Nem nagyon keseredtek el azoknak a jobboldali médiumoknak a vezetői, akiket Orbán Viktor összetrombitált, hogy elmondja: nincs több állami pénz.

„Most olyan a hangulat, hogy mutassuk meg, lehet profi jobboldali újságírást csinálni” – a vs.hu szerint így fogadták az egyik érintett szerkesztőségben Orbán Viktor január közepi közlését arról, hogy mostantól nem kapnak állami pénzt a jobboldali médiumok.

A kormányfő a találkozón a legfontosabb jobboldali médiumok vezetőivel azt közölte, hogy a jövőben a „saját lábukra kell állniuk”, Orbán Viktor innentől kezdve a március 15-ig teljesen átalakított közmédiát tekinti majd a kormány elsődleges partnerének üzenetei közvetítésében. A közmédia több vezetője is jelen volt a Miniszterelnökségen, így ők is első kézből hallhatták, hogy lojalitást vár el tőlük a miniszterelnök.

Arra már a miniszterelnök is felkészült, hogy más hangvételű híradók készülnek majd, állítólag a kormányfő az üzenethez azt is hozzátette, nem fogja rossz néven venni a kritikákat. Kérdés viszont, hogy ez után hová vándorol majd az állami pénz?

„Az egyik meghívott ember megkérdezte, hogy ha a tavaly felállított Nemzeti Kommunikációs Hivatal nem hozzánk irányítja majd az állami hirdetéseket, akkor hova? Mire a kormányfő válasza nagyjából annyi volt, hogy az mindegy, a lényeg, hogy nem hozzátok, és ezzel el is volt intézve a dolog” – számolt be a vs.hu forrása a találkozóról.

A Világgazdaság azt írta, az évi 400 millió forintból Nobilis Márton (Nobilis Kristóf, volt Index-tulajdonos üzletember fia) vezetésével működő hivatal 40-50 milliárd forintot is mozgathat majd akár, hiszen többek között a Magyar Turizmus Zrt., az Államadósság Kezelő Központ, a Magyar Posta hirdetéseit is ők bonyolítják mostantól, ezek a társaságok milliárdos nagyságrendben szoktak kampányokat vásárolni. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi lesz idén, a kifutó szerződések helyett egyelőre nem hirdettek meg új tendereket.

A hírek szerint a találkozón más témák is felmerültek. Orbán Viktor általános politikai értékelést is adott, azt mondta, tisztában van azzal, hogy a Fidesznek problémákkal kell szembenéznie, csökkenhet a népszerűsége a jövőben is, de szerinte szervezettségében a párt még mindig annyival erősebb vetélytársainál, hogy nem csak a 2018-as, de a következő egy-két választást is megnyerhetik. Hangsúlyozta, nem igazak azok a pletykák, hogy valaha is köztársasági elnök szeretne lenni, mert nem vonzó számára ez a szerep.

Orbán beszélt a Jobbik erősödéséről is, egy forrásunk szerint azt mondta, egyelőre nem foglalkozik vele, akár átmeneti is lehet a jelenség, majd csak akkor veszi komolyan, ha a párt támogatottsága tartósan a 20-25 százalékos sávba kerül.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@m.macskosz: Lehet, hogy rosszul tudom, de közvetlenül nem kaptak pénzt, hanem az állami és talán fideszes hirdetések landoltak a "lakájmédiánál". A lényegen viszont ez nem változtat: a mi adónkból fizették ezeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Eleve nem értem, miért kaptak pénzt az adónkból??!!
Az RTL Klub is kapott? Az ATV is? A National Geographic Channel is?!
Én úgy tudtam, hogy a szocializmusban meggazdagodott Széles és Demján biznisze a két tévé meg a magyar hírlap meg a magyar nemzet..
Akkor most hogy is van ez?! Mocskos szemétládák vagytok: az is, amelyik eddig segget nyalt, meg az is, amelyik elvárta!
m.macskosz
Ó, a lényeg: " Orbán nem sértődik meg a kritikákon "
Ha-ha-ha, he-he-he, hi-i-hi! Rohadt jó vicc volt.
Ezért kerülnek lapátra egyesek, a sok beszari meg ezért kussol!
Juhász István
Ezentúl milyen lesz a hangvételük? Kiváncsian várom. Lehet, hogy, mint az RTL, ezentúl ők is megjelentetnek majd VALÓS hireket?? OV ismét öngólt lőtt... szerintem...Bár, mint fociguru, tudnia kellene, hogy a CSALÁDOT nem helyes megbántani, a pénzek elvétele, pedig BÁNTÁSNAK minősül. Hablatyoló árpi, most baromian elmebeteg tanácsot adtál, de nekem ez jó...
eszegfu
@m.macskosz: Lehet, hogy rosszul tudom, de közvetlenül nem kaptak pénzt, hanem az állami és talán fideszes hirdetések landoltak a "lakájmédiánál". A lényegen viszont ez nem változtat: a mi adónkból fizették ezeket.
m.macskosz
@Juhász István: Orbán nem hülye, észrevette, hogy a Hír tv is, meg a mno is időnként el-elhintve... mondott igazat is. Na, ez b.ßßa csőrét a meeeeeeeeeeeee-nek! Bosszúálló g..é a hapsi. (No, nem mintha sajnálnám bármelyik orgánumot is! )
m.macskosz
@eszegfu: "A lényegen viszont ez nem változtat: a mi adónkból fizették ezeket."
Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezony, itt van az eb elhantolva.
magyarbakancs
Kérdezném ne adja isten Orbán és bandája bukik a legközelebbi választáson mi lesz a köztévésekkel?
F_Viktor
Jött egy új nyalonc, majd odavándorol a közpénz. Hamarosan megismerjük ki az új kiválasztott.

