A kormány népegészségügyi programjainak célja, hogy gyarapodjon az emberek egészségben eltöltött éveinek száma – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.

Rétvári szerint azt szeretnék, ha a következő években legalább egy évvel növekedne az egészségben eltöltött évek száma, ezért több intézkedést vezettek be.

Rétvári Bence ezen intézkedések között említette a szigorúbb szabályozás kidolgozását a dohányzás visszaszorítására, a népegészségügyi termékadó, más néven chipsadó bevezetését, az új közétkeztetési rendelet elfogadását, és kitért a szűrővizsgálatok jelentőségére is.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A magyarok többsége meg a börtönbe szeretne látni benneteket!!! te geci álkeresztény!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Akkor mi lenne ha nem a fociba basznátok bele azt a rengeteg pénzt hanem az egészségügybe!!!
dr. prédikátor
A magyarok többsége meg a börtönbe szeretne látni benneteket!!! te geci álkeresztény!!!
moareka
Aki keveset keres, az dögöljön meg?...megint szabályoztok, megint ti mondjátok meg, hogy hogyan éljünk?...tulajdonképpen zárjatok be bennünket egy falanszterbe,, onnan se ki se be, s úgy ellenőrízhettek bennünket, ahogy akartok!... de ne próbálkozzatok hozzánk közelíteni!!!...másik megoldás,mi zárunk be titeket a stadionokba, ahová be igen, de ki soha...
Nil
Gettóba a betegekkel!
A rokkantakról az orvosok megállapították hogy egészségesek. Szólni kell a statisztika leadóinak hogy csak jó statisztikát szabad leadni hogy KSH egészséges társadalmat tudjon kimutatni.
De igazából azt is lehetne, hogy megfizetik az ebereket, akik egészségesen tudnak táplálkozni, kapnak pihenőnapot, szabadnapot és szabadságot hogy tudjanak pihenni, regenerálódni. És egészséges lesz a társdalom nagy része
Boszi27
Ah! Így már értem! Az adóztatás = népegészségügyi program! Én meg azt gondoltam, hogy ennek a kormánynak nincs is olyanja! Már megint rosszmájú voltam.
levarosbukta
Bencus! Akkor dobjá má' hátba pár százezer forinttal hogy a pet-ct-met ki tudjam fizetni jó?
nemjoezigy
te mocskos élősködő féreg!
Egészséges élelemre nincs pénze az emberek többségének, mert az ilyen hozzád hasonlók miatt nem jut nekünk elég jövedelem!
nektek meg meglenne a lehetőség az egészséges életmódhoz, de ti meg a tunyaságtól, a dőzsöléstől, a felhalmozástól nem éltek egészségesen!
vonotok
@dr. prédikátor: Kár, hogy visszafogtad magadat, még keményében kell ezeknek a férgek kifejteni a véleményünket.
vonotok
@moareka: Számomra az 1935-38-as Németország képe ugrik be.Még azt sem merem írni, hogy egy kifinomítottabb formája.
vonotok
@nemjoezigy: Remélem leszünk majd 18-ba annyian, hogy ezeket a rohadékokat elsöpörjük.
1magyar
Ahhoz a munka törvénykönyvét vissza kellene venni. Ne zsigerelhessék ki az embereket 8 óra helyett 12 órában, ha beteg ne kelljen bemenni dolgozni a vírusokkal és adni át a többinek is stb.
Az rendben van, hogy a káros életmódot folytatókat büntetik valamivel.
perfekt
Az emberek-kiket ti tesztek beteggé,ők pedig tisztességes--nem idióta politikusokat.De sajnos egy darab nincs köztetek.
dr. prédikátor
@vonotok: Néha az is kell , hogy visszafogjam magam!!!Bár legszívesebben olyat mondanék hogy a fecskék kikötöznének az eresz alol!!! 16,15 re!!!
joopapa
@1magyar: Sokan nem mernek elmenni az orvoshoz mert féltik az állásukat vagy a kevés táppénzből nem tudnak megélni!
Szókrakész
"Egészséges magyarokat akar látni Rétvári Bence"

