Meghurcolták és megalázták azokat a konyhásokat, akik lopási ügybe keveredtek a Károly Róbert Általános Iskolában – írja a Blikk.

Arról szóltak akkor a hírek, hogy az ott dolgozók raklapszám hordták el az ételt a menzás diákok elől, akik ezért éheztek. Végül kiderült, hogy a gyanúsítás alapja egyzsáknyi száraz kenyér volt.

Kenyérmaradékért hurcolták meg a konyhásokat

Fotó: Blikk

A lapnak nyilatkoztak az érintett konyhások, többek fizetését 20 ezer forinttal csökkentették.

Éppen hazaértem, amikor megérkezett a rendőrség, az emberek átkutatták a házamat. Kiforgatták a táskámat, nem hoztam-e haza valami ételt. Nagyon megalázó volt.

Ezután még kétszer jöttek értem késő este, hogy bevigyenek a kapitányságra. Volt, hogy már az ágyban feküdtem, amikor hívtak telefonon, hogy készüljek. Ekkor még csak tanúként hallgattak ki. Majd egyik nap az iskolából vittek el rabosítani

– mesélte a tálalóként dolgozó asszony.

Évek óta gyűjtjük a száraz kenyeret, hetente egy zsákot elvitt egy házaspár, a férfi egy erdészetben dolgozik. Ő a vadállatoknak adta a kenyeret. Mi mit sem tudtunk arról, hogy ez lopásnak minősül

– mondta egy másik konyhás.

