Eddig 825 ezren szerezték meg vagy kapták vissza magyar állampolgárságukat a külhoniak közül – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pénteki plenáris ülésén Budapesten.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kifejtette: 762 ezren tettek állampolgársági esküt és a diaszpórában mintegy 61-62 ezer ember magyar állampolgárságát állapították meg, azaz azt, hogy őseik a mai Magyarország területéről mentek el.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a célkitűzéseknek megfelelően a ciklus végéig tarthatónak látja az egymillió új magyar állampolgárt.

825 ezer magyar állampolgárságot osztott ki Semjén

Semjén Zsolt kitért arra is, hogy eddig soha nem látott források szolgálják a nemzetpolitikai célkitűzések megvalósítását, és bejelentette: a vajdasági programhoz hasonló, "arányos nagyságrendű" gazdaságfejlesztési programot akar a kormány Kárpátalján indítani.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Értsd: 825 ezer levélben fideszre szavazó ember. Készül már az a választási csalás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Értsd: 825 ezer levélben fideszre szavazó ember. Készül már az a választási csalás.
silber13
Mindenhova mindenkinek, csak az itthoni magyarok a mellőzöttek.!
human
@Hellcat: Én is attól tartok, hogy ha kell ezeket egyenként fogják az urnához vinni 2018-ban. A pénz megvan rá. Loptak annyit, hogy fedezni lehessen a költségeket.
karma1
@silber13: Kihagytad a mondatodbol, hogy "mindent"... Vagyis Mindenhova mindenkinek MINDENT adnak, csak a honban elo magyarok vannak leszarva...

Akkor miert is csodalkoznak azon, hogy a magyarorszagi magyarok huznak el nyugatra???
Ja, es ezek szerint a karpataljai magyarokat tart karokkal varjuk, mindenfele nyugdijjal, ingyenes orvosi ellatassal, satobbivel?
Tehat 825 ezer (jaj, de jo nemsokara 1 millio lesz!) uj bevandorlot el tudunk helyzeni, munkat tudunk nekik adni, meg lakast is...Aha,... 1294 menekultert meg nepszavazast inditana ez a dagadt lo...Mondtam mindig, hogy sosem tudtak a fideszesek szamolni...
Hellcat
@human: Nem kell senkit az urnához vinni...megírják helyettük a leveleket mint a múltkor...majd hihetetlen módon megint a 98% a levélben a fideszre szavaz...csak azért nem 100%, hogy ne legyen annyira gyanús.
RonaGyuri
@silber13: pontosítsunk a valódi magyar állampolgárok, meg II. osztályúak; Ezek az osztogatásból részesültek szabathatnak levélben, míg a valódi magyar állampolgárok költsenek milliókat, ha szavazni akarnak!
zöldszem
@silber13: Azt nem tudom, hogy a románoknak milyen feltételek kellenek, hogy megkapják a kettős állampolgárságot. De! Én szerettem volna, ha az unokám megkapja. Érdeklődtem!
Nem kell kérvényezni, alanyi jogon jár, mivel az anya magyar állampolgár.
Elég jól beszél magyarul!Na nem is ez a lényeg. Azt mondja a hivatalnok, küldjék el Budapestre a nem tom, milyen útra (csak ezt az egy fordítóirodát fogadják el) az eredeti!!! születési anyakönyvi kivonatot! Na itt mondtam, hogy köszönöm ennyi, itt a vége.Mi köze van az egyik államnak, egy másik állam hivatalos okiratához??? Küldje el postán??? + még 10 évvel ezelőtt 20 ezer ft a fordításért. Azért kíváncsi lennék a románok, hogy intézik!
sgyuri2003
Remélem egyszer az is ki fog derülni, hogy hány elhunyt és hány nyugdíjkedvezményezett magyar sohasem volt ukrán és hány virtuális maga sem tudja , hogy állampolgár "szavazott" a kormánypártra.
Remélem egyszer az is ki fog derülni, hogy a fidesz hány virtuális levelező tagozatos szavazatával bitorolja a hatalmat hazánkban. A kék cédulázás ehhez képest egy kifinomult csalássorozat volt.
eszegfu
Ez is egy igen mocskos dolog! A 2011-2015. jul.-ig szóló statisztika szerint ez a 825 ezer átlagban kb. megfelel... ebből 28 ezer , aki M.o-n le is telepedett!!! És akkor felháboritó, hogy a nem egészen 800 ezer külföldön élő "honfitársunk" szavazhat az itthon élők "számlájára". Természetesen tudom, hogy a kettős állampolgársáuakból csak az szavazhat, aki rendelkezik m.o-i lakcimmel... ez bizonyára nem jár semmiféle akadállyal!
