Murányi Marcell rövid közleményben tájékoztatott a lemondásáról a NOL.hu oldalán.

Íme a közlemény:

Ma reggel, a sajtóból értesültem a megrendítő hírről, hogy időközben elhunyt az a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam.

A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hibázott, lemondott. Lehet követni a példáját.
Lehetne a következő az asszonyverő, aztán a többi szépen sorban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hibázott, lemondott. Lehet követni a példáját.
Lehetne a következő az asszonyverő, aztán a többi szépen sorban.
levarosbukta
@Aki Én: Aha! Hogy oda ne rohanjak. Nem most kellett volna lemondania hanem amikor a baleset megtörtént. Gondolom azt hitte megússza. Tudod ki hiszi el hogy nem vette észre hogy elcsapta a biciklist?
Sziszifusz
@levarosbukta: 10:13
Nem elcsapta, hanem elsodorta a kerékpárost. Óriási különbség.
Azt, hogy észrevette e a balesetet majd a vizsgálat kideríti. Azt szokták mondani: "Hinni a templomban kell". Itt a személyi és tárgyi bizonyítékoknak kell dönteni.
Anna Mária
Nagyon helyes.
Egy felelős ember nem is tehet mást, mint lemond.
Nagyon sokan követhetnék Murányi Marcell példáját.
dr. prédikátor
Amennyi hibát a geci fütyi-sz banda már elkövetett ,simán lemondhatnának!!!
Hellcat
Szar lehet azzal a tudattal élni, hogy egy ember halálát okozhatta. és még le is mondott. Követendő példa lenne ez a gerinctelen politikusainknak.
eszegfu
@levarosbukta: Nem tisztem megvédeni Murányit, de ugy gondolom, hogy amikor értesült: nagyobb a bajról, rögtön lemondott. Nem bujkált, nem kenegette a dolgot. Pedig ő nem is olyan tipikus "közszereplő", mint akár egy politikus. Ennek ellenére szived joga, hogy másképpen vélekedjél.
eszegfu
A teljesség igénye nélkül: Gömöri, Vida, Balogh, Fodor Ibolya nekik nem kell önszántukból lemondani? Na persze nekik bizonyára nincs lelkiismeretük, mert továbbra is "hablatyolnak"!
Aki Én
@levarosbukta: 10:13 Ne rohanj oda, most már nem tudsz segíteni.
A lényeg az, hogy miután egyértelműen megbukott, fogta magát és lemondott. Baleset volt, persze, hogy reméli az ember, hogy megússza. Ezt a ,,kötelességét" miért nem alkalmazza mindenki ha megbukik valamivel? Például kormányfők a bukott politikájukkal?
Nézd meg az Oszter papát mit össze hazudozik még mindig. Vagy az asszonyverő vak komondoros féreg, vagy bármelyik kokainnal vagy milliárdos buktát jelentő döntéssel, vagy eltusolt sikkasztással, vagy a pécsi-picsa esete. Arról beszélek, hogy ez sajnos egyedi eset. Így megy ez egy következmények nélküli országban.
wagabund
helyes döntés..a család fájdalmát nem enyhíti, de tudja mi a korrekt részvét...
sajnos egy ember meghalt, nincs mit tenni...
a többit a hatóságok.
bencemacska
Szerintem is ezt kellett tennie, ellenkező esetben nagyon sokat ártott volna alapnak4 A hiénák persze így sem fogják békén hagyni! Nemcsak őt, hanem a lapot sem!!!
eszegfu
@Aki Én: Ugy vélem egy balesetnél először ugy gondolja és talán el is hiszi az ember, hogy nem ő volt a hibás...de ugy olvastam Murányi egyáltalán nem vitatkozott, első perctől beismerte: ő a hibás. De ő legalább tudta ezek után mit is kell tennie.
bencemacska
@bencemacska: helyesen: ..sokat ártott volna a lapjának!
