Váratlan bejelentést tett Polt Péter a parlamentben: másfél év után kinyitják a híres zöld dossziét. Az ezermilliárdos NAV-os áfacsalás ügyében már több szálon is zajlik a nyomozás, melyben a legfőbb ügyész szerint máris gyanúba keveredett az adóhivatal egyik vezetője.

A 168 Óra értesülései alapján még az is elképzelhető, hogy meneszteni fogják az oly sokáig védett Vida Ildikót. A NAV belső működését az Állami Számvevőszék is megkérdőjelezte, mire Varga Mihály meglehetősen gyorsan reagált is. Szerinte minél hamarabb pontot kell tenni az adóhivatallal kapcsolatos ügyek végére.

A lap tudomása szerint az Európai Számvevőszék és az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata is a végéhez közeledik, mely révén kiderülhet, valóban nagyszabású áfacsalás zajlik-e Magyarországon. Ezzel pedig beigazolódhat az, amit Horváth András már jó ideje a nyilvánosság elé próbált tárni.

Az egykori NAV alkalmazott a lapnak adott interjújában elmondta, a mai napig követi az egyre gyorsuló eseményeket. Elmondása szerint rajta kívül többen is megpróbálták a visszaéléseket leleplezni, de mivel nem kaptak megfelelő közfigyelmet, ezért "nagyon keményen elbánt velük a rendszer". Ennek ellenére őt egyelőre még az egzisztenciális problémákon kívül nem érte attrocitás és ezt többek közt a nyilvánosság támogatásának tudja be.

Horváth annak idején észrevételével először Rogán Antalhoz és Lázár Jánoshoz fordult, de ők elhajtották. A volt adóhivatali dolgozó ezután tette meg a feljelentést, melyre a válasz egy nála történt házkutatás lett. A lap azon kérdésére, hogy visszakapta-e a házkutatás során lefoglalt számítógépet, azt felelte, hogy néhány iraton kívül másfél év alatt sem adták azt vissza, holott ennyi idő alatt már bőven át tudták volna másolni az őket érintő adatokat.

Az interjúban azt is kifejtette, hogy Polt bejelentése nagy tévedés, miszerint a „vizsgálatok megakasztása”, illetve a „Kiemelt Ügyek Igazgatóságának megszüntetése” is beletartozik a vizsgált ügyek közé. Szerinte indokolt lenne ugyan az igazság kiderítése, de az igazgatóság megszüntetésével kapcsolatban az elmondottakkal ellentétben nem folyik nyomozás. Horváth azt is állítja, hogy az a magyarázat sem igaz, miszerint az említett igazgatóság hatásköre alá eső feladatokat mások vették át. Úgy véli:

Az érintett kör ellenőrzése ma is megoldatlan. A Kiemelt Ügyek Igazgatósága foglalkozott a szervezett bűnözés úgynevezett láncolatos csalásaival – a cukor, az olaj és a hús utaztatásával –, amelyek az ezermilliárdos kárt okozzák az országnak. A megszüntetett ellenőrző egységet inkább fejleszteni kellett volna, nem pedig indoklás nélkül, a komoly tapasztalataival együtt felszámolni. Ez komoly hiba!

A 168 Óra azon kérdésére, hogy tudja-e, melyik magas rangú NAV-vezető ellen indul most eljárás, Horváth András azt reagálta, legfeljebb csak sejtése van róla, hisz a feljelentéseik alapján legalább nyolc ember ellen indíthatnának nyomozást. Ezzel ellentétben Polt Péter csupán öt ügyet említett meg és ezek közül is csak négy esetben kezdődött vizsgálódás.

A volt adóhivatali alkalmazott különösen érdekesnek találja, hogy mostanság az "ügyészség hirtelen kényes lett a személyiségi jogokra" és nem bilincsben, nyilvánosság előtt vezetik el az embereket, mint ahogy az régebben volt a módi. Úgy gondolja, ez az egész valójában nem a személyiségi jogok miatt változott meg:

(...) szerintem nem a gyanúsított személyiségi jogait védik, hanem az adóhivatal működéséért felelős Vida Ildikó hivatali idejét próbálják meghosszabbítani. Azt a rendszert pártfogolják, amelyet az ő neve fémjelez. Az ezermilliárdos adócsalás ügye ugyanis felveti a teljes állami ellenőrző rendszer – benne a titkosszolgálatok és persze a kormányzat – felelősségét is. Ily módon ebben az ügyben a hatalmon lévő teljes politikai berendezkedés sáros lehet.

