Az RTL Group elemezte a múlt héten elfogadott magyar reklámadó első pénzügyi hatásait, és ezek alapján az új teher 15 millió euró (4,65 milliárd forint) lesz a magyar RTL számára az idei évben – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

A közlemény szerint 2013-ban a magyar társaság adózás előtti nyeresége 15 millió euró volt, 100 millió eurós árbevétel mellett, írja a portfolio.hu.

A magyar parlament múlt pénteken fogadta el a reklámadó újabb változatát, melynek hatására jelentősen növekedett az RTL adófizetési kötelezettsége. A törvényt ugyanis azzal egészítették ki a kormánypárti képviselők, hogy csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
@szandokan: Itt nem arról van szó, hogy kinek hiányoznának, és kinek nem, hanem arról, hogy a kormány simán bűnbaknak kiálthat ki bárkit, aztán módszeresen ellehetetleníti. Azért kell az ilyesmi ellen tiltakozni, mert ha megtehették ezt már sok ágazattal, akkor az az ágazat is lehet a következő, amelyben te, vagy valamelyik hozzátartozód dolgozik/vállalkozik. Mit gondolsz, a kivetett adó hatására hogyan fog racionalizálni az RTL? A vezérigazgatót fogja kirúgni, vagy a ranglétra alján lévő egyszerű embert, hogy aztán egy, szintén a ranglétra alján lévő egyszerű ember végezze több ember munkáját?

Számomra teljesen közömbös az RTL, talán évek óta nem néztem, itt nekem a szokásos kommunista tempóval van a gond. A kormány kinevezi a bűnbakot, a jobboldali média segítségével össztűz alá veszi, az embereket ellene hangolja, és kész is a "remekmű".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@karma1: Szia, néztem az első félidőt, a másodikat már csak hallgatom jobbára. Kiütötték őket. Köszi, természetesen a hangulatot azért ez nem fogja elrontani.
karma1
En is a nemzetkozi birosagban bizom, mert azert nem minden tortenik ugy, ahogy azt orban elkepzeli, az altala ossze-vissza szabdalt igazsagszolgaltatas, a zsebbe rakott Alkotmanybirosag, a megvasarolt birak akarmit is mondanak itthon, azert ahhoz az RTL anyavallalatanak is lesz beleszolasa... Nem mindenki fekszik le vityanak...En is azt gondolom, hogy mindent pontosan befizetnek, es mindent vissza is perelnek az utolso fillerig, de utana lehet, hogy ki is vonulnak Ma.o.-rol... Ok IGAZI vallalkozok, azok pedig nem hagyjak magukat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.