Az Európai Unióból (EU) történő brit kiválásról folytatandó tárgyalások során Magyarországnak arra kell figyelnie, hogy olyan megállapodás jöjjön létre az Egyesült Királyság és az EU között, amely a magyarok és a többi közép-európai ország érdekeit megvédi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben az unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójára érkezve kedden.

A magyar érdek világos, a jogi helyzet rendezett – hangsúlyozta.

Hozzátette: magyar diákok és munkavállalók élnek Nagy-Britanniában, az ő érdekeiket kell megvédeni, amikor a brit kilépésről szóló tárgyalások megkezdődnek.

A brit népszavazás kérdésében semmilyen tisztázatlan kérdést nem látok, minden kérdés meg van válaszolva, ugyanis az alapszerződés erre az esetre világos eligazítást ad

- mondta.

Amíg nincs meg a tárgyalások utáni kilépésről szóló szerződésmódosítás, addig a jogi helyzet változatlan – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, hogy a csúcstalálkozón David Cameron brit miniszterelnök tájékoztatást fog adni a népszavazás tényéről, de értesítést annak eredményéről hivatalosan a brit kormány döntése után fognak kapni.

"A helyzet súlyos, kétségkívül válságos helyzetben vagyunk" – hangoztatta a miniszterelnök. A válsághelyzet minden részletkérdése ugyanakkor jogilag rendezett – tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: fontos kérdés az, hogy "mi, európaiak, akik benne vagyunk, és benne akarunk maradni az Európai Unióban, milyen tanulságot vonunk le abból, ami történt."

Kifejtette: számára a legnyilvánvalóbb tanulság az, hogy a népszavazást eldöntő téma a migráció kérdése volt. "Ha az Európai Unió nem tudja megoldani a migrációs helyzetet, akkor az ilyen kihívások meg fognak növekedni" – vélekedett. Hozzátette: azért vetik fel egyre több helyen a népszavazás lehetőségét, mert azt látják, hogy az Európai Unió nem tudja kezelni a migráció okozta helyzetet. Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy azokat az államokat pedig, amelyek saját erőből cselekszenek, az unió nem elismeri és támogatja, hanem bírálja. Ez rossz politika – szögezte le a miniszterelnök. A célját világosan meghatározó, egységes migrációs politikára van szükség – mondta.

Magyarország célja az, hogy megállítsa a migrációt, amíg másoknak az, hogy beengedjék a migránsokat és utána szétosszák őket. "Ezért van szükség arra, hogy a magyar álláspont minél erősebben és érthetőbben jelenjen meg a tárgyalásokon. Erről szól majd a magyar népszavazás is" – tette hozzá a miniszterelnök.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Így igaz válságos lesz a helyzet itt minálunk. Nem lesz gazdasági növekedés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
Ov mindent megtett hogy kikerüljünk az unióból ilyen szempontból a helyzet ugyanaz. Ő még mindig tömheti a zsebét, csak most az angolok magukra fogják költeni amit megtermeltek és nem rá. És nem fognak hazajönni a fiatalok ettől
szaboria1
Így igaz válságos lesz a helyzet itt minálunk. Nem lesz gazdasági növekedés.
christike
Ebben a hozzászólásban azért van csúsztatás , olyan hintapolitika íze van ! Kicsit oda - kicsit elítélem a britteket, de mi az EU-ban akarunk maradni , de azért nem mond le a kvótára szóló népszavazásról , jelenti ki burkoltan. ÁÁÁ!
szaboria1
@Nil: Bizony a fiatalok nem fognak haza jönni mert akik már több éve ott vannak azok már angol állampolgárságért folyamodnak.
Cicamama55
Akkor most mi is lenne a jó?! @Horizont: Pontosan ez jutott nekem is az eszembe! =D
justhpeter
@Horizont: Hiba volt a falu bolondját felelős főméltóságnak emlegetni. Ha egy deka méltóság lenne benne, nem akarná most hirtelen azokat a magyarokat megvédeni, akiket szavazni nem engedett. Többek között az általad korábban említett kettős beszéd miatt lett hiteltelen.
glorianna
" magyar diákok és munkavállalók élnek Nagy-Britanniában, az ő érdekeiket kell megvédeni, " - ajjaj, ha ezek védeni kezdenek valamit, abból semmi jó nem származik.
justhpeter
@Horizont: Göncz Árpád olyan példát állított eléjük, amit a mai politikai szereplők nem hogy meghaladni, de szemmel követni sem tudnak. A közéletbeni megjelenésről, a kulturált kapcsolat kialakításáról, az intelligens nyilatkozatokról nem is beszélve. Ezért utasítom vissza, amikor a mai Magyarországon "politikai elitről" beszélnek.
simmering73
A nemzethy Kuplerájban jelenleg csak politikai prostituálttá degradálódott senkiházi bitangok ülnek. Egyenként mindegyik életfogytiglant érdemelne, de csak azért mert a halálbüntetést eltörölték!
nyanya001
Ti akik pofátlanul degszre loptátok magatokat nem törődve az ország sorsával ?
Tpfejj ti köpedékek !
Szókrakész
Igaza van.

