A Fidesz-frakció szerint Brüsszel helyett csak a magyar emberek dönthetik el, hogy kikkel akarnak együtt élni és kikkel nem, ezért van szükség a betelepítési kvótáról szóló népszavazásra.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a nap folyamán közölte: pártja a népszavazást követően is szükségesnek tartja az alaptörvény módosítását a kötelező betelepítési kvóta ügyében.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a Jobbik a népszavazás ügyében is "pálfordulást hajtott végre", korábban referendumot követelt a kvótáról, most pedig támadja, mint a baloldal, és ezzel szintén "a bevándorláspárti Brüsszel érdekeit szolgálja".

A népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Érdekes mód ez Olimpia, Paks 2 és egyéb témákban nem jutott eszükbe. Ott simán döntésképesek, a nép véleménye meg le van ...va.
Miért kell, hogy megszavazzuk, hogy ne jöjjenek ide olyanok, akik egyáltalán nem szeretnének idejönni, ha meg idehoznák azt a hihetetlen tömeget (1250 fő körül.), akkor azok úgy húznának el innét, hogy gyorsabban érnének nyugatra, mint a repülő, ami idehozta őket.
"nem lehet lemondani arról a jogról, hogy a magyarok döntsék el, ki léphet be az országba."
Kár, hogy ez senkinek se jutott eszébe a XV. század környékén. Most egy Orsos sem lenne ebben az országban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
pontosítsunk a magyar ember véleménye, akarata, vágya, agyréme a mértékadó!
Mézike
Ti meg lexarjátok a véleményünket.
Vagy mi nem magyarok vagyunk?
nevemnick
,,...semmi sem erősebb a magyar emberek véleményénél..."
Ezt még nem tudhatjátok... mert az eddig történteket csak figyelmeztetésnek szántuk...
Pálinkafőző Rézüst
@Mézike: számukra a határon belüliek nem azok...Irtják is rendesen a maradékot..
Mézike
@Pálinkafőző Rézüst: Ne emiatt lettem letiltva Orbán fészbúúúúkjáról. Pedig csak azt kérdeztem tőle, hogy a határon belüli dolgozó magyarok hányas számú állampolgárok?
zöldszem
Érdekes mód ez Olimpia, Paks 2 és egyéb témákban nem jutott eszükbe. Ott simán döntésképesek, a nép véleménye meg le van ...va.
Miért kell, hogy megszavazzuk, hogy ne jöjjenek ide olyanok, akik egyáltalán nem szeretnének idejönni, ha meg idehoznák azt a hihetetlen tömeget (1250 fő körül.), akkor azok úgy húznának el innét, hogy gyorsabban érnének nyugatra, mint a repülő, ami idehozta őket.
"nem lehet lemondani arról a jogról, hogy a magyarok döntsék el, ki léphet be az országba."
Kár, hogy ez senkinek se jutott eszébe a XV. század környékén. Most egy Orsos sem lenne ebben az országban...
Toby
Majd megtanulod - genyó! - hogy az uniós tagság nem csak a Nagy Potyazsével jár, haweri leosztásra és még léteznek humanitárius szempontok is - te görény!
barckmagdi
Már csak abban bízok, hogy legalább egyszer legyen igaza a terrorpistákkal fenyegetözö gonosz törpének és az egyik leadatja vele a rendszámot!
Clavigo
"A magyar emberek véleménye számít,,,,Ha sokan tiltakoznak a kisvasut ellen,,juszt is meghosszabítjuk,,,,stb,stb..Elmehettek az @nyátokba..Ez a véleményem...Még magyar vagyok..
Nil
Akkor legyen kérdés az is, akarom-e hogy kínaiaknak állampolgárságot áruljanak?
Sziszifusz
"... Országgyűlés hozzájárulása nélkül..." nem jöhetnek.
Az Országgyűlés hozzájárulásával igen !
Valójában nem kategorikus az elutasítás, ezért az csak csak látszólagos. Szerintem előbb-utóbb lesz hozzájárulás.
Ebből látható, hogy ez az értelmetlen népszavazás, ismét csak egy figyelem elterelő cirkusz.
Bringás
Jó lenne ha gondolkodnának a népszavazást elítélők. A Fidesz beruházásairól nem lesz népszavazás, mert a felhatalmazásuk a választások után meg van arra, hogy úgy vigyék a gazdaságot, ahogy akarják. Az EU-t viszont senki nem hatalmazta fel, hogy a szuverenitásunkat elvegye. Na ezért kell szavazni!
Pöpec
@Bringás: Csacska gondolat.
Az Eu nem telepít be kötelezően, bírság fejében eltekint a nálunk elhelyezéstől. Nyilván azért kell fizetnünk, mert az 1250 főt máshol kell ellátni, a befogadónak ezért többletköltsége lesz.
