Az nem megy, hogy amikor összehívnak pár ezer embert, akkor politikai szerepet vállalnak, de amikor nekivezetik ezeket az embereket a falnak, akkor szét teszik a kezüket: „mi csak civilek vagyunk”. Ha csak erre képesek: Menjenek a picsába tüntetni!

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nekem sem tetszik, hogy minden nap mást mondanak! Nem tudom mit akarnak!
Nem tetszik, hogy egybe mossák az elmúlt 25 évet!
Nem tetszik, hogy apolitikus politikusok!
Nem tetszik, hogy szót adnak fűnek, fának, kivéve egy ellenzéki országgyűlési képviselő jelöltet.
És főleg nem tetszik, hogy ki kicsoda!
Azt javaslom térjünk vissza a NET adó elleni tüntetéshez, azt még értettem, ahhoz még tolmács sem kellett!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
Finom, stílus. Fejlődünk, és gyakoroljuk a szép magyar beszédet, Igaz? Gondolatvilág? Egyáltalán gondolkozni is szoktatok?
Szimba
"Ha Orbán jelenti ki, hogy értünk ugat, az fúj. Ha Várady Zsolt és csapata mondja: Halleluja! "
Miért neked Andrew_s bejött orbán értünk ugat dumája? Nem látod, hogy az "értünk" saját magát és nyaloncait jelenti? Ha bárki orbán "értünk ugat dumája" ellen szervez tüntetést, akkor "Halleluja"!
Szimba
És "Picsába" az olyanokkal, mint te, akik degradálják a tüntetéseket - orbán neked tetsző, népnyomorító, az ország és népe elszegényesítésén, de a saját zsebük megtömésén dolgozó fidesz kormány mellett letett voksoddal - és azok szervezőit.
bencemacska
Nekem sem tetszik, hogy minden nap mást mondanak! Nem tudom mit akarnak!
Nem tetszik, hogy egybe mossák az elmúlt 25 évet!
Nem tetszik, hogy apolitikus politikusok!
Nem tetszik, hogy szót adnak fűnek, fának, kivéve egy ellenzéki országgyűlési képviselő jelöltet.
És főleg nem tetszik, hogy ki kicsoda!
Azt javaslom térjünk vissza a NET adó elleni tüntetéshez, azt még értettem, ahhoz még tolmács sem kellett!!!
coni
Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy a Merkel látogatás idejére a Kossuth térre szervezett tüntetést próbálja EZ A TÁRSASÁG gyengíteni azzal, hogy ugyanerre az időpontra most meghirdetett egy másik tüntetést, más helyszínnel.
Pedig a Kossuth téri hirdetésnek a célja, hogy megmutassuk Orbán és Magyarország nem ugyanaz (külföldön a 2x2/3 miatt mindenki azt hiszi, hogy a magyar nép nagy többsége egyetért a Fidesz kormánnyal különben áprilisban elzavarták volna).
bencemacska
@coni: ma, 14:53

