A házelnök szerint az április 6-ai parlamenti választás jelentősége abban áll, hogy a Fidesz-KDNP folytathatja-e azt a munkát, amelynek végén Magyarország egy átlagos olaszországi vagy franciaországi életnívó esélyét kínáló polgári ország lehet.

Kövér László hétfőn Barcson, a Fidesz-KDNP lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: az elmúlt négy év gazdasági eredményeit tekintve jók a kilátások a következő négy évre is, de "nincs újabb kidobni való négy esztendő", mert nem biztos, hogy lesz még lehetőség, elegendő erő egy esetleges újrakezdéshez.

Kövér: Még 4 év Fidesz, és jön a francia életszínvonal

"Magyarország egyelőre olyan hely, ahol minden választás történelmi jelentőségű, csak abban a pillanatban, amikor választunk, erre nem mindig jövünk rá, és az elrontott választásunk negatív következményeiből okulunk" – jegyezte meg a politikus.

Kövér László sorsdöntőnek nevezte az 1994-es választást, mert a "posztkommunisták" a rendszerváltozás után négy évvel visszakapták a kormányzás lehetőségét és "összeálltak a liberálisokkal", továbbá ebben az időszakban történt a Bokros-csomag, a Tocsik-botrány, az energiaszolgáltató rendszer eladása német, francia cégeknek és a világkiállítás rendezéséről való lemondás is.

A házelnök szerint a 2002-es választás után ahelyett, hogy az ország ment volna tovább az emelkedő pályán, a szocialista kormány tönkretette a gazdaságot, ezáltal 2007-ben elmaradt az euróövezethez csatlakozás, amelyre nem tudni, mikor kerülhet sor.

Kövér László azt mondta: a Fidesz-KDNP 2010-ben "egy csőd szélén, vagy fél lábbal azon is túl álló" országot kapott örökül Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenctől.

A hiány 500 milliárd forinttal több volt a 4,7 százalékos államháztartási hiánnyal tervezett 2010-es költségvetésben, és mivel a közszféra működése csak az év szeptemberig volt biztosított, tűzoltó jellegű munkára volt szükség.

"Az unortodox gazdaságpolitikára részben azért kényszerültünk, mert az Európai Unió és az IMF velünk nem volt olyan türelmes, mint a hozzájuk politikailag közelebb álló liberális és szocialista erőkhöz" – fogalmazott.

Hozzáfűzte, ez a gazdasági szabadságharc  2013 utolsó negyedévében győzelemmel ért véget, mert abban az időszakban 2,7 százalékos volt a gazdasági növekedés, idén, egész évre pedig több mint 2 százalékos bővülést prognosztizál az Európai Bizottság is.

Az előző ciklus végéhez képest ma Magyarországon 280 ezer emberrel több dolgozik, a foglalkoztatottsági mutatók a rendszerváltozás óta nem voltak ilyen jók – emelte ki Kövér László, majd hozzáfűzte, hogy ez a közmunkaprogram mellett jelentős részben a versenyszférának is köszönhető.

Az Országgyűlés elnöke úgy vélte: a gazdaságpolitika mellett más ágazatok, alrendszerek átalakításának eredményei később jelentkeznek, ugyanakkor fontos, hogy a sikereket megvédjék, a munkát folytathassák.

Kövér László azt mondta, hogy ha az ország többsége nem a mostani politika folytatására szavaz, "nem kell különösebben találgatni, mi következne, elég figyelmesen olvasni a baloldal önmagának is ellentmondó, zagyva programját".

"Ha a kormányváltó összefogás alkotta öt politikai erőnek külön-külön vett programját összeraknánk és beadnánk egy kutyának, megdöglene tőle" – közölte.