Kíváncsian várom, Orbán visszahívja-e ezeknek a jobber médiák főszerkesztőinek dirigáló cenzorait?
m.macskosz
@magyarbakancs: Nem keresnek rosszul, ne aggódj, elvegetálnának munkanélküliként jó darabig! Tovább kitartana a spórolt pénzük, mint a szabolcsi árufeltöltőnek a néhai Tescoban. Bár lehet, hogy szegény rákaifilip,vagykijaf.szom két hét múlva már zsömlét lopna, mive könnyen jött, könnyen megy...
magyarbakancs
@m.macskosz: Ezek a köztévések megérdemelnék,hogy el takarítsák őket.
Mert a seggnyalás magas iskolája amit művelnek.
m.macskosz
@eszegfu: ma, 10:01 Mentségemre szóljon, hogy tizenkét órás szolgálatban voltam, és gyakorlatilag 24 órája nem aludtam, ezért esik le egy kicsit lassan a tantusz:
Bizony, csak a kitüntetett tv-rádió csatornák kaptak lehetőséget fizetett hirdetések közlésére, magyarul a fidesz-kdnp reklámokra.
m.macskosz
@magyarbakancs: No, azért nem csak ganék vannak ott sem. Vannak ott EMBEREK is, akiknek el kell tartaniuk a családjukat, esetleg még devizahitelesek is...
Hellcat
Eddig volt szüksége a seggnyaló médiára...innentől kalap kabát. Nem baj remélem követik az RTL példáját...Az RTL a "rendes" híradóival növelte a nézőszámát ezáltal a reklámokat is drágábban adhatja el...így a kieső pénzeket egy picit vissza tudnák hozni.
m.macskosz
@Hellcat: Annak én azért rohadtul nem örülnék, ha az echo meg a hír tévé seggnyalói jól járnának!
Menjenek csak tönkre, ha a mecénásuk nem tudja eltartani őket, a "királyi" tévét már feltöltik, nyugi bele! Ott is csak személycsere volt! Undorító patkány Orbán. Én már gondolkodom rajta, hogy simán törlöm a fogható csatornák közül. Eddig sem néztem,
legalább elég lesz 20 csatornát belőnöm a Port.hu-n. :)
Hellcat
@m.macskosz: Végül is igazad van. Ha elkezdik ostorozni a fideszt nekem az is jó, meg ha tönkremennek a picsába az is.
magyarbakancs
@m.macskosz: Az az újság író ki kiszolgál bármilyen politikai pártot és tövig benyal neki az hiteltelen és szakmája szégyene.
Számomra az az újság író hiteles ami kritizál minden politikai gyülekezetet és nem elkötelezett egyetlen egy oldalhoz sem.
Ami a HÍR tv ,ECHo ,ATV , Magyar királyi Tv-ben folyik az gusztustalan és undorító.
Leghitelesebb ma Az RTL híradó és a Házon kívül műsora.
m.macskosz
@magyarbakancs: Abban egyetértünk, hogy mindegyik TV elfogult, de azért ennek van előnye is: aki mindenáron szeretne belelátni a politikába, mindegyiket megnézi, aztán levonja a konzekvenciákat. De, ha csak egy hírcsatorna van, erre esélye sincs.
A --talán ennél még fontosabb-- különbség: az RTL Klub---elvileg egy független csatorna,
állami támogatás nélkül. A közszolgálatiakat meg én szponzorálom, hogy szakadjanak meg a MTVA-s sokfizetésűi is! Az ATV meg a hülyék gyülekezete pénzéből és a csekély reklámokból él, a Hír TV és az Echo meg a milliárdos urak mecenatúrája. (Széles, Demján)
magyarbakancs
@m.macskosz: Amennyiben tehetem megnézem a fenti tv híradókat és leszűröm magam ,hogy mi igaz és mi nem igaz.
Nem szeretem az elemző műsorokat mert egy bizonyos szemszögből állítja be a dolgokat.
Egy pszichológiai tanárom azt mondta az éremnek három oldala van ott van a széle ami rejti mindig az igazságot.Ezt kell észre venni.
m.macskosz
@magyarbakancs: A pszichológia tanárod egy dologban tévedett:
a mai magyar politikában az éremnek már legalább hat oldala van
és igen nehéz a hetedikben, --a szélében--megtalálni az igazat.
Én is gyakran kalandozom másfelé, hadd lássam az igazat, de ...:(
73
Persze,hogy nem sértődik meg.Nagyon vastag bőr van a pofáján!
silber13
@magyarbakancs: 0:13-ra : Akkor majd megtapasztalod, milyen is lehetett a sokat emlegetett Urunk színeváltozása, és láthatod, hogyan festett Janus fizimiskája.
Clavigo
Mitől sértődne meg a Csúzliszáju ?? Nem csak az eső pereg le a rinocérosz -szerű arcberendezéséről...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.