Több mint 60 milliót kaszált Orbán Viktor azzal, hogy eladta a belvárosi önkormányzati lakását, amit kapcsolatai révén szerzett. 

Ahogy az Átlátszó írja, Orbán feleségével, Lévai Anikóval még 1991-ben szerzett egy belvárosi 135 négyzetméteres, 4 szobás lakást bérletbe. Mindezt két gyerekkel, ami politikai kapcsolatok nélkül, földi halandónak nemigen sikerülhet.

Néhány évvel később már nem az Orbán-család lakott itt, inkább bérbe adták havi ezer dollárért. A lakást időközben megvették, alig több mint félmillió, pontosan 563 ezer 760 forintért, majd 2002-ben a vételihez képest több mint százszoros áron, 63 millió forintért eladták egy osztrák férfinak. 

A lakás új tulajdonosa annak a Kékessy Dezsőnek lett a veje, aki az Orbán-család barátja és egy időben tokaji üzlettársa – nem mellesleg párizsi nagykövet – volt. 

149 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Lehet jönni fitymasz fanok!! Meg lehet próbálni megmagyarázni a lehetetlent!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Lehet jönni fitymasz fanok!! Meg lehet próbálni megmagyarázni a lehetetlent!!!
szaboria1
Vajon ez a bevétel hol szerepel a vagyon nyilatkozatában? Ugyanis 2001-től már kötelező volt.
Clavigo
A "plebejus " Zsírmore már akkor is jó teljesített.
Aki Én
Ez csak egy liberális hazugság, vagy véletlen. Ha ez így is van, akkor a nemzetiminiszterelnök tuti, hogy eljótékonykodta a különbözetet.
Na de mi van a Juhász több TÍZEZER forintot érő mobiljával??? Na arról beszéljetek!!!
verőce21
És mennyi más állampolgár, végrehajtó is üzletel így ingatlanokkal, akik nincsenek reflektorfényben. Ezek közül csak Orbán csípi a szemeteket? Orbánfóbiások.
Aki Én
@verőce21: Gondolod, hogy ilyen esetben maga a törvényhozó, a példakép, a limuzinszocialistázók első embere ugyan az a kategória? Nem a haszon a lázító, hanem az ajándék lakás amiből keletkezett. Csak ezt nem érted orbánnyalonc?
Aki akar, az sok mindent láthat ebben a hírben, aki nem az nem.
Hellcat
@verőce21: A jelenlegi miniszterelnökről van szó...minden köztisztviselőnek példát kéne mutatnia neki meg aztán főleg. A "másik is lop" meg nem ment fel senkit a bűne alól. Egyes...leülhetsz.
pbalage
@verőce21: a fejétől bűzlik a hal, régi magyar mondás.
verőce21
@Aki Én: (10:11) Te pedig nem látod azt a sokszázezer kiváló kommunistát akik hasonló módon jutottak önkormányzati "ajándéklakás" tulajdonjogához 5-10%-os piaci áron és néhány év múlva 40-50-szeres beszerzési áron adták tovább! Többszázezren! Csak ez az egy csípi a szemed orbánfóbiás?
RonaGyuri
Oh ez a dolog kisebb része; a nagyobb az, hogy
ez az ár mintegy 20-25millióval magasabb az akkori környékbeli áraknál,
ezzel egyidejűleg a Anikó asszony feltűnően olcsón 20-25millióval kevesebbért adta el egy vállalkozását a Kékessy család egy másik tagjának! =))
Akinek nem esik le azonnal a tantusz a lakás eladás után nem kell adót fizetni, míg a vállakozás után igen, többfélét is! =))
human
@verőce21: 100-szoros haszon esetén elég merész Orbán fóbiáról beszélni. Legjobb indulattal azt lehet mondani, hogy ez is ugyanúgy nyerészkedik mint a többi. Kerényi Imre mondta, hogy véget ért a fidesznek a 7 szűk esztendő. Most ők jönnek.
verőce21
@Hellcat: @pbalage: (10:19) nektek is megy!
verőce21
@human: (10:21) Nem tudom milyen 7 esztendőről írsz?
De azt bizton állíthatom, mostantól kezdve az egész világnak elkezdődött a "7 szűk esztendő"!
JAJMÁR
Hát valahogy össze kellett szedni a több milliárdos vagyont. No meg elsősorban valahonnan... de vajon miért vesz valaki felülárazott ingatlant?

