Ahogy várható volt, nagy indulatokat keltett Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde. Erre reagált Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője közleményében, melynek " A medve nem játék, Orbán nem mindenható, Európa nem illiberális demokrácia" címet adta.

Nagyívűnek hirdették meg Orbán Viktor újabb tusványosi beszédét, de a rezsim fenntartásában láthatóan megfáradt miniszterelnök nem mondott sem újat, sem nagyívűt. Egyszerűen csak azt hazudta, ami az aktuális érdekének épp megfelelt. Ahogyan szokta.

Ezúttal az európai közösség mélyebb intergációja ellen, a nemzetállami szuverenitás mindenekfelettiségéről szónokolt. Ugyanis ennek van most divatja. Pedig Orbán mondott korábban mást is, egy alig néhány éve publikált cikkében azt írta: "balgaság lenne a teljesen szuverén nemzetállamok Európájáért kardoskodnunk". Ugyanitt arról értekezett, hogy egy "erős, szolidáris és összehangoltan cselekvő Európai Unió sokkal jobban helyt tud állni a globális versenyben, és hatékonyabban tud szembenézni a jelenlegihez hasonló jelentős kihívásokkal, mint a tagállamok külön-külön." Mondta nemrég ezt az az Orbán Viktor, aki például a bevándorlás valóban feszítő problémája esetén nem az erős, szolidáris és összehangolt cselekvést, hanem a különutas uszítást választja. Mert a rövidtávú hatalmi érdekéből ez most a legmegfelelőbb.

(...)  Orbán saját bevallása szerint is egy olyan regattában ül, amelynek evezősei nem látnak előre, csak a múltat ismerik. Ideje lenne hát felütnie a történelemkönyveket és újraolvasni: mit hozott Európának az ego-nacionalista és erőszakos nemzetállamiság a múltban. Ez nem lehet a jövőnk. Mi azt valljuk: lehet büszke magyarnak és európainak egyszerre lenni. Orbán láthatóan és vállaltan nem az európai értékeket vallja. Magyarsága is kimerül a kérkedésben és mások magyarságának végtelenül gerinctelen megkérdőjelezésében. Ez egy megfáradt, egykor nagyívű, de mára végletesen tévútra jutott politikus végjátéka.

8436 órával vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden vasárnap figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Ötvenegyedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Megszokhattuk már, hogy bűnöző politikusaink úgy hazudoznak, ahogy éppen érdekük kívánja. Ez nem újdonság. De ezzel nem kell foglalkoznunk. A mi érdekünk, hogy a szörnyetegtöl mielőbb megszabaduljunk és vele együtt az összes szarházitól aki az elmúlt 25 évben bármilyen szinten részt vállalt a politikában. Ez kell, hogy a cél legyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
A nemzetállamok ideje rég lejárt, hiába erőlködik Orbán.
Csizmás Kond
Azért arra is kíváncsi volnék, hogy az mszp a maghívást miért utasította vissza ?...os ugyanezt a szemébe mondhatta volna.
eszegfu
@Csizmás Kond: Mit akadékoskodsz... rohadt meleg volt!
paolo006
Megszokhattuk már, hogy bűnöző politikusaink úgy hazudoznak, ahogy éppen érdekük kívánja. Ez nem újdonság. De ezzel nem kell foglalkoznunk. A mi érdekünk, hogy a szörnyetegtöl mielőbb megszabaduljunk és vele együtt az összes szarházitól aki az elmúlt 25 évben bármilyen szinten részt vállalt a politikában. Ez kell, hogy a cél legyen.
Csizmás Kond
@eszegfu: Könnyű így az árnyékból kikiabálni...:)
eszegfu
@Csizmás Kond: Naná! Most nagyon vagány vagyok!
Csizmás Kond
" hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden vasárnap figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. "
...ez meg elég holokusztosra sikeredett.
zöldszem
Ugyan már, nincs itt min csodálkozni. Nem nekünk beszél. Minket le se szar. A nyájának tolja a szokásos szellemi abrakot. Nagyjából nem egészen 2 millió "magyarnak" + az újmagyaroknak . Tévedésben van aki azt hiszi van Fidesz, nincs! Itt egyedül Orbán van!
zöldszem
@Csizmás Kond: ma, 14:24
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy azt a szöveget miért Romániban olvasta fel.
Miért kell a román népnek tudni, hogy működik a rezsicsökkenés, kifizette az IMF hitelt, nőtt a közmunkások száma... (meg mit tudom én mit hablatyolt) Magyarországon?
iskolakerülő
Csak egyszer mondana igazat, biztos kivágatná a saját nyelvét.
Csizmás Kond
@zöldszem: ..ne tudom olvasta-e...de szerintem nem.
zöldszem
@Csizmás Kond: olvasta... mint mindig...

