Dagad a botrány az Országos Roma Önkormányzatnál. Korábban az LMP-s Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet arra, hogy az ORÖ a "Híd a munka világába" nevű projekt keretében indokolatlanul költ el százmilliókat. Bár a NAV nemrégiben elutasította, hogy nyomozzon ellenük a program visszásságai kapcsán, most újabb csalásokra derült fény - írta a Magyar Narancs.

A Puskás Akadémiáig érhetnek az ORÖ-botrány szálai

Az újság birtokába jutott ORÖ belső könyvelési dokumentumok szerint a drágán vásárolt irodán és a gyanúsan sok pénzért lízingelt kocsikon kívül irreálisan magas útiköltséget számoltak el több esetben is. Mindezt úgy, hogy azok a személyek, akik nevére szólt a támogatás, meg sem kapták az összeget.

A Magyar Narancs forrásai több olyan érintettet is megkerestek, akik nevénél a százezres útiköltségek szerepeltek, de állításuk szerint ők még csak nem is igényelték az összeget. Az egyik informátor így nyilatkozott:

Nem tudjuk, hogy ezekkel a pénzekkel mi lett. Teljesen életszerűtlen, hogy egy közmunkás vagy egy önkéntes egymillió forinthoz közelítő értékben kapjon utazásai után költségtérítést. Pedig találtunk fejenként ekkora értékű elszámolásokat is, nem is keveset.

Volt olyan ember, akinek papíron 990 ezer forintos útiköltséget térítettek meg. Így az utazási támogatásokra összesen 80-90 millió forintot fizetett ki az ORÖ. 

Ezeken felül, amíg még Farkas Flórián volt az ORÖ vezetője, több olyan utalás is történt az elnöki keret terhére, amellyel később nem számolt el. Többek közt állítólag a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is utalt kétszer 250 ezer forintot az ORÖ, de hogy valóban oda is ért-e a pénz vagy csak elkönyvelték, azt nem tudni. Sőt, 2013. december 7-én tizenhárom olyan tanulmányt fizettek ki 90 millió forint értékben a roma önkormányzatnál, amelyekről a Magyar Narancs által megkérdezett képviselők egyáltalán nem is hallottak, így lehet, igazából el sem készítették őket.

Annyi mindenesetre biztos, hogy az ORFK ma bejelentette: hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak az ORÖ-nél egy, a Híd a munka világába projekttől független ügyben.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Farkas Flóriánnak sikerült integrálódni, már pont úgy hazudik, lop, csal mint a Fidesz-KDNP politikusok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ok. Szinte már kötelező, ha a fidesszel haverkodik valaki.

Nem tudja valaki, hogy mi történt azokkal a cigányokkal akik baján egy vesztegetési ügyet játszottak el ezzel hatalmas botrányt keltve választáskor? Megúszták minden büntetés nélkül? Az ügynek egyszerűen nem lehet fellelni utóéletét. Se nyomozás, se feljelentés.
propeller.hu/itthon/2802325-beismerte-robert-hogy-megrendezett-volt
human
Szerintem ezek is ugyanúgy megússzák, mint a bajaiak.
zöldszem
Farkas Flóriánnak sikerült integrálódni, már pont úgy hazudik, lop, csal mint a Fidesz-KDNP politikusok!
papa.49
@lópicigáspár: Egy húron pendülnek a hazugoviccsal...
A baj csak az hogy még nem azon a húron...
papa.49
Vajon avval a nem csekély 290 millával mi lett, amivel ez a ,,díszcigány,, nem tud elszámolni, na most hibáztatom Göncz Árpádot ennek kár volt kegyelmet adni, et csak rosszabb lett...
nezelodo
papa.49, ne rágd magad a Flóri miatt! Ha netán elítélnék sikkasztásért, jogosan, persze nem így magányosan képzelem, hanem ott ülhetne a vádlottak padján az egész grémium, úgyis akad egy mára már teljesen pártfüggetlen KE, aki ugyancsak csoportosan, (mint a csoportos munkahelyi elbocsátás), újra kegyelmet adna nekik.
papa.49
@nezelodo: Azért nem emésztem el magam érte, ugyan is már bebizonyította NEM ÉR SEMMIT, CSAK EGY HAZUG, TOLVAJ PALI!!!
papa.49
@nyanya001: Ennek nem kellett összenőni ez már ugyan az volt eddig is...
volvós
@papa.49: 20:36

"...Bár a NAV nemrégiben elutasította, hogy nyomozzon ellenük a program visszásságai kapcsán,..."
Lehetne csodálkozni, de Vida - Farkas - Kolompár egy " alom "
A legszebb az volt, amikor az LMP leleplezte, hogy többszáz
millióért lizingelnek mezei Opel kocsikat !!
Ma van a romák világnapja !!
papa.49
@volvós: Ja és nem is voltak kocsik mert továbbra is az eladó telephelyén álltak, porosodtak...
volvós
"...Annyi mindenesetre biztos, hogy az ORFK ma bejelentette: hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak az ORÖ-nél egy, a Híd a munka világába projekttől független ügyben..."