Mibü? Mibü??
human
@verőce21: Hát ha Orbán nem hagy semmit másnak akkor tuti.
verőce21
@human: Már megint az orbánfóbiád!
Az egész világról írtam (10:24)-ben. Olyan lassú gazdasági lejtmenet kezdődött el, ami hét esztendeig az egész világot sújtani fogja. Tőzsdék megfeleződnek, termelés csökken, gazdaság lassul.
verőce21
@verőce21: (10:30) Ezért is van ez a hirtelen lakásár- és aranyárrobbanás. A CHF-ről ne is beszéljünk majd.
Hellcat
@verőce21: Vitaképtelen semmirekellő vagy. Ez a nagy érvelésed? Hogy csak ez csípe-e a szemem? Nem...az összes csípi. Mondtam már...a "MÁS IS LOP" nem mentség!
Slade
@verőce21: utáljuk ezt a mocskos hazug nímandot. Talán van valami oka. De ezt te úgy sem éred fel ésszel. Meg azt sem, hogy mindenkit utálunk aki hazudik és lop párt állástól függetlenül. De a te példaképed az összes közül a legaljasabb szemétláda.
Hellcat
@verőce21: 10:30 Ejj de szánalmas vagy :D A környező országok mind mind lehagytak minket...de jobban esik a kis mosott agyadnak ezt másra kenni igaz? :D
JAJMÁR
@RonaGyuri: 10:20 Igen! Itt az összefüggés, megtaláltad :)
grat.
JAJMÁR
@JAJMÁR: A Heuréka örömömben nem figyeltem eléggé az előbb. Ha úgy volt, akkor az egyensúly megbillent ugyan, de nem nyert senki, hiszen amit egyfelől rátettek, azt a másik felől elveszítette.
Na, de tuti itt van a "kutya elásva" valahol :)
pbalage
@verőce21: nekem inkább orkánfóbián van utálom a szeles időt.
Maffiózó cigányokkal nem foglalkozom szívesen.
Illetve egy sötét sikátorban szívesen elrendezem a fajtájukat, aztán majd mondhatják, hogy
"JÁJ, MÁJDÁN ÁZ ÜGYÍSZÚRÁT RÁJJÁD HÁJTOM É!!! MIJENKÉ A ORSZÁK! MINK FATYUNK A MÁTYÁR FOCISTÁK É! DIKK! ÉSSEN KI A MÁJJAD A ASZFALTRA É! ÍLLŐSKÖDŐ!"
verőce21
@Hellcat: (10:36) Nem "más is lop"-ról van itt szó. Nem érted. Mindenkinek lehetősége volt.
Az ingatlanárak 7-10-szeresére ugrottak a kilencvenes évek közepétől a kétezres évek közepéig. Ezt kihasználták sokan. A hitelnyújtók is.
Kutyuska
@Aki Én: Azt nem tudom eldönteni, hogy a Gyurcsány vagy a Soros áll emögött a liberális hazugság mögött. Az nem lehet, hogy a nemzeti miniszterelnök nyerészkedett volna.
pbalage
@verőce21: és ha engem nem érdekelnek a hitelnyújtók, meg az efféle szarok, hanem csak a legnagyobb maffiavezérek? Ehhez adjál tanácsot, ne zeeemúthuszonötévezzél.
zöldszem
@verőce21: 26 éve nincs ügyész, aki vádat emelne se MSZP-s se Fidesz-s bűnöző ellen. Ha, valami csoda folytán eljutnak az ügyek bíróságig, ott nem lesz bíró aki elítélje ezeket a gazembereket.
Sajnos ez megy 25 éve...ezért maradunk még a Balkán alja 25 évig!
Az a baj, hogy sokan azt mondogatják jobb + bal oldal.
Jönnek a választási ígérgetések...amiből soha semmi, nem úgy lesz, ahogyan ígérték.
Egymást váltogatva 4-8 évente, semmi nem változik, csak a korrupció a lopás nő!
Az éppen kormányon lévő jobb oldal nem csak a bal oldali szavazókat lopja meg.
Ugyan ez fordítva is érvényes.
Ja, hogy neked nem baj, hogy lopnak, mert az előző banda is ezt tette?
dr. prédikátor
Még hogy a viktor szopkin ilyet tett volna!!! hiszen azt nyilatkozta hogy az élete egy nyitott könyv!!!csak éppen a hazugságai nincsenek benne!!! igaz e geci???
verőce21
@pbalage: (10:52) Egyik maffiavezér után jön a másik. Mindig van utánpótlás. Semmit nem tudsz ellenük tenni, sőt te fogod pajzsra emelni. És utána átkozódsz, "nézd meg mit csináltál."
verőce21
@zöldszem: (10:52) Teljesen igazad van, lásd. 10:56-os beírásomat is!
Hellcat
@verőce21: Te nem érted..."Mindenkinek lehetősége volt"? Várj csak...hogy is írja a cikk?
"Orbán feleségével, Lévai Anikóval még 1991-ben szerzett egy belvárosi 135 négyzetméteres, 4 szobás lakást bérletbe. Mindezt két gyerekkel, ami politikai kapcsolatok nélkül, földi halandónak nemigen sikerülhet." Szóval ez nem jött be...Írod: Az ingatlanárak 7-10 szeresére ugrottak...ez oké...100 szoros áron eladni...nem oké.
eszegfu
@verőce21: Valóban "mindenkinek lehetősége volt"... csak valahogy a mértékek nem mindenkinek u.azok voltak. Először is nem tudott mindenki "csak ugy" önkormányzati bérleményt szerezni, sőt a belvárosban ekkora területüt, ennyi szobával még inkább nem! Az viszont tény, hogy a rendszerváltás utáni években az önkormányzatoktól meg lehetett venni a lakásokat méghozzá: ha pl. egyösszegben fizetted ki, akkor az akkori forgalmi értékének -- ha jól emlékszem -- a 30 %-ért. Szerintem a "megszerzés"-ben volt egy kis "sunda-bunda"... Annak idején az önkormányzathoz igényt kellett beadni a lakásra és ha minden jól ment, akkor kb. 5 év mulva felajánlottak 3 cimet, melyekből válogathattál.
sokanvagyunk
...mert megtehette, "ellenfelei" statisztáltak hozzá.
Az extraprofitot, a pofátlan végkielégítést az nem tolerálja, aki kimaradt belőle.
JAJMÁR
Az itt a legnagyobb probléma, hogy mindez "törvényes", mert a törvényt is ellopják. A törvény egyértelműen és erősen részrehajló! Ilyen a világon nincs sehol. Ahol állítólag demokrácia van, és a nép birkamód eltűri, hogy minden téren naponta arculcsapják, miközben ő nyomorog.
pbalage
@verőce21: Jáj, magyarázod itten, hogy persze mindegyik lop, oké.
Valószínűleg én is akkorát lopnék a helyükben, hogy csak pislognál.
De ha csinálni kell valamit, akkor két napig biztos nem csak a saját zsebemet tömném ki.
Két nap. Utána biztos hogy lopnék, mint a disznó, mert unom a fahéjas cukros zsemlemorzsát.
Saját lábon állnék, hoznék törvényeket is, hogy például kabbe paragrafus 1, pofád befogod, most én lopok.

Na jó, van itt egy-két ember, akinek adnék ezt azt.
Például traktort meg horgászengedélyt.
De énrám semmiképpen ne szavazzál, mert arról koldulnál, rögtön börtönbe is záratnálak, ha ilyenekről makognál, migráns muksó lennél három percen belül.
Útlevél, szavazati jog bevonva.
Ilyesmi.
Szókrakész
Ez is benne volt Orbán vagyonnyilatkozatában?
Jankó123
Árány esző a szép kisz házrá,
Árány esző a cáládomra, jáááj

www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM
JAJMÁR
@pbalage: 11:29 Ilyen finom humorral, és találóan, kevesen tudják megírni az egyébként súlyos véleményüket. Szuper! Jó olvasni téged :)
RonaGyuri
@JAJMÁR: Nem én találtam, meg igazából Ferenczy Krisztina tárta fel, csak ő nem merte összehozni a két dolgot. Ez még a Szombathy féle Magyar Hírlap volt, s Kriszta a felvetésemre, hogy miért nem kapcsolja össze azt válaszolta, hogy nincs rá bizonyíték!
Mármint, hogy nem csak egy véletlen, hogy az a 20-25 millió egyik szerződésből a másikba került át PAPÍRON! =))
Vizual
Alapvetően én hiszek abban, hogy az emberek többsége becsületes. De ugye egy inséges világban és ebben a rendszerben a nyerő a becstelenség. Mert azt megtették, hogy a Parlamentben nem fogtak kezet azzal akit nem becsültek. DE ugye most mindenki fél. Fél ? Hát az nem becstelenség ? És nem mindenki akar beköltözni mára mérhetetlen vagyonával a Várba. Mert az ugye egy dinasztiasztia. Melyik vajon ? A Páriák ?
eugen4402
Mindig a legkisebbel ba..nak ki. Kiszúrták a szemét potom százszoros haszonnal, miközben a nagy pénzeket az Antall-éra ügyvédi irodái fuvarozták bizonyos szigetekre. Nem százszoros, hanem ezerszeres haszonnal! Valahogy megálmodták, hol létesülnek majd ipari parkok, hol lehet zöldmezős beruházású ipari centrumokat, bevásárlóközpontokat, autópályákat létesíteni... A legelőket, szántókat ingyen, vagy 1 Ft-os áron felvásárolták, aztán jöttek a vásárlók, és dőlt a lé... A százszoros haszon megszerzése még a "neminyerjükalegtöbbet" időkben történt, bájos, szemérmes korban...
Vizual
@sokanvagyunk: ...ez baromság. Miért kell összevonni a két gárdát. Én nem hiszek abban, hogy a két oldal valamiféle forgatókönyvet valósit meg. De azt hiszem vannak funkcionáriusok akik összejátszanak. Nem korrekt.
karma1
Azert ha belenezunk ebbe az arcba, akkor siman hatborzongato, hogy mennyire nincs semmilyen erzes sem az arcan, sem a szemeben...Ismeretlen, kiszamithatatlan, o mar csak egy marionettbab...
Egy felmosorongyot se biznek ra, nem hogy egy orszagot, 10 millio emberrel...:o(((
karma1
@Fradigege: Hat van egy gusztusod... Tutira kivancsi vagy a csungohasura?
Macskaszem
Ja, az extraprofit csak akkor pofátlan, ha más zsebébe landol.
karma1
Azert kivancsi volnek, hogy ki dontotte ki a bilit? Te voltal. Propeller? Te kis huncut! Ezt jol kikutattad!...:o)))
human
@verőce21: Orbán visszaél hatalmával, hogy anyagi haszonhoz jusson. Ez most a téma. Gyenge terelés világválságról és CHF árfolyamáról hadoválni.
Aki Én
@verőce21: Már hogy ne látnám pubi? Nem is emelek szót a védelmükben.
Én is vettem lakást 5 millióért, amit pár évvel később 12 millióért adtam el. Nem azzal van a baj, ha kihasználod a piac adta lehetőséget. Azzal van baj, ha visszaélsz a befolyásoddal, majd prédikálsz a harácsolás ellen.
Meg azzal, hogy ezt ma csúcsra járatják a TE! károdra is. De csak csaholj kutya...
eszegfu
@Szókrakész: 11:30 Jó a kérdés! 2007-től már érvényben volt egy törvény a vagyonnyilatkozatról, de ez még "langyosabb" volt... és mivel 2002-ben adta el, igy természetesen nem kellett szerepeltetnie!
sokanvagyunk
@Fradigege: Előbb levetkőztetnék a rőzseszedő nénit.
Szókrakész
@eszegfu: Akkor mire költötte, ha most nincs semmije? Lásd vagyonnyilatkozat.

