Nem indított eljárást a rendőrség a szabálytalanul vezető Mészáros Lőrinc ügyében – derül ki Pintér Sándornak egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

Bár korábban a Népszava azt írta, hogy a rendőrség vizsgálja a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közlekedési szabálysértéséről készült RTL Klub által készített felvételt, Pintér Sándor belügyminiszter Szabó Szabolcs Együtt-PM-es képviselő kérdésére válaszolva azt írta, a rendőrség nem indít eljárást – olvasható a hvg.hu cikkében.

Pintér Sándor most azt közölte, hogy miután a rendőrség nem tapasztalta és nem dokumentálta közvetlenül az esetet, ezért hivatalból nem indíthatnak sem szabálysértési, sem közigazgatási eljárást.

Az RTL Klub felvételein pontosan látszott, hogy a felcsúti polgármester a záróvonalat átlépve kanyarodott le a főútról és a biztonsági öve sem volt bekapcsolva.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A taho lanya is bekapcsolt ov nelkul mobillal a kezeben vezetett. Es? Semmi.
A taho tilosban parkolt, mikozben kurvazni volt. Es? Semmi.
Tanulkuk mar meg vegre: maffia allamban a don, a stromanjai, a csalad tagjai es ugy altalaban a nagyobb vezerek es alvezerek, oligarchiak serthetetlenek. Csak a koznep, es a rabszolgak akik fizetnek
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Katalina62
Tegye fel a kezét, aki azt hitte, hogy eljárást indítanak ellene?! Mára látszatra sem ügyelnek, de miért is tennék? Amit látom így is megfelelnek! Azt kapják amit érdemlnek!
tivoli
Nahát! Pedig már azt is lehetett tudni, hogy 60 000 lesz a büntetése.
Így higgyen az ember a propinak.
Katalina62
JAV. Tegye fel a kezét, aki azt hitte, hogy eljárást indítanak ellene?! Mára látszatra sem ügyelnek, de miért is tennék? Amit látom, az embereknek így is megfelelnek! Azt kapják amit érdemelnek!
Katalina62
@tivoli: Tényleg legalább a látszatra adnának!
Toby
Tegyük hozzá, hogy ( ha jól tévedek) anno pontosan egy fidesznyik harczos mondta,"ez egy következmények nélküli ország !" Tényleg az !
Nagy Testvér
Győzike ellen annak idején igen, mert nem volt bekapcsolva a biztonsági öv!
Yoda69
A taho lanya is bekapcsolt ov nelkul mobillal a kezeben vezetett. Es? Semmi.
A taho tilosban parkolt, mikozben kurvazni volt. Es? Semmi.
Tanulkuk mar meg vegre: maffia allamban a don, a stromanjai, a csalad tagjai es ugy altalaban a nagyobb vezerek es alvezerek, oligarchiak serthetetlenek. Csak a koznep, es a rabszolgak akik fizetnek
Toby
Bill Clinton is megaszonta a magáét a felcsúti genyóról: pénzéhes, hatalommániás !
joopapa
Egy normális országban elismerné, igen hibáztam befizetem! De itt abszurdisztánban maga a sintér sanya sikálja el a dolgot :-((( Mert biztos nem telik abból a csekély 800 millából, "szegény gazdagok"!!!
Toby
@joopapa: Sintérig nem jutna el az ügy, mert nem is lenne, aki elrendelné az eljárást !

Mozgalmat kell indítani minden szabélysértésért eljárás alá vont részvételével, hogy egyenlő elbánást követelnek Mészáros-Lauda, Orbán és O. Ráhelke példájára hivatkozva !

Elvégre akkora demokrácia van, hogy csak na !
szöszmösz
@joopapa: Még eljárás sem indult ellene.
coyote3
Nem csinált semmit, nem is ő volt. Erre van vagy 3000 tanúja :))))
KERKA
@coyote3: Sőt! ott sem volt, fotóshop az egész felvétel!!
volvós
" A saját falumban azt csinálok, amit akarok !!
Ez különben sem közút, hanem a bejárati út a
birodalmamhoz... Az ujságíró meg ugyis megy
a börtönbe, az illetéktelen behatolásért.."
Aláirás pecsét M.L.
Cicamama55
@tivoli: Egy mezei embert annyira büntetnének, de a törvényen kívüli kasztra ez természetesen nem vonatkozik! A törvényeket, bírságokat már csak miránk, a határon belül élő magyar népre szabják, alkalmazzák. Amilyen tehetetlen balf...k vagyunk, meg is érdemeljük! Ezek a mostani hírek nálam nagyon kivágták a biztosítékot! Jogállam?! Ugyan hol van?
petike
@joopapa: Jópár éve, amikor bevezették az objektív felelősséget, kósa20%lalát bemérték Berettyóújfalu kivezető útján, 50 helyett kb 70-nel. A lalának volt nagy a pofája, hogy ott már nem veszélyeztetett senkit.
Ezek már csak ilyenek.
JAJMÁR
Konklúzió : a szabályokat meg lehet szegni, ha a rendőrség közvetlenül nem tapasztalja és nem dokumentálja !

