"Úri huncutság, bosszú folyik Magyarországgal szemben a nemzetközi piacok részéről, mert nemzeti érdekű gazdaságpolitikát folytat" – erről Boros Imre közgazdász beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő pénteken nem változtatott Magyarország besorolásán.

Hozzátette: ha az ország befektetésre ajánlott kategóriába került volna, új befektetői kör kezdene magyar papírokat vásárolni, ami jó pár tízmilliárd forinttal csökkentené az állam és a vállalatok finanszírozási terheit. Kitért arra, hogy Magyarország mind a három hitelminősítőnél még bóvli, befektetésre nem ajánlott kategóriában van.

Bezzeg Gyurcsányék idejében...

Mint mondta, nagyon érdekes volt, hogy 2008-2009 fordulóján a hitelminősítők "meg sem rezdültek" amikor a Nemzetközi Valutaalaphoz kellett fordulni hitelért. Úgy vélte, ezzel igazolódik, hogy a hitelminősítők pénzhatalmi funkciókat töltenek be ahelyett, hogy valósan irányítanák a befektetőket.

Majd a csok hozza a csodát

A közgazdász szerint a hitelminősítőknek egy valós érvük volt, az, hogy még nem elég erős a gazdasági növekedési potenciál Magyarországon. A lakásépítési program intézkedéscsomagja ennek javítását célozza, hiszen 12-15 ezerrel több lakás építése egy százalékkal tudja növelni a GDP-t, ami be is fog következni, részben a csok, részben az újabb intézkedések miatt – mondta.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Valami esos helyen terem ez a sok szakerto, mert eddig sehol sem voltak, de most gombamod szaporodnak, es mindegyiknek velemenye van...
Fogadni merek, hogy ennek a 77. bekiabalonak is az lehet a baja, hogy nem er el a karja a husosfazekig, azert kell neki most nagyon csunyakat mondani az Uniorol...

Nem baj, apukam, majd kialszod a hulyesegedet,... Vagy megvaltozik a rendszer...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Valami esos helyen terem ez a sok szakerto, mert eddig sehol sem voltak, de most gombamod szaporodnak, es mindegyiknek velemenye van...
Fogadni merek, hogy ennek a 77. bekiabalonak is az lehet a baja, hogy nem er el a karja a husosfazekig, azert kell neki most nagyon csunyakat mondani az Uniorol...

Nem baj, apukam, majd kialszod a hulyesegedet,... Vagy megvaltozik a rendszer...
RonaGyuri
"nemzeti érdekű gazdaságpolitikát folytat"-nak? Pontosítsunk magukat kizárólag nemzetinek tekintők érdekében folytatnak eszement politikát!
Ne felejtsük, hogy a minősítők nem a korrupció és a lopás eredményességét mérik! =))
zöldszem
hvg.hu/kkv/20160308_Sok_szazmilliardos_simliben_mesterkedik_a_kormany_ado_adohitel_koltsegvetes