És ilyen ember akarja vezetni az országot, aki a saját vagyonát így "elherdálta"?
eszegfu
@Szókrakész: Az a baj, hogy egyik jogos kérdés követi a másikat és mindegyik megválaszolatlan marad...
Szókrakész
@eszegfu: Mindenre megkapjuk a választ, csak sajna mindig megkésve.
A történelem a példa rá.
Idővel minden kiderül.
eszegfu
@Szókrakész: Igaz... de most mondjam azt, hogy ezt én nem tudom kivárni?! Minden évnek ugy "mentem neki", hogy elfogadom a megszoritásokat, meghuzom a gatyamadzagot, de legalább a gyerekeimnek jó lesz... most már azt gondolom: az unokáimnak talán jobb lesz...vagy a dédunokáimnak?!
Dr. Felipe
"Ne mi nyerjük a legtöbbet"" mi elvtársak? "Nem volt taggyűlés". Na ugye.
Fradigege
@karma1: Képletesen értem. A vagyonelkobzásra céloztam.
glorianna
Nem értem, miért hír ez _most_? Amikor Kékessynek eladták a lakást, akkor tele volt vele a sajtó - következmény nulla.
prime777
Nem ismertétek még ki Orbánt eléggé?
Ő csak akkor utálja az extraprofitot ha azt más aratja le.
A sajátjával ő köszöni szépen nagyon jól meg.
A csürhe aki élteti ,körülbelül mind ezen a szinten van.
Ezért nem akarná egyik sem vissza a szocikat ,mert feltehetően akkor jóval szűkösebben, és több munkával kellene létezni.
Jozefina
Ez is része a Rogán biznisznek??? Anikó asszonynak juthat végre egy jó kozmetikus???!!!
panellproli
Minden amit hajdanán utált és fröcskölt, azt most vígan kamatoztatja. Népszavaztatott a vizitdíj és tandíj ellen-ma nem tanulhatnak a gyerekek, nem jutnak az emberek ingyen ellátáshoz, mert szép lassan a maszekba terelték.Ha nem akar várni fél évet egy eszközös vizsgálatra megfizetheti és azonnal lesz.Államapparátus csökkentést akart, ma már az államtitkár és a helyettes helyettesének a helyettese nagyobb számú mint a volt parlament.Sokallták az állami vezetők bérét, most megszüntette a plafont és gyorsan megtöbbszörözte a fizetéseiket/amiből szépen visszacsorgatnak/ és még millió dolgot lehetne sorolni, amivel szembe megy a régi önmagával.Hogy tud tükörbe nézni?
bence
@verőce21: ! Csak egy nevet említs aki nálánál többet lopott ! Remélem , nem a Gyurcsánnyal hozakodsz elő mert akkor azt kell , hogy mondjam , Te még orbánnál is betegebb vagy !
Toby
Nosza, a korrupció ádáz ellensége a saját maga ellensége is ? Hogy utálhatja magát ezért a főgenyó...szarházi mocsok, bűzlik a piszkos bűneitől !
verőce21
@Hellcat: (11:07) Az a százszoros haszon egy másik szerződéssel együtt jött ki, de itt csak az ingatlan értékét dobta fel ez a cikk szándékosan (de tárgyilagosan), ellenséges hangulatot provokálva. És ez sikerült is. Minden csak tálalás kérdése, a néptömeg a legbefolyásolhatóbb médiaelem.
Egyik pillanatban rajonganak, másikban pillanatban gyűlölnek. Mondtam már, hogy ugyanolyanok, mint a nők? :)
verőce21
@bence: (17:59) Viszonyítás kérdése mikor, melyik időszakban, mennyi volt a cserearány?
Mert pl. '94-ben 10 forintért megvenni egy gyárat, és eladni 1-1,5 milliárdért, vagy a villamos energia szektor export-import részlegét privatizálni, nagyobb falatnak számított akkoriban, mint ma EU-pénzből megházasodni 25 milliárddal.
verőce21
@eszegfu: (11:08) "A megszerzésben volt egy kis sunda-bunda". Valószínűleg igaz. De csak azért, mert nem volt kiváló párttag!
Mert a kiváló káderek százezerszámra kaptak önkormányzati lakásokat, minden erőlködés nélkül. Aztán megvehette az ök. lakást a nagyon nyomott áron kiszámított forgalmi érték 50 százalékáért a bentlakó, aminek a 10%-át kellett fizetni, ha készpénzben kifizette.
Vagyis a valós forgalmi érték 5%-ért!
Ha tíz év múlva eladta, mint a példában, mondjuk ötszörös forgalmi értéknövekedés után, akkor mindenki a százszorosát kereshette rajta.

