Egy hatalmas kakasziget lebeg a Balaton közepén. Az Origo olvasója fotózta le az undorító látványt.

Valószínűleg egy nagyobb hajó ürítette a vécétartályát a tóba, és bár a vízirendészet még nem találkozott hasonlóval, a hajósok szerint az utóbbi években megváltozott a vitrolásközösség, és sokan nem tisztelik a tavat – magyarázza a lap.

Lefotózták a balatoni óriásszart! Ez lehetett a bűnös?

A Tihanyi Yacht Club és a szántódi rév között, bent a víz közepén száz négyzetméternél nagyobb szennyszőnyeg lebegett pünkösd hétfőjén – derül ki abból levélből, illetve azokból a felvételekből, amelyeket egy olvasó, Kurucz Katalin küldött el az Origónak.

A kép készítője szerint a szennyeződést egy hajóból engedhették ki. „A hajók kémiai vécéinek vízbe ürített tartalmával máskor is találkoztunk már a Balatonon vitorlázva, ám ekkora felületen még sosem. Aznap szélcsendes idő volt, tehát nem valószínű, hogy több hajó szennyét összehordta volna a szél, ez valószínűleg egy darab nagy hajótól származhatott. Ráadásul ebben a vegyszeres szennyvízben rengeteg döglött hal is lebegett. Nagy volt a forgalom azon a hosszú hétvégén a Balatonon, rengeteg motorcsónak is közlekedett” – mesélte Kurucz Katalin.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Vagyis a civilizáció nem jár a gazdagsággal...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Sőt,úgy veszem észre,hogy a gazdagság egyenes arányban áll a tahósággal,sajnos.
coni
Ha a hatóság homokba dugja a fejét és nem jár a végére a balatoni turizmus látja a kárát. A magyarokat meg lehet téveszteni, de a külföldieket nem. Ők választ várnak: mi okozza a megbetegedéseket és a halak pusztulását?
perfekt
Ennek köze nincs a civilizációhoz.Gyalázatos akárki tette--a madarak sem csinálnak az otthonaikba.!És ezt, gondolom nem először tette-ez a barom.Na!-- vele itatnék néhány pohárral,hogy tudja mit is művelt!--pedig humánusnak érzem magam.
postamester
Egy ilyen " sz@rsziget " véget vet a nyaralási kedvnek...
Meg ennyiért már az Adrián is nyaralhatunk !!!
JAJMÁR
Nem csak a vitorlástársadalom változott meg, ez van. Túl sok azz ocsú . Jellemző sajnos, csak nem mindig ilyen látványos..
A Tündik bündije
@postamester: @perfekt: Na, többek közt ezért is van az, hogy sehol máshol nem vagyok hajlandó lubickolni, kizárólag otthon, a saját magam által készített habfürdőben. Oké, úszni nem tudok benne, de nem is kell kerülgetnem semmit :-)
amaramaistanna
Itt az eredménye,ha a fideszesek vitorlásokat vásárolnak...?
leszúrt rittberger
@amaramaistanna: Van az a vicc, amikor Mórickának mindenről ugyanaz jut eszébe...
perfekt
@A Tündik bündije:)) Az a baj,hogy lassan,ha jól akarjuk érezni magunkat el kell rejtőznünk a privát életünkben.Rá vagyunk kényszerítve--hiszen enni --inni vendéglátókban(tisztelet a kivételnek) veszélyeket rejteget--este kimenni szórakozó helyre szintén--nem kevés veszélyekkel jár.Most pedig beleszarnak a Balatonba.Szóval öröm most Magyarnak lenni, "annak ellenére",hogy az illetékes jelentette a széleslátókörűnek--hogy az országban rend van.A habfürdőd viszont -na-- az jó lehet:-)))) csak az a baj hogy kicsi a kádad!:)
A Tündik bündije
@perfekt: Tényleg irtózok a nyílt víztől, meg még a strandoktól is, bele sem akarok gondolni, mi lehet benne... természetes vízben utoljára vagy 8 éve fürödtem Görögországban, ott is csak azért, mert a tengerparti strand egy része végig kavicsos volt, és olyan tiszta volt a víz, hogy talán száz méterre is el lehetett látni benne.

