Tegnap mi is megírtuk, a saját elhúzódó válságából kilábalni képtelen MSZP egyre kisebb és kisebb irodákba kénytelen költözni. 

A 168 Óra most megtalálta azt az Erzsébet körúti lakóházat, amelynek hátsó udvarából nyílik majd az MSZP új országos központja: egy földszinti lakás.

Sírjunk vagy nevessünk? Íme az MSZP új országos központja!

(fotó: 168 Óra)

A lap azt írja: a kicsi erzsébetvárosi iroda egyike azon kevés ingatlanoknak, amelyek még a szocialisták tulajdonában vannak. Háttérbeszélgetések során szocialista politikusok folyton azt hajtogatták: az MSZP egyik nagy baja, hogy még önmagának sem tudja beismerni: elvesztette nagypártiságát.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Valójában minden pártnak ennyi járna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sentinel216
Na és akkor mi van? A fidesznek még ilyen sem volt, mert orbánnak kellett a lóvé és eladták a székházat, amit az államtól kaptak. Egyébként a horthy idejében a baloldali mozgalmi emberek erdei kirándulásokon, magánlakásokban szervezett találkozókon működtek. Eljött a horthy - féle elnyomás korszaka.
Vosztok
@sentinel216: Hát ez nagyon gyenge volt. :-)
keresztapa
@sentinel216: Szerinted akkor ezt az iroda csodát az MSZP-nek a migránsok adták, nem az államtól kapták látod a különbséget?
zöldszem
Khmmm, 168 óra esetleg ezt nem lehetne ki deríteni?
Én a Fidesz 2010-es kétmilliárdos sarának sorsára lenék kíváncsi...
Gondolom már "visszafizették kamatostól".
Csak, hogy sírjunk vagy nevessünk...
leszúrt rittberger
Cselédlakás > szemétledobó > MSZP-székház.
Eriksson
Ahol a házmester Kovács László, a portás-eligazító Lendvai Ildikó. Jó kis hely ez. Tóbiásnak jegyet kellene vennie minden alkalommal, ha be akarna lépni a nagyok közé.
verőce21
Én a nyóckerben, a Népszínház utca környékén tudnék ajánlani nekik egy alagsori nagyméretű egyterűt. Közel a munkásosztályhoz.
wagabund
a fénykép alapján egészen jó hely...főleg biztonságos.
-földszint, tehát nem kell lift,
-a bejárati kapu szerény átalakítással kártyás beléptetővé alakítható..a ház lakói is kapnának grátis kártyákat,
-a bicikliket az udvaron is lehet tárolni, csak egy állványt kell gyártani,
-a postás némi háláért akár az irodába is beviszi a küldeméneket,
-a pizzás, és az ebédszállító sem fog morogni..
-ahogy elnézem, fali konvektor van, tehát kéménysepréssel sincs gond, kizárt a füstgázmérgezés..
-szívesebben látogatják majd a tagok, nem kell valami flancos márványépületben bóklászni..

... ettől jobb székház nem is kell...lesz is irigyük rendesen..
Dr. Felipe
Sírni inkább azon kéne hogy a g..i sok sok milliárdért költözik a várba a mi pénzünkből de a jobbágy magyarok inkább tapsolnak hozzá.
human
Valójában minden pártnak ennyi járna.
vonotok
Csak így tovább MSZP marakodjatok csak tovább és darabjaira hullotok. Szégyellhetitek magatokat. Ahelyett ,hogy összekovácsolódna egy erős ellenzék, Viktor jót rög rajtatok.
papa.49
@zöldszem: Három volt az a kettő, és mindannyian fizettük ki, azt busásan)))))))))
papa.49
Szerintem egy év múlva már ez is nagy lesz nekik, ha így haladnak a munkáspárt simán veri őket a szavazáskor, avval a szokásos 1 % ával)))))))))
nyanya001
Akkor mégsem loptak annyit mint azt a Fidesz harsogja tele pofával.
sentinel216
@Vosztok: @keresztapa: "csipkelődés, irónia, szarkazmus, malícia"
"IRÓNIA (gör. tettetés) ...A gúny burkolt kifejezési formája. Az a magatartás és nyelvi megnyilatkozás, amely közvetve tagadja, amit közvetlenül állít, a megnyilatkozó dicsérve gúnyol, állítva tagad."
human
@nyanya001: Kérdés, hogy Orbánékoz képest ennyivel balfékebbek vagy becsületesebbek voltak?
