Nem dőlnek be a bankok a devizahitelek rendezése miatt – mondta Varga Mihály a Népszabadságnak adott interjúban.

Varga Mihály először azt mondta a lapnak, akkor tűnik el Magyarországról a devizahitel, amikor az utolsó devizahiel is megszűnik.  

Ezután elmondta, reményei szerint még ebben az évben, akár karácsonyra plakátokon búcsúzhatunk az utolsó devizahitelestől. "Az első számú szempont, hogy korrekt és pontos legyen az elszámolás, a tisztességtelen szerződések megszűnjenek, az emberek feje fölött fedél maradjon. Ehhez képest minden másodlagos" – tette hozzá Varga Mihály.

A pénzintézetekről azt mondta, eddig sem dőltek be,  a magyar bankrendszer stabil, a tőkehelyzete jó. Egyszerűen arról van szó, hogy jogilag is rögzíteni kell azt, amit a Kúria döntésben megállapított, a tisztességtelen magatartást. Ezt követheti az elszámolás kérdése, az, hogy ki tartozik kinek, mennyit kell visszafizetni a bankoknak, mi illeti meg az ügyfeleket.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
@SpamKontroll: Nagyon önző dolog azzal egyetérteni hogy az alacsony jövedelmű emberek vállaljanak ugyanakkora,sőt a bérük és adók viszonylatában nagyobb terhet mint a jobban keresők.Amiket felsorolsz az pedig egyszerűen nevetséges,jobban igénybe veszik az ovódákat,hát csóringer örül ha ennivalót tud venni a gyereknek,biztos járatná maszek bölcsibe és oviba is ha lenne miből.A férjem is viszonylag jó keresettel rendelkezik,mi is jobban járunk az adókedvezménnyel,de az egykulcsos adó hosszútávon semmi jóra nem vezet,ezzel minden épelméjű ember tisztában van.Csak a hosszútáv nem szerepel a fidesz politikájában,vagyis az ország hosszútávú gyarapodása,csak önmaguké.
Amíg így gondolkoznak az emberek az adózásról,addig ez az ország soha sehová nem fog fejlődni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Persze hogy nem! Hatalmas nyereségeik vannak belőlünk.Sírnak-rinak állandóan és közben meg gazdagodnak.
magyarbakancs
Ebben az országban az zemberek bőrén gazdagodik ,politikus,közszolgáltató,bank.
JAJMÁR
A devizahitelben a fő probléma a "hitel" csodálkoznék, ha megszűnnének. Ha lenne miből, a devizahiteleket is fizetnék, de a forinthitelekkel is gond van már. A "mibőlt" kellene megoldani.. .

Ezek a "kiszólások" úgy hangzanak, mintha karácsonyra minden gond, baj, probléma elhárulna, a jóságos kormányunknak köszönhetően - tisztességes ez - ? Becsapósnak tűnik.
Ez az oka, hogy nem tudok bízni ebben sem. Kampányszaga van.
hattorihanna
Altatás karácsonyig.Akkor ismét ígérnek majd valami szépet a fa alá,csak húsvétig kell kihúzni emberek.
Meine Ehre heisst Treue
@JAJMÁR: Persze, hogy kampányíze van, eddig sem voltak fontosak a devizások a narancsos bandának.
Sziszifusz
Garantálhatná az ígéret megvalósulását, azzal hogy ha az nem valósul meg akkor távozik a politikából.
SpamKontroll
@hattorihanna: Jah... Hát már évek óta tehetnének valamit...
SpamKontroll
Itt is van valami érdek a háttérben, ami miatt az elmúlt 4 évben nem tettek igazán sokat...

Azt nem mondom, hogy semmit se tettek, de azért 4 évvel ezelőtt lehetett volna egy forintosítás és most sok család nehezen, de tudná fizetni a hiteleit...

4 év alatt a tőke nőtt, a tartozás nőtt, az emberek nem fizetnek...