Egyébként kétszemélyes az a kád, úgyhogy most élvezem a méreteit :-)))
Andries
Át kéne vizsgálni azokat a hajókat amelyek számításba jöhetnek, gondolom csak van valami szabálya és eljárása hogy hova lehet hivatalosan üríteni, így papírral is igazolni tudja az illető.
Jó lenne ha meglenne a Mocskos Szemét!
perfekt
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
postamester
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
A Tündik bündije
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Privátban pettingeljetek, ha kérhetnénk, az off-topic továbbra is törlésre kerül.
nyanya001
Talán azt a részt kellett volna vizsgálni, ahol a Balaton átúszás történt !
orientpress.hu/129990
aki jónak minősítette azt beleküldeném a az órásszar szigetbe !
perfekt
@A Tündik bündije: Szerencsém van,mert 6 évesen már a Tíszában fürödtem s -mind a mai napig meghatározza életérzésemet---napját nem tom mikor fürödtem meleg vizű strandon,és jártam én is sok olyan folyó, és álló vizeken,amik nem hazánkban vannak.-Az jó ha a kád is méretes -egy titokról rántsd le a leplet-- kérlek.Énekelni szoktál a kádacskádban...??
perfekt
@A Tündik bündije: 12:00-ra :-)) :-))---mindegy az-hogy milyen csak nagy legyen.
A Tündik bündije
@perfekt: Jaj, hát én is Tisza parti lány vagyok, de sosem fürödtem benne, mert abban is úszkált minden, éppen úgy, mint a Balatonban...
Énekelni soha, csak olvasni. Nem akarok kínozni senkit :-)
perfekt
@A Tündik bündije: Nekem rokonaim éltek-élnek ott minden,lehetőséget kihasználtam ,hogy ott lehessek--én imádtam--még a " vad" állapotában is --és ma pedig tóként is lenyűgözően szép---persze a vad víz minden kellékeivel együtt, és a naplemente--na az csodálatos ott is.Csak nem T füredi vagy? Én is kedvelem a kádas fürdést--és valóban a vízért nem sajnálok fizetni--mindent megér.Persze--nem a gyakori ivászatát élvezem:-))
postamester
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dömdödöm
Az egy óriási megkövült xar jéghegy
seuso maga xarta még ku 300 ban azóta lebeg ott ,
vagy valami lokneshez hasnló szörny pakolt oda :-)
dömdödöm
100 évvel ezelőtt a titanik ugyan ilyen xarjéghegynek ütközött és azért sülyedt el :-)
dömdödöm
Vitorlásverseny a balatonon 2014 .
Itiner :
Indulás szombaton 7 óra zamárdi
1 es bólya lellénél
2-es észak keletre 1 km
3- as észak kelet 6 km
majd szántódi yacht clubnál tihany közelében megkerülitek az óriás xar foltot
aki érinti vagy átvág a xaron az ki van zárva , a végén egyenesen vissza dél felé zamárdi és cél .
:-)
Bástya Elvtárs
Ha az olajat el tudjuk tüntetni a vízből, akkor ugyanaz az anyag képes ezt is felszívni!
perfekt
Moderátorok hölgyek urak.! Egy fürdőkádról furcsa dolgok jutnak eszetekbe,és a figyelmeztetés szövegét a hölgy nickje alá tenni--tapintatlanság- egy ilyen kísérő szöveg kíséretében.Mi igyekszünk ,szabályosak lenni--tele vannak a topikok- a kommentek trágár szavakkal az mehet akkor?Nem kritizálhatom jobban a törlés, jogát azért ,ha valaki sértve van ez ügyben, az egy hölgy .Kösz.
dömdödöm
Dns vizsgálatot kell kezdeni belőle hátha kiderül ki xarta hátha egyezés van
a godzillával :-)
Fradigege
Kéz hátrakötöz, szó bennmarad, az egész szutymerákot a Sión leereszteni, a vitorlások és y(j)achtosoktól vér-dns mintát venni, Recskre vagy a Hortobágyra minden gyanust családjával letelepíteni. 10 év múlva a Balatont fel lehet oldani a karantén alól. Már megint a szar húzta le a wc-t!
coni
Jó, hogy a Propelleren továbbra is lehet kommentálni (és a főszerkesztő is ugyanaz).
A szigorú média törvények miatt sokan letiltották a hozzászólási lehetőséget, vagy már nincs mihez hozzászólni...
Másik
@coni: ja ja.
A B..kk beli hozzászólásomba belinkeltem ezt a cikket a kép miatt, törölték, mint a xart.
Mire ezt megírtam annak, aki szintén belinkelte, az ő hozzászólását is törölték. :)))
Dr. Felipe
Úszik a szar a vízen. Úszó szarsziget közlekedik Tihany, Szántód, Révfülöp irányába. A vágányok mellett tessék vigyázni.
kkalman
A TEK-et ráküldeni a ß@rra, vegyenek DNS mintát! Ha ez megvan, akkor az összes hajóstól is be kell gyűjteni a DNS-t , és bevizsgálni, kié lehet a Balatonban úszó ß@r.
Ha két nyamvadt telefon előkerítésére van pénz, erre is kellene, hogy legyen. Vagy ez nem sérti az uralkodó "elit" érdekeit?
archer
Példát kell statuálni.
Az elkövetőket, egyszerűen bele kell folytani az ürülékükbe..!
(Nem kár értük)