Sajnos lassan akkora lesz a rivalizálás az egyes tüntető szervezetek (civilek) között, mint az ellenzéki pártok között van.
Schiffer minden követ megmozgatott az összefogásért, azaz az ő jelöltjének az elfogadtatásáért!
balambér
Nem biztos, hogy minden civil az a civil. Mint ahogy a választásoknál sem volt mindegyik párt valóban párt. A fidesz remekül ért a széthúzáshoz, romboláshoz, belső erjesztéshez. Legyen az akár politikai, gazdasági, kultúrális vagy civil. Már csírájában eltapos minden ellene irányuló kezdeményezést. Akár fizikailag is. Ez valóban félelmetes benne.
GeoCravker
@mariaberta: Ha a linkelt cikk első mondatai, és a blog többi írása után nem derült ki, hogy egyfajta "stílusparodia" akkoe wz van. Én legalább is annak értékelem.
GeoCravker
@Szimba: Jó mi? Látom nem sikerült különséget tenni a tüntetés szervezői és a tüntetéseken részt vevők között. Kár. Ezek szerint Te egy masszába látod az embereket, és benne magad?
GeoCravker
@Szimba: ma, 14:03
Nem látod, hogy a jelen tüntetések pont azt követik, hogy nem azt nézik mit mondanak, hanem hogy ki mondja?
Várady mennyivel hitelesebb bármelyik önjelölt Messiásnál?
Semmivel.
a céljairól kussol, a forrásai magánszámlán keresztül érkeznek, távoznak, a politikamentes felszólalók bukott pártpolitikusok, és párthoz (DK-hoz) köthető nyelvészek.
tivoli
Az biztos, hogy Merkel asszony azt fogja látni, hogy jól meg van keverve a szar. Van egy tüntető néptömeg, egy massza, akik nem is egy véleményen vannak. Van aki ezt szeretné, van aki azt, nehogy véletlenül egyet értsenek még akkor se.
Van aki biztosan tudja, hogy mire is megy ki a játék? Csak nem egy új párt, a tüntetők pártja megalakítása? Mindegy, hogy mi van a zászlón, csak lengetve legyen.
Orbán meg halálra röhögi magát az erőlködésen a vezérkarával együtt.
GeoCravker
@tivoli: Ilyesmnit ugattam korábban. Pontosabban azt, hogy Orbán az egyetlen haszonélvezője ennek.
Linna
Na, én most már végképp nem értek semmit. Ha nem tüntetünk az a baj, ha tüntetünk az...
Javaslatom: minden darab kifogás után két megoldási javaslatot kérek! Csak kritizálni... ház az szerintem nem vitaalap!
GeoCravker
@Linna: Bár már eccer kifejtegettem, hogy a zéptojást ki tudod dobni akkor is, ha nme tojsz helyette mást. Kezdjük:
A felszólalók spontaneitása nagyjából a kötelező versirodalomé volt:
a/ olyan felszólalókat szerpeletetni, akik tudják mit akarnak mondani;
b/ olyan felszólalók, akik legalább olvasni tudnak beleéléssel.

Ha politikamentes, akkor legyen politikamentes;
a/ Volt pártpolitikusokat se vagy minden zászlót engedni
b/ Olyan magabiztos vezetőkkel szervezni bármit, akik nyugodtanm lesszz...hatják a zászlókat;

Program és cél nülkül nem szervezni semmit;
a/ akkor szólni, hogy mozdulni kell, ha van miért, és nem akkor, ha az összes mondanivaló, hogy nem tetszik semmi;
b/ előre kommunikálni, hogy szerveződésünk programja és cselekvési terve... Hogy csak az menjen el aki azzal egyet ért; Különben megvezetetség és csalódás.

Ne hajazzon a neofasiszták retorikájára a szervezők hozzáállása
a/ ha ellenvetésük van, akkor konkrét tényszerű és nem demagóg érvek elősorakoztatása;
b/ nyilvános hangos, és világos elhatárolódás a Jobbiktól és a többi kripto és kevésbé kripto fasisztától.