Évekkel ezelötti " ügy "...jóreggelt ORFK !!
Mi az, hogy " ismeretlen tettes " ???
bundi
csak arra kérnék valakit sorolja már fel mik voltak azok az okok amik miatt felgyújtották fél pestet az elégedettlen állampolgárok...és most hol vannak ezek az önérzetes és öntudatos emberek?
colibri
Nem csak a kazahsztániak testvérek...
papa.49
@volvós: Tudod ezt úgy mondtuk régen ,,lapolgatják a xart, kár mert csak büdösebb lesz,, hát most ez történik, egyébként nekem is felmegy a pumpa mikor hallom a tévében hogy ,,ismeretlen tettes,, olyankor szoktam kiabálni az édes jó anyjukkal kapcsolatosan, meg a ,,párzó,, mozdulatokat emlegetve...
papa.49
@bundi: Az okok a Gyurcsány kiszivárgott beszéde volt névleg, de gondolom megszervezett volt a zavargás, akik zavarogtak azok a Fradi ,,ultrák,, voltak, akiket pont ma írt le a szurkolói közül az elnök a listás kubaszó gabi, azt mondta szó szerint ,,ilyen szurkolók maradjanak is inkább kint,, gondolom ezt azért nem fogják szó nélkül hagyni, lesz itt még hacacáré...
bundi
@papa.49: legyen...nem érdekel túlzottan...már késő...
papa.49
@bundi: Engem érdekel mert megint a nekem kedves Pestet fogják kissé szétverni...
Clavigo
Vazzze. .ez a csávó köztörvényes,,elitélt,,,Göncz Árpád által kegyelemben részesitett,...,ügye 30 évre titkosítva...Miniszterelnöki megbizott,,vagy kormánybiztos...Ez az élőlény..??? Egy vaskereskedésben nem alkalmaznám ezt a hulladékot.
verum
Csak azt teszik, amit a többi politikus.
Mindet lehetne vizsgálni a rendőrségnek, kivétel nélkül!
bundi
@papa.49: nyugodj meg nem fogják...a birkák max bégetnek...@Clavigo: magyarnarancs.hu/belpol/eljarasi_kegyelem_farkas_floriannak_elsikalva-61985erre gondolsz...akkor sikított...most is...ezt is titkosítják?
Január
Kérdés, hogy az ismeretlen tettes örökre az marad-e?
nezelodo
"Clavigo, vaskereskedésben nem alkalmaznám" Nagyon rossz párosítás az ilyen vélekedés, lehet, hogy rasszistának nevez valaki...
kkalman
@Január: Az marad. Védett faj még védettebb díszpintye.
Senara
Országban mindenkinek tejelni kell,aki állami pénzt kap ,mert pártfőtitkár hobbija mindenek előtt . Durva lenne csak úgy 300 milla költőpénzt adni Farkasnak , hagy tapsolja el amire akarja . Arra sincs esze hogy normálisan lepapírozza , mert az hitte a Nokiás doboz leadása után szabad a gazda .
Hellcat
Ez a fidesz erre adtak neki az elvakult barmok felhatalmazást. Köszi skacok...úgy néz ki minden rendben! Csupa jóhír...megyek és rakok egy kis pénzt a Questorba...janem.
wagabund
azt nem lehet, mint megoldás, hogy diszkréten elzavarják ezt a fínom úriembenek látszó pernahajdert, oszt jónapot.

olyan sokat beszélünk róla, aztán sehol semmi...akárcsak győzikét látnám...
human
A NAV szerint minden úgy működik az ORÖ-nél ahogy egy unortodox illiberális demokráciában kell. Na ezzel nehéz lenne vitatkozni.
KERKA
Kecskére káposztát, cigányra pénzt bízni oktalanság. Én még abban sem vagyok biztos, hogy amit a Puskás Akadémiának utalt( csak tudnám minek??? ) hogy az egyáltalán odaérkezett.
Mobil123
@zöldszem: 20:30 hsz Azért az ő fajtájában a legtöbb hazugságból él.
Aki Én
Csak a tények alapján gondolom, hogy a kormányközeli roma vezetőkben sem lehet megbízni. Legyen az önkormányzat, vagy akár a kormány vezetése.
Az ORÖ-ban pont az megy ,,kicsiben", mint a kormányban. Közvagyon elszámolatlan herdálása, retorzió nélkül. És úgy látszik képtelenek visszafogni magukat akár csak a látszat kedvéért.
eszegfu
@Aki Én: És akkor ezzel szembe lehet állitani az Ökotárs Alapitvány norvég pénzeinek "ellenőrzését", ami már 1 éve(!!) tart. Ők nem közpénzt kaptak a magyar államtól, ellenőrizni sincs tulzottan jogalapjuk...Flóri pedig a félévenkénti elszámolási kötelezettségét a hirek szerint még 1x sem teljesitette.
eszegfu
@KERKA: A Puskás Akadémia 2014. évi költsége kb. 2,7-3 milliárd Ft, nem hiszem, hogy hiányzott nekik az az 500 eFt, amit esetleg utalt az ORÖ... csak a kis "furfangos" azt gondolhatta, ha focira megy ez a tétel, akkor nem néznek utána.
brutus
Egy brutalis büntanya ez az orszag !!!
lampa laz
Ez a szál viszont egyetlen ember kezében van, a gombolyagot ő gurítja érdekei szerint, kinél, mikor és miért landoljon a pénz.
JAJMÁR
Milyen elszámolás volt itt a pályázati pénzekkel? Hibás az ellenőrző, felügyeleti pályázatkiíró és lebonyolító is.
Minden fillérrel el kell számolni és igazolni az elköltését, útiköltségnél az utazás céljának feltüntetésével, dokumentálásával. Más nevében felvenni önmagában bűncselekmény.
Nagyon borul ez, de úgyis lehetne mondani, hogy "repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg" ?
mariaberta
Farkas Flórián nem akar lemaradni a fidesz tolvajoktól. Jó tanítvány.
bakegya
Ne félj vicctor a farkastól...-tesók vagyunk vagy mi a fene???
kukac50
Az ügyészségnek és a Navnak is lenne sok tennivalója ebben az ügyben!
Zuschlagnál nagyon dolgoztak, most meg lapítanak mint szar a fűben.
EGO
Nem csoda ha a purdé rosszul viselkedik a suliban, hisz a vajda mindent megtehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.