- fejtette ki álláspontját Horváth András a lapnak.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Másfél év kellett ahhoz, hogy eltakarítsanak mindent ami terhelő lehet??? Nem lesz ebből semmi...a fidesz maffai nem hagyja. Ott rohadjon meg az egész banda ahol van a szavazóival egyetemben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Másfél év kellett ahhoz, hogy eltakarítsanak mindent ami terhelő lehet??? Nem lesz ebből semmi...a fidesz maffai nem hagyja. Ott rohadjon meg az egész banda ahol van a szavazóival egyetemben.
human
Évi 1000 milliárdból az egészségügyet és az orvosok fizetését is rendezni lehetne.
nyanya001
@Hellcat: Lehet, hogy Horváth kezében olyan dokumentumok vannak
- remélem , hogy nem merik megtenni ezek a csirkefogók !
Hellcat
@nyanya001: Töle már rég elvették nem? Azok alapján kellett nekik ennyi idő a takarításra...most már "bele mernek nézni"...miféle nyomozás ez ahol a bizonyítékot másfél év után nézik meg??? Rohadék fideszmaffia.
eszegfu
@Hellcat: Szerintem kell, hogy legyen belőle valami...ugyanis Vida Simicska embere.
Hellcat
@eszegfu: Bárcsak lenne...ha lesz is belőle valami azt rákenik a szocikra...
nyanya001
@Hellcat: Csak volt annyi esze, hogy megmentette az eredetit valamilyen módon !
Hellcat
@nyanya001: Úgy emlékszem nem volt másolat...legalábbis amikor elvették tőle valami ilyesmit olvastam. Ha maradt volna nála bármi is szerintem ő már meglobogtatta volna.
verum
Lehet, hogy bedőlni látszik, de van támasza...
karma1
@nyanya001: Remelem, hogy a Zold Dosszie legalabb 5 peldanyban keszult, es egy-egy peldany a megfelelo helyre van leteve... Addig van talan biztnsagban Horvath ur elete is, amig a fideSS nem tudja, hany eredeti peldany es kinel van leteve...
lampa laz
Gondolom most is csak az ellenzéket érintő személyeket mazsolázta ki polpotpéter. A kormánypártot ezzel is megkíméli, nehogy már ez a csőcselék besározódjon. A munkámból kifolyólag elég sokat emlegetem őket az ekáer bevezetése miatt, mert akik áfát csaltak azoknak most is ott maradt a lehetőség, nekünk tisztességesen dogozóknak meg csak plussz munkát jelent. A lényeg, hogy adtak a xarnak egy jó nagy pofont, mellette mondhatják, hogy ők megtették a szükséges lépéseket. Remélem ez a botrány végre a sárba rántja ezt a koszos bandát.
lampa laz
@nyanya001: minden eddigi jel arra utal, hogy megtehetik, mert nincs senki aki megállítsa ezt a tetves, csetvás bandát.
lampa laz
@Hellcat: én úgy hallottam, letétbe lett helyezve, máskülönben már arra autózott volna az osztrák nyugdíjas amerre Horváth sétál.
Hellcat
@lampa laz: Váradit ütötte el a fideszbérenc nyugger nem?
karma1
@Hellcat: Ja, az osztrak, jogsi nelkuli ven trotty...
Hellcat
@lampa laz: Á jó bocsi félreértettem!!! Igazad van :D Ha nem lenne másolat már meghalt volna Horváth is...
eszegfu
@Hellcat: Nem akarok okoskodó lenni, de Vida a szoci kormányzás alatt nem volt a Nav-nál, hanem Simicska cégeinek egyikénél dolgozott. Ebből következtettem ki magamnak, hogy ha
valamelyik Nav vezetőt "menesztik", akkor ezzel együtt Vida is rákerül a lapátra, mert közvetett cél Simicska lehet, tehát kell találniuk valamit. Ez az én "kombinációm"...
Hellcat
@eszegfu: Van realitás abban amit írtál. Simicska féle bosszúhadjárat miatt is elővehetik a dolgot...aztán aki vida helyére ül esetleg az majd kiforgatja a simicskát a vagyonából...nem rossz feltételezés...fidesz maffiából kitelik.
eszegfu
@lampa laz: Egyetértek! Az ÁFA csalók az Ekáer bevezetése után is csak a papirt "utaztatják", az árut nem, tehát u.ugy lehet iróasztal mellől intézni.
eszegfu
@Hellcat: Sőt, továbbgondolva: 2 legyet ütnek 1 csapásra! Befogják a "kisemberek" száját + Simicska vagyonát ezen a szálon is "megtépázzák". Belegondolok, hogy Simicskának ez már a sokadik csapás... lejárt földbérlet, az óriás plakátos cégeinek már nincs megrendelése, TV, rádiócsatorna körüli bajok, leállitják az M4 (nem emlékszem pontosan) autópálya épitkezést, stb.
Hellcat
@eszegfu: benne van a pakliban, hogy ha nagyon megszorongatják simicska tökeit akkor viszont ő is borítja a bilit!
eszegfu
@Hellcat: Hát komolyan mondom: fizetnék a papnak egy misét, ha valami ebből "kikerekedik".
Hellcat
@eszegfu: Patkányok sanyargatják egymást...igazából ez csak jó lehet :D
wagabund
akkor lesz izgalmas, amikor a tolmácskérőt láncon vezetik...persze hülyeséget beszélek, mert nincs is olyan elegáns, fínom fogda, ami megfelelő lenne ilyen úrhölgynek, és becsületes társainak...több ember egy zárkában, folyton finganak, meg csúnyán beszélnek...borzalom.