Az ügyben meggyanúsított emberek sorsáról az ügyészség a napokban döntött, végül megszüntették ellenük a vizsgálatot.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ugye, az éberék végre megtalálták az ország kirablóit!! Hurrá!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na ugye, az éberék végre megtalálták az ország kirablóit!! Hurrá!!
emerencia
Meg kellene kérdezni a vezetőket, hogy miért nem szabályozták a száraz kenyér elvitelét? Nálunk pl. egy nyomtatványt kell kiállítani különben a vagyonőr nem enged ki. Ráadásul fizetni is kell egy jelképes összeget a megsemmisítendő tárgyak elvitele esetében. Így senkit nem lehet lopással gyanúsítani és nyomon követhető a mennyiség. Az is kérdés, hogy reális mennyiségű száraz kenyér keletkezett-e? Azt sem hiszem, hogy felnőtt emberek komolyan elhiszik, hogy a munkahelyről bármit elvinni az nem lopás.
1magyar
@emerencia: A száraz kenyeret mindig is a konyhások vihették el még a szocban is.De tényleg lehetne minimális mennyiségért papírozni.
Equilibrium
@emerencia: Bocs, de az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Hogyha az a valami, amit elvisznek, az egyébként is a kukában végezné... akkor is lopás?
1magyar
jav. minimális összegért (vagy csak 0 ft-ért, de kg kivitel lehetne)
Freewolf
Emlékszem még az első cikknél milyen felhördülés volt, pedig ez is csak egy manipulált hír volt!
emerencia
@Equilibrium: Igen, lopás. Manapság a szemét is érték. (Pl.újrafeldolgozás) Naivak voltak a konyhások de ez nincs arányban a meghurcoltatásukkal.
eugen4402
@Freewolf: Ez most úgy alakult, hogy nagyon egyetértek Veled. Riasztó, hogy egy látszólag ártalmatlan sajtóhíresztelés milyen hullámgyűrűket kelt...
Pláne, ha valaki(k) tisztességtelenségéről rántja le a leplet, habozás nélkül elhisszük, és bizonyítékok nélkül ítélkezünk. A közvélemény manipulálás a mindenkori hatalom fundamentuma.
Aki Én
@Freewolf: Nem lehetünk biztosak benne. A panasz sok volt, és azóta változott az étel minősége és adagja. Ilyen híreket is hallottunk már.
Szerintem egy zsák kenyeret nem lehet összetéveszteni több szatyorral. Meg hát tudunk konkrét eseteket hasonló témában. Bármi lehet. Ha másra nem, arra biztos jó, hogy odafigyelnek máshol is. Ha kiderül, hogy valóban ártatlanok, akkor viszont komoly kártérítést kéne kapniuk. Ebben nem bízom.
nemkati
@Equilibrium: Nemrég például hajléktalanok loptak Dunakeszin egy kukából.
magyarbakancs
Ahol néha helyettesitek a konyhások, szakácsok reggelente üres szatyrokkal érkeznek.
Délután meg telivel távoznak.
Bolt nincs a Korházban.
Kisem tudnak menni, vásárolni, mert nem engednek ki fehér ruhába.
Kérdésem varázslók vagy lopósak?
nemkati
@magyarbakancs: Kit helyettesítesz a kórházban, hogy tudod, ki hogy jön-megy? Portást? :)
magyarbakancs
@nemkati: Pszichiátrián dolgozom.
Ott van mellettem a konyha.
nezelodo
Ha már a kórházig eljutottunk, olyan ez az ügy is, mint amikor amikor másik betegen hajtottak végre koponyaműtétet, mint akin kellett volna. Ott is hamar meglett a felelős, a beteghordó...
nezelodo
@Freewolf: Bizony sok a manipulált hír, kijelölik hogy éppen kit kell utálni, a közember meg ugrik rá. Addig sem azokkal foglalkoznak, akik ezt az ördögi gépezetet működtetik,és eltakarják az igazi mocsokságokat és azok elkövetőit. Így a zemberek nem is hallanak a lényeges dolgokról.
magyarbakancs
Ahol étellel dolgoznak ott mindig van lopás.
Bármely területen iskolai menzán,kórházba,köz étkeztetésbe.
Ez tény és bárki mást állít az hazudik.