az újmagyarok: akik levélben szavazhattak... nem itt élnek, nem ide fizetnek adót, viszont...
Toby
Az erdélyi magyarok résztvettek a tusványosi Humor Fesztiválon, majd orbáncot meghallgatva, imát mormoltak gyógyulásáért !
hetöndöe
@Csizmás Kond: Miért ?Meghívták az MSZP-t?Nem hinném.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem minden a hiten múlik...
" Az MSZP képviselőjének, Tóth Bertalannak távolmaradása miatt nem jött össze a tervezett hárompárti vita a Tusványoson pénteken a Magyarország újratervezése elnevezésű panelen, de Gulyás Gergely (Fidesz) és Schiffer András (LMP) vitája így is szikrázó összecsapásnak bizonyult."
Mézike
@Csizmás Kond: Orbán se ment el minden meghívásra ellenzékben. Sőt még a vitát is lefújta.
Csizmás Kond
@Mézike: és most annyira utálja mindenki, hogy mindenben leutánozza ?
zöldszem
@Csizmás Kond: viszont, bele vau egy másik ország belügyeibe,
A választás keményen belügy, és az itt élő magyarokra tartozik. nem beszélve, a szavazás módjáról. Ezen viszont most már kár rugózni. A végén még mi is, 8 évezni is fogunk
Valamint Te is tudtad volna folytatni!:))) Igaz, hogy mostanában elég sokat írod, hogy dinnyét eszel vodkával. De a kalap alatt nem dinnyelé van!:))) Tudom!
Csizmás Kond
@zöldszem: ma kimondottan paradicsomlevet ittam...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Nem. Csak el el feledkezel hogy ezek a dolgok biza megtörténtek hős vezírünkel is annak idején.
Csizmás Kond
@Mézike: ...és nem tartod érdekesnek hogy épp azokat utánozzák le a kedvenceitek amitől nektek pípotok lesz ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Szerinted pl. Rogán elmenne egy MSZP kongresszusra vitázni egymagában?
zöldszem
@Csizmás Kond: Paradicsomlé+ vodka?
Még jó, hogy férfi vagy, különben egy házsártos vén öregasszony lennél:)))
Pont most, pont ma kellett váltanod a dinnyéről, amikor arról írtam:)))
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...nemtudom de szerintem neked is tetszik ez a viselkedés...
Csizmás Kond
@Mézike: a csirkék nyelvén valami izé...:)
Csizmás Kond
@zöldszem: muszáj volt mert elfogyott...:)
amúgy a paradicsomlé is isteni vodkával...:)
Mézike
@Csizmás Kond: te tudsz csirkéül?
:-)))
Ne igyál többet, mert árt a szépségednek...
zöldszem
@Csizmás Kond: ..egy műdinnyét összedobhattál volna:)))) ( víz, liszt, joghurt, tej tojás ... volt még valami??)
..de nem csak, hogy kötözködhess velem:))))
paradicsom+ vodka, hallottam már róla, hogy jó, azért kérdeztem mivel dinnye+ vodka kicsit olyan kulináris...Gondolom, keveset de jót elvet vallod.
justhpeter
@Toby: Kárba veszett ima volt. Gyógyíthatatlan.
Csizmás Kond
@zöldszem: amióta megláttam az a címkét áttértem paradicsomra...:)
nálunk a piacon megjelent a szilva...az is lehet holnap azt iszok...:)
zöldszem
@Csizmás Kond: Szilvalé, szatmári?:)))
bencemacska
@nyanya001: Hurrá! Akkor végre kisebbségbe került!
mariaberta
Én csak azon csodálkozom, hogy ezt az egész tusványosi posványost a románok hagyják. Mi lenne nálunk, ha ha a román miniszter elnök, mondjuk Kötcsén rendezne egy ilyen dzsemborit?
reseva
@paolo006: én ezt soha nem fogom megszokni!
reseva
Mellesleg Varga egész héten azt hirdette,hogy Orbán nagy bejelentésre készül. Ezek után most mit lép Varga? Vagy már teljesen mindegy, mit mondunk ennek a hülye népnek?
vonotok
Van még ebben az országban aki egyetlen szavát is elhisz a mi " Vezírünknek " ? Sok ganéj politikusa volt már a Magyar népnek de ilyen még soha. Remélem nem sokáig kel még várni.hogy el jöjjön az elszámoltatás, és az utolsó fillért felelni fognak.
mariaberta
@Mézike: Nem tudod? Régi mondás, ha valaki valamit megutált, főleg kaját,arra mondták őseink, pípet kapott. Az olyasmi, mint a hányinger. Én így tudom, de lehet, más másként tudja.
Desischado
Nem meglepő. Hazudik éjjel és hazudik nappal. Hazugság nélkül meg sem bírna lenni! Csak remélem, hogy eljön még a nap, amikor felelnie kell az összes bűnéért ennek a parazitának! Mármint orbánnak!
coyote3