mindnféle alja ember közé csak úgy bekasztnizni...naaa... neeee...
Senara
Nincs pénz , EU nem add ! Ügyvivő cetlijét EU -ba másként értékelték . Tenni kell valamit a többi kitiltott érdekébe . Vida Simicska embere , már nem kell védeni , feláldozható .Titoktartási kötelezettsége miatt azt mondanak róla amit akarnak , de ha nem ö a taktika ugyan az .
eszegfu
@Senara: Nekem is hasonló az "elméletem".
Dr. Felipe
Na de elvtársak, miért kellett erre ennyit várni? Vagy talán polpot elvtárs is érzi hogy dől a szaros kártyavár és próbál helyezkedni? Gondolom gondol a g vicctor kommunista spicli elvtárs utáni időkre is.
JAJMÁR
Így alakulnak Jolly Jokerré a "zöld dossziék" Hát, vicces, mit mondjak, tényleg :-D
Senara
@eszegfu: Fidesz gondolkodás megtanulva , kis csavarral nem a tettre az okon gondolkozunk .
zöldszem
Az ellenzék (+ USA) már tavaly is feszegette az ügyet, de a Fidesz akkor is elutasította az ügy kivizsgálását! Verte a nyálát, hogy az USA küldjön bizonyítékot. Tudták, hogy személyiségi jog miatt, nem teljesítheti kérésüket az USA. De a nyájnak olyan jó volt mondani, na látjátok nincs itt korrupció, adócsalás. A nyáj be vette? Beee! Holott a bizonyíték ott volt a földön, csak le kellett volna hajolni. Csak tudták, ha le hajolnak orra buknak, és fel sem tudnak állni.
Itt a cikk:2014. NOVEMBER 27.
kettosmerce.blog.hu/2014/11/27/ujra_megakadalyozta_a_fidesz_az_ezermilliardos_afa-csalasokat_vizsgalo_bizottsagot
eszegfu
@Senara: Valóban részben "átvettük" ezt a fajta gondolkodást, de ezen nem is csodálkozhatunk, ugyanis egyetlen "csunyácska" ügyről sem tudunk biztosat, csak innen-onnan olvasva igyekszünk összerakni: mi is történhetett. Ezért gyártok én magam is klf. elméleteket... pedig sokkal jobb lenne az igazság.
Hellcat
@eszegfu: @Senara: Majdnem minden intézkedés mögött meg lehet találni a gyomorforgató fideszes szarkavarást...néhány megközelítást olvashattunk ma itt :)
Hellcat
Ha tényleg Vida eltávolítsa a burkolt cél, akkor remélem lesz annyira tökös az ellenzék, hogy megemlítse a botrány kitörése idején miért is védte a fidesz annyira ha most meg bűnösnek találják...
nezelodo
Szeretném azt hinni valóban rendet akarnak csinálni, felszámolni a hatalmas ÁFA csalást, de hajlok arra, hogy ez az eset is az Orbán Simicska háború újabb ütközete,mert Vida a Simicska embere. Az ÁFA csalást és annak egész folyamatát eszük ágában sincs megszüntetni, ezen múlik a jövő évi infláció alacsonyan tartása, és a költségvetési szervek, a nyugdíjak, ellátmányának minimális növelése.
amaramaistanna
Mindent "kinyitnak,csak az Orbán - Lázár -Rogán korrupciójáról mind kevesebb szó essék.
Fradigege