Várom a forrásaidat például a kommunikált, tényszerű és tárgyszerűprogramra, a nagyívű szervezésre a szélsőségekltől való elhatárolódásra.
Linna
@GeoCravker: Igen, már gondolkodtam azon, hogy gyakorlatilag csatlakozom valakikhez. De ahogy ők, úgy én sem tudom, mit kellene lépni. A tüntetést pont ezért értem meg, mert - gondolom - attól tartanak, hogy végképp leül a lelkesedés, vagy legalábbis újabb botrányos dolgok kellenének ahhoz, hogy újra akkora lelki tűzzel gyűljenek össze az emberek, mint az ősszel. Bár én elég nagy botránynak gondolom, ha korlátozzák a gyülekezési szabadságot!!
Igazság szerint én inkább végrehajtó típus vagyok, csak a teljes meggyőződésemmel tudok előállni témákkal, és akkor tudok magam is meggyőző lenni, ha hiszek benne. Na, ezek a dolgok azok, amik nemcsak nálam, hanem a tüntetést vezetőknél sem letisztult még, ezért lett ez csak egy "emlékeztető" összejövetel. Szerintem ez nem rossz. Aki meg tényleg csak a fotelból kritizál, az óvatosan tegye, mert csak annyi joga van hozzá.
Olyan ez, mint állítólag a magyar futball, hogy a játékosok leggyakoribb panasza, hogy ha nem csillognak, szikráznak az ég tetején, akkor el/lehordják őket mindennek, ahelyett, hogy megfelelő bátorítást, drukkolást kapnának. Én nem nézek focit, csak néha-néha olvasgatok ezt-azt, de a fentiekkel akkor is egyet tudok érteni, ha tudom, hogy itt manapság szinte nincs is foci.
És még egy mondat a programokhoz kapcsolódóan: mikor fiatal voltam, én nagyon is aktívan benne voltam sok mindenben. Talán a sok évtized, az öregedés, és talán legerősebben a szakmám teszi, hogy kezdeményezőből inkább segítővé váltam (titkárnő voltam), ha úgy látom, van tennivalóm, akkor beállok a ... hát nem a sorba, hanem a kiszolgáló környezetbe.
Ja, és még egy rossz tulajdonságom van (kevesen hiszik, de ez jellemző), kettős asztro jegyű vagyok, tehát képes vagyok pro és kontra is elfogadni dolgokat, ha ésszerűen meggyőznek róla.
Én inkább komcsinak tartom magam, ennek ellenére Ferencünket sem állhatom, de sok mindenben a Jobbikkal is egyetértek, függetlenül attól, hogy nem szavaznék rájuk, mert még ők sem tudnak politizálni.
Nos, ezért is...
GeoCravker
@Linna: Jelenleg 4 szakmával vagyok regisztrált munkanélküli. Az utóbbi években már nem is annyira a túlképzés, mint az életkorom látszik problémának. Egyébként még csak komcsi sem vagyok. Inkább liberális humanistának definiálnám magam. A szavak eredeti értelme alapján.
A fotelből kritizálással kapcsolatban: a magam részéről ott voltam már 3 éve is az Operánál. Pont ezért tudom, hogy az akkori szervezők mit bénáztak el.
S pont azért szedtem Neked össze, mert nem szeretem magam sem azokat, akik elvtelenül mindent elutasítanak, de nem tudnak alternatíváról gondolkodni sem. Alkalmasint a jelen tüntetésszervezőkkel pont ez a problémám.
Ami a Jobbikot illeti, megvannak a maguk féligazságai. (ld. endresy.blogspot.hu/2013/11/a-jobbik-es-elvbaratainak-igazsaga.html is )
A baj az., hogy ezekre az ellenzéknek nincs válasza. Így lassan lemarad az "i".
bencemacska
@tivoli: Mert a megosztást ő maga rendezi! Egyébként a tüntetések, tömegmegmozdulások célja nem kötelezően a program adás, hanem a tiltakozás.
Most kellene előjönni egy mindenki által tisztelt, becsült és elismert EMBERNEK és élére állni!
Én tudnék párat javasolni, de az ő saját elhatározásuk kell hozzá! Ki kockáztatja az egzisztenciáját a bizonytalanért?
Akinek nincs, abban meg ki hisz?
bencemacska
@GeoCravker: tegnap, 20:36