"Gyurcsány Ferenc csapatának programja komoly fenyegetés mindazokra, akiket az elmúlt négy év pozitívan érintett. Arra, hogy ezt komolyan kell venni, bizonyíték a 2002. év, amikor a szocialistáknak sikerült többet ígérni az embereknek annál, mint amit a Fidesz megvalósított, majd kormányra kerülésükkor romba döntöttek és visszavettek mindent" – tette hozzá Kövér László.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
2010-es választások előtt is etettek az 1 millió munkahellyel és lett belőle mínusz 500 ezer.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
trenszmen
Fideszesek mit szedtek? Vagy mit szívtok? :)
aremy
ha maradtok akkor azerbadgán fog jönni egy szó mint száz menjetek a búsba!!!
1magyar
2010-es választások előtt is etettek az 1 millió munkahellyel és lett belőle mínusz 500 ezer.
Kamcsatka
Ezek szerint Franciaország nemsokára államcsődöt jelent.
evacica
Kövér szerintem mikor ilyen hülyeséget mond biztos nincs magánál. Én nem azt mondom, hogy Francia országban minden tökéletes, de hozzánk képest biztos, hogy jobban élnek, és ott tényleg demokrácia van!!! Jó lenne,ha kezeltetné magát a Ház elnök, hogy ne mondjon ilyen marhaságokat. Ha ők maradnak szakadékba zuhan az ország.
nezelodo
Te Laca, ezt már 2011-re ígértétek a 14. havibajjal együtt, nem emlékszel, kis huncutka?!
csip-csop
a francia èletszinvonal soha se fog jonni mo-ra csak a afrancia salàta olyan mint te!
hetöndöe
Ezt az épületes baromságot saját maga is elhiszi?:-)))
nyanya001
Ugyan mitől fog úgy élni az aki szinte éhbért kap ?
A svájci köztévé szerint a magyar közmunka haszontalan büntetés. Különösen a szabad piacon nincs is rá igény, nincs értelme és haszna, csupán büntetés, amelyből soha nem lesz igazi munkahely. A cél kizárólag az, hogy a hatalom megmutassa a lakosságnak: állami pénzből nem lehet csak úgy otthon heverészni – írja a svájci közszolgálati rádió és tévé (SFR) honlapja.

A tudósítás hozzáteszi, hogy ily módon gyaníthatólag a statisztikát is igyekeznek megszépíteni. A regisztrált állástalanok száma ugyanis tavaly – papíron – egyharmaddal csökkent, márpedig ez jól hangzik a választások előtt, miközben a versenyszférában alig keletkeznek új munkahelyek. Ugyanakkor, aki belekerül egy ilyen állami programba, annak aligha van esélye, hogy kijusson onnan.

Ezeknek az embereknek ígérnek jobb életet ?

A 4 millió létminimum alatt élőknek ?
Nem szégyellik magukat ?
yazo64
Kövér tudatalattija dolgozik ezerrel:)

Mi a nemzetközi szex?

Amikor egy orosz férfi ,román nővel , magyar földön , perzsaszőnyegen , olasz hévvel , német alapossággal , franciázik , majd skótul fizet , angolosan távozik, és amerikai penicilinnel kezelteti magát !
kkalman
Ha a baloldalnak zagyva a programja, akkor a Fidesz nem létező programjáról már nem is érdemes beszélni.
swastika666
Most az egyszer hiszek a fidesz ígéretének. Francia életszínvonal, gondolom a Marokkói bevándorlók által lakott nyomornegyedekre gondolt. De hát akkor még így is igyekezniük kell.
coyote3
Képesek lesznek a franciák ilyen mélyre süllyedni? :))))))))))))))))
karaj
Aztán a keze beleér a bilibe és felábred.
Senara
jön a ----francia----- életszínvonal ? :-((( Elvtárs továbbiakban a népet a szerszám melyik oldalára gondolja ! Mert a nép az ELMÚLT négy évben rossz oldalon volt .
pityuka
A hülyék a túloldalon vannak köteles.
laszlobihari
Önként fogunk szopni, vagy majd erőszakkal szopatnak minket?
Don Quijote
Úgy jön mint az egymillió munkahely!!!
nyanya001
Nem ártana ha a Kövér néha tájékozódna nem csak a
a hülye propagandáikat terjesztené !