Ha jól emlékszem, akkor vagy 600 céget jegyeztek be évekkel ezelőtt egyetlen, a fedél nélküliek által lakott átmeneti szálláshely cimére...
szaboria1
Csak egy kis érdekesség amivel találkoztam mostanában. A magyar betegnek be kellett fizetni ez eü biztosítását mert nem akarták ellátni míg a Romániából ide jöttet azonnal ellátták. A magyar 25 évig fizette a biztosítást eddig nem volt beteg de októberben megszűnt a munka viszonya és lejárt a munkanélküli e is mikorra kiderült mennyire beteg lett.
nezelodo
@sgyuri2003: A fejfákról másolt neveknek a professzora már ki akar szállni a politikából, mert közeleg a lelepleződés. Pedig az ö bagóért szerzett honvédségi lakása biza' törvényesen került hozzá.
nezelodo
@szaboria1: Kérdezd a KATA adózást választókat, hogy miért nem érvényes a betegbiztosításuk, a járulékfizetés ellenére? Netán mert Magyarország jobban teljesít, és működnek a reformok?
Jozefina
semmi zsóti nyilván figyelembe veszi a több százezres valódi magyar külhoni munkavállalásait is. Már most csalnak, hazudnak, keresztényi alapon!!!
human
Én azért utána néznék, hogy ezek valóban magyarok-e és nem csak papíron, hogy szavazni lehessen a nevükben.
Szókrakész
"A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a célkitűzéseknek megfelelően a ciklus végéig tarthatónak látja az egymillió új magyar állampolgárt."

Volt itt már 1 millió új munkahely is.
Az is külföldön valósult meg.

Miért nem akartok már itthon is valamit tenni?!?!?!
Jankó123
Ételt a rászorulóknak, azt ugyan nem oszt, mert túl sokba kerülnek az alapanyagok!
:-(
Az Állampolgárság, meg ugye, ingyen van.
A kedvezményezett pedig ráér két év múlva "megfizetni az árát"!
vadnarancs
Mocskos hazaáruló álkeresztény féreg!
Szókrakész
@nezelodo: Ez a fejfákról másolt név...már anno Sopron, a hülyeség városa idején is bejött.
Toby
Hova dagadsz - kiscsupor ? A keresztény jólét hatott rád, mert az értelem biztosan nem !
Mi is van a doktorival - kiscsupor ?
Mind a 825 ezer kap magyar (adófizetők által összedobott ! ) nyugdíjat - kiscsupor ?
zöldszem
Hogy ki van dörzsölődve az álla, meg az orra hegye! Most lehet, hogy gyógyul valamit, a vezér segge a tengerentúlon van!-:))))
Slade
Zsóti te koszos patkány, nagyon szájon leszel csapkodva a nem túl távoli jövőben.
Csizmás Kond
Aki Magyar állampolgár akar lenni az legyen az, aki nem akar az lenni az ne legyen az...miért kell ezért idegeskedni...ez emberi jog amibe senkinek semmi beleszólása.
human
@Csizmás Kond: Nekem nem a magyar állampolgársággal van bajom. Biztos jó érzés, hogy egy távoli magyar igazolványt is kaphat. Az a baj, hogy szavazatszerzésről szól az egész. Az ország sorsáról döntsön az, akinek bejelentett lakhelye van ott. Azaz aki adót is fizet és viseli választásának következményét.
human
@Horizont: Így szokta. Még én sem tudtam eldönteni, hogy játsza vagy tényleg ennyit mért neki a jó Isten.
Csizmás Kond
@human: Na és mondd, a múltkori szavazással hány külföldi állampolgár szavazott ellened vagy az érdekeid ellen ?
...mert ugyan szavaztak külföldi állampolgárok de azok szavazata csak arra volt elég hogy bejuttassanak egy képviselőt a parlamentbe aki a külhoni magyar állampolgárok képviseletét látja el.
Csizmás Kond
@Horizont: én most is tudom mit beszélek , de te nem biztos...
human
@Csizmás Kond: Azt tudom, hogy 98% a fideszre szavazott. De te biztos tudsz pontos számokat mondani.