Igazad van. Az utolsó valódi célzott tüntetés, értelmes felszólalókkal a két évvel ezelőtti Operaház előtti tüntetés volt!!!
Azóta egyszer hallottam értelmes beszédeket: a NET adó elleni tüntetésen. Azóta sekélyesedik a felszólalók is , a tömeg is.
Az utolsó kettőt szeretném feledni!!!
Csizmás Kond
@Linna: A tüntetés az amikor önként, senkitől se bíztatva vagy kényszerítve esetleg megfizetve mensz ki és elmondod leírod kiplakátolod vagy akárhogy mások tudtára adod az elégedetlenségedet. Ez amit hetente rendeznek ez egyfajta felmérés, a butasaágra és a szűrőn átesettek mozgásba tartása. Ezek nem akarnak semmit csak pénzt kapnak, hogy néhány üresfejűt kivigyenek az utcára. Mivel tudott dolog, hogy a magyar mindig is kapható volt egy kis csihi-puhira ezért vannak akik ezt kihasználva a saját érdekeik kivivására próbálják rávenni azokat akiknek az utca lett a politikai társasjáték szinhelye.
...és ezt a káoszt probálják a hazai lebőgött politikusaink is kihasználni.
GeoCravker
@bencemacska: Egy eseménynek, de még egy láncolatnak is dinamikája van. Ha párszor a csúcson kivégzik, kivérzik.
bencemacska
@GeoCravker: ma, 10:51

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy minden pártban van valami, ami tetszik és van, ami taszít. Olyan még nem volt - a dömping ellenére - ami mindenben megfelelt volna!
Nekem az a véleményem, hogy az utca, a tüntetések a tiltakozás kifejezésére való elsősorban, szerintem ezen a lépcsőn szerencsésen túl is vagyunk.
Most - tekintettel a nemrég lezajlott választások eredményeire - az alaptörvény nevezetű förmedvényt kellene teljes erővel támadni, és kikövetelni egy új ALKOTMÁNYT akár népszavazással, akár tüntetésekkel. Mindenesetre konszenzussal elfogadni!