Toby
Első Geci, milliárdokat költ a kényelmi luxusaira, az nem zavarja a félk-ázsiai, féleszű, nyereg alatt és haugságokkal puhított ostoba, marha magyarját !
verum
Egyetlen párt sem érdemel az ilyennél különbet. Sőt!
papa.49
@nyanya001: @human: Annyit nem loptak mint a hazugovics, főként azért mert már kiestek a jóból, emez meg még markolássza a nép tökeit rendesen)))))))
nyanya001
@papa.49: Azok 3 ciklusban voltak de nem volt ennyi gazemberség mint
amit 5. éve ezek elkövettek !
simmering73
Lehet nevetni persze, de a vége sírás lesz.
papa.49
@simmering73: Én már kínomban ,,nevetek,, mert ha nem ezt tenném már beleörültem volna ebbe a fütyiszes világba!!!
Szókrakész
Ezt is lelakják aztán továbbállnak?
A végén mi lesz?
Sátoros bulik?
Országjárás, szabadban rendezvények?
Szókrakész
@Eriksson: Az már nyugdíjas otthon ezzel a felhozatallal.
Szókrakész
Ha ez az országos, akkor milyen lehet egy vidéki?
mariaberta
Nem az iroda méretén múlik az MSZP jövőbeni sorsa, hanem azon mikor térnek észhez, és lesznek méltó ellenfelei ennek az aljas fidesznek!!!
Papuska1
Végül is Kovács László megmondta, hogy "merjünk kicsik lenni!" No de ennyire?
Papuska1
Szegény Kunhalmi Ágnes elkezdhet megint bérleteket hamisítani! Ez a vég...
profon
Nincs 3 méterre a csikkgyűjtő az ajtótól ! Ebből még feljelentés a feljelentésből botrány a botrány miatt, még kisebb iroda lesz !
JAJMÁR
Mi ebből a tanulság? Ezt főleg azoknak kellene levonni most, akik "fönt" vannak és rengeteg "palotával", székházzal, miegyébbel dagad a mellük.
Mindig ez a vége a nagyravágyásnak.
(Legalábbis a mesében mindig, a valóságban meg előbb-utóbb)
izo
@nyanya001: Ők csak saját személyüknek loptak nem a pártnak, de azt sokat!
mariaberta
Hamisítani? Honnan tudod? Besegítettél?
Papuska1
@mariaberta: Nem, csak gondoltam, eszébe juthat, hogy régen miből tellett egyre, másra Neki. Régi szakma, de nehéz elfelejteni!
Desischado
A fideszhez képest még tanulóknak sem lettek volna jók, ha a lopásról van szó. De egyszer a fidesznek is eljön a végórája. És jól mondja Mariaberta, észhez kellene már térniük, és valódi ellenféllé válni a fidesznek!
nyanya001
@izo: Annyi hülyeséget írsz, ha a kutya megenné, megveszne tőle.
Vizual
Nos, várjátok meg a végét. Inkább a saját gyávaságotokról írjatok. Az MSZP kicsinálta magát. Sztálinnak igaza volt a jégcsákánnyal. Először a belső árulókat kellett volna kirúgni. Igy csak egy kisstilű középszer jutott hatalomra az MSZP-ben. Tudatlan senkik. Nos pá-pá. Irány a DK. ! Miért ? Mert ugy látszik kezdve a 300 ft-s eü. vizsgálattól az összes dologban lassan igazat adnak Gyurcsánynak. És ne erősködjetek. Még senki nem tudta megfogni. Miért ? Mert korrekt volt nem lopta el az országot és úgy látszik mást sem.
