Nem, most nem az Origo és az RTL Csoport körüli diktatórikus nyomásgyakorlásra gondolunk, hanem szó szerint kell érteni: a kormányfő Karim Maszimov kazah miniszterelnökkel tárgyalt.

A sajtónyilatkozatokat megelőzően a két kormányfő az Országházban stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: keresni kell azokat a területeket, ahol az együttműködés mindkét ország előnyére válik. Példaként említette a mezőgazdaságot, az energetikát, a tudomány és technológia területét, valamint a gyógyszeripart.

Orbán ma is nyitott egyet kelet felé

Orbán azt mondta, a nyugati integráció és a keleti nyitás együtt teheti sikeressé Magyarországot.

Karim Maszimov közölte: országa készen áll arra, hogy hídszerepet töltsön be Magyarország és a közép-ázsiai államok között.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Gondolom nem csak gazdasági kapcsolatokat ápol a kazahokkal hanem ellesi az elnök "demokratikus" politikáját is!!! hu.wikipedia.org/wiki/Nurszultan_Abisuli_Nazarbajev
postamester
A kelet-nyugat határán megy a pávatánc...
human
Lehet tárgyalni kelettel, üzletet kötni, de milyen áron? Elengedtük az azeri baltás gyilkost is, akit otthon hősként vártak. És még ki tudja hány erkölcsileg elítélendő megállapodást köt Orbán keleten csak azért, hogy finanszírozni tudja ingatag gazdaságpolitikáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.