Csizmás Kond
@human: hát persze ...mer én vagyok a fidesz számtantanára...ezért is tudom mit jelent az egy.
human
@Csizmás Kond: És szerinted az is rendben van, hogy aki kettős állampolgár és nem itt él a családjával az LEVÉLBEN is szavazhat, aki pedig külföldön dolgozó "csak" magyar állampolgár az nem szavazhat levélben?
nevemnick
...és akik pénzért vettek állampolgárságot? Azok is letették az esküt? Sok ,,ici-pici arab, kínai, vietnámi, orosz stb"?
vadnarancs
Az a baj, hogy az ilyen Csizmás Kond féléknek is magyar állampolgárságot adtunk. A rengeteg románnak, akik a fideszes barmok szekerét tolják. Ne vitatkozzatok vele, hiszen ő is így jutott állampolgársághoz, látszik minden hozzászólásán, hogy egy fidesz-fizette idióta bértroll. Mocskos román!
justhpeter
Amit Semjén csinál, illetve amit Orbán csináltat a Semjén nevű gazemberrel az nettó hazaárulás. Bízom benne, hogy még megérem a fegyházba vonulásukat.
nemjoezigy
Ez a semjén is qrva jól él, nagyon meghízott!
Az élősködés kifizetődő!
Szókrakész
A nagyközönség kaphatna egy teljes, országokra lebontott százalékos kimutatást, hogy hol kik kaptak?
Desischado
Kellenek a szavazók az orbán bandának! mi itt nyomorgunk sokan, ezek meg nem is itt élnek, de joguk van belepofázni a sorsunkba, és ráadásul mind innen kap nyugdíjat, amiért nem dolgozott meg! Rohadékok, meg azok, akik a nyakunkba szavazták ezt a harácsoló aljas bandát!
pan
s. zsót gyanúsított, tegyünk egy próbát.
Kérdez valamit.
Elhiszed, hogy még azt sem hiszem el, amit kérdezel, te kőbunkó?
eszegfu
@nezelodo: 11:41 Te tudod, hogy miért nem érvényes? Nekem még ötletem sincs mi lehet ennek az oka... komolyan érdekel.
karma1
@zöldszem: 10.55-re: OFFI Orszagos Forditas- es Forditashitelesito Iroda, Bajza u, 52.
Minden orszag EREDETI okiratokat ker MINDENBOL! Ez foleg a szuletesi es a hazassagi anyakonyvi kivonatokra vonatkozik...A valast is eredeti birosagi hatarozattal kell igazolni, es minden olyan papirt, amit a Bevandorlasi Hivatal megjelol, hogy kell neki...A magyar nyelvu papirokat itt is megjelolik, hogy kinek a hiteles forditasaban fogadjak el, oldalankent 50 dollartol 150-ig. Nekem leforditottak az erettsegi bizonyitvanyomat is, amiben a fedolap szovege (Erettsegi Bizonyitvany) 50 dolcsimba kerult... No comment...
Amikor a lanyom kerelmezte az allampolgarsagat, mar vagy fel eve bent volt a kerelme, aztan kozbejott a christchurch-i nagy foldrenges, es kb. 1 honap mulva egy ugyintezo felhivta a lanyomat, hogy az osszes irata elveszett az iroda megrongalodasakor,.. Kepzelheted, mit ereztunk. Itt , ha meg akarod tartani az eredeti allampolgarsagodat, akkor azert kulon kell fizetni 800 dollart!
eszegfu
@Szókrakész: 23:47 Még 2013. áprilisában a "KiMitTud Átlátszó.hu" közérdekü adatigényléssel kérte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt, hogy irják meg hányan és milyen megoszlásban kaptak magyar állampolgárságot külföldiek...azóta is várják... Érdekes módon minden tanulmány csak a nők és a férfiak arányával foglalkozik, de találtam egyet, mely szerint Romániából 68 %, Szerbiából 9 %, Ukrajnából 11 %, Orosz, Szlovákia, Vietnám és "Egyéb" 1-2 %.
karma1
@nyanya001: Nehogy mar azt vard, hogy csizmas a cikkre valamit reagaljon... Ugy eltunt, mint szurke szamar a kodben... Amikor jonnek a tenyek, az eszervek, akkor ugy elsunnyog, mintha sosem lett volna itt, mikozben megprobalja mindenkiben folb@szni a rugot...