Így mentette át a vagyont a szocialista klientúra a tagjainak. Miközben a vezetőik mesés 1000-10.000-szeres vagyongyarapodásokat értek el, a szocialista rendszer vagyonelmeiből. Ez volt a lényege a "rendszerváltásnak"! És ez valóban a mi pénzünkből, munkánkból származott!
simmering73
@Hellcat: Megjött az áhított megmondóember. A másiknak még a pártirodán mondják tollba a tutit.
bence
@verőce21: ! Ezt a hülyeséget kitől hallottad ?! Olyant állíts amiről magad is meggyőződtél !
Azt láthatod , hogy ötven év alatt az összes kormány nem lopott annyit , mint orbán és családja cserearány címén a magáévá tett ! Sajnos mindez a szemünk előtt zajlik .
Hellcat
@verőce21: Ha 20x os áron adja el is felháborodtam volna...A kis lopás is lopás.
prime777
@verőce21: "Így mentette át a vagyont a szocialista klientúra a tagjainak. "
Azért nézzük már meg,hogy az egykori szociknak mekkora a vagyonuk meg Orbán és sleppjének mekkora!
A Gyurcsány az egyedüli aki nem a politikából élt hanem dolgozott is.
Neki van asszem 4 milliárdja.
Bajnainak is van szerintem milliárdos vagyona.
A régi szociknak max ha van egy lakásuk, kocsijuk,és talán-talán nyaralójuk.
Orbán vagyonát egyébként 500 milliárdra becsülik.
De ha csak a fele is igaz ennek az se semmi.
A mostani szocialista pártból meg a DK-ból sorold fel kik a milliárdosok!
A többi pártot nem említem mert a Jobbikosoknál sem sok lé van.
LMP-t meg hagyjuk!
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@Fradigege: 13.14-re; Ne magyarazkodj, Kedves, piszok jol szorakoztam! Valoban nem vetkozhet meztelenre, mert legalabb egy nadragnak kell rajta lenni, aminek mindket zsebet ki tudja huzni, elefantfulet csinalva, megmutatni, hogy mennyire csoro,...
karma1
@panellproli: Sztem mar reg emlekezetbol borotvalkozik, hogy ne kelljen szembesulnie magaval...:o(((
prime777
@verőce21: Böszmeségeket írsz.
Betalált az igazság?
Kacagnom kell.
Ugye nem tudsz sorolni senkit te szerencsétlen.
Engem nem fizetnek, ez nálatok szokás csak.
karma1
@glorianna: Huuuu, Tudod, a Hocjpo a kedvenc ujsagom, de ebben az idoben nem kuldte nekem senki sem, ugyhogy ezt a cikket nem ismertem. Koszonom a linket, igen tanulsagos volt, ebbol jol le lehet merni, hogy a nemzet csungohasuja mar ekkor nemcsak skizofren volt, de szelektiv amneziaban is szenvedett...
bencemacska
@karma1: Óh, hát ezt már régen tudta mindenki, de nem verte ki a biztosítékot eléggé az illetékeseknél! De mondhatnám úgy is, Polt mindig szilárdan állt a vártán!
Szerintem az önkormányzati lakáscserében még Demszky keze is benne volt! meg is hálálta neki a 4-es Metro legyilkolásával 1998-ban!
bencemacska
@verőce21: OV nem a szocialista rendszertől kapta a belvárosi lakást! Ha jól emlékszem 1991-ben már más volt hatalmon. A szocializmustól egy szolnoki szövetkezeti lakást kapott. Azt cserélte egy ferencvárosi 2 szobás tanácsira, vagy (önkormányzatira?), azt pedig egy 4 szobás 120-130 négyzetméteres önkormányzatira. Természetesen ezekhez a tranzakciókhoz kellett csalás és segítség!
percsi
@verőce21: Vajon miért? Kifejtenéd?
verőce21
@bencemacska: Nem hiszem, hogy sok segítség kellett egy saját tulajdonú szövetkezeti lakás cseréjéhez egy tulajdonjog nélküli 2 szobás ferencvárosi önkormányzatira. Tulajdonképpen kisemmizte magát.
Részben ellentmondásba kerülsz magaddal.
Desischado
Ezt sem a saját pénzéből szerezte, hiszen életében még egy napot sem dolgozott! Tolvajlásból van ez a ház is!
eszegfu
@verőce21: Tulajdonképpen egyetértek Veled, azzal a kivétellel, hogy a "nem volt kiváló párttag" nem igazán helytálló megállapitás... valahol az volt! Egyébként meg ez már a rendszerváltás után történhetett, igy "váltott" a bérlemények kiutalásának menete is...addig kapták a "szocik", majd utána akár mindenki, aki az akkori "tüzhöz" közel volt.
Toby
@verőce21: Marhaságokat eröltetsz, az hogy lehet, hogy a kb. 800,000 Mszmp-taghoz dobott lakás - mert te ezt nyomod ! - nem hozott annyit, mint orbáncnak az anno Kisz-.titkárnak ?
verőce21
@Toby: Én csak többszázezerről írtam. Túlozol, mint mindig. Ahogy liberálisék szoktak általában.
Egyébként leírtam azt is, hogy bárkinek hozhatott százszorosát is az áron alul juttatott ök. lakása.
Toby
@verőce21: Dobálózol az ökörségeiddel ismét, a "hozhatott" nem azonos a "hozott".tal ! Amennyiebn nincs konkrét, igazolható példád, jelentkez a vajna-2 tv-be mesemondónak !
prime777
@verőce21: " Túlozol, mint mindig. Ahogy liberálisék szoktak általában."
Én meg mondhatnám,hogy te meg hazudsz vagy ferdítesz mint ahogy fideszék szoktak.
Melyik a jobb?
Liberónak lenni vagy egy hazug alaknak?
Márai sorait ideidézem.
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, “mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő “keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “kereszténymagyar” vagy “úriember”.
S ez a fajta nem tanul: Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rendszer előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársat legyilkolni.
Ez a fajta soha nem változik. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
verőce21
@prime777: (18:19Í) Nem tudom, melyik Márai műből idézted a fenti részletet? Márai a kedvenc íróm, de hatalmas életművéből nem ismerős az idézet. Ugyanis polgári író volt, így mindennemű baloldaliságtól menetes. Nem hiszem, hogy jobboldal ellensége volt. Öngól ez az idézet részedről.
Mint írja is:
"...de szíve mélyén örökké visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot"
glorianna
@verőce21: A teljes napló 1945 - ben, megjelent a Helikonnál 2006-ban.
verőce21
@glorianna: (20:39) Olvastam már a Napló bővített, teljes kiadását is. De Márainak ezenkívül jónéhány könyve volt még, nem a Napló a teljes műve.
Sürgősen pótold a hiányosságaidat!
glorianna
@verőce21: ??? Aztán olvasni tudsz-é???
Kérdezted, honnan való az idézet, arra válasz: a 45-ös naplóból, amit a Helikon 2006-ban ezzel a címmel jelentetett meg: "A teljes napló 1945 (A teljes napló(k) 2)"
vadnarancs
Mit foglalkoztok megint ezzel az elmeroggyant fidesz-trollal? Nyelve rég barna Orsós hátsójától. Ő is ruszkik hazázott '89ben, 2000-ben büdös komcsi ruszkizott, majd most csókolgatja a seggüket. Ilyen egy egyenes, önálló gondolatokkal rendelkező ember. Gusztustalan féreg!
verőce21
@glorianna: Nem véletlen, hogy a fenti idézet kimaradt a "Napló"-ból. :)
prime777
@verőce21: Márai Sándor: A teljes napló 1943-1944
"...de szíve mélyén örökké visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot"
Szerintem olvasd el A teljes naplót!
Itt nem Márai sírja vissza a jobboldali keresztény nemzeti világot,hanem itt a jobboldali érzelmű ember viszonyulását a világhoz tárja elénk.
És mindazt amit még ott fentebb idéztem.
Márai se jobb, se baloldali nem volt. Ő liberális konzervatívnak tartotta magát.
Márai egy olyan értékrendszerben hitt, amelyet a konzervatív jelzővel illethetünk.
Sszámára az érték, a hagyomány nagyon fontos volt ,ugyanakkor soha nem engedte, hogy ezek a konzervatív értékek korlátozzák őt.
Szabad ember volt.
Csodálkozom ,hogy nem találkoztál tőle azokkal a gondolatokkal amiket idéztem.
prime777
@verőce21: "Nem véletlen, hogy a fenti idézet kimaradt a "Napló"-ból. :)"
Ja igen.
Akkor te nem A teljes naplót olvastad.
Remélem azért ezek után is marad Márai a kedvenced!
verőce21
@prime777: (23:41) Eddig is ellentmondásban álltál önmagaddal. De a hozzáfűzött "magyarázatoddal" méginkább látszik, hogy helytelen idézetet használtál.
prime777
@verőce21: Remélem ezek után is Márai marad a kedvenced még akkor is,miután ilyen véleménnyel volt a jobboldaliságról.
verőce21
@prime777: (11:48) Maradjunk csak a cikk eredeti témájánál, bárki eladhatta 100-szoros haszonnal az ök.-tól megszerzett lakását, nemcsak Orbán!

