsak okos fiatalember.

Ha mégis,akkor valószínű,hogy a kedves mamára ütött!!DD
coyote3
Én már sok vicces "elemzést " hallottam ezügyben, de amit ez a közpénzzel kitömött rágcsálóarcú G pont fodor adott elő a Havas a pályán-ban az minden kabaré csúcsa volt. Pedig a valóság végtelenül egyszerű. A zsírdisznó már képtelen nem az alákérdezős lakáj sajtón kívül bárkivel is interjút adni. A vitáról meg szó se essék :)))))))))))
nahát
Ezek ezen fognak kattogni a választásokig , hogy a simon ügyről eltereljék a figyelmet! xD
4 éve sem jött be ez a vergődés!
tavaszi
...és minél inkább elterelni akarják annyál gyanusabb ..és az egész egy szánalmas szinjáték. ...hiába hülyének nézték a népet már Kádár korában is ...
Tekla
@összefogás: Aki le akarja cserélni mind kettőt annak a Jobbik a megoldás , aki megint elakarja adatni szarér -h.gyért a közvagyont az szavaz az összehordotakra.
Egyáltalán miért kell ezeknek tömbösödni , mért nem állnak ki szólóban mint a bátrak?
Vonával is ki kéne állnia , mert a becslések szerint ők lesznek a nagyobbik ellenzéki párt, akkor is ha a média bojkottálja. Vagy még inkább kíváncsiak lesznek az emberek , hogy miért verdödik mind a két haza -kiárusító a Jobbik ellen?
kacsa0707
Először vitázzon egyet a Mesterházi "úr" a Vona Gáborral vele úgyis azonos szinten van, és a vita után aki több telefonos szavazatot kap kiállhat a Viktorral.
Csak úgy mint a valóság sóban telefonos szavazatok alapján.
Jellemzően a legutóbbi tévés vita alkalmából mindenki láthatta, hogy a primcsi szavazok hogy bekajálták a Ferike hazugságait, és rá is szavaztak, utána meg októberben a tavasszal rá szavazók szétverték fél Pestet.
Tényfeltáró
Ez már ne folytasson itt semmit, ne vitázzon - úgyis képtelen - hanem sürgősen húzzon már el végre oda, ahová való...Ez az egyetlen, amit ezért az országért megtehet.
kacsa0707
@Tényfeltáró: Igazad van lehúzhatnák már a rolót elég volt nyolc éven keresztül hazugságokból, a magyar nép kirablásából, titkos milliók harácsolása, dugdosása különböző külföldi bankokba.
Mielőtt elkezdenél agyalni a Simon ügyben, ha az a pénz tisztességes lett volna, akkor nem titkolózok, hanem az első nap elmondom, hogy honnan kitől van, azóta még rosszabb, mert sorba dőlnek ki a szekrényből a gátlástalanság hullái.
Sziszifusz
@kacsa0707:
Nincs igazad ! Mást nem írok mert az ilyen elfogult valaki mint te, úgysem fogadná el az érveket.
cacus
@összefogás: A Te összefogásodnak még programja sincs. Mindössze 8 megvalósíthatatlan hülyeséget találtak ki és ennyi. Kuncze, Fodor, a rablóbanda MSZP... Rájuk már csak a fanatikus, hibbant komcsik fognak szavazni!
A Tündik bündije
G. Fodor lihegése óta már azt is tudjuk, hogy Orbán olyan előzékeny hogy nem vitázik. Ez körülbelül olyan, mintha a felcsúti kocsmában valaki rámordulna az ivócimborára, hogy gyere ki wazze lejátsszuk, az meg visszaszólna, hogy nem megyek, mert nagyon megvernélek, oszt még megsajnálnálak. Mondjuk nem is csodálom, aki focilelátón nevelkedett szotyiköpködés közben, attól ennyire futja.
Csak ugye a miniszterelnöki vita nem kegy az éppen hatalmon lévő párt részéről, hanem hagyomány a demokráciákban. Persze ezt nehéz felfogni Vityának, hiszen csupán előre megszűrt hallgatósággal körülvéve beszél mindenütt, kizárólag a baráti médiának nyilatkozik, és csak olyan interjút vállal, ahol alákérdezéses seggnyalásra van kilátás.
összefogás
@Tekla: Aljas náci fasz vagy, elmehetsz a picsába a náci "vonóddal"!!
Már csak a fasiszta, büdös náci kellene a magyar népnek, már volt ilyen a történelemben,
több százezer ember halálát okozta.
SZAVAZZ A KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
összefogás
@cacus: Az , hogy te nem tudod a KORMÁNYVÁLTÓK programját, az a tudatlanságodat
bizonyítja. Az , hogy hol, melyik pártban van több komcsi, azt erősen vitatom.
SZAVAZZ A KORMÁNYVÁLTÓKRA!!! te is.
Csizmás Kond
@összefogás: Kormányváltók ? Ne nevettesd ki magad, még vasúti váltókezelőknek sem valók.
