Kilép az MSZP-ből Boldvai László egykori pénztárnok, aki a felesége nevén levő cég miatt keveredett az offshore-botrányba. Az Index információi szerint, Boldvai elismerte Tóbiás József pártelnöknek, hogy igaz a nyilvánosságra került információ a cégről, és felfüggeszti a tagságát.

Tóbiás József, az MSZP elnöke elmondta, a nap folyamán beszélt Boldvai Lászlóval, aki azt mondta neki, "teljes mértékben fedi a valóságot", ami a médiában megjelent. Boldvai László áll a vizsgálat elé, és nem kíván teher lenni az MSZP számára, ezért felfüggeszti párttagságát.

Tóbiás József azt mondta, a párt elnöksége szerint az elit nem tüntetheti el jövedelmét az adóhatóság elől offshore cégeken keresztül, miközben Magyarországon milliók nem tudnak megélni a fizetésükből.

Hozzátette: szükség van egy olyan szabályra, miszerint Magyarországon offshore hátterű cégek, vállalkozások nem juthatnak uniós vagy állami támogatáshoz.

Jelezte, támogatni fognak minden olyan javaslatot, amellyel Magyarország minden polgára úgy érezheti, a politika, a döntéshozók az ő életükkel foglalkoznak és nem sajátjukkal.

Reggel robbant a hír, hogy a fideszes Horváth Zsolt után most egy MSZP-s neve került elő a nemzetközi offshore-botrányban. A salgótarjáni ex-képviselő Boldvai László nejének, Konti Csillának a tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore-cég 2012 novemberében

Eközben a Fideszben

"Nem először fordul elő ilyen, Simon Gábor ügye óta tudjuk, hogy csináltak már ilyet" – fogalmazott Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő kedden, közölve: a most kirobbant offshore-botrányban az derült ki, hogy Boldvai Lászlónak, az MSZP volt pénztárnokának a felesége nevén egy olyan szamoai vállalat volt, amely teljesen egyértelműen azt a célt szolgálta, hogy elrejtsenek pénzeket.

Hollik arról nem beszélt, hogy a nemzetközi botrányban első körben egy fideszes bukott le egy nappal korábban.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@szaboria1: Remélem ez még csak a hógolyó, ami a lavinát fogja elindítani. Jó lenne, ha nyilvánvalóvá válna mennyire álszentek egyes politikusok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Vajon hányan lehetnek a kormányból is benne?
human
@szaboria1: Remélem ez még csak a hógolyó, ami a lavinát fogja elindítani. Jó lenne, ha nyilvánvalóvá válna mennyire álszentek egyes politikusok.
eszegfu
Boldvai kilépett az MSZP-ből, minden tisztségéről lemondott és a "vizsgálatok elé áll". U.ezt Horváth Zsolt fideszes politikus miért nem teszi meg?!
telegdilaci
Miért nem előbb jutott eszébe mindenről le mondani? ha nem tudódik ki bölcsen hallgatna tovább! sajnos ezek sem különbek,mint a Fidesz!
Hellcat
Azért MSZP-s ként lemondani mindenről és a viszgálatok elé állni...ma kis hazánkban ehhez kell gerinc rendesen!!! Ettől függetlenül, hogy baűnös akkor bűnhődjön. Most akkor jöhet a többitől is ugyan ez.
eugen4402
Az ENSZ tiltsa meg, hogy Nagy-Britanniánál kisebb szigeteken céget lehessen alapítani!!!
dr. prédikátor
@eszegfu: Azé nem lép ki mer a fütyi-sz jobban teljesít!!!
RonaGyuri
Alapvetően nincs nagy különbség az MSZMP-ből kiáramló pribékek között, erkölcseik környékén végképp, csak mentalitási különbségek vannak; a maszopos szégyenkezik ha lebukott, míg a fityesznyik büszke rá! =))
Tádé
Szerintem Salgótarjánból is elhúzhatna.
A törvény erejével is vágják orrba a mi pénzünket kapta, lopná.
A korrupció arcát megalkotni, csak nézzenek a sunyi képére. Telitalálat.
Szégyen fajta.
kukac50
Akkor most a letelepedési kötvények offshore cégeken keresztül árusítása is átvilágításra kerül kíváncsi vagyok a Magyar igazságszolgáltatás rá lát vagy vak!
verum
Nagyon, helyes MINDENKI bukjon ki, aki benne volt a mocsokban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.