Ha akkor átváltották volna, akkor most biztosan nem lennének ekkora szarban...
hattorihanna
@SpamKontroll: Bizony,4 évvel ezelőtt még megérte volna forintosítani a hiteleket,akkor még nem volt így elszállva a forint,de vajon miért nem buzdították erre az embereket?Mert pár ember ezen annyit kaszál,hogy még az ükonokájának sem lesznek anyagi gondjai.Érdekes hogy mikor az ügyintézőnél a bankban ezt kérték anyósomék,azt válaszolták nekik,hogy hű,akkor rögtön realizálódik az árfolyamveszteség,kérdem én,mert később nem fog?Teljesen hülyének nézik az embert,elvégre valljuk be arra sokkal nagyobb az esély hogy a forint lefelé mozdul,mint az ellenkezőjére.
1magyar
Mondjuk én nagyon szívesen végignézném a bankok és biztosítók totális csődjét!!!
Vérszívók.
pbalage
1914.06.28.: (épp száz éve lesz)

A kábé 20 milliós hadseregeket irányító vezérkarok mindkét oldalon a gyors hadi sikerekben bíztak.
A német katonákat úgy indították útnak, hogy mire lehullanak a falevelek, már otthon lesznek...

Éppen száz éve történt.
jancsik68
Kormányunk un devizahitel megoldása egy kurva nagy hazugság.Az is nagy marha,aki ezt elhiszi.A játék célja:hitegetés az őszi választásokig.Ez az igazi keresztényi hazugási-krisztusi duma.Már réges régen meglehetett volna oldani a aproblémát.ha akarták volna.Cél,az állandó hazudozással témát adni a hülyéknek,s lefoglalni velük az embereket,s elvonni a figyelmet a valós problkémákról.Mi magyarok meg beszopjuk ezt a hülye olcsó trükkött.Megérdmeljük,hogy az országos vajda orrunknál fogva vezesen bennünket!!Előre az orbáni uton!!
1magyar
A bankok a csalásért még bírságot is megérdemelnének!
1magyar
Ja, és remélem a büntető kamatot ők is visszafizetik! 2 nap miatt 800 ft-os felszólító levél jön.+a kamat.
Merkantil.
verőce21
Ha a bank előre nem látott dolgok következtében "bebukik", akkor az állam, vagy anyabankja megmenti. Ha "marinéni" ugyanezek miatt bebukik (mert nem tudta mi jöhet, vagy nem is láthatta), akassza fel magát…?

Mindenesetre nagy a tanulság,
- mindenki a lehetőségeihez képest vegyen ingatlant, ingóságot,
- mindenki a lehetőségeihez képest adósodjon el. :)
Grafix69
Nagyszerű , Mariska néni jár dolgozni 2 műszakba a Magyarország Jobban Teljesít ( nevezzük ezentúl MJT -nek) gyárba .Havi apanázs túlcsival együtt 69000 nettó (Valóság sokk) , és lőn világosság egy kulcsos adó , na ez az ez kell azt a kutya Úr Istenit . Na most má jobb lesz ,biztosan csinálnak kis bibit is bele pl azt ,hogy a járulékát pont 7 % al emelik meg mire a válalkozó a MJT gyárban közli : Ej Mariska Mariska ha kell ez a plusz pénz akko jobban gondolja meg a válaszát me 12 -en állnak ám sorba a maga 69000 ft-os extra profitjáért. Na aztán ennyibe maradnak.
1magyar
@Grafix69: Az egykulcsos adó igazi népirtás.
SpamKontroll
@1magyar: Én mondjuk egyet értek az egy kulcsos adóval... Igazából semmilyen más rendszerrel nem szimpatizáltam sohasem... Azért mert valaki többet keres (mert több nyelven beszél, több évig tanult, több értéket termel stb stb stb,) azért miért adózzon többet?
1magyar
@SpamKontroll: Azok akik többet keresnek általában a közjóból is többet kapnak. Egy minimálbéres nem használ autópályát, múzeumot,könyvtárat stb.
SpamKontroll
@hattorihanna: Szerintem sokan reménykedtek és reménykednek most is, hogy majd végre jobb lesz az árfolyam...

Számomra az is kérdés, hogy ha tömegesen váltják át Ft-ra, akkor annak a forintnak is jönnie kell valahonnét és ha milliárdos tömegben megnő a kereslet a ft-ra, akkor az további hatásokkal lehet az inflációra, kamatokra, árfolyamokra és így tovább. Illetve akkor szerintem leeshet a svájci frank árfolyama is, mert kifizetésre kerülnek és szépen a CHF el kezd kiszivárogni az országból mert nem lesz rá akkora kereslet itthon...

Tehát ilyesmire is gondolni kell, mert akkor az állampapírok kamata is változhat és így tovább...
SpamKontroll
@1magyar: Viszont a minimálbéres nem is fizet be annyit a közösbe... Amiket felsoroltál éppen nem a közjóhoz tartoznak, hanem nagy részük fizetős szolgáltatás... Pl. autópálya.