Nem is tudom, milyen indíttatásból kevered ide a Márai "idézetet", amiről ismét csak azt tudom mondani, mint már fentebb: Márai "polgári író volt, így mindennemű baloldaliságtól mentes. Nem hiszem, hogy a jobboldal ellensége volt. Öngól ez az idézet részedről."
Itt megemlítem még, hogy a fenti idézetre ketten, kétféle hivatkozást is adtatok. Te 43-44-es Teljes Naplót, @glorianna: pedig nagy elánnal "A teljes napló 1945"-öst. Egyeztessetek a kiadásban, mert mint írtam, ellentmondásban vagytok, többszörösen.

Végén ki fog derülni, mint az már irodalmi hivatkozásoknál lenni szokott, "Homérosz nem biztos, hogy élt, de hogy vak volt az biztos!" :)
bencemacska
@verőce21: Hol élsz jó ember?
Tudod milyen különbség volt 1989-ben egy szolnoki és egy budapesti lakás között?
A szövetkezeti lakások havi törlesztő részlete többszöröse volt a tanácsi lakások lakbérének!!!
prime777
@verőce21: "Nem is tudom, milyen indíttatásból kevered ide a Márai "idézetet""
Nos nagyra tartom Márait mint írót és gondolkodót.
Dehogy volt ez öngól részemről.
Leírtam,illetve ideidéztem,hogy Márai mit gondolt a jobboldaliságról amit te folyton védesz.
És azért is tettem ezt,mert pont ezt érzem a mostani politikai vezetők részéről,akik egy percet sem dolgoztak soha életükben.
És azt sem feledem,amikor párszor olyan lekezelően,lenézően reagáltál azokra a gondolatokra amiket ide beírtam.
Mondjuk nem csak rám szoktál így,van itt még pár fórumtárs aki ezt "kapta" tőled.:)
Felsőbbrendűséget éreztem.
Le sem tagadhatod,hogy jobboldali vagy.
Tehát részben miattad is idéztem ide Márait,akinek bizony nagy igazsága volt,hogy ki kell az ilyet irtani,mármint ezt a fajta gondolkodást és világnézetet.
Nem tudom milyen idős lehetsz,de,hogy ennyire,hogy tudott megvezetni Orbán meg a bandája azon azért pislogok.
De hát az országban van még pár ilyen,szóval nem csodálkozom.
Remélem nem abba a csoportba tartozol akinek azért ebből előnye származik az élet bizonyos területein!- ,mert akkor érthető a "szereped".
Nem ide tartozik de például ezeket is meghallgathatod!
www.youtube.com/watch?v=yLClcNXTW6U
www.youtube.com/watch?v=G64qcVZxr-I
De tudom,hogy tökmindegy bármit is mondani vagy mutatni számodra.
Semmin nem gondolkozol el.
Itt trollnak hívtak téged fentebb, fidesz trollnak.
Én mondjuk ezt nem tenném.
verőce21
@prime777: (21:37) Az, hogy ki itt a troll, nézőpont kérdése. Én azt a 36 félművelt, félanalfabétát tartom itt annak, akik még mindig a jó szoci. rendszert sírják vissza. Az élhetetlenek társadalmát. Ahol érdemtelenül kaptak biztos megélhetést.

Márai megítélésében hatalmas tévedésben vagy, amikor azt hiszed,a jobboldali gondolkodás és magatartás ellen volt. "hogy ki kell az ilyet irtani,mármint ezt a fajta gondolkodást és világnézetet." Márai éppen a kommunisták elől menekült önkéntes száműzetésbe, és évtizedekig volt a Szabad Európa rádió munkatársa. A Horthy rendszerben elég jól elboldogult Magyarországon. Könyvei jól fogytak, színdarabjai futottak, színésznő szeretője volt, azon kevesek közé tartozott akiknek kocsija volt Budapesten, abban az időben, amikor még egy "Meseautó" filmhez is csak bérelni tudott a filmgyár egy iparmágnástól autót.