Ha erre rájön az EU, akkor vajon milyen besorolásba esünk?? Baj van, kevés a menekültek mögé való bujkálás!!
joopapa
Mi a tököm imike az a nemzeti érdekű gazdaságpolitika? Ja hogy minden lóvét a haverok és orbán körei nyúlnak le, és az nemzeti érdek mert a nemzet azt szereti ha magyar lopja ki a szemét! Vazze hogyan lenne az ország befektetésre ajánlott kategóriában, mikor 24 óra alatt átnyomnak bármilyen törvényt a parlamenten! A befektetők nem szeretik a kiszámíthatatlan környezetet!
Yoda69
Gyurcsany idejeben 260 volt 1 Euro, most 310-320 kozott ingazik
Kell ennel tobb?
coni
Amikor engedélyezte a Fidesz a deviza alapú hitelt, az összes szakember figyelmeztette az embereket, hogy egy időzített bomba lesz. Így volt a Quaestor papírokkal és így lesz a CSOKKAL, NOKKAL is.
Egészen addig amíg az emberek nem tanulnak saját kárukon.
Hofipisti
Boros Imre úri huncutságaiból csak két jellemző:
Az MNB párttitkára (MSZMP),
miniszter korában a zalalövői vasútvonal rekonstrukciója során az addigra már kialakult Boros-birtoknak külön vasútállomás.
És ez az ember - már majdnem köpönyegforgató trógert írtam - beszél a hitelminősítők elfogultságáról. Ésszel valószínű fel sem méri, hogy a Valutaalaphoz fordulás a nemzetközi piacon számunkra olcsó hitelt, a nemzetközi piacok számára pedig ellenőrzött, mutyimentes gazdaságot jelent. Igaz, olyan környezetben Boros elvtárs már nem érzi jól magát!
Csizmás Kond
Az egész minősítési művelet egy politikai irányzat.
Tekla
@Yoda69: Nekem semmire nem kell az euró, azt sem tudom mennyibe kerül. Az ételünket , a lakás költségeket forintban fizetjük.
Az uniónak meg semmit nem adnék, már történelmileg többszörösen kifizettük ezt a tróger élősködő bandát.
justhpeter
Az elemzők elmagyarázták, hogy az állandóan bizonytalan gazdaságpolitika és a jogbiztonság hiányában maradtunk bóvliban. Nem érdekes, hogy mindhárom elemzőnél bóvliban maradtunk ?
cs.n.
@karma1: Ex-III/II-es ügynök, fkgp-s miniszter I. Viktor kormányában, majd mdf-es parlamenti képviselő, amíg ki nem zárták a pártból. A korábbi tisztségét Hofipisti leírta. Ő szakértett most.
karma1
@justhpeter: De a Szazadvegnel, KSH-nal szarnyalunk, nem? Nem tucc Te semminek sem orulni? Olvasgass MNO-t!...:o))))) ( Jo, jo, csak vicco"tem)
karma1
@cs.n.: Nem semmi,... Ennyit a "hozzaertesrol"...:o((((
kamazuka
Csok a csoda?
Hááááááááááááááát
Mondta picúr! a Pom-Pom meséiben.
Realitás,hogy köztisztviselői bérszínvonal alatt, a Halálhágó kategória.
Már aki látta Clint Eastwood filmet!
namihami
@Tekla: Nem tudom, feltűnt-e már, hogy a lakásodhoz kapcsolódó anyagok, felszerelések, berendezési tárgyak túlnyomó része nem itthoni termék. Tehát, tetszik-nem tetszik, kénytelen vagy Eurot venni alapul, mert a beszerzés onnan történik. Ha nem adta volna el (elsősorban az Antall-kormány, de a többi is) a magyar ipart és a mezőgazdaságot nem verte volna szét (Torgyándodi), akkor is a jelenleg eladott áruk nagy része kinti behozatal lenne.
Az Unionak nem adnál semmit: Nos: Ha csak a Fidesz által bevallott EU-s támogatásokat veszed alapul, akkor is nagyságrendekkel nagyobb a KAPOTT pénz, mint a BEFIZETETT.
Ha ez nem lenne, akkor ez az ország már vagy nem lenne, vagy Bangladesh szinvonalon vegetálna itt Európa közepén. Arról már nem is beszélve, ha nem lennék Unios tagok, akkor ez egy bezárt kolónia lenne, ahová egyszerűen a határok miatt, egyetlen külföldi ország se hozna be egy petákot se, egyszerűen a vámok és adók miatt. Na az lenne a szuperf@sza.
Nem lenne Mercedes, Suzuki, Opel, stb., akik a GDP jelentős részét állíttatják elő magyar munkásokkal. Fizetnek bért, adót, TB-t, nyugdíjjárulékot, i tak dalse...
Pestilence
Ha meghallom a "nemzeti" szót, visitanom kell.
Mára odáig züllesztették, hogy egyenlő a bóvlival.
zöldszem
@namihami: Teklánál akkora az EU gyűlölet, hogy nem látja csak az Árpádsávos zászlót!
Fanatikus Trianon függő! Őt, semmivel nem lehet meggyőzni, hogy jóval több pénzt kaptunk, mint amit befizettünk.
Szókrakész
A nyugat irigy a jobbanteljesítésre.
Ezért gáncsol minket ahol tud.
karma1
@Szókrakész: 8.48-ra: Nem latom a mosolypofit a mondandod vegen - sirnek, ha ezt komolyan is gondolnad...:o(((
Szókrakész
@karma1: :)))) erre gondoltál?

