Egy szaúdi lapból tudta meg a Hír24, hogy Misinek is szólíthatjuk a miniszterelnököt! A Mihály jelentése, Istenhez hasonló. A miniszterelnök a nagyapja után kapta a második keresztnevét, amit nem használ. A nagypapa, Orbán Mihály állatorvossegéd és állattenyésztési brigádvezető volt és a második világháború után került Alcsútdobozra. Várhatóan szombaton, a békemenet után, nem a Viktor-Viktor fog zengeni a Hősök terén, hanem a MISI-MISI skandálás lép a helyére.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Tudom ám én, miért tetszik a Főnöknek az az ország!
Arrafelé például nincsenek választások.
Egyfordulós se, semmilyen se.
Alkotmány sincs, még Alaptörvénynek nevezett se.
Van viszont király, aki a fiára örökíti a trónt és az ország vezetését.
Van miniszterek tanácsa, amely a királyi család tagjaiból áll.
A király saját törvényeket alkot, azt megdumálják családon belül, gondolom a vacsoraasztalnál és legfeljebb a vallási vezetőkkel egyeztetnek.
Az országban nem működnek pártok, mert tilos ilyesmit létrehozni.
Tehát a szaúdiak olyan országban élnek, amilyet Orbán Viktor is szeretne létrehozni.
A Vezér kiemelte, mennyire sikeres ország Szaúd-Arábia...
Ja, pajtás.
Az.
Sikeres!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
na most már lehet nyilvánosan is hasonlítani istenhez...
ha ez sem veri ki a biztosítékot a "csuhásoknál" akkor semmi...lehet térdelni...
www.parlament.hu/naplo37/017/n017_328.htm
vagy itt:
hetek.hu/belfold/200702/orban_hite
dömdödöm
jó alaposan lekáderezték mielőtt beengedték szaudba , többet tudnak róla mint mi :-)
dömdödöm
kiváncsi vagyok mikor látogat el bissau -guineába az elnöki palotába ahová anyád nevével lehet csak belépni :-)
csikknorisz
@dömdödöm: Nem kell ahhoz lekáderezni, elég a wikipédia is. :) De a Viktor Mihály Orbán, ahogy külföldiül írják, még jobban hangzik, 3 keresztnév, még hozzácsapnak valami címet, pl. Felcsút hercege, és már mehet is a koronázás. :)
Csizmás Kond
@bundi: Lehet, de ahhoz legalább minimális fogalmad kéne legyen hogy mi az Isten .
Csizmás Kond
@bundi: Na látod, halvány lila gőzöd sincs...az Isten az Isten, a vallás az vallás.
bundi
@Csizmás Kond: vagy szerinted minden 10- ember csak aki nem vallásos? mint a hivatalos kormánypropagandában?
hu.wikipedia.org/wiki/Kereszt%C3%A9nys%C3%A9g_Magyarorsz%C3%A1gon
bundi
@Csizmás Kond: bocsi, de közöm hozzá...
majd ha nekem is előkerül valami hasonló nevem, akkor nekem is szememre hányhatod... addig csak halványlila terelés az egész részedről...oszt jónapot cicamica...
csikknorisz
Egyébként ezzel már coming outolt a bulvárnak, az angol nyelvű wikipédia ezt a cikket hozza a nevéhez forrásként:
origo.hu/itthon/20121220-a-story-osszeallitasa-33-dolog-amit-nem-tudunk-orban-viktorrol.html
bretagne
A Mihály még mindig jobb, mint Matolcsynak a második neve Huba.
aremy
és akkor mikor voltak orsósék csak nem a honfoglaláskörül???
tavaszi lehet súgni de ha ez jobban tettszik akkor énekeni.
Manhattan
Tudom ám én, miért tetszik a Főnöknek az az ország!
Arrafelé például nincsenek választások.
Egyfordulós se, semmilyen se.
Alkotmány sincs, még Alaptörvénynek nevezett se.
Van viszont király, aki a fiára örökíti a trónt és az ország vezetését.
Van miniszterek tanácsa, amely a királyi család tagjaiból áll.
A király saját törvényeket alkot, azt megdumálják családon belül, gondolom a vacsoraasztalnál és legfeljebb a vallási vezetőkkel egyeztetnek.
Az országban nem működnek pártok, mert tilos ilyesmit létrehozni.
Tehát a szaúdiak olyan országban élnek, amilyet Orbán Viktor is szeretne létrehozni.
A Vezér kiemelte, mennyire sikeres ország Szaúd-Arábia...
Ja, pajtás.
Az.
Sikeres!
geo
Anagrammagép ezeket dobja:

bárhová nyit romlik
ihol márvány birtok
bármikor hiány volt
Dr. Felipe
Hát akkor itt az idő valóban hogy nevezzük nevén a dolgokat.