Az arrogáns brüsszeli politikusok, köztük a legnagyobbal, Junkersszel még most se fogják fel, hogy milyen nagy szarban van az unió.

Ezt érdemes meghallgatni és komolyan venni.
Ajánlom mindenkinek!

www.youtube.com/watch?v=T4ZTuh52wXE
Szókrakész
A 4. perctől jön az igazság.
A legdurvább, leg..., leg...igazság.
Szókrakész
Ha az olaszok bedőlnek, akkor nem lesz pénz megmenteni.
Nem lesz ott a brit pénz kihúzni az EU-t a szarból.
És akkor borul az EU.
nemkati
@Horizont: Ez a nyomorult hernyó még büszke is erre? Nem a sportra, nem az élsportra, nem a tömegsportra, CSAK A LABDARÚGÁSRA költött több eurót (a magyar költségvetésben csak forint szerepel), mint az egészségügyre. Ezért életfogytiglani börtön járna, ha legalább a nép épeszű lenne!

Nem irígylem 0rbánt, hogy olyan körmönfont kommunikációt kell naponta kitalálnia, amivel az únió ellen is beszél, az únió mellett is, a briteket a maradásra próbálja rávenni a több tízmillió forintos plakátkampányával, majd válsághelyzetet siránkozik, de dícséri a briteket hogy a nép akarata érvényesül, beszarik hogy széthull az únió, de a másik lukából ócsárlást fúj az únióra. Ez a kettős beszéd jellemzi a mocskot amióta "soha nem hazudik" , tehát születése óta.
Nincs olyan, hogy magyarok istene, vagy ha van, hát valamiért nagyon bosszút akar rajtunk állni, hogy ezt a g..i-t ránk szabadította!
Desischado
Mocsok hazug! Már megint jobba indexel és balra tart!
"Nincs olyan, hogy magyarok istene, vagy ha van, hát valamiért nagyon bosszút akar rajtunk állni, hogy ezt a g..i-t ránk szabadította!"
Hát ennél nagyobb igazat ma még nem hallottam!
libellle
@verőce21: ez már bizros. sikeresen beleviszi az országotokat HARMADSZORRA is a recessioba.
verőce21
@libellle: (11:13) Melyik volt az első kettő, amelyekbe belevitte a magyarokat Orbán.?
libellle
@verőce21: na és most miert nem csodálkozom? mert semmit nem tudsz. csak azt amit orbán tölcseren kereszetül betölt a kis fejedbe nyuszi
Szókrakész
@libellle: Időt, eseményt, ...
Ne terelj.
Konkrét választ.
Ne csak zsigerből fújj orbánozz!
Ami tuti, hogy Gyurcsányék belehajszolták az országot.
Ez tény és való.
De Orbán 2002-ben még stabil gazdasággal adta át a stafétabotot.
Az megint más kérdés, hogy milyen kis vagy inkább nagy g.ci volt ellenzékből.
verőce21
@libellle: (18:52) Tényeket Loreley! Nálatok talán nem olvassák az ilyesmiket?
Na ja, de ott legalább másképp tálalják fel.
vadnarancs
@Szókrakész: Mit adott át 2002-ben? Te tényleg hibbant vagy? Rántsd le a csuti tahót te elmeroggyant!
libellle
@Szókrakész: Mario Holzner, Vasily Astrov (wiiw)
Mittel-, Ost- und Südosteuropa von der EU-Krise
voll erfasst
2012 entwickelte sich die Wirtschaft in den Ländern Mittel-, Ost- und Südosteuropas insgesamt enttäuschend.
Aufgrund der Stagnation der Exporte und der gedämpften Binnennachfrage gerieten acht Länder
der Region in die Rezession (Tschechien, Ungarn, Slowenien und die meisten Westbalkanländer). In
den anderen Ländern wuchs das BIP zwar, aber allgemein nur schwach. Auch in Ländern, deren Wirtschaft
bisher von der Krise im Euro-Raum nicht betroffen gewesen war (z. B. Russland, Polen, Ukraine, Türkei),
verlangsamte sich die Wachstumsdynamik in den letzten Monaten immer mehr.
Der vorliegende Bericht wurde vom Wiener Institut für internationale Wirtschaftsvergleiche (wiiw) erstellt. • Begutachtung: Peter Havlik (wiiw)

