Vasárnap csúnyán elbukott Orbán népszavazása, 800 ezer szavazat hiányzott az érvényességhez.

Orbán a referendum előtt még bizakodó nyilatkozatokat tett, az Origónak szeptember 22-én például azt mondta:

Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább.

Ehhez képest a bukás után kiálltak és előadták ugyanazt a beszédet, mintha nyertek volna, sőt: a törvényalkotáson is ugyanúgy átverik, amit akartak, mintha nyertek volna. Már be is jelentették az alaptörvény módosítását a bukott népszavazás "elsöprő sikerére" hivatkozva.

A 444 cikke szerint a miniszterelnök elbizakodott nyilatkozatai az íróasztalán landolt felméréseken alapultak. A portál azt állítja, hogy

a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda egy héttel a népszavazás előtt arról tájékoztatta Orbánt, hogy érvényes lesz a népszavazás.

A 444 szerint Rogán és munkatársai (Tuzson Bence és Dömötör Csaba) egyszerűen eldugták Orbán elől a Nézőpont Intézet alacsonyabb (40 százalék körüli) felméréseit, így a kormányfő csak a Századvég által készített pozitív prognózisokkal találkozott.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
@justhpeter: A legszebb az, amikor az alattvalói verik át Orbánt, mert úgy félnek tőle, mint a tűztől.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ezek szerint az egy alomba tartozók mindegyike hazudozik.
Hellcat
Mint Hitler meg az megsemmisült alakulatok amiket tologatott tovább a térképen.

Ez meg bónusz.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/at.png
Kutyuska
@justhpeter: A legszebb az, amikor az alattvalói verik át Orbánt, mert úgy félnek tőle, mint a tűztől.
Aki Én
De hát tudhatnák, hogy a századvég a kirakatba ,,készít" kimutatásokat. Azok mindegyikében utánunk kullog a fél világ.
nezelodo
Nem is szabad mindenről tájékoztatni a királyt, hiszen boldogtalan nép az akinek a királya is boldogtalan.
coni
Ezzel eldőlni látszik a Rogán/Lázár kakaskodás, ráadásul így az is kiderült, hogy 20Milliárd helyett a Nézópont pár tízmillióból meglehetősen nagy biztonsággal meg tudta volna mondani mi a magyarok véleménye erről a kérdésről.
Az sem szól Rogán mellett, hogy letagadja a helikopterezést amikor fénykép készült a karakteres fejéről amikor éppen ki/beszáll a helikopterbe...
Szókrakész
Tehát arRogáns Tóni bosszúja ez Lázár és Viktor ellen?!?!