img1.123tagged.com/en/stilllife/92.jpgwww.168ora.hu/buxa/ksh-foglalkoztatottsag-kozmunka-125239.html
human
@nyanya001: Azért a közmunkának mint alapgondolat annyi értelme lenne, hogy a gyerek nem csak lebzselni látja a szülőt, hanem az reggel munkába megy és délután hazajön. Ezt a Svájciak nem érthetik, hisz náluk nincs jelentős passzív cigányság.
A fideszes közmunka viszont tényleg 100 sebből vérzik:
- A szégyenletesen alacsony bérezés a megélhetéshez kevés, és pont a munka értékét csökkenti, azaz ettől még nem jön meg a kedve dolgozni az embernek
- Többnyire kevésbé értékes munkát végeznek
- A kormány a statisztikák meghamisítására használja
- Csak rövid távra nyújt megoldás és éppen ezért nem történik meg a várt változás a munkához való viszonyban
prielle
"Gyurcsány Ferenc csapatának programja komoly fenyegetés mindazokra, akiket az elmúlt négy év pozitívan érintett."
Az első igaz mondat Kövér, illetve a Fidesz szájából! Ettől f.snak, ezért minden eszközt (csalás, hazugság, erőfitogtatás, milliárdok a kampányra...) bevetnek a hatalom megtartásáért! Gyomorforgatóak!
rokker33
Kövér:Még négy év Fidesz és jön a szopás!
nyanya001
@human: Az alapgondolattal én is egyetértek ! Ne segélyből, hanem
értékteremtő munkából éljen meg mindenki !
Csakhogy a közmunka nem értékteremtő, az csak arra jó,
hogy ne otthon vakarja a seggét, de ettől a gazdaság nem fog növekedni
amire egyre nagyobb szükség lenne !
Ha bármelyik kormány erre nem lesz képes, akkor államcsőd lesz !
A közmunka csak viszi a pénzt, lényegében olyan mint a segély !
Nil
A fidesz a posztkommunisták gyűjtőhelye ezért van a rákosi feeling.
Engem nem érdekel hogy élnek Franciaországban, Németországban- mindenhol vannak szegények és gazdagok. Én itt Magyarországon szeretném ha az emberek többsége biztonságban élhetné az életét, tervezhetné a jövőjét.
HA a fidesz nyer akkor ez a tervezés arról fog szólni, hova költözzek? Hol hagynak élni?
bence
Szerencsétlen kövér ! Kezd rajta is elhatalmasodni a vezére elmebaja ! Franciáz csak nyugodtan vezéreddel,az meg veled ! Hát ez a vége annak,amikor elmebetegek irányítják az országot !
alte trottel
Pedig igazat mondott, csak nem bontotta ki az igazság minden aprócska részletét. Igen, még négy év fidesz, és itt az olasz és francia nívó! CSAKHOGY A 12-13-ik századi francia és olasz JOBBÁGYOK életnívója NEKÜNK, és az arisztokratáké NEKIK!
nemjoezigy
kövér úr! ez nálam megint a parasztvakítás, a néphülyítés, nyerjünk még 4 év gazdagodási lehetőséget kategória!
Mielőtt ilyeneket mond nézzen, vagy nézessen utána az adatoknak.
26.-án még Olaszország (-2% az eu átlaghoz képest) volt az elérendő cél, 31.-én már Franciaország (8% az eu átlaghoz képest). Mi vagyunk - 34%-on.
Forrás: (penzcsinalok.transindex.ro/globalis/cikk/14267)
Ha ez így folytatódik, mármint az ígérgetés, akkor 6.-án Belgium (19%), 11.én Hollandia (28%) lesz az akivel egy szinten leszünk.