(Elnézést az elütésért!)
levarosbukta
@Aki Én: Na olyan nagyon nem vennék mérget erre a "megbukásra". Tudvalevő kisországunkban ha valaki ilyen magasságokban elkövet valami disznóságot az sose lefelé bukik!
Aki Én
@levarosbukta: 14:51 LEMONDOTT. Mit nem értesz?
Aki Én
@levarosbukta: 15:12 Lemondott magyarázkodás és időhúzás nélkül. Végezze ki magát? Tán jellemző, hogy ha emberek hibáznak, lemondanak a tisztségükről, beosztásukról?
Hogy hogyan történt, az majd kiderül, már bocsánat, de most nem a baleset körülményeiről van szó, hanem az önként lemondás tényéről.
Csizmás Kond
Szerintem ha csak nem forgalmi rendőr az illető egy balesetnek semmi köze a munkahelyhez, sőt a forgalmi rendőr is követhet el balesetet főleg ha nem is az ő hibája...tehát az egy dolog, hogy lemondott, mert meg akarta előzni, hogy ott is meghurcolják a mai nagy erkölcsbuzgalomba szenvedők, viszont ennek sem politikai sem szakmai háttere nincs.
wagabund
újabb hírek az elhunyttal kapcsolatban...
az elhunyt nehézsorsú, inkább rászoruló ember volt, aki hajléktalan szállón lakott.. már volt többször is súlyos egészségügyi problémája, és máskor is ellökték biciklivel...(érthetőbben: elütötték)
ez persze nem menti fel az autóst, mert a halál megtörtént..
majd a bíróság eldönti a felhozott körülmények alapján, mit is kapjon a vádlott...
erkölcsileg sokat javít a gázoló megítélésén, hogy lemondott a jólfizetett, elismert állásáról..

szerintem.
Aki Én
@Csizmás Kond: 17:21 Valóban semmi köze nem kéne, hogy legyen a munkahelyéhez, hiszen nem ott vétett helyrehozhatatlan hibát. Viszont a Népszabadság esetében nem mondanám, hogy politikától független a döntés.
nemkati
@wagabund: Annak mi köze a balesethez, hogy jól fizetett állása volt, amiről most lemondott?
Befolyásos politikai lap főszerkesztője, tehát közszereplő. Aki közszereplő, az ilyen esetben mondjon le. Ha közmunkás lett volna, vagy fagylaltárus, nem kellett volna lemondania. De így ez természetes (kellene legyen minden hasonló esetben). Még akkor is, ha a vizsgálat esetleg azt derítené ki, hogy a baleset okozója a biciklis volt. Mert a cserbenhagyás nagyon súlyos bűncselekmény. Kivéve, ha bizonyítható, hogy nem vette észre a balesetet. És azt se kéne figyelmen kívül hagyni, hogy még alig tudunk valamit az esetről, így azt se tudjuk, mi volt a halál oka. Az is lehet, hogy teljes mértékben a baleset, vagy részben a baleset, vagy nem a baleset.
szandokan
@Aki Én: "Baleset volt, persze, hogy reméli az ember, hogy megússza." Igen? És még észre sem vette, hogy elütötte? A Vak kommondor esete, nem gondolod? Na persze, ő nem Fideszes, így el lehet tekinteni attól, hogy eszében sem volt segítséget nyújtani a balesetnél. Ja persze, hiszen észre sem vette...
szandokan
@Anna Mária: Igen, valóban sokan követhetnék azt a példát, hogy állítólag észre sem vette, hogy elütött valakit, és gondolom ennek kapcsán nem sietett a segítségére sem...
Anna Mária
@szandokan: Te majomkirály! Igen, az egész kormány, úgy ahogy van, követhetné a példáját: lemondhatna végre!