Akkor ő fizeti vissza a 17 milliárdot?
Assssszem ugrott a helikoffer, táguló Pasa park, ...
Aki Én
@Kutyuska: vagy már ott tesznek alá ahol tudnak.
Kutyuska
@Aki Én: Az is lehet, bár nagy rizikó, mert pillanatok alatt földönfutóvá válhatnak, ha rosszat tesznek a tűzre.
evacica
Szomorú mikor egy vezető odáig jut, hogy nem merik megmondani a munkatársai, az igazat!Hitler, Sztálin, Rákosi is ilyenek voltak! Ez tipikus diktátori tulajdonság! Nesze neked Magyarország!
Apatszerek
Tudni kell, hogy a magyarországi politikai elit meghatározórésze nem magyar származásában
kultúrájában, gondolkodásában. ezért a magyarságnak (elsősorban a parasztságnak,) a józanabbul gondolkodó saját bőrén tapasztalt megéléseket kell figyelni, lehetőséget kell biztosítani, hogy visszanyerje saját országát. A magyar parasztok tudják most is, hogyha megalázzák, vagy jogfosztott helyzetbe kényszerítik őket, azért teszik velük, mert magyarok.
A mai Magyarországon is már nyíltan vállalt és vállalható a verbális és gyakorlati magyarellenes politika melyet az ellenzéki pártok hatalomra jutásukért tettek és tesznek a nép akaratának érvényre jutása ellen. Otthon maradás, érvénytelen szavazat leadásra biztatás, mindez az önös érdekük érvényre juttatása érdekében a magyar nép, az ország érdeke ellen teszik, az adózók pénzén tartott ellenzéki pártok! Az 1989-90 óta kialakult alkotmányos rend, az alkotmánnyal, kapcsolódó jogszabályokkal és az uralkodó relativista - ugyanakkor pozitivista bírói gyakorlat lehetővé tette az ország, s állampolgárainak kifosztását, egy keresztény szemlélettel ellentétes, könnyen diktatórikus jelleget öltő politikai rendszer létrejöttét.
Cicamama55
Én már régebben is írtam, nekem az az érzésem,Orbán Viktor bukását, majd a holdudvarában élő sok hazug, haszonleső fogja okozni. A félre tájékoztatásukkal téves irányba terelték a miniszter elnököt. Én most is azt állítom, hogy Lázár János, Kövér László és Áder János kilóg nagyon a sorból, lehet hogy egyszer csak megelégelik a dolgot!
papa.49
@Kovács Gizella: Kösz a feltöltést...
Veleda
persze lehet, hogy azt mondják neki, amit hallani akar. Ez belefér az Orbán egójába. Úgy, mint az egész szavazás:) Az is csak érte volt, a brüsszeli megemlítés csak maszatolás
Apatszerek
@Horizont: Ezeket a jelzőket magadtól találtad ki vagy leírták?
kakaósbögre
asszem utoljára Sztálint verték át így.
hetöndöe
@Apatszerek: Hát ami azt illeti,a te 16:23-as hozzászólásod tutira nem saját kútfőből való,hanem a netről ollóztad ki és még te vádolsz másokat plagizálással?
Vicces egy gyerök vagyol te.:-)
Apatszerek
@Horizont: Nekem csak örömöt okoztál,mert nem tudok bánkódni obszcén szavaidon:,Meg buggyanni a rosszul eltett befőtt tud.
Apatszerek
@hetöndöe: Tévedsz most is mint mindég! ,,A magyar értékekre épülő társadalom" c könyv: A Magyarságtudomány füzetek tartalmából lett az értelmezés elküldve ami neked a tartalom értelmezésével nincs jó vélelmed. ,,Ha ti hunjaim,tudtok élni tehetségetekkel,bölcsesség dolgábanEurópa egy népénél sem lesztek hátrább..." Johannes Amoscomenius sz. Szeges ez az idézet...Sokan elbutultak már a politikától, hisz a politikusok a butításukkal tudnak létezni, mert ahhoz van tehetségük!
Apatszerek
@Horizont: Véleményszabadsága csak annak van akinek véleménye van:, és nem mások közlik vele, hogy mi legyen a véleménye amit ki is mondhat, le is írhat, csak azt nem mondhatja meg, hogy kitől ered!
verőce21
OV. megpróbált tisztességesen játszani az országáruló, tisztességtelen lipsi banda ellen. Mert mibe került volna este fél 9-kor beadni egy alkotmánymódosító javaslatot a 35%-os szavazati küszöbre, és reggel kilenc után meg is szavazta volna a Parlament. És már érvényes is a népszavazás, 98%-os egyhangú véleménnyel. És még tíz százalékkal meg is haladják az előírt részvételi küszöböt, a tisztességes, az alkalomhoz felöltözött állampolgárok.