világlátó
@Vizual: @human: Egyetértek veletek.Olvasva az mszp.-ről a híreket, meghallgatva Mesterházit és Tóbiást, arra jutottam, örülnünk kellene, hogy kifogyott alóluk a ló, kezdenek észhez térni, látva a saját és a többiek helyzetét.Próbáljuk meg úgy felfogni ezt az állapotát az mszp-nek, mint egy újrakezdést, egy visszatérést a LEHETŐSÉGEKHEZ.Ha útjára engedik azokat, akik a Dk-hoz szeretnének, hát menjenek békével, nem szabad haragudni rájuk csak mert a végtelenségig hűségesek voltak. Küldjék el a makacs ostobákat, mert csak tovább rontják a levegőt. Tisztuljanak meg, de ezt mondják ki jó hangosan. Ami volt , volt. Ami maradt, az újat épít, vezekeltek már eleget, a további vezeklés pedig legyen a nyitottság az összes mai ellenzéki párt felé.A kongresszusukon zárják le a múltat, szakítsanak a rögeszméikkel, kemény kritikával és önkritikával álljanak a hazai közvélemény elé, ne válasszanak új tisztségviselőket, hanem egy ügyvivő pártépítő csoporttal kezdjenek hozzá a munkához. Hogy mi a munka ? A helyzetértékelés, majd a feladatok meghatározása. Erről kell megkérdezni a széles közvéleményt. Kikkel? Akik ezt a kérdőívet hajlandók körzetenként felvállalni és tisztességgel bekopogni az emberekhez, szerényen megkérni őket, hogy tegyék félre haragjukat és a saját és az ország belső békéje érdekében válaszoljanak őszintén a kérdésekre. Ezt a feladatot nem csak az mszp tagok és szimpatizánsok , hanem bárki vállalhatja, aki felelősséget érez az ügy iránt. Különösen a vidék véleménye lenne fontos, mert az idő és az események talán már javítottak a vidék korábbi lesújtó és a jobbik mellé álló általános állásponton.De ez részletkérdés. A lényeg, hogy esélyt kapjanak egy új szocialista politika újra indításához.Én tudom, hogy nagy szükség van a szocialista, szociáldemokrata, a dolgozók, alkalmazottak, bérből, fizetésből élők által elfogadott és támogatott pártra, pártokra.Hiszem hogy a vidéki emberek is változást akarnak. Életet kérnek halódó falvaiknak és megélhetési lehetőséget.
JAJMÁR
@világlátó: 11:24 Egy vidéki véleménye: meg kellene határozni saját magukat, hogy hol állnak jelenleg a politikai palettán, mit képviselnek, mitől "szocialista" a szocialista párt. Velős és ütős pontokba kellene szedniük az elvi alapokat, amire építenék a jövő gyakorlatát. Mindezeket pedig mantrázni, sokszor, eljuttatni az ország minden szegletébe.
Ehhez pedig kellenek régi hiteles, és új hiteles emberek, a lehető legkevesebb támadási felülettel, de mégis minden támadásra bátor kiállással, és mindig többet beszélni a jövőről, mint a múltról. Át kellene alakítani a párt szervezeti felépítését, - vidéken egyáltalán nincs jelen - és én még nevet is változtatnék a helyükben.
Persze, ezeket csak kiegészítésként írtam, mert amúgy egyetértek veled :)))
Papuska1
Szerintem a baloldal a lengyel úton indult el, és oda is juthat. El kell dönteni, hogy egy párt az adott országban élőket, vagy a külföldi nagytőkéseket támogatja, Egyáltalán lesz-e olyan magyar baloldali párt, aki felvállalja a munkából fizetésből élők érdekvédelmét, mert ez erősen sántikál a baloldalon. Közép-kelet-Európa hagyományosan nemzeti érzületű. A Nyugati "elnemzettelenítésnek" itt nagyon halovány hagyományai vannak. Az internacionalizmus egyszer lejáratta magát és a legvadabb szocializmusban is a hazai politika a hazaszeretetről is szólt, és ez a legkevésbé sem volt nacionalizmus. A család a hagyományos magyar szociáldemokraták értékrendjében is központi helyet foglalt el. Tudom, nem illik kívülről beleszólni, de én is örülnék, ha volna egy méltó ellenfél, akivel meg kellene küzdeni. Az ellenfél gyengesége minket is gyengít. Nem utolsó sorban édesapám "hithű" szociáldemokrata volt egész életében. bár korán szembefordult Kádárékkal. Tőle egészen mást hallottam a baloldalról, mint ami most van.
világlátó
@JAJMÁR: Tökéletesen, maradék nélkül egyetértek !