A másik, hogy az Eu-ba népszavazással léptünk. Akkor elfogadtuk - sőt felhatalmazást adtunk nekik/nekünk - hogy kötelező érvénnyel döntsenek a hasonló ügyekben. Tehát a felhatalmazásuk megvan. Teccik érteni?
perfekt
Most --azt érzem meglepi--lesz Viktor, de ennek nem fogsz örülni.Én sem kívánom itt látni,a menekülteknek ekkora számát,mert abban a pillanatban mikor megkapják az európai státuszt--építtetheted a Kínai nagy falat, mert szabadon járhatnak majd egyik államból a másikba.Akkor mit csinálsz nagyokos? A népszavazás,békemenet ,annyit ér majd mint tarisznyán a lakat! Még egy kérdés.Az idegenek(Pl a Kinaiak)--akik nem kevés valutáért megveszik az állampolgárságot, azokat a pénzeket ki teszi zsebébe?
zöldszem
@perfekt: ma 8:53"azokat a pénzeket ki teszi zsebébe?" (segítek, bár azt hiszem tudod)
A kormány megközelítőleg 16 000 db letelepedési kötvényt adott eddig ki db-ként 300 000 eurót kasszírozva be.
Ez a pénz nem a költségvetésbe, hanem offshore barátokhoz kerül Rogán elvtárs útján. (mind ezt ugye, roggyant is találta ki).
Ezek az emberek ugyanúgy ismeretlenek számunkra, mint a menekültek, csak jó pénzt fizetnek
Ezt a pénzt 5 év múlva a magyar államnak (vagyis nekünk) vissza kell fizetnünk a kötvény lejártakor, kamattal felszámítva.
perfekt
@zöldszem: Szia:Nos, igen sajnálatos,hogy ,egyáltalán beszélünk róla --mert létezik.Minden, mit mi is megszenvedünk--mi az ahhoz képest, ami vár a következő időben gyermekeinkre, unokákra.Ilyenkor mérhető indulatok halmozódnak bennem--pedig alapjáratom nyugodt.A legnagyobb szemétség--most álságos dicséretekkel, kérni azok segítségét-kiknek jelenét,s jövőjét is pusztítják gátlástalanul- franciás könnyedséggel..
Aki Én
Azt pedig, hogy ki mikor magyar éppen, majd ők megmondják...
A pedagógusok és al
kik mellettük illetve a gyerekeik mellett állnak, azok épp nem magyarok. Az egészségügyi dolgozók és akik rájuk vannak szorulva betegségük által, azok sem magyarok éppen. Az olimpiát, Paksot, liget projektet, mérhetetlen korrupciót, MNB közpénz költéseket firtatók sem magyarok éppen.
Tulajdonképpen ha ez alapján számoljuk, akkor talán néhány ezer magyar van éppen.
NA, az Ő véleményük az ami számít!!!
zöldszem
@perfekt: Szia!Neked és a többi fiúnak is! Ma Ivó napján! Egészségetekre! kepkezelo.com/images/g9xujigzr3am09x3pbld.jpg
samucska60
@Bringás: Mert az EU elvette a "szuverenitásunkat"? Miben? A mienket aligha. Ilyet csak olyan törpe diktátorok sulykolnak, akiknek a teljhatalmát időnként az unió közösen elfogadott játékszabályai korlátozzák. Vegyétek már észre, hogy ez az egész kvótás uszítás és idegengyűlölet csak arra szolgál, hogy az emberek ezen rugózzanak, és ne foglalkozzanak azzal, ahogy a maffia mikor, hova és melyik talpnyalójának oszt ki milliárdokat. Titkosítva persze, mert itt a "magyarok véleménye" csak akkor ku..va fontos, amikor az a mininapóleon érdekével egybevág. Minden más ügyben 80 évre titkosítunk. Rendben van ez így? A fészkes fenét van rendben.
magyarbakancs
"A Fidesz szerint semmi sem erősebb a magyar emberek véleményénél"
Van erősebb Brüsszel pénze.
Amit nem fogsz megkapni.
perfekt
@zöldszem: Ezt a meglepit. Köszönöm,a köszöntést :) és a felszolgálás ,egyszerűen csodálatos. A név, nem igen illik hozzám--mert én gyűlölöm az alkoholt,ezért, ott pusztítom-ahol tudom :)
Borsodi
@zöldszem: Igazad van Országunknak Orsós Viktor egy nagy csapás legalább annyira mint a Románoknak volt Causescu,de legalább ők megszabadultak a diktátoruktól.Nálunk ez fordítva van,tőlünk szabadulnak meg!
magyarinfo.eu/news.php?extend.133
Bringás
@samucska60: A népszavazási kérdés önmagáért beszél! Az, hogy neked milyen gyanúid vannak, hidegen hagy!
Bringás
@Pöpec: Mikor adtunk felhatalmazást arra, hogy a Merkel által becsődített muzulmánokat nekünk kell elhelyezni?
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: 1260 emberről van szó. A kínai maffia ennél sokkal több állampolgárságot vásárolt, offshore cégek közreműködésével, amit a kis zselésagyú működtet, és ossza szét a lóvét...Ez nem zavar???
Bringás
@Pálinkafőző Rézüst: Mint írtam, a szemetelésnél is az elején kell példát statuálni, hogy ne borítson el később a hulladék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.