O. az utolsó pillanatig bízott abban, hogy jobb belátásra térnek az emberek, saját unokáik érdekében és elmegy még az a hiányzó 5-6%-nyi savazó! is és nem dobnak be ráadásul hat százalék fölötti érvénytelen szavazócédulát sem. (Az igazi kommunisták az ilyen sz@rospapírokat kicserélték valódira és az is érvényes volt.)
Ez a szavazás nem Orbánról szólt. Úgy néz ki, vannak akik ezt nem értették meg. Elszégyellhetik magukat a hazaáruló migránssimogatók.
Apatszerek
@Horizont:Annyi költői vélemény szabadságom nekem is van, még akkor is ha nem vagyok politikailag lekötelezve senkinek! Ez viszont nem nevezhető hülyeségnek, csak vélelemnek!
hetöndöe
@Apatszerek: www.boldogsag.net/index.php?option=com_content&view=article&id=20565:a-magyarsag-es-a-zsido-penzhatalom-&catid=650:zsidokerdesek-magyarorszagon&Itemid=768

Ha idézünk,azt illik a megfeleő jelek közé rakni,vagy Plagi Palisodásnak tűnik a dolog.:-)
Ja, és te tévedsz,nem kicsit ,nagyon is.:-)
kkalman
Csak azért utazott helikopterrel az aRogáns Tonyó, mert az jár neki.Vagy mert még nem zavartuk el a dilis főnökével együtt valami szép helyre. Most épp Sopronkőhida jutott az eszembe.
JAJMÁR
Hazudnak a népnek álom-és képzeletvilàgot, ehhez hazudnak egymàsnak és önmaguknak realitàst. Nincs menekvés a hazugsàgspiràl bedaràl minket is. Elveszett a realitàs!

Ahol az érvénytelen népszavazàst érvényesnek tekintik, és a horribilis kiadàst szàmon senki se kéri, ahol még az is elképzelhető, hogy az érvényességi küszöböt érdekei szerint ràngassa a hatalom, ahol a "kőbe vésett" saját alaptörvényüket kénye kedve szerint irogatja,, ott a "nép" csak statiszta. Kérdés, mi lesz ennek a tragikomédiànak a vége? Szerintem az utolsó felvonàs zajlik.
Nessy
@JAJMÁR: a józan ész, értelem, tisztesség rekreációs szabadságon vannak!
GeoCravker
Sztálin elvtárs belehalt ebbe. A beosztottak nem merték rányitni az ajtót, amikor rosszul lett. Hajnalra meg is halt egy szívrohamban, amit az első nyöszörgésre berontani merészelő siserehad akár gyógyíthatott is volna.
verőce21
Van némi pikantéria abban, ahogy a pestiek szavaztak, ill. nem szavaztak...
Képzeld el, hogy mit fognak csinálni azok a Bpestiek, akik nem szavaztak és a svéd bevándorlásügyi miniszter már kijelentette, hogy az eredményre való tekintettel, Magyarországnak azonnal meg kell kezdenie a 300K visszatoloncolt fogadását.
Megkapja az, aki ezt művelte. Felesleges majd szövegelnie. Győzött? Igen. Megnyerte? A jutalom nem marad el! :)
Gondolom tudod, hogy a migrák nem szeretik a vidéki életet. :)
lusta
Hát ezt azért nem értem. Amennyiben nem a lakájmédia híreit nyitná, akkor más réges rég tudná, hogy a referendum elbukott.
Aki Én
@verőce21: 20:24 Veled nem könnyű, még mindig a kiinduló ponton vagy.
Ez a népszavazás nem a migránsokról szólt!
Senki nem akar migránsokat!
Szerinted az a tisztességes, ha valaki nem csal világraszólót és nem írja át a játékszabályokat az utolsó pillanatban? Ekkora idióta te sem lehetsz!!
Basszus ember, te tényleg semmit nem értesz...
verőce21
@Aki Én: (08:40) De nem is Orbánról szólt a népszavazás, ahogy a lipsi tábor hetek óta tolja a süketséget ezen a blogon.
De legfőképp a budapestiek alacsony részvétele miatt bukott meg. Pedig őket védi leginkább a kerítés délen.
Aki Én
@verőce21: Tehát megbukott!!! Akkor nincs is miről beszélni. Jó lenne ha végre megértenéd ennek óriási jelentését.
Nem csak itt tolják, de látod nem érted az első mondatot.
Ezek szerint 5 milliós a ,,lipsi" tábor. Ijesztő...
verőce21
@Aki Én: (08:54) Szó nincs róla, hogy 5 milliós a lipsi tábor! A magyarok nagyon alacsony számban szoktak elmenni szavazni.~62-65% Az volt a hülye, aki itt nekiment úgy egy népszavazásnak, hogy 50%-os küszöb felett érvényes csak. (A szlovákok pl.már léptek is ellene)