KERKA
Hurrá! Sikerült kinyomozni a gyermek étkeztetés okozóit! Nem a vadhús, nem a büdös harcsa, nem a ehetetlen kaja az oka, hanem egy zsák szárazkenyér! Siker sztori! A takarítónőt már kihallgatták???Akár még a fegyelmiig is elmehetnek, de akkor sem kapunk választ arra, hogy miért landol a moslékba a rengeteg étel.
Ha minden oké, akkor miért is sírtak a gyerekek, hogy éhesek, na erre senki nem találta meg a választ.
nemkati
@magyarbakancs: Így igaz! Én is mindig kilopom főzés közben a legjobb falatokat. :)
glorianna
Csodálom a bűnüldözőinket. A napokban egy érvényes bérlettel utazó orvost "sikerült" rabosítaniuk, mert nem hitték el a bérlet valódiságát. Aztán ez a konyhás-ügy - vittek vagy nem vittek, mit vittek... Kubatov fenyegetőit több száz (!) DNS-vizsgálat segítségével keresik... Már csak az a kérdés, h mikor veszik észre a szervezett, törvényesített, nagyüzemi lopást.
Hellcat
Amíg ezen pörög a nép addig odafent milliárdokat raknak zsebre...egyétek csak amit elétek szórnak...jelen esetben a száraz kenyeret.
dr. prédikátor
Az egészben az a szomorú hogy pár száz forintért embereket hurcolnak meg aláznak a porba!!!A fütyisz-es gecik milliárdokat lopnak el a szemünk előtt és még egyet sem rabosítottak közülük!!!Pedig ők sokkal többen vannak!
nezelodo
@glorianna: Az államilag elrendelt kutya csipek valódiságát nem vizsgálják, vagy csak akkor ha simlicskás lesz a helyzetbe hozott egykor párthű doki? Akkor kit rabosítanak a pinkóciék ha mind hamisnak bizonyul? Bizonyára a kutyákat!
picike
ha fizet moslékot érte havonta vagy évente a konyhának nem lopás és viheti a szárazkenyért is
nemkati
@glorianna: Kik? Azok, akik a szervezett, törvényesített, nagyüzemi lopást művelik? Csak észrevették már, hogy milliókat, milliárdokat lopnak?! És akkor mi van? Erre kaptak 2/3-os felhatalmazást. Vagy nézd meg az ide írogató fidesz-bérenceket. Nekik még tetszik is.
Eriksson
@picike: Kinek fizessen a jámbor az ételmaradékért, száraz kenyérért?
picike
@Eriksson: a konyha vezető a felelős neki kell becsatolnia a fizetést és majd lekönyvelni is nem a konyhásnőnek neki ebben az esetben ha engedélyel vitte nem lopás
Eriksson
@picike: És ki fogja (és mire) felhasználni a lekönyvelt befizetést?
picike
@Eriksson: bemegy a konyha elszámolás mérlegbe bevételként
picike
@Eriksson: készpénz bevételi bizonylat befizetésről molék például
Eriksson
@picike: @picike: És szerinted jogos? Nem a konyha fizetett az ételért, hanem a gyerekek szülei. Miért a konyha legyen a nyerészkedő haszonélvező?
picike
@Eriksson: na ennek aztán már rég nincsen ilyen jellegü na ha igy gondolkodsz az lopás, ha befizetett a szül a gyermek étkezésére vonatkozik attól még nem tulajdonithattom ki a konyhát mint szülő . mi az hogy haszon élvez a konyha te észnél vagy ?
picike
a haszonélvező a szó javitás a gép elirta
Eriksson
@picike: Hogy gondolkodom én? Én csak kérdéseket tettem fel, hogy mi lehetne a megoldás, s lám, mennyi erkölcsi kétely merült fel.
Te hogy gondolod? Jogos a konyha bevétele, ha egy fikarcnyi anyagi befektetése sincs? Nem olyan ez, hogy más kárából gazdagodni?
picike
@Eriksson: ugyan már 20 évvel ezelőt is fizetni kellett a moslékért is
Eriksson
@picike: És akkor mire költötték a moslék árát? Visszaforgatták alapanyagba, hogy a szülőknek ne kerüljön annyiba a menza?
jancsipapa
Rabosították !!! Mennyit is loptak el az Országos Roma Önkormányzatnál ? Azok közül még senkit sem rabosítottak ...
Toby
Ez a mocskosság a kondarezsim csúcsa !