Az '56-os forradalom idején visszautazott Bécsig Amerikából, remélte, hogy megbuknak a kommunisták. Nagyon is volt állásfoglalása a kérdésben. De nem az, amit te mint kezdő olvasója mindjárt az első könyvéből beidéztél.
verőce21
@bencemacska: (19:23) Igen, tudom milyen különbség volt egy szolnoki és egy budapesti lakás között '89-ben. Ugyanakkora, mint most.
De a tulajdonjogban is óriási különbség volt egy szövetkezeti és egy tanácsi lakás között! Tehát kisemmizte magát Orbán, amikor szövetkezeti lakást adott tanácsiért cserébe.
sasi1115
@prime777: Nagyon "ült" az idézet, a felsőbbrendű, pökhendi stílus eme jeles képviselőivel kapcsolatban.
Amúgy nyugdíjas korú (ha a 6-7 évvel ezelőtti avatarán szereplő személy ő volt).
Biztosan ő is belülről bomlasztotta a rendszert, folyamatosan másként gondolkozó és ellenálló volt, mint köteles és társaik az mszmp-ben. Vélhetően Orbán első uralkodása alatt (amikor a devizahitelt Járai és a vezér útjára bocsájtották), az építőipar szárnyalásakor megszedte magát (építőiparral foglalkozott). Persze szerinte a devizahitelesek megérdemlik a sorsukat, de ha akkor annyian nem veszik fel a hiteleket nem sok minden épült volna.
Amúgy ő tényleg nem félművelt, csak takonygerincű. De ez is csak nézőpont kérdése.
verőce21
@sasi1115: (12:52) Hemzseg a tévedésektől a beírásod!
sasi1115
@verőce21: Nem neked írtam, de rólad, így valóban van közöd hozzá, ezért válaszolok (na nem úgy mintha megérdemelnéd, mert téged ugyanúgy nem kell emberszámba venni, mint ahogy azt Te is tetted és teszed másokkal ha éppen olyan gusztustalan kedvedben vagy)
Na nézzük miért hemzseg tévedésektől a beírásom:
Felsőbbrendűnek képzeled magad másoknál (stimmel), pökhendi a stílusod (stimmel).
Öregnek néztél ki a fa alatt a szemüvegedben 6-7 éve, tehát lehetsz nyugdíjaskorú (vagy csak nagyon koravén) vagy kamu képet raktál ki (ezt is kinézem belőled, hiszen évekig hazudtál, de végül csak kikötöttél a vezér hátsójánál), szóval szerintem ez is stimmel. A devizahitelesekre köpködtél (nekem nincs 1 Ft tartozásom sem), de Te írtad hogy talán építési vállalkozással foglalkozol (vagy csak hazudtad, ki tudja), márpedig azok V. iktor uralkodása alatt húzták a legtöbb pénzt, gombamód épültek a házak. Szóval ez is stimmel.
Félművelt sem vagy? Na ezt lehet hogy benéztem.
prime777
@sasi1115: A pökhendi és felsőbbrendű stílust én is éreztem Verőcével kapcsolatban.
Biztosan őt is szereti valaki.
Vagy talán másokkal nem ilyen a stílusa.
Viszont azt is érezni rajta amit mondasz ,hogy egyébként egy tanult ember lehet.
De emberség is kell az élethez.
Sokan erről elfeledkeznek.
És még annyit!
Semmi sincsen véletlen.
Aki ma a fidesz szekerét tolja jórészt azért teszi mert volt,vagy van köze hozzájuk.
És az biztos,hogy aki valaha is kapott fideszéktől valamit az sosem felejti.
Nem tudom Verőce ilyen ember-e.
Viszont ezt meg kell néznie mindenkinek!
Még a Verőcének is!
Oltári lesz,ki ne hagyjátok!
Tegnap találtam.
www.youtube.com/watch?v=-Q_cHxTHEyI
www.youtube.com/watch?v=OnUWeN7mXkE
prime777
@verőce21: Nézd meg a két videót!
Ne foglalkozz azzal ki készítette hanem,hogy ki mondja!
www.youtube.com/watch?v=-Q_cHxTHEyI
www.youtube.com/watch?v=OnUWeN7mXkE
Ez a fidesz.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@prime777: (16:12) Ezekkel a földprivatizációs ügyek feltáró véleményeivel egyetértek én, régebben hosszasan írtam én is itt ennek a fonákságairól. Szégyenletes és szomorú.