oszt' béke..
1magyar
Na itt kell DNS minta! Meg kell találni és példát statuálni, de úgy,hogy aki tette ne mehessen még a tó közelébe SE!!!
Cicamama55
@kkalman: Ugyanez jutott az eszembe!De odahívnám azt a kedves nyilatkozót is, aki azt mondta, hogy olyan tiszta a Balaton vize, hogy akár pohárral iszik belőle...Csak megkínálnám őt, ugyan tartja-e még a véleményét! A meccsek miatt a MTV-t néztem, de csak valami versenyről volt szó, ezt a foltos látványosságát nem mutatták a magyar tengernek...Amiről nem beszélnek, az nincs is?!
bakegya
Vicctor hol vagy???----árad a feka -balaton fesztivál!@1magyar: DNS,DNS-NÉPPÁRTI MEGOLDÁS SZÜKSÉGELTETIK,TIKK,TIKK...
coni
Helyben vagyunk. A hatóság nem azért vizsgálja újra a Balaton vizét mert nem lehet tudni mi okozza a halpusztulást és a járványt, hanem mert az Origónak egy olvasó beküldött egy felvételt 100nm szarkupacról ami a Balatonon úszott nemrég.
Ha nem küldi el (Origó nem közli le), akkor minden OK., vizsgálat lezárva, ok/tettes ismeretlen (bal-libsi Calicivírus).
zilikutya
Megitatnék belőle mindenkit, aki ilyet csinál! Én 1974-ben voltam utoljára a Balatonon. Csupa mocsok volt már akkor is. Olajfolt, döglött haltetemek, volt ott minden! Furunkulus keletkezett az arcomon, a lábfejeimen begyulladt a bőr! Eldöntöttem, hogy soha nem megyek oda többé és ehhez tartom is magam!
human
Mi magyarok már csak ilyenek vagyunk. Még a fekáliában is vígan úszkálunk, ha fentről azt mondják, hogy minden rendben.
perfekt
Amennyiben Ráhelke barátnőjének telója huppant volna a Balcsiba-Cousteau kapitány mélytengeri kutató hajóját hozatták volna ide, az biztos-- mert az is van ilyen szar ügy.
pbalage
én úgy látom, hogy addig itt nem lesz normális ország, amíg az óriásszar jobban vonzza az embereket, mint például a fidesz többezer milliárdos lopásai.
(egyébként az óriásszar is baj, de azért álljon már meg a menet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.