Én meg pont azt látom, hogy a minimálbéres vagy munkanélküli nem veszi meg a buszjegyet és jobban használja mondjuk a TB-ét vagy az állami óvodát vagy a könyvsegélyt és ingyen kaját a menzán...
Aki többet keres, az jobban ki tudja fizetni a magánovit és a teljes menzakaját...
1magyar
@SpamKontroll: Igen, de a képzettebbek túlértékelik a tudásukat,iskolájukat,nyelvismeretüket. Bár egy felszolgáló is éppen beszélhet 3 nyelvet, de nem arányos a jutalmazásuk sem. Onnan indul a dolog.
Mi lenne ha mindenki kémia tanár lenne ? Pld. máris nem érne semmit ezzel a diplomával.
Egy ember lenne aki kitakarítaná a lakásodat, felértékelődne a munkája. Ha már így sarkítunk.
alterego56
@SpamKontroll: Dehogynem tettek semmit. Az Orbán kormány hivatalba lépésének ideje 2010.05.31 CHF/HUF 193 Ft EUR/HUF 174 Ft. Hogy ma mennyi azt mindenki tudja, a frank 350 fölött az euró 308 Ft A Matolcsy féle őrültektől kell a devizásokat megmenteni, akinek van képe kijelenteni hogy az MNB-nek nincs árfolyamcélja, csak inflációs cél. Ezek után szinte hihetetlen hogy akadt április hatodikán egy csomó idióta aki rájuk szavazott. Jönnek az önkormányzati választások megint etetik a hívőket.
alterego56
@SpamKontroll: Nyilván neked több lett a jövedelmed. Viszont nagyon sokan kevesebbet keresnek a 16%-os kulcs óta. Ez az egyik. A másik hogy 500 milliárd forintos lyuk keletkezett a költségvetésben emiatt. Ezt a lyukat a világon sehol nem látott 27%-os áfával és a nagyjából 40-50 fajta új adóval tömködi be a kormány a magyar lakosság legnagyobb örömére. Az egész ország fizeti hogy néhány tíz vagy százezer embernek jelentősen magasabb legyen a jövedelme. Szóval ez a baj a 16%-os kulccsal. Forrás "www.asz.hu/penzugyi-szemle-cikkek/2013/nyertesek-es-vesztesek-a-magyar-egykulcsos-adoreform-vizsgalata-mikroszimulacios-modszerrel" A tanulmányt nem más mint a "Századvég" munkatársai készítették. Érdekes olvasmány lesz.
Desischado
@jancsik68: A számból vetted ki a szót, erről van szó. Eddig sem tettek semmit sem, ezután sem fognak.
hattorihanna
@SpamKontroll: Nagyon önző dolog azzal egyetérteni hogy az alacsony jövedelmű emberek vállaljanak ugyanakkora,sőt a bérük és adók viszonylatában nagyobb terhet mint a jobban keresők.Amiket felsorolsz az pedig egyszerűen nevetséges,jobban igénybe veszik az ovódákat,hát csóringer örül ha ennivalót tud venni a gyereknek,biztos járatná maszek bölcsibe és oviba is ha lenne miből.A férjem is viszonylag jó keresettel rendelkezik,mi is jobban járunk az adókedvezménnyel,de az egykulcsos adó hosszútávon semmi jóra nem vezet,ezzel minden épelméjű ember tisztában van.Csak a hosszútáv nem szerepel a fidesz politikájában,vagyis az ország hosszútávú gyarapodása,csak önmaguké.
Amíg így gondolkoznak az emberek az adózásról,addig ez az ország soha sehová nem fog fejlődni.
Meine Ehre heisst Treue
A címet olvasva állandóan II Vilmos német császár híres mondása jut eszembe:

„Mire a levelek lehullanak, katonáink hazatérnek!”

Tudjuk jól mi lett a történet vége. Szerintem így lesz elintézve a devizások sorsa is...
SpamKontroll
@alterego56: Én elméletben nem értek egyet a többkulcsos adóval...

Az már más tészta, hogy pont ebben az országban, pont az előző rendszert követve az egykulcsos rendszer lehet, hogy sokaknak nem jött jól...