Szerintem ehhez vannak szakemberek is. Sőt a fiókok mélyéről kapásból lehetne párat előkapni, amelyek vitaalapot képezhetnének!!!
világlátó
@bencemacska: Maximális tiszteletem, kedves kollégám ! Egyetértek.Már vártam felháborodott megszólalásodat. / a feleségem naponta kérdezi, mit írt a bencemacska? /
A politika tudomány nem minden ember, nem minden tüntető kenyere. A hírek, az árak, az adók és az előrebocsátott terhek, a rezsikiadások, a munkanélküliség, a napi híradások frusztráló adatai miatt az emberek " kiszabadúlni " akarva a nyomás alól, kimennek az első hívó szóra az utcára. Az internetadó elleni tüntetés sikeres volt. Az azt követőkről ezt már nem merném állítani. Talán ha a Merkel látogatásra szervezett tüntetést rendesen megszerveznék, akkor ismét azt gondolhatnánk, mégis érdemes lenne tervezett, szervezett, gondosan felépített tüntetéseket szervezni. Ma mondta egy kormány tag, hogy amíg a CSUés az SDP német néppárti partnerek a barátaink és támogatják a fidesz lépéseit, addig ez és a háromszori győztes választás elég ahhoz, hogy a tüntetéseket ne vegyék komolyan. A civil szervezetek tüntetésszervezői még nem politikusok.A politikusról most nem pejoratíve gondolkodom. Új országot építünk ! - mondja az egyik. Nagyon sajnéálom, hogy azt kell mondjam, nem tudja mit beszél.Ha csak a tömeget megnyerni szándék vezeti ezt a verbalizmust, sem jó.A spontaneitás, a hirtelen fellángolás ereje, a mindent elsöprő népakaratot is ... sajnos ... meg kell szervezni. Tudatos, előkészített ütemekre kell bontani a feladatokat, mindent megértetni és megtanítani, , mentorokat kiválogatni, a legalkalmasabbakat kiemelni és felépíteni, moderátorokkal előkészítő tüntetéseket kell szervezni, Folyamatosan mérni az ingerküszöböt, nem engedni alászállni az indulatokat, ha kell óvatosan provokálni kell az uralkodó hatalmat, kikényszerítve hogy hibázzon. A megvertek, lefogottak érdekében gyűjtött újabb tüntetők is tudatosan kialakított vezetés alatt kell hogy működjenek.Ha nem változik a további tüntetések sora, kifullad, kihunynak a lángok, szertefoszlik az indulat, visszazuhan a semmibe a szándék. Folytatom
tivoli
@bencemacska: ma, 11:20
A 22-es csapdája.
levi
Milyen igaz! Ezeknek a tüntetéseknek már nincs értelmük, mert nem a fidesz ellen szólnak, hanem a baloldal mellett.
Amikor a civilek mentek utcára akkor annak meg volt az összetartó ereje, megvolt a miértje.
Most már csak hataloméhes politikusok szónokolnak, a néppel pedig épp úgy nem törődnek mint a fideszesek.
tivoli
@levi: ma, 15:44
Pontosan erről van szó. El kell zavarni a fideszt, hogy megint a baloldal kerüljön helyzetbe, s ehhez gyűjtik az összes baloldali érzelműt.
S miután a mór megtette kötelességét, a mór mehet, mert csak addig kell, amíg a statiszta kell.
világlátó
@bencemacska . Nekem sem tetszik hogy elvetnek mindent és mindenkit, aki szereplője volt az elmúlt 25 évnek, hogy csak a rosszat látják az előző két és fél évtized eseményeiből. Az sem tetszik persze, hogy egyes pártok hivatlanul a tüntetések élére erőltetik magukat.Ugyanakkor az sem helyes, ha a tüntetésszervezők nemkívánatos résztvevőknek tartják az egyes pártok a tüntetéseken megjelenő tagjait. Azt még megértem, miért kérik a pártokat arra, hogy ne jelenjenek meg ott zászlóikkal, tábláikkal, szimbólumaikkal. Már nem tartják hitelesnek, váltópártnak az Mszp.-t.
Rendben van. Ugyanakkor be kell látniok, utcai mozgalmak , bár hányan is vannak, önmagukban még nem kormányváltó erő, mert nincs felépített struktúrájuk, nincsenek arra alkalmas és érdemes személyi apparátusuk, főleg nincs programjuk, amit ismer és úton útfélen ismételget a nép. Ez most, hogy a politikai elit eljátszotta minden további lehetőségét, nincs kinevelődött vezető garnitúra, aki bírja az egész társadalom bizalmát, képes és hajlandó lehetne ideiglenes kormányt felállítani megfelelő bizalmi szavazások útján kiválasztott emberekből, nem vezet sehová.
Nagyon fontos lenne egy új kerekasztal, ahol a mai legjobbak ülhetnek le és alakíthatnak ki egy új képet az országról. Ahogy hírlik a mai miniszterelnök mindössze nyolc embert jelölhetett, a többit a hazai uralkodó oligarchák , a családok jelölték kormányzati pozícióba, ez utóbbiak mindent megtesznek a kerekasztal meghiúsítására. Képes e ez a tucatnyi " rendes ember " ellenállni ennek a nyomásnak?
A felkérést ezen emberek felé vajon ki teszi meg? Ők vállalják e a nem kis veszéllyel járó felkérést? Olyannyira átjárta már a maffiaszerűség a politika felső szintjét, hogy előre nem látható kockázatokkal is számolhat a kiválasztott " rehabilitációs csoport " Nincs más , mint a mai politikai főszereplőkkel kell tárgyalásokat kierőltetni. Miért?
A gyökeres változtatásokért. Ha a fidesz ezt elutasítja,no akkor lehet az utcára menni, de nem kicsit, nagyon !!
világlátó
@GeoCravker: Sok okos dolgot írtál. Egyetértek.
bencemacska
@tivoli: ma, 15:56

De a statisztákból lesznek a szavazók. Ha na statisztáknak nem tetszik a főszereplő és a stábja, nem választják meg.
Ha megválasztották és nem teljesíti az ígéreteit, akkor a következő választáson elzavarják.
A mai Fidesz rendszer azért veszélyes, mert a szavazással való elitcserét akadályozza. És persze megszállta a közhivatalokat és ellenőrző rendszereket!
bencemacska
@világlátó: ma, 15:57