(...és ha M.lőrincnek hívják)
Szimba
Vannak akik ellen indítanak eljárást záróvonal átlépése miatt, vannak akik ellen nem. Mert a szabály mindenkire vonatkozik kivéve a gyevi bírót. Ez a magyar valóság.
Jankó123
Még ilyet!
Egy világ omlott össze bennem!
:-))) :-)))
Fradigege
Kicsinálták volna azt, aki hivatalból neki áll pattogni. Az após egy buszt került ki úgy, hogy ráment a záróvonalra. A rendőr kiszedte(nő). 60 ropi. Most megy a fellebbezgetés. Enyhítésért kuncsorgás. Hiába mutatta az öreg, hogy amíg itt papírozgatunk, addig a többiek is simán így kerülgetik a buszokat. Pipa is lett.
nyanya001
Na de mégis ki gondolta volna, hogy felelősségre vonják ezt a csuti tahót ?
kkalman
Most ugyan nem okozott balesetet, de mi van, ha okoz? Akkor is elsikamikálják az ügyet?
levi
Szóval ha 70es táblánál 130-al repesztek és lefényképeznek akkor nem indíthatnak eljárást ellenem ugye? Mert ezt a szarosnyelvű állatot le is !!videózták!! de ez nem elég a rendőröknek...
yazo64
@kkalman: El...
annyitisérjani is megúszta a halálos kimenetelű baleset okozását...
yazo64
@yazo64: Jav: ... a halálos kimenetelű baleset okozásáért a felelősségre vonást...
Vadlaci
A felelősségrevonás elmulasztásáért gyurcsánybajnaieu a felelős.
1szomjas
Meg van írva az ige : Akinek Krisztus a barátja, az sosem vétkezik...
JAJMÁR
@levi: 23:02 Persze, hogy nem, repeszthetsz nyugodtan, ha ezt a rendőrség nem közvetlenül tapasztalja, és nem dokumentálja,(...és a neved M.lőrinc), nem indít eljárást.
Strong
Emlékszem rá, hogy talán a blikk írt arról, hogy Győzikét azért bírságolta meg a rendőrség, mert a tv-adás forgatása alatt nem volt bekötve a biztonsági öve...A felvétel bizonyító erejű volt, ezért ment a csekk..
Tehát mi ez, ha nem kettős mérce?
Toby
Tegyük mindehhez azt a tényt is, hogy a pintérség olyan esetekben is erősködik, amikor már saját hatáskörében megszüntethetné az eljárást, mert mondjuk a 70-es tábla valóban ott van ahol, s az autós 68-ccal ment a saját méréseik szerint is, de nem ! Felszólítás felszólítás hátán, kikényszerítik, hogy az autós forduljon a bítósághoz nem kevés pénzzzel és rendgeteg idővel, akkor is, ha előre látható, mint fog ítélkezni a bíróság !
Ez egy példa a vezess.hu-ról, s másfél, vagy két éves ügyről van szó.

ILyen szar, nulla, polgárb***ogató rendőrsége még nem volt ennek az országnak.
Milliárdokért !
Yoda69
Elvileg ezek precedens erteku ugyek. meszaroslorinc es orbarahel esete is. Ha valaki hasonlo szituba kerul, es nem fizet, majd birosagra viszi az ugyet, egy jo ugyveddel megnyertheto. De csak elvileg, mert orbanisztanban kettosmercevel mernek.
Főlökött
Üdvözlöm az itt lévőket.

Nem értem mi a gond ? Van akinek lehet és van akinek nem. Ennyi és nem több. Egy a lényeg, dübörög a gazdaság és a demokrácia, illetve még mellette "kicsit" szabadságharcolunk is.
Persze kergetünk habszivacs aranytömböket, mivel az nem a miénk volt, másnak pedig nem lehet - nem ildomos, hogy legyen, az ellen el kell járni a törvény teljes szigorával. Van ilyen okiratok terén is.
Aki a körön belül van, ott felvetődik az a gondolat, melyet egy tábornoktól hallottunk, nem oly rég : "Nem én voltam, csak hasonlított rám" Gondolom - vélelmezem, mindent elmond, ezen mélyenszántó gondolat...
bencemacska
@tivoli: Nem a propi találta ki, hanem hétköznapi emberekre ez a tarifa!
bencemacska
@kkalman: Nem okozott balesetet? Ugyan ki mer arra az útra behajtani, ha az foglalt?
bencemacska
@yazo64: De amelyik lap megírta, és még kommentelni is engedte, fizetett.
bencemacska
@Főlökött: De neki nem hittek! Ő már nem kegyelt!
Főlökött
@bencemacska: Nagyon megbüntették ? Van annyi dokumentuma, hogy "nagyon" nem kóstolják be, mert nem lenne célszerű. Illetve a látszatra is adni kell...
bencemacska
@Főlökött: Ha egyre gondolunk, akkor lefokozták , nyugdíját csökkentették, (vagy megvonták?)
A neve nem ugrik be, pedig a képe fényképként van előttem.
(Lepisilte a rendőrpalotát?)
Toby
@levi: Amennyiben valóban tökös magyarok lennénk, akkor már az első, nyilvánosságra került és a szabálysértést egyértelműen bizonyító Orbán-videó ügyében is megmozdultunk volna, főleg azok, akiknek ez pár tízezer HUF-jába került.
Aztán jött Ráhelka a mobilos vezetéssel, majd Gázszerelő Szerencsés Lőrinc az ugyancsak kétségtelen szabálysértéseivel, merthogy kettőt kapásból megvalósított.
Ott kéne üvöltözni a Parlament előtt az egsenlő elbánásért, amelyet egyébként több jogszabály is "garantál" (?)