Én a Máraitól bejegyzett írásoddal nem értek egyet, nem is hiszem, hogy ez így megjelent valahol, mivel ketten kétféleképpen írtátok a forrását. :)
prime777
@verőce21: "Én a Máraitól bejegyzett írásoddal nem értek egyet, nem is hiszem, hogy ez így megjelent valahol, mivel ketten kétféleképpen írtátok a forrását. :) "
Nem az én gondolataim voltak,hanem Máraié.:)
És igenis megjelent ez,csak elkerülte a figyelmedet.(egyébként kikerestem neked ezen sorokat).
Márai: Napló 1943-1944 Helikon
Mindegy,ezen már nem veszünk össze.
Azért még annyit,hogy Márai naplóiban mindenki találhat számára kedves gondolatokat.
Legyen az jobb vagy baloldali.
Én még fiatal vagyok,a 30-as éveimben járok.
Azért így viszonyulj hozzám!:)
És egy hasznos megjegyzés.
Naplójegyzeteinek sokasága alkalmas mindenféle kisajátításra,és mindenféle kisajátítás cáfolatára is.:)
prime777
@verőce21: Na figyelj csak!
Idemásolom mert nekem meg van az pdf-ben.
Még anno online is elérhető volt.
"Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk; el kell temetni a halottakat, el
kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a
cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagyrésze megszökött már, reánkhagyott. De ez a
kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki
kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a
tudatot, hogy ő, mint „keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért,
mert „keresztény, magyar úri ember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az
orrát, lenézni mindenkit, aki nem „keresztény-magyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s a
keresztény-magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék
zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt
a „jobboldaliság” igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a
szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és
gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a „jobboldali,
keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni,
versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S
lehetett „előkelő közhivatalnok”-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s
mindezért nem adni semmit, csak becses létezése tényét. Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg
ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.
Csak a nevelés segíthet, mely a gyermekek lelkét ragadja meg.
Nem irigylem az emberek lelkialkatát, akik mindazt, ami történik, egyfajta fölényes flegmával
tudják...
prime777
@prime777: Az utolsó sor már nem fért el!
Elnézést!
Pótolom!
"Nem irigylem az emberek lelkialkatát, akik mindazt, ami történik,egyfajta fölényes flegmával
tudják nézni."
Szóval ez megjelent dolog ahogy láthatod is.
prime777
@prime777: És ha nem gond még egy idézet,ahogy Márai folytatja.
"A hidakat látom a sötétben. Ezek a hidak kötöttek össze valamit, ami Magyarország értelme volt,nemcsak városrészeket; s most nincsenek többé.
Ki felel ezért? Van-e bosszú, amely felelhet?
Minden kevés és minden reménytelen.
S a végső felelősség mégis Horthyé és embereié, akik engedték nőni, tenyészni a szellemet, amelyből mindez kérlelhetetlen végzettel következett. De a felelősség nem intéz el semmit, a bosszú nem ad vissza semmit.
Az év elmúlt.
Ki lehet bírni még egy ilyen évet?
Vagy elmegy a vihar nyugatra, s mi itt maradunk, tetemek és romok között, s ődöngünk majd a szemétdombon, melyet örökségül reánkhagytak a „keresztény, nemzeti” Magyarország vezetői és pecérei? Nem tudok semmit.
Egyébként értelmezés.
Márai ellentmondásban is volt önmagával.
Ezt már idézem!
"És a teljes három kötet eloszlatja azt a makacs legendát is - melynek kialakulásában Márainak is része volt -, miszerint elsősorban a kommunisták miatt emigrált. Az eddig kiadatlan kéziratból egyértelműen kiderül, hogy a "keresztény" magyaroktól elborzadva már 1944-ben elhatározta, hogy az "első vonattal" elhagyja az országot."
Persze ha jól tudom azért 1944-ben mégsem ment ő el,csak 4 évvel később.
sasi1115
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
prime777
Summázva a történteket,azért idéztem én ide ezeket a sorokat,mert ma ugyanez a pökhendi felsőbbrendűség dívik ma hazánkba, ami oly jellemző erre kormányra és a szavazóikra.
Aladárkodni mindenben ami létezik,hazudozni,rabolni,fosztogatni anyaföldet ,termőföldet, hivatkozva nemzetre és magyarsága.
Azért írtam ezeknél sokkal jobb lesz mindenki.
Bár a "más" választhatósága és annak mértéke elég szűk keresztmetszet ma hazánkban.:)
prime777
@sasi1115: Leírtam itt pár gondolatot.
Remélem egyetértenek páran itt vele,vagy tényleg velem van nagy baj.:)
sasi1115
@prime777: Tanult, művelt ember ő, csak éppen emberségből van egy kis lemaradása (idősebb ember lévén ez már nem nagyon fog jó irányba változni).
Megjegyzem, a tanult emberek sokkal nagyobb gazságokra és aljasságokra képesek, mint a tanulatlanok. Ez szerintem tény. A tanulatlan nem képes az indulatait kordában tartani, ezért gyakrabban követ el dolgokat hirtelen felindulásból. A tanult ember pedig képes előre megfontoltan, higgadtan elkövetni a bűncselekményeket. Talán nem véletlen, hogy büntetési tételük is különbözik (ha jól tudom, súlyosbító).
prime777
@sasi1115: Akkor én nagyon tanulatlan vagyok.:)
Mert sokszor elkap a hév,az indulat.
Pedig csak annyi van,hogy képtelen vagyok elviselni azt a sok ocsmányságot amit Magyarországon ma meglehet tenni nemzet meg magyarság címszó alatt.
Márait is azért hoztam ide mert az ő gondolatai teljesen leképezik a mostani helyzetet ami ma hazánkban tapasztalható.
A cinikusság ,felsőbbrendűség ,pökhendiség ,kivagyiság.
Sorolhatnám.
Ráadásul olyanok teszik ezt akik életükben egy percet sem dolgoztak.Az egyetemről kijőve rögtön bele a bársonyszékbe.
Nem jó ez,nagyon nem jó ez.
És a baj ,hogy a választóik nagy része is ilyen.
Miért,miért,miért?
Ennyi!
Kiszálltam!
sasi1115
@prime777: Én is csak ritkán írok ide, de annyira jó idézetet találtál, hogy kíváncsi voltam, mi sül ki belőle, és már nem tudtam erre nem írni (mármint az arra érkező riposztra).
Amúgy nagyon jó a meglátásod, de sajnos most ilyen emberek vannak pozícióban és még egyenlőre el tudják nyomni az emberségesebb és becsületesebb gondolatokat, gondolkodókat. Szerintem már (remélem) egyre rövidebb ideig. Aztán majd ők fognak óbégatni az emberséges bánásmódért, mikor majd szorul a nyakuk körül a hurok. Na akkor kell majd észnél lenni...
Jó éjt!
zöldszem
@verőce21: Kár libsizned!!!
Kicsi ország vagyunk, egy söpredékünk van!
Na az söpredék politizál már 26 éve.
Kik kezdtek el politizálni 89-90 táján? Úgy 90%-ban akik addig is tették. Esetleg a gyerekeik. A bolsevikok. Csak a zöme átsminkelte magát! Voltak már KISZ-MSZMP titkárok...majd liberálisok...majd konzervatívok...majd nemzeti elkötelezettségű keresztények..
A nép meg amelyik nem vette be a szövegüket 40 évig, most kajálja két pofára a milliárdossá lett kommunisták baromságait, mindegy, melyik párt!! Mindegyiknek megvan a maga támogatottsága. .A közöst lopja mindkettő, a jövőnket, a gyerekeinkét, az unokáikét.
Amúgy, amikor nyomod a Fideszes mantrát..nem jut eszedbe Andy Vajna aki talicska szám offshore-za ki az adó fizetők pénzét...vagy Garancsi aki Svájcban offshore céghálózatot tart fenn...vagy Rogán aki eddig legkevesebb 50 milliárdot menekített ki egzotikus helyekre, Mészáros 6 év alatt milliárdossá válását, Tiborc milliomossá válását, az iskolapadból kiesett Rahel gazdagságát? Te ezt tényleg nem látod? Szerinted ez így rendjén van?
zöldszem
@prime777: Hagyd! Orbán az istene! Orbán szent! Szerintük!
Sose mondta, hogy a tetteit figyeljék, ne azt, amit mond, tekintve, hogy non-stop hazudik.
Sose volt liberális pártvezér.
Sose volt a Liberális Internacionálé alelnöke ( csak 8 éven át.)
Nem mondta soha, "csuhások térdre, imához"!
Sosem volt KISZ vezető, sem besúgó. (az ügynök lista, sehogy sem akar nyilvános lenni pedig 2/3 egy toll vonás)
Sosem ismerte Sorost és nem volt Soros ösztöndíjas sem...
prime777
@zöldszem: Nagyon tetszenek a hihetetlenül jól összerakott és átütő gondolataid,mondataid!
prime777
@sasi1115: "Én is csak ritkán írok ide, de annyira jó idézetet találtál, hogy kíváncsi voltam, mi sül ki belőle, és már nem tudtam erre nem írni (mármint az arra érkező riposztra)."
Igazából én ezt érzem mióta a fidesz van.
Ez süt le róluk.
Azt látom amit Márai Sándor kitűnően megfogalmazott.
Teljesen igaz rájuk ez a különb vagyok másoknál stílus,aki nincsen velem az ellenem.
Jó ,hogy beírtál,azért van ez a fórum.
Adynak vannak még szép gondolatai.
Például ennek is óriási az aktualitása!
www.youtube.com/watch?v=8kzxPrN5bag
Jó éjt!
zöldszem
@prime777: Kösz! Pedig sokkal jobb a "beszélőkém", mint az "írókám"! Már rég mást mondanék, amikor még le sem írtam...-:))))
JAJMÁR
Elolvastam a hozzászólásokat, érdemes volt.

Szerintem a jobboldaliság nem az, amit ma látunk, és nem az, amiről Márai ír, azért ír, mert elkorcsosult akkor, és látjuk, hogy elkorcsosult ma is.
Persze, közben a másik oldal sem különb. Márai jobboldali volt és maradt, egyértelműen elutasította a kommunista diktatúrát, és attól nagy és ember, hogy a saját ideológiájából létrejövő szélsőséges pusztítást is egyértelműen elítéli.
Lehet az ember jobboldali, vagy baloldali gondolkodású inkább, teljesen rendben van, amíg valamelyik nem kezdi beképzelni, hogy előjogokat élvez a többivel szemben. Ezt el kell utasítani minden épeszű embernek.
Szerintem erről ír Márai, ennek a gondolkodásnak a vége mindig tragédia, akár jobbról, akár balról kezdődik.