lehet olvasni. ha tudsz. ansonsten sendepause
verőce21
@libellle: (12:51) "ansonsten" Te is megszűnhetsz ekkora hülyeséggel!

Az, hogy 2012-ben a gazdaság általában kiábrándító a közép-, kelet- és délkelet-európai országokban, egy osztrák kutató szerint, nem csődhelyzet. Főleg nem Orbántól harmadszorra!
A tanulmány bezzeg Görögországot meg sem említi!
Komoly érvelés ez részedről! :)
libellle
@verőce21: de elötte te, mert a fejedben visszafelé ketyeg a valami. nem öra mert az legalább valami értéket mutat
libellle
@Szókrakész: te egy kis nyomorék szellemü gnom vagy. és azt teheted az a...ddal
karma1
@libellle: Hagyd oket a fenebe, ok most majd kuzdeni fognak orban, a Gazdaallat oldalan... orban most sopankodik, hogy "jaaaa'j ma'n, hat milyen gadzsi ez a cameron, hat kivitte a lovet a kozosbu", hat akko' mink ma'n sokkal kevesebbet lophatunk, jaaa'j,..." Igazi ciganytempo a moretol... Itthon meg beallitotta lazarjanit, adert meg me'g egypar fide$$ sleppet arra, hogy dejo is lenne kilepni a zunijobol, nem jo az mar nekunk...

Igy aztan megint ketszinu jatekot folytat, es akarmelyik variacio jon be, akkor o azt mar megmondta elore. Na, mondd mar, akkor nem o, hanem a kilepesunket tamogato fide$$nyikek...
Mar megint harcol, megved , ov, mert a demonjai nem hagyjak mar egy percre sem alabb a fejeben a kopogast, viszont tovabbra is megosztja, bizonytalansagban tartja az otthoni nepet... Es amikor eg a haz, akkor a hatarokon kivul tobb, mint ezer templom felujitasaba kezd bele...

Hazaarulo...
nyanya001
"Te tetted ezt király " gte rohadt gazdaállat !
kkalman
"...a helyzet súlyos, kétségkívül válságos helyzetben vagyunk", mióta a felcsutkai úttörővasutas úgy csinál, mintha vezetné az országot.
kukac50
Milyen válság lesz 2017-ben amikor az iskolákat elveszik az önkormányzatoktól,a pénzt majd Lázár osztja szét,a haverok között. Orbán ugyanazt csinálja az önkormányzatokkal mint Brüsszel a tagállamokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.