EZ A BERTROLLOK DOLGA, EZERT KAPJAK A FIZUJUKAT! (Ha megfigyelted, csak bizonyos idoszakokban jon ide, ha a havi oraszamat ledolgozta, eltunik, es meg a legvadabb cikkekhez sem szol hozza, amihez a "munkaidejeben" biztos, hogy hozzaszolna...(Persze, csak baromsagot, adatok nelkul)
karma1
@eszegfu: Nemcsak ezt lenne jo tudni, hanem egy olyan statek kellene, ami azt mutatja, hogy hanyan telepultek azt VALOBAN...Hanyan elnek Magyarorszagon?
eszegfu
@karma1: 7:53 "Azt irta az ujság", hogy a 825 ezer magyar állampolgárságu emberből kb. 25 ezer telepedett le M.o.-on.
zöldszem
@karma1: Már rég tárgytalan, amúgy is csak én szerettem volna! Nekem van egy sanda gyanúm, hogy a 825 ezer romántól nem kértek semmi iratot, elégvolt, annyit mondaniuk magyarul. Éljen a Fidesz, éljen Orbán Viktor!
karma1
@eszegfu: Igen, en persze nem erre az adatra lettem volna kivancsi, amit ok mondanak, hanem a VALODI szamokra... (Olyan bontasban, hogy ki volt az , aki fizetett a letelepedesi kotvennyel, vagy csak egyszeru roman, akire ratukmaltak a magyar allampolgarsagot is...)
Csizmás Kond
@Horizont: Szerintem az buta felfogás, hogy egy határon túli állampolgár, bárhol él a világban rosszat akarna az itthonmaradottaknak...persze kakukktojás mindig akad d nem ezrével.
eszegfu
@karma1: Na jóóóóóóóóól van! Ilyennel nem tudok "szolgálni"!:))) Ezt egy népesedés kutatási tanulmányból vettem... és ez a szám pontosan azért elrettentő, mert a többiek "története" olyan lehet, ahogy Te irtad!
Csizmás Kond
@human: a szavazás általában lakcímfüggő...szóval akinek magyarországi lakcíme van az ott van nyilvántartva és a többszörös szavazás elkerülése végett kell ott szavazzon ahová a lakcímkártya ki van állítva...viszont kérheti a szavazás áthelyezését oda ahol tartózkodik de legtöbben lustaságból nem akarnak utazgatni mert külföldön általában a követségek bonyolítják le a szavazásikat. Azok akiknek nincs magyarországi lakhelyük azok csak levélben tudnak szavazni, kérelemre mert nekik külön szavazólapot kell küldjenek...ilyen bonyolultanegyszerű.
Csizmás Kond
...amúgy az ilyen szavazólehetőségeket illik tudni a egy szavazatra érett emberkének.
human
@Csizmás Kond: De ugye tudod, hogy ez nem így van.
human
@Csizmás Kond: Szándékosan nem írod le, hogy a nem itthon élők mennyivel több lehetőséget kapnak, hogy szavazhassanak?
Csizmás Kond
@zöldszem: ...az is lehet nem mind román...sőt lehet, hogyegy se román de annál több más...akinek a nevét sem szabad kiejteni.
Csizmás Kond
@human: milyen lehetőségre gondolsz ?...netán ágyba vigyék a szavazóurnát a reggeli kávéval ?
Csizmás Kond
@Horizont: ..van más konkrét infód ?...mert mivel tudtam nincs ezért feltételeztem, hogy csak így lehetsz biztos a dolgodban...:)
human
@Csizmás Kond: (8:10) Jajj ez a terelés :) Senki nem mondta, hogy rossza akarnának a külföldön élő magyarok. Csak 300 vagy 3000 kilométerről már nem látszanak a stadionok, a trafikmutyik, nav botrányok szóval a Habony művek, Tiborczok, Mészárosok tevékenysége. De lehet nézni műholdról a párttévét vagy a kormány nyilatkozatokat vagy éppen Semjén Zsoltot belovagolni. Tehát Orbán kintről nézve megvédi a magyarokat bentről nézve meg látjuk hogy nem védte meg a magánnyugdíjakat vagy éppen most a választási jogot. Érted már miért szavazhat tudta nélkül a magyar a magyar ellen?