Tehát ez az ígérgetési számháború elkésett, mind ahogy a szegény népréteg megsegítése is.
Felejtsük el a két ideológiai oldalt, hagyjuk őket ellenzékben pihenni, szidják egymást tovább, ahhoz értenek!
Don Quijote
Ez megint olyan mint a 14.havi nyugdíj,azt is beígérte a csuti mágus oszt szopás lett,nem nyugdíj!!
whatthefuck
A francia nigger gettók életszínvonalára gondol?
tenger49
erről a fickóról eddig azt tudtam,hogy 40 %-ban náci,most azt is megtudhattuk róla,hogy az agyára ment a hatalom!!!
excep
Ez hulye! Meg 4 ev fidesz aztan az egyszeru emberek kipusztulnak!
Pálinkafőző Rézüst
@alte trottel: ma, 10:14-re: milyen igaz, ez a főbirka azt hiszi, hogy ő az állam! Pedig nem, az a nép!!! Akik által lesz@rja őket most, kik odaemelték! Még Közép-Afrikában sincs ilyen!
Pálinkafőző Rézüst
E zavalami szeret franciázni a gazdájával...Csutaknak igaza volt!!!
bretagne
@Nil: Na, akkor kell kimenni Franciaországba, hogy megismerd a francia életszínvonalat!
tivoli
Naponta felmászhatunk az eiffel-toronyba?
folo
...és már is itt lőn a guillotine..., vagy valami hasonló nyalánkság,,,
bencemacska
@swastika666: De az általad említett nyomornegyed a mi részünk lesz, ők saját maguknak a riviérai életszínvonalat építik fel a következő négy év alatt.

HA HAGYJUK!!!
Nil
@bretagne: HA fizeted nagyon szívesen kimegyek.
folo
...és jön a guillotine, meg a hasonló finomságok...
Yoda69
Van olyan barom aki hisz ennek a tuskonak?
joopapa
Felhívnám a figyelmedet kövér laca az alábbi táblázatra, durván ezeregyszáz euró a különbség a francia és magyar minimálbér között! Noooormális! www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00155.html
Tényfeltáró
Zavarodott személyiség, a hegyi franciákra gondolt?
Sopron46
Ez a BÖSZME nem lát ki a fejéből? Melyik Francia életszínvonalra gondolt? A nyomornegyedek színvonalára? Így érthetőbb az újabb 4 év kérése!!!
pesti
"Magyarország egy átlagos olaszországi vagy franciaországi életnívó esélyét kínáló polgári ország lehet."Ez már meghaladja a tündér meséket is.Ha nem vette volna észre a Franciáknál socik az Olaszoknál libik vannak kormányon és nem unortodox gazdasági politikát csinálnak.Azt már nem merte kimondani,hogy négy év mulva megelözzük öket,
mert akkor látnák a csupasz seggünket
Szvetlana
Kövér! nektek nem kell 4 évet várni, nektek már itt van a francia életszínvonal.!
bretagne
@Nil: Fizetem, csak hadd menjek én is!!! Imádom az országot!
Nil
@bretagne: A lányom most tanul franciául őt is visszük- az egyik barátom meg most költözött oda ahogy nevezed magad - menjünk a nyári esküvőjére.
hattorihanna
A csigaevésre gondolt ez a kretén,mert másban nem hinném hogy megtudnánk még csak közelíteni sem a franciákat...
csip-csop
@bence: megèrdemeljuk, hogy elmebetegek irànyitjàk az orszàgot, ez csak a mi hibànk, hogy ilyen moslèkokra szavaztak, ès mèg most is az az èrzèsem, hogy nagyon sokanfognak megint ràjuk szavazni (sajnos) sokan bedolnek ezeknek a moslèkoknak.
csip-csop
@bretagne: nem akarom megvèdeni a Franciakat, de az èletszinvonaluk nem a legrosszabb a tobbi orszàgokra nèzve.
Desischado
@nyanya001: Fogadd baráti ölelésem! Minden igaz, amit leírtál! A szivemből beszéltél, drága Nyanya!
Desischado
@nyanya001: Ezzel is egyetértek, és tapasztalatból igazolhatom, hogy igaz!
@alte trottel: És annak tudod, mi lett a vége?
Desischado
Ez meghibbant?! Nekik már most is Riviéra van, nekünk meg középkor! Hamarosan, ha még 4 évet fognak kapni, az égiek ne adják! Akkor itt tömegek fognak éhezni és nyomorogni! HA HAGYJUK!!!
bretagne
@Nil: Rendben. Én is évekig tanultam franciául. Ne legyen sokára az az esküvő!
mariaberta
@Sziszifusz: Igen, mint MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE óriásplakáton.
Zsuga
Én a svájcinak jobban örülnék...
kukac50
A rokkant nyugdíj ott is 29 ezer forint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.