De attól még nem kacajfakasztó, mert mindenki tudja, hogy a nagy semmit építi a fidesz.
A véres valóság tapasztalható bóvli kategória nélkül is.
Mindegy mit írnak, itt csak stadion, kisvasút és királyság épül.
.
.
.
karma1
@Szókrakész: Kosz a megnyugtatast! Szivemrol a ko leszakada...:o)))
Szókrakész
@karma1: Te tudhatnád a legjobban, hogy a zsebcézárt mennyire nem kedvelem.
És ez már a magyar narancs virágzása óta így van.
karma1
@Szókrakész: EEe van borona'vaaaa...:o)))
eugen4402
@zöldszem: A tegnap 12:13-as hsz.-edtől padlót fogtam. Enyhén szólva nagyon kíváncsi leszek a végkifejletre, egyáltalán lesz-e akkora elszánás Brüsszelben, hogy ennek az ügynek a végére járjon, vagy csendben félretolja az aktát...
Azon se lepődnék meg, van elég gondjuk Junckeréknek a régi és új bevándorlókkal, bár, ha Luxemburgot megbüntették és következetesek akarnak maradni, akkor M.o. helyén csak egy gigantikus gödör marad.
Slade
@Tekla: hű, az anyám... te nagyon eccerű teremtés vagy. Jobb lenne, ha a naplódba írogatnál.
libellle
@Tekla: Mi az amit "kifizettünk " az unionak alatt értessz. Légyszives magyarázd el, mert rajtam kivül bizonyára többen nem értik ezt.
Szókrakész
@zöldszem: A baj, hogy semmi nem lesz belőle.
Pont azért lett így intézve, mert Luxemburg bekeményített.
És ha EU-n belül mennek a tranzakciók, akkor nem olyan feltűnő, mint egy lichtensteini vagy svájci számlán keresztül.
Hidd el!
Amíg a nagybankok, cégek pénzt tudnak csinálni belőle, addig védettek az érintett országok.

Luxemburgot megrángatták?
NEM!!!
Csak már nem folytathatja olyan nyíltan ezt a tevékenységet.
Hellcat
Kár magyarázni...a qrbánék vitték bóvliba és miattuk is maradt abban.
Szókrakész
@Hellcat: 2006-ban kezdődött a mélyrepülés, de ezt is kár magyarázni.
Hellcat
@Szókrakész: Igen csak tudod azóta itt mindenki kilábalt körülöttünk...mi meg kb a feudális rendszer felé haladunk. És ez már nem a szocik hibája.
Szókrakész
@Hellcat: "Igen csak tudod azóta itt mindenki kilábalt körülöttünk...mi meg kb a feudális rendszer felé haladunk."

Ebben igazad van.
De ez mindkettő hibája.

A különbség annyi, hogy az mszp, Gyurcsány nem vezette be a röghöz kötést. Egyfajta "liberális feudalizmust" vezetett be.

"El lehet menni"(sic Elqró)

Orbán meg visszahozná, sőt csok-kal tartaná itt őket.

De attól még a jobbágyaik vagyunk.
Hellcat
@Szókrakész: Látom te sem emlékszel mire mondta a guresz, hogy el lehet menni. :( Nem akarom védeni a szocikat, de ők legalább beismerték, hogy elqrták...ezt meg jól meglovagolta a fitymasz akik semmihez sem értenek csak a szardobáló propagandához. Onnan indult meg a zuhanás. Előtte sem azért ültek a parlamentben az emberek hogy neked vagy nekem jobb legyen, na de azóta...Borzalmas ami itt megy.
eugen4402
@Szókrakész: Abszolút laikusként úgy gondolom, hogy 2006-ban a Lehman Brothers bedőlése volt az a jel, ami a lufi kipukkanását jelezte. Egészen addig a bankok egymást kényszerítették egyre kétségesebb hitelek kihelyezésébe, mert a piaci törvényeket nem kerülhették meg. Hitelező, és hiteligénylő egyaránt tündérszép álmokba ringatta magát, hogy "majd törleszteni fog az adós", de aztán kiderült, hogy mégse. Nem csak nálunk, másfelé is. Olcsó floridai, és brazil, spanyol ingatlanokat azóta hirdetnek magyar portálokon, mióta szerte a világon megjelent a fizetésképtelenség, és a bankok legalább valami aprópénzt szeretnének viszontlátni a kihelyezett hiteleikből. Ezt gondolom 2006-ról. :-(
Szókrakész
@eugen4402: Ez csak egy volt a sok lufiból.
Nena 99 Luftballons