Miért nem beszélt mondjuk arról, hogy hova tünt az a rengeteg Questor lóvé? Vagy miért nem ugatott pár hangot a megépítendő erdélyi orvosegyetemről és kórházról? Megjegyzem az azért vicces, hogy a mi gyerekeink fizetnek a tanulmányaikért, milliárdokat vonnak ki a felsőoktatásból és az egészségügyből, de Erdélyben okvetlen ilyet kell létrehozni. Mondja már meg valaki ennek a popsibuksinak, hogy Erdély Romániában van! Ő meg -sajnos-Magyarország miniszterelnöke...
Hari
@reseva: Varga a tökéletes robot. A japánok irigyel is ránk.
Hari
Mi ebben az újdonság ? Legalább egy valamiben következetes. Bár a mondás szerint csak az ökör következetes, mert az mindig füvet eszik.
Hari
@Csizmás Kond: van egy szint, ami alatt én se állnék le akárkivel beszélgetni.
eszegfu
@mariaberta: 21:41 A népi szótár szerint pl. Nógrádban a píp valóban azt jelenti, hogy elege van... jól tudod. De vannak olyan területek, ahol azt jelenti, hogy azonnal adjad, mert megfulladok. (A szárnyasok szájában lévő képződmény a píp, ami fulladáshoz vezet.)
paolo006
@Hari: civil szakértő kormány. Nem kell feltétlenül pártokban gondolkodni. Velük csak szívunk, mint a mellékelt ábra mutatja.
mate03
@zöldszem:! Volt pofája,azt hazudni hogy az állam adósság csökkent! Viktor!Mi van a kibocsájtott kötvényekkel?Ami az IMF_hitelnél,sokkal drágább? Mi van a Paksra felvett, Orosz hitellel, amivel,eladtad az országot Putyinnak!? Aljas szemét, hazug, emberszabású vagy! Nekem nem vagy, és nem is leszel a miniszterelnököm!
Mézike
@mariaberta: Nem tudtam.:-)
Mindig tanul valamit az ember.
De szerintem a macsek se tudta mit jelent, csak úgy beirkálta nekem
Közi.:-)
ezzredesc
Ujjhelyi egy alja komcsi, a maradék alja!-
Hari
@paolo006: sajnos az a tapasztalat, hogy normális(értelmes,hozzáértő,megbízható) ember nem megy politikusnak. Ha igen, idő kérdése, hogy otthagyja. És ez a legnagyobb probléma
bra048
@Hari: Bajnai urat is néhány hónap alatt meggyőzték az események, hogy jobb a külföldi
cégeknek dolgozni, mint itthon politizálni. Mondjuk én drukkoltam neki, de ez a világ nem neki
való egyáltalán.
Hari
@bra048: ezért írtam paolo006-nak amit írtam. Tisztességes ember nem megy politikusnak, mert a politika nagyobbrészt a hazugság " tudománya". Mifelénk meg pláne. Kérdem én , mikor választják meg azt, aki kortesbeszédét úgy kezdi, emberek baj van.
paolo006
@Hari: ezt jól látod. A mai Magyarországon a tisztesség és a politika nem összeegyeztethető. Ezért uralják a magyar politikát gátlástalan telhetetlen undorító férgek.
Csizmás Kond
@Hari: ...esetleg én is ezt mondanám ha meg sem hívnának...
paolo006
@Hari: itt nálunk? Minimum még ezer évig. Buta, irígy nép vagyunk. Ezért él meg közöttünk az uszító okosságával a csuti pondró. Pedig nagyon sokban van már az országnak ez a sátánfajzat. De a magyar nem tanul semmiből. Ez van.
Hari
@paolo006: most mondható azt, mit nagyjainak közül a "majdnem" legnagyobb: minden országnak olyan vezetői vannak, amiket megérdemel ? Ebben nagyon nagy igazság vagyon, de mivel ezek fondorral lettek a vezetők, azt mondanám, ha ennek ellenére a nép összefogva nem zavarja el, akkor valóban megérdemli. Ez még a jelenlegi illiberalis választási rendszerben is matematikailag lehetséges. A legnagyobb tragédia szerintem, hogy ennek nyoma sincs, ami arra utal, hogy akiken ez múlik önző módon csak a saját érdekeiket követik. Igaz, hogy buta, irigy és széthúzó nép lettünk, ez az elmúlt 25 év eredménye, amit a jelenlegi kurzus maximálisan felhasznál a saját hatalma fenntartása érdekében ( "vö, divide et impera ").
szaboria1
@Mézike: Ellenzékben még azt sem tudta hol a parlament.
Hellcat
Drága cigánykirály annyit hazudik és forgatja a köpönyegét, hogy ha rákötnénk egy generátorra akkor nem kéne Paks2...még ő maga is megmondta hogy ne arra figyeljünk amit mond...megélhetési patkány ez nem kiváló politikus.
Mézike
@szaboria1: :-)) Egy térképpel a kezében lehet azért oda talált volna...
Mézike
@Hellcat: Jajj! Én ezen besírtam..:-)))
szaboria1
@Mézike: Jaj ne már a térlép is pénzbe kerül. Aztán nem maradna a pujáknak mit adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.