Csizmás Kond
@human: magánnyugdíj...ha már magán akkor miért kéne ő megvédje ?...mindig azért haragudtok mert úgy érzitek beleszól mindenbe...most meg azért mert nem véd meg...hogy van ez ?
A szavazat állampolgári jog...és erről egyebet nem tudok mondani. Aki ellene van az a saját jogait is megkérdőjelezi.
...ja..ha jól emlékszem Mesterházi is kampányolt valahol erdélyben...Schiffer is...és mások is...nekik bocsánatos bűn ?
human
@Csizmás Kond: Te valamit félreértettél és kicsit le is vagy maradva. Pont az a lényeg, hogy senki nem kérte, védje megy a magánnyugdíjt. És már túl vagyunk a megvédésen, mert eltüntették azt a 3000 milliárdot.
Arra meg továbbra sem akarsz válaszolni, hogy miért szavazhat több módon egy születése óta külföldön élő állampolgár, mint az aki külföldön kénytelen dolgozni, hogy eltartsa itthon élő családját?
Egyszer kint járt Mesterházi és Schiffer. Aztamindeni. Orbán meg most adott 50 milliárdot külföldi pártalapításra, ami biztos annyira nem lesz fidesz közeli, mint az köztévé és az új tv2.
zöldszem
@Csizmás Kond: Románok, ott élnek a román határon belül!!Akkor is ha cigányok, ha zsidók, ha hotentották!
Szóval nem itt él, nem itt fizet adót, de nyugodtan megmondhatja, hogy itt ki kormányozzon. És ez szerinted teljesen jogos? Nyugodtan megszavazhatja, hogy egy stadionfüggő, 40 fajta adót bevezető köpcös vezessen egy másik országot? Már ne haragudj, de mi sem szólunk bele, hogy ki képviselje az erdélyieket Romániába! Ez az ő sorsuk, mi sem szólunk bele így ők se szóljanak bele egy másik ország belügyeibe. Érdekes módon, azért amit az EU csatlakozáskor aláírtunk, és az Unió számon kéri tőlünk, akkor Szijjártó kiáll és tele pofával ugat! Az Unió beleszól az ország belügyeibe!
Csizmás Kond
@human: Az a fejetlenül kihozott rendelet miszerint olyan emberek is magánpénztárakba kell fizessék a nyugdíjjárulékukat akik még azt a geberációt kellett volna kiszolgálják akik az államtól kell nyugdíjat kapjanak egy elhamarkodott és rossz döntés volt. Nem az volt a hibás aki megszüntette hogy az idősebbeket ne legyen aki eltartsa hanem az aki ezt bevezette...szerinte téged is és még sokunkat érintett volna ...és mégis azt szidod aki helyrehozta mások baklövését.
...és szavazhat csak be kell jelentse előzőleg, hogy a neve azon a listán szerepeljen ahol tartózkodik. A levélben történő szavazás azért nem lehetséges ebben az esetben mert azt a külügy állítja ki külföldi állampolgároknak...és egyidőben valaki nem lehet külföldi és belföldi.
...a kénytelen nem igaz...senkit nem kényszerítenek.
...nem egyseer csak mivel ott nem fogadták valami szívélyesen ezért nem sétafikáltak többet...mehettek volna izráelbe is ott id vannak hívek akik szavaztak,,,
Csizmás Kond
@Horizont: pl leírt hivatalos adat, amit nem az ilyen térfigyelő kamerák rögzítettek...:)
Csizmás Kond
@zöldszem: Nem az állampolgárság szabja meg senkinek az etnikumát.
...és mégegyszer...eddig is szavazhatott minden Magyar állampolgár függetlenül a lakhelyétől...csal ezt valamiért nektek nem mesélték el. Eddig is szavaztak íráelben, amerikában délamerikában angliában skandináviában, németországban és mindenütt ahol magyar külképviselet volt.
kajla
labdába sem rúgnak ha a hazaiak felemelik a seggüket és elmennek szavazni!
kajla
@Csizmás Kond: a magánnyugdíjvagyont egyszerűen lenyúlta mondván hogy majd ők "megvédik"
Csizmás Kond
@kajla: ...ki mennyit értett meg belőle...
human
@Csizmás Kond: Egyébként pont a fideszes Pelczné volt az aki megmondta az erdélyi magyar képviselőknek, hogy hova kell szavazniuk. A magyar képviselők joggal fujjoltak is. Erről készült is egy szép kis videó, amit persze próbálhatsz mosdatni, mint a szekszárdi trafikmutyi hangfelvételét attól az még az ami.
youtu.be/WUji_C0vMFw
Csizmás Kond
@human: ...a szavazócédulák egyéni címre mentek...ha jól tudom...szóval lehetett ugyan korteskedni de mindenki otthon töltötte ki és zárta borítékba.