Freewolf
Nem lehet, hogy valami tudatmódosító szer hatása alatt állt és nem akart vizsgálatot így elpucolt? Arról ne is beszéljünk, hogy roppant életszerű az, hogy elütök valakit és nem veszem észre! Az egész sántít nagyon!
mariaberta
Csak egyet nem értek, hogy lehet nem észrevenni, ha valakit -mondjuk csak úgy- fellök a kocsi?Egy ember kerékpárral mégsem csak egy bogár, szúnyog, vagy valami szálló rovar!
Az egyetlen megoldás volt a lemondás, ez tisztességes dolog, de egy ember meghalt.
Remélem ugyanolyan elbírálás alá esik majd, mint a nyugdíjas osztrák-magyar, aki halálos balesetet okozott, mégsem történt vele szemben semmi.
Aki Én
@szandokan: Csodálkoztam volna ha értenéd miről beszélek. Na figyelj, elmagyarázom!
Először is a balesetet és a cserbenhagyást válasszuk külön.
Ha cserbenhagyás és ezt a bíróság kimondja, akkor jöjjön a büntetés ahogy kell, ez nem is kérdés.
Gondolom te sem gondolod, hogy volt benne szándékosság. Ha volt, akkor remélhetőleg az is kiderül majd, habár ezt nem feltételezhetjük. Mármint a szándékosságot.
Pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha valaki hibázik, akkor az vállalja a felelősséget, és ha bármi összefüggésben van a posztjával, akkor arról késlekedés nélkül mondjon le. Ebben az esetben nincs összefüggésben a posztjával, mégis lemondott, elismerve a felelősségét, és miután a Népszabadságról van szó, megelőzve, hogy a fidesz a komplett baloldallal hozza összefüggésbe, és újabb elterelő hadjáratot indítson. Ha már konkrét példát is említesz, akkor megjegyzem, biztos véletlen, hogy nem egy fideszes tett így valamelyik ügyben, pedig lehetne rá jó pár példa. A komondoros pártfogoltadban fel sem merült hasonló, pedig ő közszereplő, sőt a tudatossághoz kétség sem fér. Na ő fideszes! Sőt, bizalmat szavaztak egy suttyó, agresszív, nőverőnek.
Annyit mondtam, hogy ezt a példát lehetne követni sok közszereplőnek is, ahol még a tudatosság sem kérdéses.
Nem feltételezem, hogy érted, de megkérdezem. Érted?
Aki Én
@szandokan: 00:40 Nem azt a példát te... Hanem azt, hogy legalább mikor kiderül a turpisság, akkor ne erőlködjön.
Tudod, mikor legutóbb Szt. Péternél jártam, azt mondta nekem, hogy visszaküld a földre, mert az ilyen tökéletes példányokat nem szabad ideje korán kivonni a földi körforgásból. Azzal indokolta, hogy ha a magamfajta kifogástalan egyedeket hamar magához szólítja, akkor könnyen visszajöhet a kőkorszak, sőt akár az egysejtűek világa. Vagy akár a legrosszabb: nem lesznek okos telefonok. Ő már látta amit te még nem. A tökéletes felsőtestem és a bámulatos és hihetetlenül csodás altestem (remélem ez így is marad). Úgy gondolja nem mehet veszendőbe az a fáradságos és odaadó igyekezet, amit Apám végzett évtizedekkel ezelőtt, egy hideg téli estén. Persze Anyámat se hagyjuk említés nélkül, hiszen akkor Ő is pont ott volt.
Ezt csak azért osztom meg veled, mert szeretném ha tudnád, nem akárki mondja, hogy ŐRÜLT VAGY! Szerintem jóságos őrült, úgyhogy nem haragszom.
wagabund
@nemkati: 20.40..kivéve..."ha bizonyítható, hogy nem vette észre a balesetet."..