Aki elment és vette a fáradságot és érvénytelenül szavazott, azok tiltakoztak. Mondjuk 1% érvénytelen minden választáson van, akkor 5.5% volt a tiltakozók száma. Ennyi, kb. 5,5% a lipsi Mo.-on.
Apatszerek
@hetöndöe: Ha én tévedek azt beismerem, mert nekem van önértékelésem, tévedni emberi dolog, de a politikában ez ismeretlen fogalom. Aki a történéseket politikai szemüvegen keresztül értékeli az a hamisságok gyűjteményét táplálja. ,, Élet a Szent Korona Jegyében" Könyv Tartalmát az én értelmezésem alapján nyilvánítottam tehát nem idéztem, az idézetek nálam idézőjelben van téve íme itt a bizonylat. ,,A magyar értékekre épülő társadalom" c könyv: A Magyarságtudomány füzetek tartalmából lett az értelmezés elküldve ami neked a tartalom értelmezésével nincs jó vélelmed. ,,Ha ti hunjaim,tudtok élni tehetségetekkel,bölcsesség dolgábanEurópa egy népénél sem lesztek hátrább..." Johannes Amoscomenius sz. Szeges ez az idézet...Sokan elbutultak már a politikától, hisz a politikusok a butításukkal tudnak létezni, mert ahhoz van tehetségük!
nezelodo
@Cicamama55: tegnap, 17:33. Lehet, hogy sietniük kell a buktatással, mert ha megelőzi őket a Simicska, ők is békegalambok lesznek, és röpteti őket is.
Cicamama55
@nezelodo: Ez csak rajtuk múlik, de sajnos ennek semmi jele nincs. Kiválnának a Fideszből lepattintanák a KDNP-t, én és családom biztos szavazói lennénk! Én úgy gondolom, Simicska és Vona nagyon kevesek a változtatáshoz.
Aki Én
@verőce21: 09:03 Vagyis nem mindenki libsi, aki rühelli ezt a tetves, tolvaj bandát. Ezt kéne már végre megértened. Meg azt, hogy sokan szavaztak nemmel, akik egyébként cseppet sem fideszesek.
Az, hogy ilyen alacsony a részvétel azt jelenti, hogy orbán nem tudja a hazugságaival megmozgatni a népet, a többség tudta, hogy semmi értelme, De mára ez már ki is derült. pont azt csinálják, ami a népszavazás nélkül is ment volna, de a nemzeti beteg abban bízott, hogy majd döngetheti a mellét, és azt hazudhatja, hogy a többség vele van. De ez akkor sem lenne igaz, ha sikeres lett volna a szavazás.
Apatszerek
@verőce21: Aki Ellenzék politikai értelmezéssel van a népszavazás százalékos teljesítésével az ideológiai döntést teljesített és nem saját véleményét közölte a szavazó lapon hanem a pártjának utasításának tett eleget (bojkott, érvénytelen szavazás, távol maradás) ezek voltak az ellenzék demokratikus igényei. Azért volt demokratikus mert a pártok megmondták, hogyan kell akaratukat teljesíteni a párt tagjainak, színpatiknak. Az ország érdeke ellen is képesek cselekedésre ez tükröződik a tevékenységükben. Az uralkodási vágyuk mindent felül ír!
verőce21
@Aki Én: (09:35) Most nekem mondod el, hogy nem mindenki lipsi, amire én hívtam fel a figyelmed? Hát ez óriási. :)
Volt még egy pár népszavazás, amelyik szintén nem tudta megmozgatni a népet! pl. Az Uniós belépési népszavazás.

Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon? (2003. április 12.)
Megjelent: 45,62 % (érvénytelenül szavazott a megjelent választópolgárok 0,49 %-a)
Válaszok:
Igen: 83,76 %
Nem: 16,24 %
(Úgy tudom ez a szavazás nem pártszimpátiáról szólt, legalábbis az értelmes embereknél)
verőce21
@Apatszerek: (09:43) Igen, az a kb. 5,5% lipsi "...uralkodási vágya mindent felül ír!"
Aki Én
@Apatszerek: 09:43 Na ez már nagyon beteg. Ki volt aki fenyegette a társadalmat? Ki fenyegette a kiszolgáltatott tömeget? Ki hívogatta az embereket? Ki költött erre több tíz milliárd közpénzt?
Ha a pártoknak tettek eleget a távol maradók, akkor az derült ki, hogy a nagy többség orbán ellen van.
És felejtsd már el, hogy aki nem kapja be a hazug horgot, az nemeztáruló.
Aki Én
@verőce21: Te legfeljebb egy dologra hívtad fel a figyelmem, Hogy az ostobaság ijesztő szintet ért el!
verőce21
@Aki Én: (09:53) Te is egy dologra hívtad fel a figyelmem, hogy az 5,5% lipsi közül való vagy!
(Bár ott van még az SZDSZ /kimúlt hála isten/, de szelleme és emberei ott vannak most is és csinálják a balhét a ballib romoknál.)
Aki Én
@verőce21: Ahhoz, hogy ennyit emlegesd a számokat, értened kéne hozzá :)
verőce21
@Aki Én: (10:08) Ne gyerekeskedjél már! :)
herczeg0210
Ilyen félelmetes lenne a mini Szterelnök, hogy nem szabad neki megmondani az igazat? Vagy ilyen beszari ott mindenki? Vagy ilyen gátlástalan a vezér?
Apatszerek
@Aki Én: Pedig az nemzet és ország, sőt saját maguknak is családjuknak is, le és felmenő leszármazottjainak esküdt ellensége, nem Orbánról szólt a nép szavazás, hanem a területfoglaló
iszlám gazdasági bevándorlókból kér - e az ország betelepítés címszó alatt., normális gondolkodó ember egyértelműsítette, hogy ,,nem" akik nem voltak hajlandók szavazni, azok igenis alávaló sumák személyek.nem az ország sorsát, jövőjét hanem politikai pártjuk uralomra jutását. tartják elsődlegesnek. Mit érdekli őket a haza, a család jövője, gennyes kommunista bérencek akik ha pártjuk úgy kívánja mindent megtesznek, eladnak, elárulnak a hatalomért. DK MSZP, PM, LMP.
kkalman
@herczeg0210: ma, 10:53 Mindhárom kérdésedre a válasz: IGEN!
egyvandor
Nehogy már megsajnáljam Gorbánt mert olyan rendszert épít, vagy fémjelez, ahol a hazudozás mint elsődleges, legfontosabb szerszámmá vált a magyar politikában.
Apatszerek
@egyvandor: A küszöb nem volt meg, vagyis a kormányra nézve nincs kötelezettség, hanem választhat! Orbán a 98%-ra hallgatva választott! Aki ezt nem akarja érteni, az csak izzadságszagú, kínkeserves "érveket" hangoztathat!
hetöndöe
@Apatszerek: Maradjunk annyiban,hogy a népszavazás jogilag érvénytelen,rádásul az erre vonatkozó törvényt maga a felcsúti " bonsainapóleon alkotta".Felköpött a levegőbe,oszt beleállt rendesen a savazóival együtt.:-)
kukac50
Képtelenek az igazságot kimondani.
Képtelenek a Nép érdekében ellent mondani Orbánnak. Ezeket már többször nem szabad megválasztani,mert nyalni tudnak de minket képviselni már nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.