Nekem tököm tele van a rinyálós kiskeresetűekkel...
Persze, értem én az ő helyzetüket is, DE nem látom be, hogy ha valaki ügyesebben tudott boldogulni, pl. többet járt egyetemre, jó döntéseket hozott a szakmaválasztásnál, több nyelven beszél, a cége rát tud bízni egy milliárdos projektet is és keres pl. 700 000 Ft-ot a felelősség vállalásának fejében, akkor miért vonjanak le tőle többet? Ő minden nap többet is tesz, nagyobb felelősséeget vállal, több pénzt hoz a cégének és így tovább, mint Mari néni a takarító...
A vállalkozásokról ne is beszéljünk.. Hogy az mennyi stresszel jár.

Minden munkakörnek meg van a közgazdaságilag kifejezhető értéke, amennyit az a piacon ér... (a bér azt tükrözi, hogy mennyit termelt abban a pozícióban valaki és milyen könnyen helyettesíthető, következésképp a nagyobb bérért dolgozók általában nehezebben helyettesíthetők... )
Ezért nem éri meg többet követelni egy bolti eladónak, mert a munkája (gazdasági értelemben) nem ért többet, kvázi beárazódik a piacon...

Egy lakatos vagy egy krumpliszedő nem sok stresszel találkozik, nem fejleszti magát stb...

Egyértelműen kimutatható, hogy az alacsonyabb keresetűek sokkal nagyobb eséllyel végeztek csak 8 általánost és pl. sokkal több közöttük a rokkantnyugdíjas is (vagy akárminek hívják már):..

Én a több kulcsos adót tartom diszkriminatívnak... MIndenkinek egy százalékosan meghatározott össeget kéne fizetnie attól függetlenül, hogy mennyit keres... Pl. Szlovákia minden 19%.

Aki többet keres, az már az egykulcsos adó esetében is többet fizet be, mint a kiskeresetű...
SpamKontroll
@1magyar: A másik fontos kérdés az értékteremtés munka közben... Egy felszolgáló nem teremt értéket, viszont egy művezető, aki összeszervezi egy új iskola építését az igen.
SpamKontroll
@hattorihanna: Már bocs, de épelméjű vagyok és akkor is egyet értenék az egykulcsos adóval, ha én minimálbéren lennék és valamivel kevesebbet kapnék azután.
Ez nekem egy elvi dolog...

Az én hibám lenne, ha csak minimálbéren tudnék dolgozni... Az én dolgom az, hogy többet kereshessek... És nem irígykednék arra, aki többet keres... mert annak meg is vannak a feltételei és többet is várnak tőle, mint egy minimálbérestől... A fél milliós fizetéseket nem osztogatják csak úgy, oda be is kell kerülni és meg is kell maradni...
rugacs
@Meine Ehre heisst Treue: Bezzeg a szegfűsöknek fontos volt... jól eladósítani minket!!!
Aztán amit a szegfűsök elkúrtak, azt hozzák helyre a narancsosok!
Így megy ez...
1magyar
@SpamKontroll: Ha egy orvos megmenti ennek a művezetőnek az életét az mekkora értéket teremt?
Minden ember munkájára szükség van, nem lehet egyes embereket annyira kiemelni,mert ha a többi nem tenne mások érdékében semmit nem érne az sem.
A fizetéseket sem lehetne akkora különbségekkel adni.
Grafix69
@1magyar: Lassan kezdünk úgy festeni mint az Egyiptomi piramis társadalma csak itt már annyi lesz a magasan kvalifikált munkaerő ,hogy egy szakmunkásra 3 semmirekellő jut (tisztelet a kivételnek). Szakmunkásnak meg degradál menni me csoró lesz ,akkor ha senki nem melózik a szó igazi értelmében ,akkor mi a fenét fog eladni az a tuti magasan képzet instruktor a cégének? Külföldön igyekeznek vissza osztani a javakból a termelő szférának.A nem termelő hanem szolgáltató szféra , meg bank stb annyi van mint a fene , felborultak az arányok 200000 fizikai dolgozo tart el 9000000 embert totál szívás.
Grafix69
@Grafix69: A másik meg ezt a témát ha felhozza nagy ritkán valaki akkor minden politikus kussol.
SpamKontroll
@1magyar: A fizetéseket alapjaiban a piac szabályozza... Vannak emellett persze állami és egyéb szabályozások is életben (pl. a közszférában), de alapvetően a piac beárazza a munkát...

Amit állítok, az nem érzelmi van erkölcsi alapon közelíti meg a munkát, hanem gazdasági ismérvek alapján.

Hiába nem szimpatikus ez az átlag embernek, a munka fogalmának, mint olyannak pontosan meghatározható gazdasági jelentése és pénzben kifejezhető értéke van.