A zakós-nyakkendős megrögzött bűnözők, zsák számra hordják el az uniós pénzt és a befizetett adók szép szeletét, mikozben szárazkenyér-ügyben "nagyot fogtak" !

Milliós DNS vizsgálat nem lesz ? Mocskos patkányok !
bretagne
Ezek a barmok, bocsánat, de most nem jut más eszembe róluk, mit akarnak ezektől az emberektől? Inkább a milliós lopásokat figyelnék, de nagyon!!!
hetöndöe
@Freewolf: "Ezeknek a mocskoknak nem lehet kímélet! Elítélni őket, de azonnal! "

Ezt te írtad.
Ja és nem a hír volt manipulált,hanem a gyanúsítás maga.Elvégre valakikre rá kellett fogni,miért szar és kevés a kaja.
Freewolf
@hetöndöe: Látod már milyen manipulatív egy hír? Tessék, egy újabb hazugság! Ki ne ítélné el azokat, akik a gyermekek ételéből lopnak?
Freewolf
Egyébként a hír itt is megjelent! Milyen hitelességű akkor a Propeller?
hetöndöe
@Freewolf: Persze hogy elhitte,a gyengébbje,sőt még ítélkezett is hamarjába.
A hír az meg hír,nem a Propeller találta ki,hanem valami kerületi fitymaszos tintanyaló.
Sukorót is elhittétek ,a Fittelina ügyet is,meg még több százat,amit a fitymasz kiokádott magából,oszt kiderült a jog asztalánál,hogy nagy kamu.
Ez is egy ilyen.Nem olyan bonyolult ez,mint amilyennek látszik.Ráugrottál te is ,mint gyöngytyúk a takonyra.:-)
Freewolf
@hetöndöe: Utálom leírni, de igazad van. Azt hittem, ez a lap hiteles és elhihetem a híreket! Hát nem!
Viszont miről beszélgessünk, ha mindenki hazudik nekünk?
hetöndöe
@Freewolf: A Propeller lehozott egy hírt,vagyis egy tényt egy eljárásról,hogy ez a gyanúsítás hazugságnak bizonyult,az nem a Propeller hibája.Amennyiben ezen egyszerű tényt is képtelen befogadni az elméd,akkor tényleg nagy a baj.
Freewolf
@hetöndöe: Mielőtt hoznád a formád és itt fröcsögés lenne, ne kötelessége egy sajtóterméknek a forrás megjelölés mellet ellenőrizni a hitelességet?
Egyébként én sem szeretlek, de nem ez a téma!
hetöndöe
@Freewolf: Ha téged gyilkossággal vádol meg valaki,mire a rendőrség letartóztat,akkor az újság a hibás,aki lehozza hírként?Nem a média keverte a szart,hanem a kerületi fitymaszos haljakend.
Tényleg nagyon gyenge a felfogásod.
Freewolf
@hetöndöe: Picit elkeveredtél!
Létezik az ártatlanság vélelme! Aki ezt megszegi és bűncselekménnyel vádol egy el nem ítélt embert, az a BŰNÖZŐ!
Pusztán, hogy a liberális elveketől megszabadulva értsd a helyzetet!
silber13
@Freewolf: Ha a hírek hitelességét ellenőriznék, akkor bizony nem lenne egy árva hírecske sem, amit a Fityisz nagy hangon kiabál!!
hetöndöe
@Freewolf: Ezt komolyan mondod,ha ez igaz lenne Gyurcsány még miniszterelnök lenne és a fütyisz vezérkara börtönben rohadna.:-)
Freewolf
@hetöndöe: "Elkúrtuk!" Ez annyira hiteles volt és senki nem cáfolta! Hol lenne Gyurcsány ezek után miniszterelnök? Hát én tudom!
profon
Csórikám ! Hát nem tudtátok, hogy Magyarországon csak milliárd felett lehet büntetlenül elvenni ezt-azt !
egyember
@emerencia: Majd értesíts, ha megtudod, hol hasznosítják a kukába dobott száraz kenyeret.
Kisértetiesen hasonlít az "eset" arra, ami hetekig (hónapokig?) téma volt az "átkosban".
Egy ember összeszedte a szemétdombról a konzervüzemben feldolgozott meggy kidobott magját. Ezeket -nem kevés munkával, sőt pénzzel- elültette, csemetéket nevelt belőlük és azokat eladta (ill. emlékezetem szerint csak el akarta adni, mert még előtte már letartóztatták) és ebből szép, hónapokig tartő bűnügy kreálódott..Az illető végül is (talán?) megúszta a börtönt, de gyakorlatilag tönkrement az élete évekre.
A történelem megismétli önmagát?
emerencia
@egyember: Éppen azt kellene megakadályozni, hogy a kuka helyett hasznosuljon. Akár úgy is, hogy természetbeni juttatásként elviszik a saját dolgozók de szabályozottan. A megymagos történetet láttam anno a kékfényben, ha jól emlékszem de ma már 2015-öt írunk. Anno nem lehetett legálisan megoldani egy ilyen vállalkozást ezért is bukott meg a pártállam.
emerencia
@emerencia: Első mondat helyesen: Éppen azt kellene megakadályozni, hogy ne a kukába kerüljön és valahogy hasznosuljon. (Bocs, kiskütyüről írok és már álmos vagyok.)
Yoda69
A fideSS tudja hogyan kell sarba tiporni az embereket, akar artatlanul is.
Azert ez igy nagyon durva megalaztatas. Es mi van a kifli tolvajjal? Azt miert nem firtatjak?
nemkati
@Freewolf: Ma már többen és jobban utálják 0rbánt, mint Gyurcsányt. De keményen meg is dolgozott érte, szó se róla!
feleselek
Igy megy ez orbanbasi uradalmában! A rövidlátó jegyellenőr a 3 elemijével rendőrt hiv a doktornőre,aki nem tudja igazolni, hogy a bérletpénztárnál vásárolta a bérletét, a kisembert, valaki feljelenti és meghurcoltatja a hulladékként kezelt szárazkenyér elviteléért, viszont aki milliárdokat költ-ugymond adakozásból, amit az adóhivatal szemhunyással szentesit-azt dicsőitik és a piedesztálra emelik a seggnyalóik...! Huh! Ez egy hosszu mondat volt!
coni
@feleselek: A doktornőnél ott volt az ÁFÁ-s számla a bérletről... csak valóban a nagy IQ különbség nyomasztóan hathatott az ellenőrre, na meg a fakabátokra.
Cicamama55
Elő kellene venni a televízióban nyilatkozó nagymamát, aki az unokája ételét megkóstolva állította, hogy a burgonya levesből a burgonya, a gulyáslevesből a hús stb. hiányzott. Nem tudom, hogy a gyermek ételébe hogyan tudott belekóstolni, hisz az étkezőkbe idegenek nem mehetnek be, főleg étkezés közben. Remélem, aprólékosan végére járnak az esetnek, hisz országos hírként hozták le a vádat a konyhai dolgozókkal szemben.
Mézike
@feleselek: Az orbáni demorkációban a nagy tételű lopásokat törvényesítik.
Lepényleső
A megfelelő párttagsági ha nálad van,minden legális,ellenkező esetben gyanús,ha végképp
nincs,akkor a legitim tevékenység is bűnös. Ergo; ez kampányfogás,be kell lépni a pártba?
solidedge
Nem szép dolog a gyerekek elől elvinni a száraz kenyeret.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.