Egyetértek.
Sajnos a tüntetésszervezők nem értik. A tüntető tömeg arra jó, hogy kinyilvánítsa akaratát, ellenszenvét a jelenlegi hatalommal szemben! Nem lehet tőlük elvárni a programadást. Az a politikusok dolga. Azért kell a párbeszéd!
Okos pártpolitikusoknak most kell programot hirdetni és az elégedetlen tömeg elé tárni jóváhagyásra. A tüntetők kell, hogy adják a szavazó tömeget, és a képviselőket is. Ha nincs bázis, hiába van akármilyen jó program, az a levegőben lóg. és ott is marad.
Ezt látta Bajnai is, de rossz volt a választása. A Milla nem volt valódi csapat, de arra elég volt, hogy a Szolidaritást lenyomja, pedig az valódi tömeg volt!
(Lehet, hogy rosszul ítélem meg, de Bajnait ez tette lehetetlenné! És örülhet neki,hogy az üzleti élet visszafogadta! Valószínűleg nem véletlenül!)
bencemacska
ma, 16:06

Bocs, most vettem észre a felesleges n betűt.
Helyesen: Ha a statisztáknak nem ...
tivoli
@bencemacska: ma, 16:06
Sajnos, én már elveszítettem a hitemet a szavazások hatékonyságában, igazságában. Én úgy látom, hogy mindegy kire szavazunk, az előre megszabott politikai irányvonal működik úgyis tovább. Ha a szavazások eredménye nem megfelelő számunkra, akkor megint lehet nézeteltérni, hogy persze, mert ha te is elmentél volna. Holott..Teljesen mindegy.
bencemacska
@tivoli: ma, 16:44

Ezért kell(ene) valódi többpártrendszer, ahol tudják egymást kontrollálni a parlamentben. Igaz, akkor következik az, hogy "ezek folyton veszekednek". De csak ez akadályozhatja meg az autoriter rendszert!
Minél több nem azonos pártból áll a koalíció, annál nehezebb a megegyezé, lassúbb az ügyintézés, DE annál kisebb az egyszemélyi vezetés veszélye!
És az utcának a legfőbb szerepe abban van, hogy rá kell ébredniük a tömegeknek, hogy csak ők tudják a változást kikényszeríteni! És a változás az Alkotmány visszaállításával, vagy újjá alakításával kezdődik, és a választási törvénnyel folytatódik!
GeoCravker
@tivoli: Ha én biztos lehetnék abba hogy a forgatókönyvet nem a Lendvay-ban írják ezekhez...
tivoli
@GeoCravker: ma, 18:01
Ebben senki nem lehet biztos. Vagy mégis?
világlátó
Nagyon röviden és tömören, a hazai maffiacsaládok, összeborulva a két legnagyobb /nem a jobbikra gondolok / párt oligarcháival, foglyul ejtették az országot. Az történik a hatalom minden szintjén, amit ők akarnak.
Az USA. és Németország folyamatosan figyelmeztet. Orbán szájából visszafelesel a hazai alvilági hatalom és geopolitikai üggyé akarja a szándékot átminősíteni. Minden politikai propaganda, akár honnan is jön, ezt próbálja elhitetni a társadalommal.
Igazán jól érzékelitek, a forgatókönyvet nem a Lendvay utcában írják. A társadalom pedig cipeli a hátán ennek a disznóságnak az összes terhét. Ez a teher még nehezebb lesz, ha a magyar társadalom legjobbjai nem várják tovább a sült galambot, hanem elindítják a tervező és szervező munkát. Ti is jól tudjátok, hogy kell egy alkalmas politikai állapot, / történelmi pillanat / kell egy kiérlelődött vezető, irányító garnitúra és kell a már tisztábban látó tömegbázis, amit az ellenpropaganda már nem tud darabjaira szabdalni. / ma reggel láttam, hogy az egyik alkalmasnak látszó figura kiszállt a tüntetésszervezésből /Még csak az elején tartunk , ez is fordított sorrendben van, mert most a tömegmegmozdulások vannak elől, a többi még sehol. Ez óriási kockázatot rejt magában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.