összefogás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
@összefogás: Persze hogy bizonyítottak, épp ezért nem választják őket mégegyszer.
összefogás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Tekla
@összefogás: összefogás
@
A kormány váltókból is volt már az elmúlt 24 évben mind a történelemből.
Csak amnéziás lehet az , aki ezekre a csaló , országot érték alatt kiárusító , adósságot felhalmozó, szélhámoskodó vállalkozó, diploma tolvaj, metszet bérenc bandából akarna repetázni a hatalomból?
Akik több százezer ember elmeneküléséért és rengeteg tönkretett életért fellelnek, lásuk be a munkahelyek megszűnése, az termelések leállítása mind az ő nevükhöz fűződik. Az elme beteg , hülye Horn és bandájának ámokfutásaként felemelt kamatok miatt eladósodót lakáshitelesek bajai és,aztán tényleg végleg szakadékba süllyesztették a népet.
"Aljas náci fasz vagy, elmehetsz a picsába "ezt gondolom anyádnak akartad írni , csak tévedésből került a lapomra?
Megjegyzem a nácikat már összevadászta a fajtád pufajkás korában, Hornnal az élen ! A büdös kifejezést meg a kampányfőnökötök félére szokás mondani.
Aztán ne náiz addig te tudatlan , amíg nem tudod mi a nacionalizmus , meg a nácizmus közötti különbség és a Palesztin népet ilyen elnyomás alatt tartják az imádott védenckéid!
Desischado
Soha nem fog kiállni, mert gyáva, és nincs semmilyen érve! Tudja, hogy felmosnák vele a padlót!
nahát
@összefogás: Miért mi történt? A FASZ MSSP majd megmondja a tutit az agymosáshoz? Simon maszopos volt mikor bűnt követett el és szarházi cigány pontosan tudja az igazat csak sumákol.
Nem összeborulás vagy inkább összefosás a neved, vagy már kormányváltók nevezzelek. A kormányváltó meg jobb oldalon található, csak az ócska Komárokon volt azt hiszem baloldalt. :)
nahát
@Desischado: 2010-ben sem volt vita és 2/3-t hozott! Akkor minek vitázni a semmiről egy senkivel?
összefogás
@Tekla: Anyámat akkor vedd a szádra, amikor szarik!!!
Aki ennyire korlátlan, az elmebeteg lehet. Továbbra is azt tudom mondani, hogy SZAVAZZ
a KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
Ja, és szedd be a gyógyszered ma is!!!
Te, mit tudsz a Simon FityeSSes bűncselekményeiről?
renibébi
Az nem vita lenne... Hehe
Csak a Jobbik !
Desischado
@nahát: Azért tudott győzni, mert akkor is hazudott, és becsapta az embereket! De egyszer volt Budán kutyavásár!
soljanka
Rólam aztán nem lehet mondani, hogy szeretném Vityát, de most tényleg nem értem, miért nem ül le Meseházyval.
Simán felmosná vele a padlót.

De ha még Mesterházyval sem mer kiállni, akkor tényleg nem alkalmas miniszterelnöknek.
tavaszi
...Mesterházi ha kijelentheti hogy nem megy el a bizottsági meghallgatásra ...amiért ráadásul fizetést kap...akkor orbánnak szive-joga eldönteni...vitázik-e vagy sem...(ingyen)
véleményem: ezekkel az emberekkel egy szobában levegőt nem volnék hajlandó szivni...nem hogy még vitázzak is ...egy nyakig korrupciós-sikkasztós-hamisítós hordával...
tavaszi
@Desischado: ...nagy egy hülye vagy te hallod...
tavaszi
@kacsa0707: ...pontosan igy van...akárcsak Zuslágnál is ...senki nem jelenti fel...mert fosik...tehát amit leirt az mind igaz...ezek mindég is simlis férgek voltak...pufajkás koruk tól napjainkig.
nahát
@Desischado: A maszoposok sokkal nagyobbat hazudtak 2010-ben és előtt is!
Tekla
@összefogás: Nem érdekel a Simon és bandája , tudod szerinted én "Aljas náci fasz vagy, elmehetsz a picsába " vagyok így aztán nem sok minden közöm van a szoci klón brancshoz.
Mert Jobbikra szavazok és ez mellé kampányolok , ha nézed az írásaimat akkor nem csak most hanem folyamatosan évek óta.
Most megint meg leptek ezek a hatalomért Összekapaszkodott, levitézlett , ország kiárusító," libatolvaj",pártadósság hátrahagyó, zsidó propagandista mögé bújó, hazug népségek.
Nem elég hogy nyugdíjat nem akarnak fizetni .Gazdijuk sem fizet az őslakosoknak Palesztinában, hanem még a földünket is eladnák külföldieknek , ahogy ma itt olvastam. Ezek után épeszű, nem metszet magyar ember biztos nem szavaz rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.