Ennyi... Ezért nem érdemes sztrájkolni sem... Előbb utóbb a piac újra eremti az egyensúlyt...
SpamKontroll
@alterego56: A svájci nemzeti bank sem tesz semmit... Nyílt kéréssel fordultak hozzájuk, hogy mérsékeljék a saját eszközeikkel az árfolyamokat és azt válaszolták, hogy "nem áll módjukban..."
SpamKontroll
@1magyar: Nem arról van szó, hogy nincsen szükség minden ember munkájára, hanem arról, hogy az mennyit ér a piacon... !!! Ezt kéne megérteni...
JAJMÁR
@SpamKontroll: 21:41 Nem működik a piacgazdaság, ha a munkaerő képzése nem fontos, ha a munkáját nem fizetik meg. A munkaerő értékét a gazdasági rendszer határozza meg.
A magyar munkás külföldön jó munkaerő, itthon miért nem? Itthon is jó munkaerő, nem vele van a baj, de az a gazdasági rendszer, amelyik alkalmazza, a rárakódó egyéb terhek miatt, vagy mert túl nagy haszonkulcscsal dolgoztat, vagy mert a terméke nem eladható, nem elég jó, alulfizeti a munkaerőt.
Az alulfizetett munkás nem motivált, nem teljesít megfelelően, és végül nem rendelkezik megfelelő pénzeszközzel, nem fogyaszt.
A versenyben alulmarad a vállalat, kevés a bevétel, nem tud befektetni. A piacgazdaság körforgása döcög. Az ország gazdaságát nem csak a piac, a kormányok is befolyásolhatják és befolyásolják, hiszen a törvényeket ők hozzák.
Jelenleg igyekeznek minél több termelőegységet, szolgáltatást állami tulajdonba venni, ezzel a verseny is ki van iktatva. (Az 1-2 kitüntetett vállalat pénzügyi kiemelése, ezen nem segít! Ugyanis nem a piacgazdaság törvényei emelik ki!)
Az állam a bérekbe is beavatkozik - és szinte mindenbe - a kötelező minimálbért megállapítja, a legkisebb munkabér összegét szintén. Nálunk már ez alatti sáv is van, a közmunkabér. Sokat számít, hogy mennyi a legkisebb bér, ugyanis a nagy munkanélküliség miatt ennél többet nem szívesen adnak. Munkásnak. Persze, a vezetőkre más szabályok vonatkoznak. Másrészt, ha túl magas a minimálbér a gazdasági környezethez képest, akkor a munkanélküliség növekszik.
Az, hogy hogyan működik a gazdaság, ebben a piacgazdaságnak teret és lehetőséget adva, bizony, függ a kormánytól, és a tágabb gazdasági környezettől is.
Azt én nem tartom jónak, és nem is hiszek benne, hogy külföldi tőke és pénz nélkül Mo. működni képes.
Meine Ehre heisst Treue
@SpamKontroll: A felcsúti mágustól szó szerint idézem:

,,Arról van szó azonban, hogy a méltányos közteherviselésben az erejéhez mérten mindenkinek részt kell vennie, a jelentős piaci pozíciókkal rendelkezőknek nagyobb arányban – magyarázta."

A jól keresőknek e szerint erejükhöz mérten kell a közterheket vállalni. Még egyszer leírom: orbáncos vezír mondta, nem én állítom, én csak egyet értek vele.