Magyarország miniszterelnöke: Orsós Viktor Mihály.
JAJMÁR
A Mihály névről nekem Móricz : Légy jó mindhalálig Misije jut eszembe, és ez ezután is így lesz.
JAJMÁR
@bundi: 12:26 Nem vonzó kereszténynek lenni a mai világban, elég azt mondani, hogy "mi megyünk a keresztény út mentén", meg azt, hogy éljen a Fidesz meg a békemenet. Azok az emberek, akik valóban komolyan veszik a vallást, és keresztény katolikus vallásúak, ferde szemmel nézik ezt a mai álságos állami kereszténységet. Na jó, van egy réteg, aki ezen egyáltalán nem gondolkodik, de ők máson se :)
geo
@JAJMÁR: Hm. Itt azért aki tényleg keresztény az ritkán szól mert igazából a sok beszédnek sok az alja.
geo
Olvastam ma hogy Steve Jobs háromszor sírt, egyszer mikor olvasta a kommenteket amiket róla írtak. Írjunk szépeket a politikusainkról, hadd örüljenek már egy kicsit ők is, ingyen. Pénzért bármit megvehetnek de az az öröm, ami Rákosi arcán elterül mikor a moziban tapsolják... Megfizethetetlen.

"Tapsolj kopasz mert elvisz az ávó!"
JAJMÁR
@geo: 19:56 Nekünk magyaroknak, szinte minden helyzetre van egy jó közmondásunk :)
geo
@JAJMÁR: Nyelvében él a nemzet. Éles is e nyelv!
Desischado
@JAJMÁR: Nekem például Tímár Mihály is az Aranyemberből.
JAJMÁR
@Desischado: 01:42 Az még jobb :) Más kincseiből lett nagyon gazdag, de attól boldog nem.
Desischado
@JAJMÁR: Így van, de azért az elsősorban Tímeán múlott, aki másba volt szerelmes, és meg sem próbált a férje felé közeledni. De ez is benne van persze, mert Mihályt bántotta, hogy más kincsekből lett gazdag. De ha mind a ketten akarták volna, ebből egy nagyon szép boldogság is születhetett volna.Sokszor eszembe jut az egyik kedvenc mesém, a Kőszív. Ebben A gazdagságra vágyóknak Hollandus Mihály egy gonosz szellem, megadja nekik, de cserébe elveszi a szivüket. Szerintem a fidesz bandával is ez történt!
JAJMÁR
@Desischado: 23:57 Vajon ki lehet a Hollandus Mihály?
coyote3
Na már isten is az isten barma:)))))))
Desischado
@JAJMÁR: William Hauff az író, a Hauff meséi c. könyvben van ez a mese. Hollandus Mihály egy gonosz szellem, vagy nem tudom micsoda, mindenesetre hatalma van, és mérhetetlen gazdagságot ad azoknak, akik hozzá pártolnak, de szó szerint kiveszi a szívüket, és egy kőszívet tesz a helyére, és onnantól kezdve, hiába gazdagok, NEM ÉREZNEK SEMMIT, GONOSSZÁ VÁLNAK, NINCS BENNÜK KÖNYÖRÜLET. Hát nem szánnivalóak? Semmi pénzért nem adnám oda a szivemet, inkább legyek szegény, de szeressek, örüljek, és legyen lelkiismeretem!
JAJMÁR
@Desischado: Jó mese lehet, majd megkeresem. Úgy értettem a fityiszben ki játszhatja el a Hollandus szerepet, mert igazad lehet, valami ilyesmi történt a fidesz bandával.

Jó ember lehetsz, a szívhez csupa pozitív tulajdonságot párosítottál. Pedig aki nagyon szegény, az sem feltétlenül csak örül és szeret, és a gazdag is szerethet ... stb. Megfigyeltem, hogy sok esetben a nagyon szegény emberek szíve is megkérgesedik, lehúzza az örökös aggodalom. Árad a panasz belőlük, és csak saját magukkal foglalkoznak, de ha egy szót sem szól, a testtartás elárulja és a tekintet is. Ha nem vigyáznak, ők ugyanúgy elszakadnak a valóságtól, mint a nagyon gazdag emberek. Ők is csak saját magukkal foglalkoznak, és elárulja a testtartás, -túl pökhendi- és a gőgös tekintet.
Azért, ha vigyáz az ember a "szívére", és nem téveszti szem elől, hogy mindent "csak" kölcsönbe kapott itt a földön, akkor a sorrend az lesz, amiket felsoroltál.