Csizmás Kond
@Horizont: ..joétvágyat hozzá..mert az étel kitűnő...:)))
...és rugózhat akárki sőt azért vannak hogy rugózzanak...de ha nem hallgat rá senki akkor hiába...ilyen ez a politika.
human
@Csizmás Kond: Azt én értem, hogy a fidesz jogilag nem teremtett egyenlő esélyt a szavazati jog gyakorlásában, de azt mond meg miért? Nem értem. Hacsak arról nem lehet szó, hogy a külföldön élő magyarok 98%-a a fideszre szavaz. Igaz?
zöldszem
@Csizmás Kond: Az első, rendszerváltási szavazástól kezdve részt veszek a szavazásban, reggeltől hajnalig (míg a jegyző le nem adja a MVB-nek a jegyzőkönyveket)Eligazítás, törvények ismertetése, eskü...Miután az esküről hazajövök, szoktam mondani a családnak... nem meg sérteni, ül, fekszik, hallgat ... anya védett személy.-:)))))
Persze, hogy szavazhatott a külhoni magyar, bárhol a világon eddig is. Csak! Felemelte a seggét és elment leadni a szavazatát. Személyesen!! Nem levélben!!! Levélben most is csak a Románok kiváltsága!
Csizmás Kond
@human: ..épp hogy az egyenlő esély az amikor mindenki a lehetőségei szerit csinálhatja.
...nem kéne hogy az angliai utak mellett ügyködő lányainknak is mozgóurnát vigyenek ?
...szerintem az aki túl baloldali fogalma sincs a jogról meg a szabadságról.
Csizmás Kond
@zöldszem: " Levélben most is csak a Románok kiváltsága! "
...te tényleg nem érted...szerintem távirányítóval működsz...
Mézike
@Csizmás Kond: igazad van. Aki magyar állampolgár akar lenni az legyen , aki nem akar az ne legyen.
de Mi kell ahhoz hogy magyar állampolgár legyen valaki? És akkor milyen jogai , kötelességei vannak?
És milyen jogai kötelességei vannak annak a /nem nemzeti erőforrásnak, kisebbségnek,/ aki az ország területén született ?
human
@Csizmás Kond: A lehetőségeket a szavazásra jogszabály határozza meg. Jelenleg ez több lehetőséget biztosít a külföldi magyaroknak, mint az itthon élőknek. Ez pont nem az egyenlő esélyről szól.
A kurvás példád meg elég sértő azokra a magyarokra nézve akik akár csak mosogatnak, vagy szalag mellett dolgoznak kint és küldik haza a fizetésüket. Ők azért többen vannak.
Ha pedig én túl baloldalinak tűnök a szemedben, akkor mit mondja rád, aki kevesebbre tartja az itthon élők jogait, mint a külföldön élőkét.
Bercifiu
@Csizmás Kond: De amikor felbontották a borítékot, s nem volt kedvező a válasz, másik szavazólap került a helyére.
Nem tudom, Zsóti mit szólna hozzá, ha a 10. szomszédja mondaná meg, hogy mit csináljon, mire költse a pénzt.
Aki nem itt adózki, ne is szavazhasson, mivel nem járul hozzá a közös kiadásokhoz.
eszegfu
@Mézike: Alapvető jogok és kötelezettségek... 70/I § "Minden természetes személy ... köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni." Vagy 70/H § 3.) "M.o-i lakóhellyel rendelkező magyar állampolgolgárok számára a törvény polgári védelmi kötelezettséget... honvédelmi kötelezettséget irhat elő." Az én értelmezésemben: kettős állampolgárságu személyek, akik szavazni is akarnak, azoknak kell rendelkezniük m.o-i lakcimmel...tehát, ha szigoruan veszem, akkor a fentiek szerint kötelezettségeik is vannak!
nyanya001
@karma1: Egy jó ismerősöm lakik Kolozsváron, ami úgy 300 ezres lakosú város, - ő mondta -
kb 20 % csak a magyar, a többi román hiszen Ceausescu elrománosította a magyar
lakta területeket, többségében vegyes házasságok vannak -
Mézike
@eszegfu: Nem jól értelmezed. Éppen eme csekélységre óhajtottam cirmi figyelmét felhívni...