Akkor a parlamentet azonnal kiüríteni, mert ott csak idióták ülnek.
Cicamama55
@joopapa: Ez bizony már nagyon régóta így van!
feco fero
Mind e kozben nem mellesleg hany milliard hianyzik meg???
Nem volt meg eleg???
Az osszes komoly intezkedes koltsegeinek a felet valakik kinyultak eddig is es ez utan sem fog valtozni...!!!
Vagy hogy meg tobbet bosszantsatok az egeszsegeseket hiszen a betegek nem veletek foglalkoznak
Javaslom h minden dolgozo allam polgart kuldjetek el evente 3het szabira pl helikopterezesre Eb re olimpiara tengerpartra a koltsegvetesunkbol es 10 evvel leszunk egeszsegesebbek!
justhpeter
@Szókrakész: Én a parlamentben és a pártokban nem csak agyilag egészséges embereket szeretnék látni, de az sem lenne baj, ha lenne köztük - a főállásúak között pláne - akár csak mutatóban is egy két becsületes ember is. De azt hiszem erre hiába várok.
papa.49
Nagyonhülyebence SOKKAL KEVESEBBET KÉNE LOPNOTOK A KÖZÖSBŐL, HOGY AZ EMBEREK EGÉSZSÉGESEBBEK LEGYENEK!!!
NINCS KISVASÚT,NINCS KORONA ÚSZTATÁS, NINCS FELCSUTKAI MÚZEUM, meg egyebek!!!
egyvandor
A csipsz adótól vastagabb a pénztárcátok ezt hívjátok egészségnek?
kkalman
Bence, te nagyon hülye! Ahhoz, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok, ahhoz az kellene, hogyha kérek egy szűrővizsgálatot, akkor nem azt kérdezik, hogy mi a panaszom, hanem elvégzik a szükséges vizsgálatot. Ha semmi panaszom nincs, jó eséllyel el sem végzik a szűrővizsgálatot.
Desischado
Normális, kiszámítható egzisztencia és megélhetés, és normális egészségügy, ahol nem hónapokat kell várni egy nyomorult vizsgálatra! Ez kellene, te rühes, mocskos, hazug patkány!
karma1
@nyanya001: 20.58-ra Verlazito...:o((((

Kezdhetne mindjart a sajat edesanyjan,... Azt kuldje munkaba,... Persze, az sem baj, ha o maga elmegy valami fizikai munkara...
esdi
A nép- vagy a népegészség az aztán biztos hogy számotokra érdektelen. A cél, hogy egy tojásért is kapáljunk a földjeiteken!
Jozefina
Menjen el nyugatra és lát számos életvidám egészséges magyart!!!
Hellcat
Nesze B+...tegnap jött ez a trágya cikk mára lebetegedtem...
szaboria1
Bencécske ha egészséges magyarokat akartok akkor először is olyan új fajta gyógyszereket kellene támogatni amit a TB is támogatna.
vonotok
@dr. prédikátor: Írd !!! Csak a fecskéket ne bántsd.
kukac50
Mi szeretnénk egészségesek lenni csak nincs lehetőségünk a megfelelő gyógyuláshoz.Orvosaink csak a gyógyszer fogyasztásban érdekeltek nem a gyógyításban.Akinek van pénze az meggyógyulhat a magán klinikákon a szegény meg szenvedjen.
Mészáros és Garancsi helyett minden pénzt az egészségügyre és a gyógyításra kell fordítani!
desert
Ahha, tudtam, már megint az a rohadt bagós... az csípi a szemüket. Igen, van aki dohányozni merészel ezalatt a sporton-eddzett, fitt kormány alatt. Nem kéne ám ugatni azok után, hogy a cigaretta ára kétszeresére nőtt az adóiknak köszönhetően,amit köszönnek szépen, röhögve gyűrnek zsebre. A szétrohadó félben levő kórházakról, a fáradtságtól zombiként kóválygó egészségügyi dolgozókról és más közalkalmazásban "foglalkoztatott" munkavállalók anyagi megbecsüléséről, közalkalmazotti bértábla nyújtotta szabadnapok számának emeléséről nyílván szó sincs. Ezek a szerencsétlenek nem mernek beteget sem jelenteni, mert a betegállomány az akkorra esedékes fizetés felének azonnali elvesztését jelenti. Miről beszél ez a véglény? Humánus hozzáállás és szakértelem nincs, csipszadó, bagóadó, közétkeztetésben ehetetlen moslék az van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.