Állami szoptatás nélkül az udvari tőke megdöglik, mert versenyképtelen. Simicskával az élen.

Kizárólag Simicska Lajos feltűnése miatt lett országos hír a sárvári Lószagolgató Centrum átadása. A nemzet nadrágtartós Potroha csinálta meg a hírverést. Maga se gondolta, hogy ő érdekesebb, mint a kivezényelt, heherésző rádiósakáljai.

A rezsimről, amelynek felépítéséért felelős, sokat elmond a visszhang. A szabadon szárnyaló magyarázatok és megfejtések, hogy mit is akart ezzel üzenni. Erőt mutatni? Felvenni a kesztyűt? Bizonyítani, hogy ő valójában egy közhasznú hörcsög, aki nem kitalicskázza a pénzt, hanem lovardát épít?

Pedig ennek az ellenkezőjéről szól a jelenet. A ló itt pont ugyanúgy biznisz, mint a foci: állami mániáktól függő, szánalmas pótcselekvés. Ma már kevesen merik állítani, hogy a labdarúgásba döntött százmilliárdokat valaha viszontlátjuk, és majdnem ugyanez a helyzet a lovakkal.

(...)

Hiába a félretett, kitalicskázott, offshore cégekbe mentett vagyon: ezek a függő birodalmak összeomlanak, ha a hatalom összevonja a szemöldökét. Ez különbözteti meg az igazi, tehetséges nagyvállalkozót a szerencsétlen nemzetek élősködő Potrohaitól. Ezeknek csak arra elég az eszük, hogy lessék a szultán szeszélyeit, és gyorsan felírják azokat az étlapra. Most nézhetnek szembe azzal, milyen kisszerű, érdemtelen és védtelen alakok valójában. Lecserélhető bábok, mint bármelyik iskolaigazgató. Ebben a csatában nincs esélyük nyerni.

Tóta W. Árpád írása a Hvg.hu-n >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Okos ez a Tóth W !!! Tegnap este az ATV " Hirvita " müsorában
hatalmasat alakitott !!! Egyszer elmondhatná a HirTv-nek is ...
az a sok BIRKA csak lesne nagyokat !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.