Vizual
@Papuska1: nekem zagyvaságnak tűnik amit írsz. A szociáldemokrácia soha nem volt a kommunizmus vagy szocializmus mellett. ( lásd: 1928-s német választások.) Nálunk is csak a vezetőiket bedaráló szocialista rendszer, a proletárdiktatúra tudta megtörni a munkásság gerincét. Ettől még pont Kádár volt az aki helyet és lehetőséget adott a szocdemeknek, hogy részt vegyenek az ország ügyeiben. Kádár alatt erös szocdem. befolyás érvényesült a gyárakban és munkahelyeken. No nem az értelmiség között, mert azért az nem az övék volt. Most a szakszervezetek, a szocdemek hagyományos bázisa, nincs. Láttuk mi is volt. Nincsenek tüntetések és nincs szakszervezet. Max. gyenge másolatok. Az meg kicsit marhaság, hogy a nyugat elnemzetietlenkedik. Éppen a párizsi merényletek kapcsán látható a nemzet összefogása, ami a merénylet kapcsán is megnyilvánult. És a nemzet egy állandóan reprezentált és nyilvánoson állandóan sulykolt - feleslegesen - valami. Talán ha megnézed éppen nálunk veszik el a rendszer és a hazafiasság, a nemzetiesség ami tévesen értelemezett összefogás. Nálunk az osztd meg és uralkodjál. A magyar szétesik, krémje éppen kivándorol az országból, abba a "hazafiatlan" világba. Egy gerincében megtört nemzet vagyunk ahol a kisszer és a szélsőség borzolja, állami segédlettel a ha fiait, akik nem akarnak vagy nem tudnak kivándorolni, migránsá válni ! Csak Úgy Nagy vonalakban.
mariaberta
Nem kell sem sírni, sem nevetni, Dolgozni kell! Nem a helység nagysága, mérete a lényeg, hanem a munka, amit a elvárunk ettől a párttól. A sok hülye újság cikkel nem kell törődni,
zöldszem
Lehet, hogyha az V kerületben néztek volna szét lett volna nagyobb helyiség is...
Ott nagyon olcsón lehet lakásokhoz jutni...(már akinek)
Papuska1
@Vizual: Először is az MSZP szociáldemokrata pártként próbálja azonosítani magát. Én pont ezt próbáltam cáfolni, illetve erősen kételkedni ebben. Egyébként a szociáldemokrácia klasszikusan baloldal, persze más minőség! A hazánkból "kitántorgók" helyzete teljesen sajátos. A nyugati országok egy tudatos agyelszívást végeztek.Velünk kezdték, de mi nem voltunk elegek. Én saját szememmel láttam és saját fülemmel hallottam azoknak a "fejpénzt" kapó ügynököknek a dumáját egy nagy magyar kórházban, akik az ott dolgozó orvosok egy része részére úgy ajánlottak állást, hogy közben a munkahelyet, a bért, a lakást, sőt a családtagok számára is hasonlókat is helyben elintézték, és az aláírás mellett súlyos visszalépési pénz vállalását is aláíratták az orvossal, amit nem tudott volna visszafizetni. Hallottam olyan kórházvezetőről, aki jelentős pénzért megfenyegette a kiszemelt orvost, tehát nem sok választása volt. Az orvoshiány mellett ment a doki, vagy presztízst munkahelyet vesztett. Ez úgy-e nem kitántorgás? Hasonlót hallottam kvalifikált mérnököknél is. Soha nem fogjuk tudni azt a bért megfizetni, amit a nyugat tud adni, egyszerűen azért, mert ezt a nyugat nem akarja, ezért nem engedi. Ez ellen a magyar kormány (akár melyik) csak ajvékolhat! A nyugat valós arcát nagyon kevesen ismerik. Egy szűk elit vezeti, az embereknek meg kuss van. Bizonyos szempontból tényleg jobb élet, de bizonyos szempontból megalázó. Igazából nem a Kádári, hanem a Rákosi féle Magyarországhoz mérhető a manipuláció, és ha nem kellesz, hamar megértetik veled. De ezt sokan még nem látják! Hrucsov, Brezsnyev kisinas volt Schulzhoz képest!
solidedge
A hír hallatán kitakarítottam a fáskamrát, asztalt székeket raktam be. Tovább romolhat az MSZP helyzete...
Hofipisti
@mariaberta: Ezzel a személyi állománnyal soha!
bakegya
SIKER,ORBÁN MÁR AZ MSZP-et IS hajléktalanná teszi,mint ahogy a kisgazdákat is az MDF-et is kinyírta,de még a Simicskát is kiherélteMagyarok ...vigyázó szemetek CSAKKK orsos vicctorra vessétek,ÉLJEN AZ ILLIBERÁL,TEKNŐS FOCIALIZMUSA-MINDEN ÉS MNINDENKI FELCSUTKÁN A PANCSOLÓ ARÉNÁRA TEKINTVE IMASZŐNYEGEN IMÁDKOZHAT NEKI A LELKI ÜDVÖSSÉGÉÉR!
-rézemről inkább csakkk a mihamarabbi üdvözüléséért-ha már zollen ,vollen ,wisszen muszáj utálkozni minden filó...nélkül!!!
quadrocopter
Illegalitásba kell vonulni - a pincébe. Vagy a Bakonyba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.