Azért kaptam egy bírságot, mert kerékmagasságban kint volt - vasárnap - egy 30-a tábla, szó szerint félig a gazban, ám én - mert lakott területre gurultam be - tartottam az 50-et !
Azóta már tudom, hogy nem akármilyen méretű korlátozó és nem akármilyen magasságban elhyezett tábla alapján szabhat(ná)nak ki bírságot, ráadásul a hatósági fotó is bizonyítja, hogy gazban volt a tábla !
Érdemes a vezess.hu-n tájékozódni, úgy tűnik egészen kitűnő szakjogászuk van.
brutus
Mi van LAZAZLEZERLUZER balesetevel ??!! Ki tud valami infot ?
Kritikuss
@brutus: Hallgatnak róla, pedig ott egy ember meg is halt. Elsikálnak ezek mindent. Nekik mindent lehet büntetlenül. Mocskos rohadék banda!!!
levi
@Toby: Igazad van, ám elég lenne egy polgári feljelentés, de ki meri bevállalni?? Egyértelmű, hogy aki fel emri jelenti(vagy csak szájára veszi) Mészáros bácsit-na nem úgy ahogy Ő vette szájára Orbán urat- annak befellegzett, vagy börtönben köt ki, vagy elveszti az eljárást.
Ugyen ez vonatkozik arra, hogy miért nincsennek kint az emberek a Parlament előtt. "Oszd meg és uralkodj" elvet vallja szeretett Vezértünk, és nagyon jól bejön:
Aki a barátod,rokonod annak ad milliókat, aki nyomorban él annak ad 1 köbméter fát. És kész ennyi elég is, mivel milliókat tart nyomorban... az ilyen együgyü emberek máég annak is örülnek, ha fogvatartójuk egy szaros kenyérhéjat dob nekik, mert fogalmuk sincs ki az aki gyütri őket...ők csak azt látják, hogy a nyomonrban valaki segítséget nyújt...hpogy ki? Az mellékes, főleg ha az aki elnyomja őket.
Ennyi röviden Orbán bácsi politikája.
nefelejcs10
Patkány Pintér azt mondta:Mivel a rendőrség nem észlelte és nem dokumentálta ...ezért nem indítanak eljárást. Nem védeni akarom azokat,akik úgy kaptak büntetést,hogy valakik lefényképezték a tilosban parkoló kocsit,a mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyen álltak meg,sőt volt olyan is,aki nem kötötte be magát ,vagy telefonált vezetés közben ,s a fénykép alapján eljárást indítottak ellene,súlyos pénzbírságra ítélték !
levi
@levi: És bocs a helyesírási hibákért, nem vagyok ennyire rossz író, csak ma épp ünneplek. De a lényeg megérthető, azt hiszem, bár nem épp témába vágó.
Toby
@levi: Bocsi, de nem "Orbán bácsi" hanem egy nagykalap tisztességtelen sz*r, zakóban, nyakkendőben !
human
Ha a kamera előtt ütött volna el egy járókelőt, akkor gondolom ugyanez lett volna a válasz. Nem a rendőrség dokumentálta az esetet. Lópikula a seggedbe átlagpolgár.
Pedig mi is történhetett volna. Eljárás, bírság, csekk befizetése és pont. De itt a lényeg, hogy fideszes minden felett áll. Még az általuk hozott jogszabályok sem vonatkoznak rájuk, ha az hátrányosan érinti őket.
szandokan
@human: Az Mszp kormányzása alatt ugyanez volt. Ott is mindenki felett álltak a képviselők. Nincs új a nap alatt. Egyébként meg tudod, pénz beszél, akár politikus vagy, akár nem.
human
@szandokan: Ja, hogy ez az "érték" alapú társadalom. Lassan esett le, de már értem.
levi
@Toby: Igaz, de hosszú lett volna leírni. :DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.