Magyarországi lakcímmel jogok járnak neki
eszegfu
@Mézike: Akkor ez ugy látszik: nekem nem világos... szerintem a törvény alapján a m.o-i lakcimmel nemcsak jogok, hanem kötelezettségek is járnak... ezért idéztem a törvényből.
Mézike
@eszegfu: Monnyuk itt vannak az ukrán magyarok. Szavazhatnak + minden. Sőt a nyugdíjas koruak még nyugdíjat is kapnak. na és persze jár nekik az egészségügyi ellátás...
És ehhez egy napot nem kell az országban dolgozniuk. Ezt az egyezményt az akkori szovjetekkel még Kádár írta alá. A Bajnai kormány ha jól emlékszem megkezdte a tárgyalásokat,. sőt tárgyaltak ia a mai ukrán féllel az egyezmény felbontása miatt. Aztán orbán valamiért nem írta alá. Na kire szavaztak az ukrán magyarok?
eszegfu
@Mézike: Világos! Ezzel egyet is értünk! Sőt én is pont ezt "nehezményezem": elvileg lenne kötelezettségük is -- a törvény erejénél fogva --, de gyakorlatilag nincs!
Mézike
@eszegfu: Igen. Akkor miért nem érti cirmi, hogy mi itt az országban akik dolgozunk, ide születtünk... miért érezzük magunkat sokadrendű állampolgároknak?
zöldszem
@Csizmás Kond: 2014-ben! levélben csak a romániai újmagyarok adhatták le a szavazatukat!!!
A Világ többi magyarjai csak személyesen!!!
"..te tényleg nem érted...szerintem távirányítóval működsz..."(by @Csizmás Kond)
+ infó! A külföldön szolgálatot teljesítő katonáknak nem volt lehetőségük élni szavazati jogukkal!!! Sem levélben, sem kihelyezett szavazó bizottság előtt!
érted? hm...
Apropó katonaság! Újbóli bevezetését, Kövér+ a jobbik nagyon feszegette a múltkorában.
Jogok, kötelezettségek, akkor ha bevezetnék a sorkatonai szolgálatot küldenék a behívóparancsokat Romániába, meg a Világ számos országába???
Aki nem fizet Orbánlandba adót és nem itt lakik, az milyen alapon szavazhat?
Mesélj "távirányító"
Akinek nem kell szinte semmilyen következményét viselnie a szavazatának, az milyen alapon szavazhat? (Kibicnek semmi sem drága.)
eszegfu
@Mézike: Hidd el érti... csak imád "beszélgetni"... meg bosszantani a másikat...
eszegfu
@Szókrakész: Talán egyiptomiak, irakiak... tudod tavaly Balogh szerint 1000 keresztény családot "menekitettek" ki ezekből az országokból...:))) Viccen kivül ez az "egyéb" 7-8 % lehet, ami a 800 ezret alapul véve 56-64 ezer embert jelent... akik élhetnek akár az USA-ban, de a világ bármely tájékán, hiszen "csak" vissza-, vagy megszerezték a magyar állampolgárságot, de nem itt élnek... főleg, ha figyelembe veszem, hogy kb. 25 ezer telepedett csak le a 800 ezerből. Persze én is csak "logikázok" mi lehet az "egyéb"...
Csizmás Kond
@Mézike: ...aki állampolgár annak állampolgári kötelességei és jogai vannak...mi volt ebben a nehéz :)))
...és hogy mi kell hozzá...sokminden ...minden amit az alkotmány előír.
...minden állampolgár ahol születik ott köteles az ország törvényeit betartani és aszerint élni
...miért kérdezel ilyen óvodás dolgokat ?
Csizmás Kond
@human: te csak dumálsz...mi az a több amit egy külhoni kap ...írd le légyci...
...és aki szavazni akar az menjen szavazni ne nyafogjon. Ma minden európai országban több helyen is van lehetősége szavazni...és nem tartok senkit sem előbbre sem hátra de azt sem szeretem amikor valaki magát többre tartja. Ismerni kell a törvényeket mindenkinek és betartani ennyi és nem több.