...azóta már több kérdés is felmerült a gyakorló autóvezetők részéről...
nemkati
@wagabund: Gondolom, ez a legfontosabb, aminek ki kell derülni, hogy észrevette-e a sofőr a balesetet, vagy nem. A cserbenhagyás csak akkor áll meg, ha bizonyíthatóan akkor, ott észrevette. Ha csak annyit észlelt, hogy történt valami, de mondjuk sötét volt és nem lehetett látni a kivilágítatlan kerékpárost, sem azt, hogy elesett, akkor hihető, hogy otthon látott egy karcolást, és akkor tudatosult, hogy valamit elsodorhatott, ezért visszament megnézni. Nehogymár eleve ráfogjuk, hogy elütötte a biciklist és elhúzott onnan. Én biztos nem fogom rá, mert számomra ugyanolyan életszerű lehet az is, hogy egy biciklist épphogy meglök, amit autóban ülve nem, vagy alig vesz észre, de a biciklis akkrát zuhan, és olyan rossz módon, hogy mondjuk azonnal meghal. Nem ez történt, de ez is történhetett volna.
nemkati
@szandokan: Egy fideszesről minden aljasságot el tudok képzelni, hiszem számtalan esetben bizonyították, hogy bármire képesek. De egy ilyen nem tisztázott esetben, mint amilyen Murányi gázolása, ha mással, egy fideszessel esik meg ugyanez, én ugyanúgy nem ítélkeznék fölötte amíg csak ilyen keveset lehet tudni, mint Murányi esetében. És talán más is megtehetné ugyanezt.
szandokan
@nemkati: Dehogynem. Ha meghalljátok, hogy Fideszes az illető, máris kezditek a szidalmazást, már amikor felreppen egy hír.
szandokan
@Anna Mária: Te pedig kimehetnél külföldre az észt osztani. Bunkó.
szandokan
@Aki Én: Hol jártál? Nem ismerem azt az embert...
Anna Mária
@szandokan: Csak egy picit próbálj meg gondolkodni! Már többen könyörögnek neked és időt, energiát nem kímélve próbálnak neked alapvető dolgokat elmagyarázni. Legalább próbálj odafigyelni!
Miért is szeretnéd, hogy külföldre menjek?
Majomkirály. :)))
szandokan
@Anna Mária: Csak mert éppen elég tahó van ebben az országban, egyel több vagy kevesebb már nem számítana. Egyébként meg mézet ettél, hogy beragadt a billentyűzeted?
Anna Mária
@szandokan: Ne tahózz meg bunkózz, meg ha valakivel gondod van, az ne küldözgesd el az országból. Találj már ki valami szellemesebbet. Ha nem megy, nyugodtan kérhetsz telefonos segítséget. :)))
panellproli
Nagyon sajnálom, mert tisztességes, szimpatikus embernek tartom,és ezzel a lépésével példát mutathatna a fidesz seggevége embereinek, akik akkor sem mondanak le, ha köztörvényes bűnt követnek el- és sajnos a fidesz ezt helyben is hagyja. Ez is csak propaganda részükről, de az nem érdekli őket, hogy a Vak Komondor ,bár már nem fityiszként, de még mindig politikai hadszintéren szerzi a milliókat.
szandokan
@Anna Mária: Akkor ehhez mit szólsz: Kevés vagy, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés...Egyébként meg nem semmi, hogy reggeltől estig a propin tudsz lenni, ez még nekem sem megy, nálad meg eleve furcsa, hiszen annyi külföldi munkád van, meg annyi tanítványod tanul külföldön:-)
Anna Mária
@szandokan: Megvan az oka, hogy ätmenetileg sok az időm. De ha nem haragszol, nem kötöm az orrodra, mi az az ok. Remélem, a derekad már jobban van! :)))
szandokan
@Anna Mária: A röntgen nem mutat különösebb eltérést, de majd a reumatológus megmondja konkrétabban a jövő héten, hogy mi is a helyzet. Feküdni a legjobb, ülni már kevésbé. Pontosat majd az MR fog mutatni úgyis.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.