A másik: fogadjuk el az érvelésed, miszerint, aki többet tanult, több a felelőssége, stb, ő többet is keres. Ok. Ám ha a bevételek differenciáltak, akkor a kiadások miért nem? A megélhetési és egyéb költségek mindenkinek egyformák. A kereskedő a boltban nem tesz különbséget vevő és vevő között, a liter tej ugyanannyiba kerül mindenkinek az adott kereskedelmi egységben.
hattorihanna
@SpamKontroll: Szóval szerinted mindenki annyit ér amennyit keres?Hm,emlékeztet ez engem valakinek a mondására,miszerint annyit ér amennyije van...Óriási butaságokat hordtál össze.Minden nyugati,civilizált országban a gazdagok többet fizetnek,és teszik ezt zok szó nélkül.Ezen kicsit gondolkozz el,ja és mentheti még meg az életed egy kukás vagy egy hajléktalan is,akkor mi lenne a véleményed róluk?
m.macskosz
@SpamKontroll: június 26., 21:35 Azért, mert az emberség így diktálja. Olvashattuk, hogy valakinek programozóként 100 forintos órabért sikerült elérnie. holott ő nyilván nem analfabéta
munkakerülő. Ezzel szemben a volt fejlesztési miniszter érettségi bizonyítványát még nem láttuk...Másrészt, soha ne sajnálja a csórótól az adóját az, akinek a zsebében HAVONTA annyi marad, mint egy önhibáján kívül ténylegesen minimálbérből élő 5-6-7 ÉV ALATTkap kézhez!!!
whatthefuck
A jogtalan levonásokat kamatos kamattal fizesse vissza a bank, plusz büntetőkamattal, ahogyan az adósokkal szemben eljárnának fordított esetben!!!
whatthefuck
A kereskedelmi bankok vagyonának egy fedezetül szolgáló részét azonnal zár alá vonni, nehogy csak úgy le tudjanak lécelni, aztán futhat mindenki a pénze után! Bár igazából az se lenne rossz, ha az ilyenekkel kötött szerződések azonnal érvényüket vesztik, a bank pedig minimum elbukja a hitele fedezetét. Elsétálás joga. :)
SpamKontroll
@hattorihanna: Olvastad, amit írtam???,

Basszus!!! Nem érted, hogy GAZDASÁGI ÉRTELEMBEN ÍRTAM, NEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMM EMBERILEG!!!

Az én anyám takarítónő!!!

Amit írtam, nem lenézésből írtam, hanem csak rá akartam mutatni, hogy gazdasági értelemben mi a helyzet!!!

Érted, amit írok???

Betűzzem??

Igenis, vannak országok, ahol az egykulcsos adó dívik... Írtam is egyet...

És igenis tartoma véleményemet: és én egyetértek az egykulcsos adóval!!! Igenis kapjon készhez többet az, aki több értéket termel!!! És kész!
SpamKontroll
@Meine Ehre heisst Treue: Halló!!! Akkor változtassad meg!!! Most mi bocskoromnak kell valamin rugózni, amin nem lehet változtatni??,

A szegényebb rétegeknek igenis több állami juttatás jut: pl. gázártámogatás, ingyen menza, szociális juttatások, tankönyv támogatás, tüzelő ellátás stb. stb. stb.
1magyar
@SpamKontroll: Az jó lenne ha az ész és a tudás lenne értékelve a piacon, de jól látjuk,hogy nem így működik, hanem az erősebb,arrogánsabb,lehet kevés tudással és jó hátszelekkel, haverokkal van beárazva a gazdaság.
Rablókapitalizmusban meg főként nem.
SpamKontroll
@JAJMÁR: Az elsődleges ok, amiért a magyar munkás nem keres többet, az az alacsony termelékenység...

Nem tudom, hogy ti mit tudtok a nyugati országok adózási rendszeréről...
NEM MINDEGYIK nyugati országban olcsó ám az adó...
Pl. Hollandiában 1800 Euró lett volna a cégnek, hogy minimálbérre bejelentsenek... Évekkel ezelőtt.

A magyar rendszer is nagyon sok adót ró ki, de vannak, ahol még többet...
Van, ahol kevesebbet... Ez is tény..

De biztos vagyok benne, hogy Németországban sem kevés a rárakódó adó és egyéb járulékok... Mégis: az ottani munkások a legtermelékenyebbek a Világon...
Pedig nem olcsó a munkaerő ott sem...

Tehát a fizetésnek nem feltétlen van összefüggése a kormányzati rendszerrel. Igenis és nem is.
Ukrajnában pl. 50 Euro a minimálbér.. De vannak iparágak, amikben ők vezetik a prímet a Világban.
SpamKontroll
@1magyar: Szerintem meg bekerülni lehet, hogy belehet valahova, ahol fél milliót keresnek, de bennt is maradni már más tészta...
Az ilyen helyeken teljesíteni is kell ám..
m.macskosz
@SpamKontroll: :(@SpamKontroll: :(@SpamKontroll: :(@SpamKontroll: :(
Meine Ehre heisst Treue
@1magyar: De lehet változtatni, kormánydöntés kérdése...

A szegények valóban kapnak ezt-azt, ez tény. Ám ezzel együtt sem érik el az emberhez méltó körülmények szintjét.
human
@Meine Ehre heisst Treue: Varga Mihály annak idején azt mondta "Mire lehullnak a levelek megállapodunk az IMF-el". Így már értem, hogy akkor csak humorizált.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.