Nem fog bedőlni. Valami kan sittest előrángatnak és 3 napra NAV igazgatónak nevezik ki és várja az államcsőd biztost az irodájában.
Desischado
@eszegfu: Akkor már ketten vagyunk, mert nekem is ez a véleményyem. A vidától akarnak megszabadulni elsősorban, aztán meg a közvéleményt akarják elhallgattatni, hogy ők igenis megtesznek mindent. És nyilván minden bizonyíték el van már tüntetve, jól meg semmisítve. Neked és Horváth úrnak lesz igaza. A paradoxon nekem az volt, hogy lézerékhez fordult segítségért Horváth úr. A naív lélek!
zöldszem
@Desischado: Közvéleményt? Már aki beveszi a hazugságaikat. Mert az mondták, minden rendben. Rendben szereintük. Orbán: Vida jelentse fel Goodfriend-t, mert felmenti! Feljelentette, igen! Varga, nincs okunk felmenteni Vidát! Vida nincs kitiltva! Vida kivan tiltva.
A közvélemény tudja sejti az igazságot. Csak a nyáj bólogat, és bőget. Beveszik? Beeeee.
Érdekes, párhónap után nem fecni, a fecni! Mindez azok után, hogy Simicska nevén nevezte Orbánt. Simicska nagyon csendben van. De, alamuszi macska nagyot ugrik!
Clavigo
Érdekes...ez nem úgy volt,,mikor kipattant az ügy,,,hogy egy hétvége alatt átvizsgáltak mindent,,és megalapozatlannak találták dosszié tartalmát ???Vagy csak én emlékszem rosszul ???
eszegfu
@Desischado: Elgondolkodtató, hogy Horváth miért is fordult Lázárhoz... megértem naivitását, mert én is hasonlóan tettem volna. "Kisakkozta": Polt azt teszi, amit mondanak, O.V. "tul magas" pozicióban van, a Nav "felügyeleti szerve", Varga Mihály egy cseppet gyenguska, igy maradt Lázár.
eszegfu
@Clavigo: Jól emlékszel! A Nav kivizsgálta magát Vida vezényletével.
Tekla
Vida Ildikó szerintem csak belekeveredett a nagyok játszmájába,mint annak idején Tocsik Mária, hogy legyen kin elverni a port.
eszegfu
@Tekla: Vida nem egyszerüen "belekeveredett", hanem Simicska révén bele keverte saját magát.
nezelodo
"Tekla
Vida Ildikó szerintem csak belekeveredett a nagyok játszmájába,mint annak idején Tocsik Mária, hogy legyen kin elverni a port."

Jól megröhögtettél ezzel a belekeveredett dumával. Más, a Lévai_Orbán Tiborc Simicska stb.klánba nem tartozók miért nem keveredtek bele? Továbbmegyek, akik ezen a körön kívűl vannak, azok között voltak a komcsik a besúgók. Aki belül van azt meg csak rágalmazzák. Hogy is van ez?
kukac50
Remélem a kormánytagokig is eljut a vizsgálat!
coni
Elég lenne nyilvánosságra hozni a kitiltott másik 5 személy nevét ha Polt nem boldogulna ott érdemes keresgélnie.
pistapapa
Magyarország ma,politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertő! Jöjjön a JOBBIK és tegyen rendet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.