@prime777: Kösz, hogy megosztottad az idézeteket, időszerű és helye van itt. Tökmindegy melyik évben jelent meg.
zöldszem
@JAJMÁR: Én is hasonlót olvasok ki az idézetből.
Szó sincs arról, hogy ő megtagadta volna a jobboldaliságát.
Felhívja a figyelmet a jobb oldal hibáira.Na ez az amit a jobboldali Fideszesek soha nem tesznek meg! Mármint, hogy beismerjék, ezt "elkúrtuk"!
JAJMÁR
@zöldszem: Igen! Márai jellemzése tökéletes, de a fityisz inkább letagadja Márait, mintsem szembesülne a saját hibáival.
Grafix69
Vissza kanyarodnék egy kicsit a cikkre , bár jó volt olvasni amit irtatok . Amit akkoriban műveltek a politikusok és a tűzhöz közel állók ,nos azt művelik most is . Egy egyszerű példát említenék meg , nem szeretném a nevét megnevezni de baloldali politikus és nagy hatalmú ember volt. KISZ titkárként ő is ott volt a rendszerváltás nagy rablói közt , ő ugyanis hasonlóan oldotta meg anyagi problémáit mint Viktorka, nos ő megvette volna a balatoni állami kézben lévő nyaralókat a privatizációkor . Mit lehetett tenni nem volt pénze ,legalább is annyi nem amennyi elég lett volna a szocializmusban össze lopott vagyonkájából. Emberünknek nagyon kellett volna az összes nyaraló , gondolt egyet és mivel voltak kapcsolatai a rendszer váltó kormányban is ( mind kommunista volt) megkérte egy barátját ,hogy adják el neki részletre de neki nincs egy vasa sem és úgy gondolta az állam ( és itt jön a csavar) vissza is bérelhetné tőle az összes balatoni nyaralót egy olyan összegért aminek a havi díja magasabb mint maga a vételi ár havi törlesztő része . Tulajdonképpen oda adatta magának ingyen , sőt még pénze is lett a semmiből , vagyona lett a semmiből és így tovább. Az üzlet megköttetett és teljesen legális formában nyélbe ütötték. Na ezt ma is így csinálják és lopnak folyamatosan olyan ingatlanokat , földeket, és mindent amihez eredetileg semmi közük sem volt. Aki kitalálja ki volt ez az ember az kap egy piros pontot.
verőce21
@Grafix69: (22:30) Ezt a Fletó-féle privatizációt mindenki ismeri. :(
verőce21
@prime777: Majd válaszolok, ebből részlet megjelent a Föld, Föld!-ben is.

De már le feküdtem, csak telefonról írok, így nehéz.
prime777
@JAJMÁR: Teljesen egyetértek azzal.hogy amit ma a fidesz tesz az nem a jobboldaliság.
Márai sem nevezné ezt jobboldaliságnak.
Ő ott egy bizonyos fajta "jobboldaliságot" bírál.
De mindegy.
Ennyit kár ezen rugózni.
A mai Magyarországról ő jutott eszembe,ezért idéztem tőle,mint ahogyan Adytól is megtettem.
És ahogy írtam,szerintem aktualitása van mind a kettőnek,itt és most!
Én befejeztem itt ezt!
Jó éjt!
A videókat pedig nézze meg mindenki!(földszerzések)
Bár igazából nem kell ehhez annyira okosnak lenni,hogy körülbelül lássa az ember a tényeket.
Csak ahogyan Ángyán professzor elénk tárja az valami elképesztő.
Ahogy trógereknek és mafia bandának hívja őket.
verőce21
@sasi1115: (18:54) Ebből csak "béronc" jönne ki, akárhogy is illesztgetem. :)
(De az sem igaz.)
verőce21
@prime777: (18:36) Először is, meg kell jegyeznem, a megítélő képességeden és a tájékozottságodon előbb javítani kellene ahhoz, hogy Te Márait olvassál!
Mert nem ismered alaposan a körülményeket ahhoz, hogy kiragadjál egy olyan idézetet, amihez Márai sosem járult hozzá, hogy halála után megjelenjen nyomtatásban! A hülyeség az így terjed! És sajnos a hülyeség mindennél gyorsabban terjed.

Mint már fentebb említettem, a Föld, Föld! ’72-ben megjelent bővített kiadásában - amit Márai saját maga javított, egészített ki -, már megjelent az idézetedből egy részlet: "Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk; el kell temetni a halottakat, el
kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a
cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagyrésze megszökött már, reánkhagyott.”
De a többi nem! Az nincs is! Legalábbis a Márai akaratával nincs. Azt a halála után a pénzéhes kiadója, az engedélye nélkül jelentette meg. Ő valószínűleg be is perelné a kiadót, haszonszerzés és rosszhír keltése miatt. (Bár a kiadó hozzáfűzte, "Ebben a szövegben előítéletek, tévedések, egymásnak ellentmondó vélemények (is) kavarognak.")
Ha ezt Márai akarta volna, megjelentette volna korábban is. Tehát bátran tekinthetjük úgy, hogy a jobboldalra vonatkozó rész nincs, az fals véleményformálás!
Sajnos a kiadók kapzsisága határtalan, csináltak ilyet más szerzőkkel is, pl. Kosztolányival.
verőce21
@prime777: (02:13) Most látom csak, te törölteted a beírásaimat?
Akkor nem érdemled meg, hogy tovább korrepetáljalak.
prime777
@verőce21: "Most látom csak, te törölteted a beírásaimat?"
"Akkor nem érdemled meg, hogy tovább korrepetáljalak. "
Mi vaaaaaaaaaaaaaan?
"Töröltettem"?
Hogy kell töröltetni egy beírást?
Nem egy szar senkiházi emberrel diskurálsz te itt.
Valakivel keversz.
De ami nagyon komoly,hogy a "jobboldalra vonatkozó rész nincs is".
Hát ezen nagyot nevettem.:_D
Hagyjuk is!
Viszont ha neked az a rendszer tetszik amit Ángyán professzor felvázolt, hát nosza.
Lopás,rablás,csalás,hazugság.Minden napra.
Ezek valóban felemelő dolgok.
Persze nekem még fel kell fedeznem bennük azt a szépséget ami neked már sikerült.
Más országokban egy olyan videó után a kormány lemond,vagy a nép zavarja el őket vasvillákkal!
Az anyjuk Istenit!
Az a korrepetálás szöveg meg mindenen túlmegy.
Sokat kell neked még tanulnod ahhoz ,hogy bölcs is légy,ne csak olvasott!
Azt hiszem sok emberségre tudnálak okítani téged a harminc pár évemmel.
rapier
Na ez megint egy újabb blődli! Személyesen van olyan ismerősöm, aki a szolgálati lakását 1991-ben 250 ezerért megvette, most pedig 30 milliót ér! Elég sok ilyen eset volt Budapesten!
prime777
@sasi1115: " Én is csak ritkán írok ide, de annyira jó idézetet találtál, hogy kíváncsi voltam, mi sül ki belőle,"
Az sült ki belőle,hogy az az idézet "nincsen".:-)
Nem létezik.:)
sasi1115
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
sasi1115
@prime777: Ha nem létezik, akkor a kisöreghercegnek van igaza (mint mindig). :)
Amúgy ne vedd magadra a töröltetés vádját, szerencsétlen magából indul ki, mivel ez rájuk volt jellemző eddig is. Egy pozitívum van csak vele kapcsolatban, hogy ugyanaz a neve mint amióta itt először feltűnt. Viszont annak örülhet, hogy a régi hozzászólásokat (6-7 évvel ezelőttiek) törölték. Voltak érdekes motívumok benne :)
sasi1115
Most töröltek először. Ez is eljött.
Ezek szerint azért csak sikerült összeilleszteni a részeket, Szoponc?.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.