A Népszabadság kormányközeli informátorai azt állítják, nem lesz meglepetés az alkotmánymódosítás szövege az október 2-i kvótaellenes népszavazás után.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke úgy nyilatkozott a lapnak, hogy

egy érvényes és eredményes népszavazás eleve kötelező érvényű az Országgyűlésre, így az alaptörvény módosításának is azt kell kimondania, hogy a magyar parlament felhatalmazása/hozzájárulása nélkül az Európai Unió nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Tehát a kormányoldal a népszavazáson megfogalmazott kérdést állításként szeretné majd alaptörvénybe emelni.

Arról, hogy egy érvényes népszavazást követően Orbán Viktor kezdeményezi-e az uniós alapszerződés módosítását is, megoszlott a kormánypárti politikusok véleménye. 

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Gizella
A gárnitszilárdságú fércműbe visszamenőlegesen minden belefér.
Remélem, ha lesz egyszer kományváltás, azok ugynígy tesznek majd
és ti egytől egyig mentek a sittre ahova valók vagytok !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csak akkor modosithatja a takolmanyt, ha ervenyes es eredmenyes lesz a nepszivatas.
Ahhoz 4.1millio embernek kell leszavaznia.
Meglatjuk...
joopapa
Nos ha már bele akarjátok írni a tákolmányba, amit a szájer gyerek irt "ájpeden" a brüsszeli gyorsvonaton, mondjuk olyan is lett. Akkor az is írjátok bele fineszes fityeszesek, hogy pénzért se jöhet senki! Tudom hogy máshol is van a világban letelepedési kötvény, csak ott nem haveroknak meg a baráti oligarcháknak megy a lóvé! Ha ingyen nem fogadnak migránst akkor lóvéért se! Ja és nem kell a 250 ezer vendég munkás sem, oldjátok meg hogy a hazai munkaerő például borsodból eltudjon menni mondjuk fehérvárra dolgozni, és ne 150 ezerért béreljen egy lakást a családjának!
Kovács Gizella
A gárnitszilárdságú fércműbe visszamenőlegesen minden belefér.
Remélem, ha lesz egyszer kományváltás, azok ugynígy tesznek majd
és ti egytől egyig mentek a sittre ahova valók vagytok !
Nessy
Érdekes, az eddigi módosításokhoz nem kellett népszavazás, sőt az eredetihez sem!
Tényleg nem értem ezt az egész cili-bulit! Már olyan a hangulat, mintha élet - halál kérdés lenne ez az egész népszavazás. Szerintem Paks nagyobb horderejű téma lenne!
kerékpáros akkor is bekaphatja
A gránitszilárdságú alkalmatlankotmány és annak két teherautónyi pótkötetei ismét ismét egy új kistestvérrel szaporodnak! Idiotizmus határok nélkül!
namihami
@Yoda69: Nyugi, ha a Vezér úgy dönt, akkor meglesz.
Lehet, hogy összesen nem él annyi szavazó Erdélyben, mint amennyi kelleni fog, de hogy leadja a voksot, na az zicher.
Hiszen már itt is van a Lendvai utcai trezorban és annyit vesznek belőle elő, amennyi kell.
Ha nálad van a szavazatszámlálógép-kulcsa, annyiszor nyitod ki az ablakot, amennyit a szükség megkíván.
Ez a hülye ellenzék ráadásul feltett kézzel megy a harcba, akkor mégis mire számítsunk? A Fidesz és a Vezér becsületére, igazmondására? Ugyan kérlek, az annyi, mint vak lónak a kontaktlencse.
JAJMÁR
Milyen alkotmányt? Hol van az már! Talán a tákolmányt...
volvós
Ildikó nagymama !! Most már eleget szerepelél, menj vissza Brfüsszelbe,
ott már hiányzol valaki(k)nek...
justhpeter
Vajon a túlzott megfelelési kényszer beleszámít majd Pelczné nagyi nyugdíjába ?
Perwool
"Olyan ez az alkotmány, mint a Nemzeti Színház épülete. Semmi köze a modern színházépítészethez, eklektikus, dagályos, amelyet az építész-szakma egyhangú tiltakozása ellenére, hatalmi szóval erőltettek át. Ám ettől még lehetne benne jó színházat játszani, ha van jó színész, jó darab és jó rendező"
/Sólyom László/
valasz.hu/itthon/solyom-laszlo-az-uj-alkotmanyrol-37067/
levarosbukta
Érdekel még egyáltalán valakit az a firkálmány?
mekkelek
És a népszavazás utáni tákolmány módosítás felül fogja írni az elôtte elfogadott EU törvényt?
papa.49
Pöcöknéni, és akkor mi van gondolod hogy ez a 9 millió magyar kívánságára a a többi 490 milliós Unió majd módosít valamit, ezt az ökörséget még te se hiheted el, ennyire nem lehetsz sötét!!!
Az ország lakossága az Unió 2 %, ott még nem a ,,bolha kormányozza a kutyát,, !!!
RonaGyuri
Csak úgy szólok!

Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
Isten, áldd meg a magyart!
8. cikk (3) Nem lehet országos népszavazást tartani
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;
kkalman
Na, mi történt? Érvényes újra a sutba dobott alkotmány? Mert azt a gránitszilárdságú fércművet, ami most helyette van, nem lehet annak nevezni. És mi történik, ha ez a kamu néphülyítés érvénytelen lesz? Lemond a kormány és az orbán?
Desischado
@kkalman: Dehogyis mond le a csuti rém. Ez az egész szavazósdi neki arra kell, hogy lássa, menyien pártolják. Remélem, nem jön össze neki!
lópicigáspár
Magyarországnak jelenleg nincs legitim Alkotmánya, szóval az általuk összetákolt szarral meg azt csinálnak, amit akarnak, senkit se érdekel!
magyarbakancs
Bárki látta az EU parlament által hozott kötelező betelepítés törvény paragrafus számát?
Vagy volt - e egyáltalán ilyen szavazat?
Határozat?
világlátó
@RonaGyuri: @lópicigáspár: @kkalman: Jól látjátok ezt a lehetetlen állapotot.Attól lehetetlen hogy mégis lehetséges volt az alaptörvény összefércelése, majd elfogadtatása a parlamenttel, majd országos közszemlére bocsájtása, majd a Kerényi féle igyekezet a megszerettetésére, majd az apró módosítgatásokra, majd pedig jelentős passzusok megváltoztatására is, mint ahogy most erre készülnek.Megint csak ők.
Valamikor azt hittem, talán huszonévvel a rendszerváltoztatás után kijózanodva,csalódva a " nemzeti " újragombolás hibáitól összehozunk mi magyarok egy alkotmányozó nemzetgyűlést és szépen lassan, sok becsületes, okos, egyszerű vidéki emberek és tanúlt fiatalok és öregek, akadémikusok, tudósok, úgy együtt, megalkotjuk végre azt az alaptörvényt, Alkotmányt, amely István királyunk ránk maradt államalapító hagyatéka, az Aranybulla, stb. után egy a magyarság által eddig megélt történelme tanulságait számbavéve a lehető legjobb iránymutató lesz, segítség a bajban, örökérvényű törvényszerüségekre, a kereszténység legősibb kultúrtörténeti dokumentumára, a Szent Bibliára építve segítséget ad a mindenkori magyar kormányoknak ahhoz, hogy minden körülmények között helyesen járjanak el.Ehelyett Szájer úr és társai gyártottak egy saját, belső használatú, szervezési - működési szabélyzatot pártjuknak és kormányuknak. Hogy is fogadná ezt el egy ország népe? Csak egy olyan kommunikációval, mint ami most is uralja a nép egy részének szellemét.
Mindenkinek jogos a felvetése, aki úgy látja, mást mondanak itthon, mást Pozsonyban, megint mást Brüsszelben, ahogy mást Moszkvában és Washingtonban.
Azt mondja Orbán, az emberiség most lép át egy új korszakba. Aminek ő kíván lenni a korszakalkotó politikusa. Az ő útja még nincs kijelölve az új korszak térképén sem itthon, sem Európában. Csak mindig arra gondolok, mekkora adósságot hagy hátra nekünk egyszerű magyar embereknek, ha mégis Brüsszelbe, vagy New - Yorkba távozik, megadva a Harcra ! Előre ! jelszót az emberiség új korszakába.
Szókrakész
Most akkor jön a Tákolmány 47.0-s verzió?
anka
Alkotmány??? - és hol van? - helyette lett egy tákolmány amit alaptörvénynek csúfolnak és ripsz-ropsz összevágták. - többször módosították csűrték-csavarták..., és lett belőle egy nagy rakás sz@r!
Peller Anikó
A sógorom a Petőfi nyomdánál már nyomtatja az új altokmányt, hogy másodikára időben kész legyen.
Szókrakész
@anka: Azért sokat dolgoztak rajta, mert rengeteget fúrták, faragták, reszelték is.
herczeg0210
Aztán ki jogosítja fel őKET arra, hogy módosítsák a Tákolmányt? Milyen alapon? HÁT NEM ARRÓL KELL SZAVAZNI, HOGY MÓDOSÍTSÁK!!!
Lepényleső
Ugyan mi lehet az,amihez még van jogunk,emiatt azt is el kell venniük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.