Én is úgy gondolom, hogy ha hagyja az ember kiölni magából a szeretetet, és a spontán örömöket, semmit sem ér az élet sem gazdagon, sem szegényen :)
Desischado
Mindenben egyetértünk! Istenem, de igaz, amit írtál! Ha nagyon nehéz is, de szerencsére tudunk nevetni, örülni, tegnap például óriási öröm ért, elsírtam magam! Totál véletlenül, ráakadtam egy olyan filmre, méghozzá úgy, magyar felirattal, ahogy a moziban láttam, - vagy 35 éve nem láttam, szakadatlanul kerestem, és végre!!! Megvan! Édes istenem, majd táncraperdültem itt a széken, és sírtam az örömtől! Fantasztikus volt újra látni!
És igazad van, tényleg mindent csak kölcsönbe kapunk, ezért kell nagyon megbecsülni! Én sokat gondolkodom rajta, hogy például orbán is, hiába lopta gazdagra magát, - igaz, lesz a családra mit hagyni, - de ha esetleg ébenfakoporsóba is temetik, akkor sem fog többet vinni a sírba, mint én.
Küszönöm szépen, esküszöm, nem te vagy az első, aki jó embernek gondol, joggal mondhatom, hogy az is vagyok!
Hollandus Mihály itt szerintem orbán, mert maga köré gyűjtötte a bandát, és a gazdagságért elvette a szivüket, lelküket, ha volt egyáltalán nekik valaha! Esküszöm, hogy igazat mondok, semmi pénzért nem lennék a helyükben! Nekem nem lenne nyugtom, hogy mások nyomorúságából szerzek magamnak jólétet! Furcsa lények, mert az én szememben nem emberek, és az állatokat sem sérteném meg. Egyébként sem értem őket, az isten lova sem elég nekik! Már annyit loptak, raboltak, hogy az unokáiknak sem lesz gondjuk, és még mindig nem elég! Szerintem ez rosszabb, ez a betegség, mint a pestis, a kolera, vagy a dögvész. Bár most, hogy már ismerem orbán életútját, szerintem ő a kezdetektől erre készülhetett, és ha találkoznék vele, ugyanazt kérdezném meg tőle, amit L kérdezett Yagami Light-től: "Volt valaha olyan pillanat az életedben, mióta megszülettél, hogy igazat mondtál?"
Szerintem nem!
Végül pedig, mégegyszer megköszönöm a kedves szavaidat! A nézeteinket illetően, boldog vagyok, hogy ennyire "egy húron pendülünk"! A könyvre pedig keress rá, vagy esetleg vedd meg, antikvárumban biztosan megleled, mert érdemes, nagyon jó kis mesekönyv, sok szép történet van benne!...
mariaberta
Na, még Mihály is? Hát hányan vannak?
mariaberta
@bretagne: A Töhötöm jobban illenék hozzá, mert hiszen azt töhöti amit akar.
bakegya
Rabok ezek mind-a pénz rabjai!!!-még hogy MIHÁLY-háj-misi a köbön DDD
Cicamama55
@JAJMÁR: Én a kereszténységet és a Fideszt nem emlegetném egy lapon sem... Keresztény, hívő embernek vallom magam,éppen ezért 4 évvel ezelőtt a KDNP-t támogattam...Kár volt! A politika olyan ingoványos talaj, mely sokakat lehúz, átnevel, bemocskol...Kevesen tudják politikusként megőrizni emberi értékeiket, önálló gondolkodásukat, személyiségüket...A pénznek, a hatalomnak a birtokában megváltoznak az embereket, átértékelődnek az emberi kapcsolataik, álarcot öltenek magukra. Elfelejtik mi vezérelte régen őket terveikben, tetteikben...A lelkiismeretük kihal belőlük...Attól, hogy hívő valaki, még önmagában nem jelenti azt, hogy birka és mindent elhisz. Nyitott szemmel, füllel kell járni a világban...Békemenet=erődemonstráció=félelem . Aki hangoskodik és tömegeket mozgat meg, fél! Van is mitől!
bretagne
@mariaberta: De csak addig, ameddig hagyjuk!
JAJMÁR
@Cicamama55: 01:40 Dehogy birka a hívő ember! Én csak tudom... :) Igazad van, ezeknek a mozgatórugója a pénz, a pénz irányítja őket, hatalma van fölöttük. A legnagyobb baj az, hogy ennek alárendelve lesz lassan az egész ország. Remélem, hogy a nép megmutatja józan eszét és valódi akaratát egy hét múlva :)
JAJMÁR
@Desischado: 23:24 Interneten megtaláltam ezt a könyvet, de megnézem a boltokban is. Húsvétra megveszem a nagyobbik pici unokámnak (másfél éves), mindig mesére alszik el, általában a Hetvenhét magyar népmesét olvassuk neki, amióta megszületett. Ha egyszer igazából beszélni kezd, felmondja kívülről az egészet, mert már annyiszor hallotta :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.