Csizmás Kond
@zöldszem: Külföldön ahol van hivatalos katonai kirendeltség ott szavazni is lehet..na nem a lövészárokban hanem a nemzetközi központban...minden nációju katona szavazhat a hazájába törénő választásokkor.
A 2014-es szavazáskor minden külhoni állampolgár aki előre jelezte igényét szavazhatott a világ bármely pontján.
Katonai szolgálatot Magyarországon csak az köteles végezni aki állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezik.
Mézike
@Csizmás Kond: ha ilyen óvodás dolgokat se tucc megválaszolni akkor miért vársz nehezebb kérdést?
Csizmás Kond
@Mézike: miért csak az utolsó sort olvasod el ?
Mézike
@Csizmás Kond: Szívemnek szőrös csücsöke! Tedd már meg hogy azokat a hsz.-mat is elolvasod amik nem neked voltak címezve.
Már kitárgyaltuk, míg te sziesztáztál...
Csizmás Kond
@Mézike: ...dolgoztam...legalábbis úgy tettem...:)
Mézike
@Csizmás Kond: ja értem! Tettél vettél...csak úgy magadnak.:-)
Drága jó nagyszüleimet juttattad eszembe.:-)
Volt nagy istálló két tehén sok aprójószág. nagyapám minden reggel ott kezdte a napot. Aztán ebéd után is ki ki ment "tenni-venni" . Ő mondta mindig így nagymamámnak. Mama 2 óra múlva utána ment egy pléddel , mert Papa a sok munkába el-el szundikált.:-)
sokanvagyunk
Nem tudom eldönteni, a dicsekvő kékcédulás vagy félcédulás. - Egy állítólag szövetséges ország állampolgárát és lakóját titokban arra biztatni, hogy saját országának törvényét megsértve titokban még egy állampolgárságot szerezzen... - igaz, pártszinten bár, náluk megengedett az egy seggel két lovat, fidesz-kdnp kettős párttagság, ami nem mindenhol normális dolog.
Tádé
Ha megélhetési politikus definnícióját akarod megfogalmazni a nemzet fővadászával azonosítsd.
Amennyiben a tíz parancsolatot oktatod
Mutasd be a fenti egy segg két lovast, majd mond el, hogy ezek ellentetje van megfogalmazva a tíz parancsolatban.
Nevezett a kereszténység, a keresztény vallás meggyalázója, szégyene.
evacica
És tessék mondani ezt lóháton tette ez a szépfiú?
telegdilaci
@Csizmás Kond: Kond te nagyon sötét vagy! már az is bőven sok hogy a Magyar Államtól nyugdíjat,kapnak! utazási kedvezményt,Magyarországon! Romániában Magyar Egyetemet,alapítottak,a Csuhás Tőkés segédletével,ami 260-milliós veszteséget,termelt,azt kinek kell meg fizetni,a Székely fociklubnak,több 100-milliós támogatás,Romániában 2-3 szobás szolgálati lakásokat,építettek orvosoknak! akik ide át települtek lakásokat,kaptak,azután vissza mentek! Meg amiről nem is tudunk! van itt pénz! csak nem nekünk! jobb lenne a kormány az Anyaországiakkal törődne! mi a Románokhoz képest sehol nem vagyunk! Ott valóban az Ország jobban teljesít,hozzájuk képest,mi a béka segge alatt,vagyunk! ezt olyanok mondják akik sokat járnak Romániában!
Csizmás Kond
@telegdilaci: Lacikám, én nem vagyok sötét. Ma túl a többedik ikszen is a hajam sötétbarna, és a bőröm fehér...de már süt a nap...szóval nem én vagyok sötét hanem te bunkó.
A magyar államtól ma nyugdíjat senki nem kap, még az sem aki ma állami nyugdíjas..tehát a bunkósságod mellet te vagy a sötét.
...egyetem...ma az alapít egyetemet aki akar..ha van pénze. A magyar állam minden olyan iskolai, művelődési, művészeti, sport és egyéb létesítményekbe besegít ami bárhol a világon segítségére van a magyar nemzetiségű embereknek.
A béka segge színtjét csak az tudja megállapítani aki színtközelbe van nem az mint pl te aki annyira színt alatt vagy hogy még a magad állapotát is összekutyulod másokéval.
...a teljesítmény szintén egyénfüggő...te csupán azért hangoztatod, mert a dögségedben másodtól vársz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.