Most a legújabb, hogy a Bank of Scotland arra hívja fel az ügyfeleik figyelmét, hogy szabaduljanak minden értéktelen, bizonytalan befektetési papírtól.
A Deutsche Banknál most fog jönni az újabb durranás. Magával ránt majd mindenkit.
Aki aranyat vásárol, az is szívatva lesz az aranylufival.
Több "aranyat" adtak el, mint ami arany van.
.
.
.
.
eugen4402
@Szókrakész: Az egyik pont után a Templeton is jöhetne, ha még itt lenne...
Szókrakész
@Hellcat: Igazat adok.

Abban meg főleg, hogy borzalmas ami itt megy.
Szókrakész
@Hellcat: Azt meg egyenesen undorítónak tartom, hogy itt fittatja magát a fidesz, hogy milyen hű de jobbanteljesítünk, ...
De amikor béremelésről, eu-s bérezésről van szó, akkor azonnal azzal jönnek, hogy ahhoz valós, stabil növekedésre van szükség...
Akkor most jobbanteljesítünk, vagy a nagy lópéniszt, alias jobbanteljesítünk, rezsicsöki, ...stb. lebegtetik az orrunk előtt.
0%-s inflációt harsogtak végig, de akkor miért lett minden drágább? Mi tartozik ebbe a kosárba, ami szerint számolják?
Beleszámolták a fidesz ígéreteket is és azzal nyomták le, hozták nullára az élelmiszer és egyéb dolgok drágulását?
De nem megyek bele, mert még csak hétfő van.
És én jónak tartom a köv. tanácsot.

Hogyan csessz ki a világgal?
Nevess hétfőn!!!
Hellcat
@Szókrakész: Egyet értek. Azzal is hogy kár belemenni. Röviden tömören annyit, hogy a fidesz nem ért a kormányzáshoz. Eseti gyors toldozással foltozással oldanak meg dologkat közben a propaganda gépezet maxon van pörgetve. Gyakorlatilag csak hazudnak, vagy feltételes módban beszélnek. Semmit nem szabad elhinni nekik. Véleményem szerint még a szociknál is kártékonyabbak.
magyarbakancs
@karma1: Nem gombák tetűk.
Vakaródzanak mint a rühes kutya ki tudjon nagyobb baromságot mondani.
teuton
@Szókrakész: Ha mar idezel, akkor pontosan! Kinek is mondta Gyurcsany, hogyha nem tetszik el lehet menni? NEM az egyszerü embereknek, akik külföldön kerenek a megelhetesüket, hanem azoknak a "vallalkozoknak", akik azzal fenyegetöztek, hogyha megemeli az adojukat (amire az orszagnak igencsak szüksege volt akkoriban, valamint Orban igerete ellene több mint 50 fele ujabb adot vezetett be a regnalasa alatt, holott az ellenkezöjet igerte elötte), akkor elmennek Szlovakiaba, ahol kedvezöbb az adozas... Szoval aki valotlant allit, szerintem hazug. De az ilyen hazugsagok persze tudnivalo milyen hazugsaggyarbol szarmaznak!
Szókrakész
@teuton: Unatkozol?

Ne engem kóstolgass.
Nincs türelmem hozzád.
teuton
@Szókrakész: Aha, most lett a politikai szakertöböl befektetesi es bankszakertö! Hogy micsoda szerencseje van azoknak akik ezt az oldalt olvassak, ez a polihisztor tanacsado -meg- ingyen osztogatja itt a jotanacsait! Ugy hallom, Europa es a vilag nagyhatalmainak kepviselöi, valamint az összes hedgefond vezer mar szerzödest akar vele kötni...
teuton
@Szókrakész: Tenyeket közölj, valos adatokat, es ne a levegöbe dumalj az eszt osztva! Ha akkora kaliber lennel, akkor nem itt lennel, hanem egyetemeken es különbözö forumokon keresnel nagy penzeket,itt meg csak lajkokat vadaszol a buta megvezetettektöl.
Szókrakész
@teuton: Neked is igazad van, mint a másiknak is.
Csak hanyagoljatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.